Боротьба з браконьєрcтвом в областях України

Тема в разделе 'Борьба с браконьерством', создана пользователем Artfabber, 21 фев 2008.

  1. def

    def Рыболов

    Сообщения:
    392
    Симпатии:
    1.125
    Адрес:
    Черновцы
    Возраст:
    50
    Четвер, 03 травня 2012, 15:56
    На Дністровському водосховищі рибалки провели акцію, спрямовану на знищення заборонених засобів лову риби.

    - Ми пройшлися на моторних човнах приблизно 10 кілометрів водосховищем в районі села Берново Кельменецького району і збирали браконьєрські сітки, - розповів один з організаиторів акції чернівчанин Костянтин Синьковський. - На допомогу запросили працівників Чернівецької обласної екологічної інспекції та Національного парку “Хотинський”. Зібрали приблизно 5 кілометрів сіток, вийняли з них та випустили близько 500 кілограмів риби та кілька сотень раків.

    Рибалки вирішили боротися з сітками саме тепер у час нересту, коли браконьєри завдають найбільшої шкоди живим ресурсам. Самі зібрали гроші на пальне, до акції долучилися небайдужі з Чернівців, Кельменецького і Хотинського районів, Коломиї. 400 гривень передав колишній буковинець Олександр Юридицький, котрий мешкає нині в Ізраїлі.

    Рибалки розповідають, що у сітках було повно риби з ікрою. При цьому сітки зустрічалися з такими дрібними вічками, що в них залишалася навіть дрібна риба.

    Рибалки, які зараз реєструють громадську організацію “Громада рибалок Буковини”, планують проводити такі акції регулярно.

    Джерело
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 27

  2. def

    def Рыболов

    Сообщения:
    392
    Симпатии:
    1.125
    Адрес:
    Черновцы
    Возраст:
    50
    Официальное видео региональной ТРК "Буковина"
     
    • Нравится Нравится x 7
  3. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Мене тільки одне вражає, чому рибалки мають робити роботу "контролюючого органу" - рибохорони, і це лише за 2 дні. А так навіть душа радіє. Молодці.
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. sawa78

    sawa78 гость Временно заблокирован

    -почему это вас удивляет рыбынспекция крышует браков это не для кого не секрет открыли америку:gi-gi: а самое обидное то што мы можем только поганять так сказать диких начинающих браков а тех кто в ЗАКОНЕ только можно нажить проблем и это 100% правда увы!!!:buee:
    p.s-только не говорите мне про чесных рыбынспекторов не смешите -если место инспектора продаетса за деньги - вы не знали?! это так
    ;)
     
    • Нравится Нравится x 3
  5. def

    def Рыболов

    Сообщения:
    392
    Симпатии:
    1.125
    Адрес:
    Черновцы
    Возраст:
    50
    Еще кусочек видео
     
    • Нравится Нравится x 2
  6. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    я к тому, что может вообще их разогнать? я в курсе про крышу и места.
     
  7. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
  8. student

    student гость Временно заблокирован

    об этом случаи я писал, только в другой ветке.
    http://fishing-ua.com/showthread.php?p=145000#post145000
    До сих пор не могу понять, зачем это им все, ведь наказуемо это все. Хотя о чем я, если они с осетрового завода воруют стерлядок. Просто экологу накинули сразу парочку тысяч гривен и один - две стерлядки лежат аккуратно в багажнике. И пишу я это с первых слов свидетелей, а не с третьих. Вот так и живем то ли на стреме, то ли неизвестно как.
     
    • Нравится Нравится x 8
  9. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Під час проведення рибооохоронного рейду по рибогосподарських водних об’єктах Іваничівського району 28 квітня 2012 р. старшим державним інспектором Волиньдержрибоохорони Володимиром Жигалюком за участю громадських інспекторів рибоохорони та працівників Нововолинського МВ УМВС України було затримано Миколу Холмецького та Василя Лиса в яких виявлено промислові знаряддя лову – 8 (вісім) сіток, без дозволу на промисел та гумовий човен в заборонений нерестовий період біля рибогосподарського водного об’єкта р. Західний Буг поблизу села Мовників Іваничівського району.Про це повідомляє сайт Волиньдержрибоохорони.

    Під час встановлення вищезазначених осіб, що порушили природоохоронне законодавство з’ясувалося, що Микола Холмецький є головою Іваничівської районної організації УТМР і в його діях окрім порушення природоохоронного законодавства в нерестовий період вбачається ще й присвоєння владних повноважень. У затриманих Миколи Холмецького та Василя Лиса вилучено цінні породи риб: лящ – 8 екз., плітка – 18 екз., окунь – 11 екз., йорж – 5 екз., плоскирка – 2 екз., всього 44 екз. риб, загальною вагою 8,65 кг., чим завдано рибному господарству України збитків на значну суму 3230,00 грн.

    Під час затримання жодного документа, що підтверджує законність перебування Холмецького М. та Лиса В. на даному рибогосподарському водному об’єкті не було надано. Також в наявності у них не було жодних матеріалів, що підтверджують факт вилучення знарядь лову - сіток та водних біоресурсів (риби) з природного середовища.

    Під час затримання Холмецький М.М. чинив злісну непокору, не виконував законні вимоги старшого державного інспектора Волиньдержрибоохорони Жигалюка В.В. та працівників Нововолинського МВ УМВС України чим чинив перешкоду для з’ясування обставин справи. Забороняв гр. Лису В.І. відкрити автомобіль для проведення огляду працівниками міліції. Матеріали по даному факту були направлені в прокуратуру Іваничівського району для з’ясування обставин правомірності дій Миколи Холмецького та Василя Лиса. Іваничівською прокуратурою розглянуто дані матеріали та направлено їх у Іваничівський РВ УМВС України у Волинській області для організації дослідчої перевірки за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 249, 353 КК України.

    Довідково: Стаття 249. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом 1. Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, - карається штрафом від ста (1700 грн.) до двохсот (3400 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.Стаття 353 Кримінального Кодексу України - Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи 1. Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, поєднане із вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
    http://p-p.com.ua/articles/25559/
     
    • Нравится Нравится x 14
  10. ivital2007

    ivital2007 гость Временно заблокирован

    У суботу, 28 липня, в Генічеську Херсонської області застрелився підозрюваний в отриманні хабара начальник відділу Азовського державного басейнового управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів.

    Як повідомив прес-секретар прокурора області Федір Самойленко, перед суїцидом рибінспектор зателефонував товаришеві і повідомив про свій намір.

    Після цього він сів у човен, вийшов у море і застрелився.

    Раніше прокуратура Херсонської області порушила кримінальну справу за фактом отримання хабара в розмірі 15 тисяч гривень начальником відділу рибоохорони в Генічеську.

    За даними слідства, хабар було отримано в службовому кабінеті від місцевого мешканця за надання можливості безперешкодно здійснювати вилов риби в акваторії Утлюкського лиману і Сиваської затоки. Начальника відділу рибоохорони затримали, але потім випустили під підписку про невиїзд.
     
    • Нравится Нравится x 10