Уход, ремонт и модернизация спиннинга. Rodbuilding

Тема в разделе 'Мастерская: уход, ремонт, "сделай сам"', создана пользователем Andrej, 26 янв 2007.

  1. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Мысль вслух, отвлечённо :) - ни себе чего билдерский спининг за 500 гривен :фигасе:%)

    Цены действительно бывают всякие разные, с этим ничего не поделаешь :no:
    а трястись над своим спинингом не надо , надо просто его использовать строго по назначению :)
    Ну и правильно, играет роль в резонансе (чуйке) не сам арбор, а мебрана из смолы ,
    скрепляющаяя бланк, арбор и держак :ага:
    Абсолютно согласен, только не будущее, а для увлечённых билдеров и спинингистов и настоящее :ok:
     
    • Нравится Нравится x 2

  2. j_shadow

    j_shadow Рыболов

    Сообщения:
    317
    Симпатии:
    3.157
    Адрес:
    Kremenchug
    Возраст:
    41
    Здесь важно оценивать еще и ценовую составляющую. Любая вещь собранная вручную будет стоить дороже серийной.
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Я трошки роблю по іншому - смола - вязке середовище і дуже погано передає коливання. Я роблю по іншому, арбор однорядно (а деколи робив і в два ряда) розірваний по всьому діаметру. В утворену виборку радіально вставляються графітові стержні (як спиці в велосипеді). Спиця графітом впирається в зачищений від фарби графіт бланка. Іншим кінцем, який спеціально трошки вище арбора, спиця фактично вкручується в катушкотримач. Таким чином, контакт бланк - катушкотримач через однорідний графіт без жодних посередників (лаків, фарб і т.д.).
    Разом з тим абсолютно згоден з разючим ефектом резонансу коливань, але для цього створюю всередині ручки мембранно обмежені вакуумні камери, принцип роботи яких подібний на шкільний переговорний пристрій на уроках фізики (дві коробочки зєднані ниткою передають звук). Аналогічно і в модернізованих катушкотримачах - тільки співрозмовниками стають ваша рука і риба, які зєднані між собою натягнутим шнуром.

    100% згоден, і це повірте нелегка праця.
    У мому варіанті низькі ціни (причому 500грн це самі дорогі моделі :), подивіться на 3 сторінці перелік робіт там ціни по 400, а досить часто і по 250грн за спінінг, вчора взагалі так розчулив один риболов що я з нього грошей небрав - вирішив краще подарити ніж брати чисто символічну плату) мабудь тому що сам процес приносить мені задоволення і за це я кошти неберу та ще й тому що донорами комплектуючих служать зломані, пошкоджені спінінги які я купляю дешево або й взагалі отримую в подарунок.
     
    • Нравится Нравится x 1
    • Информативно Информативно x 1
  4. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    trans,
    Александр, а может сообщения перенести в Родбилдинг ?
    заодно можно там и фото Ваших работ выложить , интересно же :podmignul:
    я то то там, то сям и раньше кое что видел и читал :)
     
  5. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Ні, ні в якому разі не варто. Я взагалі не вважаю себе родбілдером. В моєму розумінні - нехочу нікого образити, класичний (є винятки) родбілдінг - це робота реміснича - Вам дали бланк, кільця з готовою розстановкою, задані параметри (обриси ручки) і все. Так часто родбілдер є непоганий художник-декоратор, але це не моє.
    Я абсолютно готовий розкрити всі свої набуті навички, поділитися технологіями, можу також допомогти якимись комплектуючими.... але хвалитися багатокольоровими люрексами, косічками, бантіками ..... не буду та й невмію я цього робити.
    Мене більш цікавлять знаходження технічних рішень проблеми (можливо і через те що тривалив час викладав в університеті теоретичну механіку, опір матеріалів.....).
    Я дуже люблю експериментувати, люблю ламати бланки - надаючи їм різних навантажень, люблю змінювати стрій навіть існуючих бланків (заповнюю критичні місця бланків постійно пластичними масами), експериментую з кільцями.
    До речі, можливо навіть можна найти в моїх повідомленнях декількох років назад - я доказував, що повинне бути велике перше кільце для гасіння "факелу" шнура. а дальше конус може бути умовним. Зараз це загальноприйнята РЕ-концепція розстановки кілець.
    Я також писав що при використанні тонких шнурів взагалі і перше кільце може бути малого розміру, недавно звернув увагу на "крутий" спінінг Tict - так там перше кільце 20 (а може і ще й менше - бачив на відстані). Також ніколи не розумів для чого крайні обмотки роблять на ширину 1см і більше, адже проти проти деформації розчеплення достатньо і кількох міліметрів (що я робив часто в своїх роботах).
    Недавно подивився на UFM Pro4 - аналогічно досить вузькі обмотки...

