Регистрирация лодок

Тема в разделе 'Лодки, катера, яхты, моторы', создана пользователем Катран, 25 янв 2007.

  1. kambodju

    kambodju Рыболов

    Сообщения:
    697
    Симпатии:
    2.469
    27maestro27, Если будет мотор, будут вопросы, да и то только на судоходных реках, где присутствует патруль. Регистрация лодки и получение прав нудное и затратное дело :(. Регистрация и права стоят столько, что можно на эти деньги лет 5 штрафы платить, к сожалению. Утрирую конечно, но если регистрация с правами примерно 3-4 тыс., то штраф +- 100 грн., а должно быть думаю наоборот.
     
    • Информативно Информативно x 2

  2. 27maestro27

    27maestro27 Рыболов

    Сообщения:
    25
    Симпатии:
    131
    Адрес:
    Кривой Рог
    Возраст:
    33
    все регистрационные документы на лодку имеет право проверять только патруль? то есть рыбинспекция никакого отношения к этому не имеет? я правильно понял?
     
  3. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Де юро - не имеет, это преференция водной милиции/полиции, а де факто - могут придраться. Если хозяин лодки начнет инспекции на это указывать, то те грозят вызвать водную милицию/полицию. В этих случаях хозяева не зарегистрированных плав средств начинают "договариваться".
     
    • Информативно Информативно x 2
  4. kambodju

    kambodju Рыболов

    Сообщения:
    697
    Симпатии:
    2.469
    27maestro27, Почитайте тут Положення про порядок видачі посвідчення судноводія малого/маломірного судна http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1169-14/page

    Так я и не говорил, что они имеют право на проверку документов, я перечислил их права, в том числе:
    ...
    перевіряти документи на право використання водних біоресурсів, зупиняти транспортні (у тому числі плавучі) засоби та
    проводити огляд речей, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, знарядь рибальства, добутої продукції та інших предметів;

    прямой нормы в этом Законе нет, но из-за слов "перевіряти документи на право використання водних біоресурсів" можно с ними бодаться в суде долго, так как закон не предусматривает четкого определения - "використання водних біоресурсів", по крайней мере я не нашел

    Согласно "ПРАВИЛА користування маломірними суднами на водних об’єктах"

    1.8. Контроль за дотриманням вимог безпеки плавання маломірних (малих) суден на водних об’єктах, встановлених Правилами, здійснюють Укрморрічінспекція та відповідні місцеві державні адміністрації.
    1.9. Державний нагляд за безпекою плавання маломірних (малих) суден здійснює Укрморрічінспекція.
    Її вимоги є обов’язковими для виконання всіма судновласниками, судноводіями, посадовими особами, відповідальними за експлуатацію суден, та посадовими особами баз для стоянки маломірних (малих) суден, прокатних баз.
    1.10. Правила є керівним і нормативним документом для власників і користувачів маломірними суднами і базами для стоянки цих суден, крім суден Міністерства оборони України, Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України.
    1.11. Правила поширюються на фізичних і юридичних осіб, що здійснюють риболовецьку діяльність, з урахуванням вимог чинного законодавства щодо таких осіб.
    2.5. Судноводії зобов’язані на вимогу працівників Укрморрічінспекції зупинити судно і пред’явити їм суднові документи, відповідне свідоцтво (сертифікат, диплом) на право керування судном та надати можливість для його огляду.
     
    • Информативно Информативно x 3
    • Нравится Нравится x 1
  5. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Закон. "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів".
    Цей Закон визначає основні засади діяльності та державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів.
    водні біоресурси (водні біологічні ресурси) - сукупність водних організмів (гідробіонтів), життя яких неможливе без перебування (знаходження) у воді.
    користувачі водних біоресурсів - суб'єкти рибного господарства, що здійснюють спеціальне використання водних біоресурсів;
    Тобто ніякого відношення використання рибних ресурсів до любительського рибальства не має.
    І в цілому, не потрібно відходити від принципу "дозволено тільки те, що прямо дозволено законом". Такого права у рибоохорони не прописано. Якби було - написали б як в ПДР або "Правилах користування маломірними суднами на водних об’єктах"
     
    • Информативно Информативно x 2
  6. Станиславович

    Станиславович Рыболов

    Сообщения:
    1.070
    Симпатии:
    3.096
    Адрес:
    г.Полтава
    Возраст:
    60
    http://fishing-ua.com/threads/1417/page-24#post-172238
    Я уже писал, что особо актуальной регистрация маломерки становится тогда, когда с нее ловишь рыбу. А учитывая таксы на ущерб, то еще ежели чего поймаешь...Дешевле регистрировать.
     
    • Нравится Нравится x 1
  7. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Колізія )
    Як рибоохорона встановить, що човен незареєстрований? ? (припустим, якщо візуально номер є).
    Короче, як колись з даїшниками. Хто аргументовано буде з ними спорити, тому нічого не буде ;)
    Мене лише одного разу з мотором зупиняли, глянули, спитали за номер, побачили, що спінінгуємо без сіток - і поплили далі.
    П.С. Вся ця замануха з реєстрацією - не більше, ніж збирання грошей. Я знаю чому вона формально впроваджена, але актуальність уже не та що 15.02.99.
     
    • Информативно Информативно x 2
  8. Станиславович

    Станиславович Рыболов

    Сообщения:
    1.070
    Симпатии:
    3.096
    Адрес:
    г.Полтава
    Возраст:
    60
    Теоретически - никак. Да и не будет она ничего устанавливать, если номер есть. Ну, подумают, не последние же дураки номер без доков нанесли. Бо це вже карна справа. Это уже серьезно.

    Наверное, рыбы не было. Без номера - штраф, а вот без номера с рыбой - вся рыба поймана незаконно, т.е. +ущерб. За окуня по цене осетра.

    Плюс к тому еще и установление права власности на плавсредство. Как и на автомобиль.
     
  9. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    По пунктах заранее скажу - я не против регистрации лодок, но если исходить из смысла этой регистрации, то .. она должна стоить 100 грн и занимать 5 мин.
    Ні. Підробка документів сюди не катить, бо документів нема, і знову ж таки "презумція".
    Була, навіть похвалились ;)
    Ні, у нас не було номера, і лодка саморобна. Нас зупинила рибохорона, вона не має права перевірити доки, тільки задокументувати факт браконьєрства, яким ми не займаємось "принципово"(с) Л.П.
    Опять таки, "презумция" - я ничего не обязан доказывать. Если предявлят факты незаконного владения транспортным средством - тогды да. ;) Пример, проверка ЕМЕЯ вашего телефона на улице - "а докажи шо ты його не вкрав!".
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. Станиславович

    Станиславович Рыболов

    Сообщения:
    1.070
    Симпатии:
    3.096
    Адрес:
    г.Полтава
    Возраст:
    60
    Згідно з цим пунктом Правил
    3.15. Забороняється лов водних живих ресурсiв:
    з незареєстрованих плавзасобiв або таких, що не мають на
    корпусi чiткого реєстрацiйного номера (за винятком веслових
    човнiв);

    лов риби з такого човна є прямим порушенням Правил любительського та спортивного рибальства, що тягне за собою відповідальність згідно з КУпАП. Риба, яка виловнена з такого човна (навіть дозволеними знаряддями лову та в дозволенному місці) з юридичної точки зору може бути визнаною такою, що виловлена незаконно. Тобто, може бути нараховане відшкодування збитків. Поштучно!!!
    Що до повноважень рибоохорони згідно з ЗУ "Про рибне господарство, промислове рибальство
    та охорону водних біоресурсів"
    :
    Стаття 10. Повноваження посадових осіб органів рибоохорони
    Посадові особи органів рибоохорони здійснюють державний контроль та управління в галузі охорони, використання і
    відтворення водних біоресурсів та мають такі повноваження:

    вилучати в осіб, які порушують законодавство у галузі охорони і використання водних біоресурсів, знаряддя добування водних біоресурсів, транспортні (у тому числі плавучі) засоби, обладнання та предмети, що були знаряддями правопорушення, незаконно добуті водні біоресурси, а також відповідні документи на них;
    Да, еще по факту действий инспекторов рыбоохорони...Службове недбальство? Или таки нормальные люди попались? Слава Богу, нормальных среди них много.
     
    • Информативно Информативно x 3