    Я вибачаюсь, знову пишу багато вівдповідаючи на просте питання - просто дуже багато інформації якою хочеться поділитися.
    Останніх декілька років займаюся принципово зробити "нормальний" спінінг до 500грн, а тут тема з однаковою назвою та ще й посилання на мої роботи двохрічної давнини, які я прочитав лише сьогодня.

    Якщо даний флуд невідповідає даній темі, згоден на його видалення.
    Можливо варто також перенести, якщо є розділ технічних інновацій, саморобок і т.д., але не родбілдінгу.
     
    • Нравится Нравится x 5
  6. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Тим більш варто :в_натуре:
    наработками по удочкустроения луше делиться в профильной Теме


    Ні в якому разі :)

    Не знаю как на Тиктах, а на УФМ Про4 входное вообще 12 :ага:
     
  7. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Тим більше.
    Я колись розривався, доказував - для чого це велике важке кільце заради лише якого потрібно носити 75мм тубус.
    Заради експерименту брав в існуючому спінінгу взагалі знімав велике (вхідне) кільце і ловив просто без нього - це крайня міра і признаюсь неправильна - але закидав спінінг неближче, тому кільце повинне бути, ставитись воно повинне в місці динамічної частини комля, але мати значно менший діаметр від загальноприйнятих, правда при використанні надтонких шнурів...
     
    • Нравится Нравится x 3
  8. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Совершенно верно :ok: разумеется если мы говорим об ульралайте.
     
  9. MAVERIK

    MAVERIK гость Временно заблокирован

    trans,
    От части могу согласиться со всем, кроме двух нюансов:
    Первое – как спиннинг может обойтись в 500 грн.(если это не цена самой работы без фурнитуры) цена нормальной фурнитуры будет выше, и если с катушкодержателем, материалом рукояти можно мириться, то с материалом вставок колец далеко не всегда, на моей памяти есть два случая когда люди убивали дешёвым и кольцами(вставки целые) дорогую плетёнку 0.3 номера, притом что такой же шнур у меня с Фуджевскими АТ ходит и ходит, соответственно экономя на кольцах мы теряем на плетёнке, и лично для себя, я вывел правило – бланк может быть кривым, плохая лакировка, покоцаная ручка но кольца должны быть идеальны.
    Второе – относительно веса колец. Разница в весе одной Фуджевской АТ №25, и такой же двадцатьпятки, только в Алколайне Y серии 1,85г., и если для лайта и выше эта разница как то допустима, то в спиннингах с тестом в 3-5г. это очень много, и можно на выходе из бланка с быстрым строем получить параболик (если такая цель не стоит изначально). Я когда то ради эксперимента на Кайшуху до 15 г.(бланк с очень сильно выраженным быстрым строем) поставить тот же набор колец только в Алколайне, вместо Сика в Титане, спиннинг стало не узнать, получился этакий модерейт, то есть те характеристики и потенциал который заложил в бланк производитель, мы убиваем на нет. И этот нюанс с весом комплекта колец мы не как не исправим отрезая ручку, срезая деколь, и делая прочии манипуляции в районе рукояти, это повлияет только на общий вес удилища, но не коим образом не уберёт излишний вес комплекта колец разнесённого по бланку. Кстати по поводу снятия лака, Вадим ПУХ когда то чистил Кроевскую Легенду(модель не помню), и не поленился собрать всё ободранное покрытие с бланка и взвесить, так вес до грамма не дотянул, и это при том что Крои славятся слоем лака на бланке.
     
    • Информативно Информативно x 1
  10. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Не, точно надо отсюда это всё переносить, наверно завтра (сегодня) займусь :podmignul: