Cпиннинги BRAT FISHING

Тема в разделе 'Все о спиннинге', создана пользователем ВикторGVS, 23 июл 2008.

  1. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Одновременно со своим бретфишином мой швагро приобрел прут от джексон, того же роста и теста, модель непомню, стоимостю порядка 200 грн.
    Вместе тестировали свои палки. По дальности заброса одинаково, чувствительность не проверяли. Бредфишинг легче по весу, причем это заметно без взвешивания. Правда комлевая часть у джексона длиннее.
    Еще один момент - после 3-5 рыбалок у джексона вылетела вставка (типа SIC) на тюльпане. Не критично, возможно по собственной вине.
    На другом джексоне в конце сезона начала прокручиваться, а потом и вовсе разлетелась пробковая ручка и катушкодержатель. Тоже не критично, восстановлено с помощью эбокситки. Хотя все это показательно.
     
    • Нравится Нравится x 4

  2. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Сьогодні побував в новому риболовному магазині, який відкрився в Рівному на пр. Миру.Звернувши увагу на широкий асортимент котушок BratFishing, розпитав, що, як і звідки.
    Ця торгова марка зареєстрована в м.Луцьк, палки і катушки за замовленням виготовляютьсяі в Китаї, зі слів власника магазину, в заводських умовах.
    Із бюджетних варіантів не гірші за більш розкручені інші марки, які так само виготовляються в Китаї.
     
    • Нравится Нравится x 6
  3. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
    А я сегодня показал толщину стенки своего патриота соратникам по рыбалке.
    Люди были в восторге :)

    Да и сам первый раз заметил. Реальный дрын!
     
    • Нравится Нравится x 2
  4. omeN

    omeN гость Временно заблокирован

    Брендовый "Дрын" за 250 грн.
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Сезон спінінгової ловлі відловив на катушку BRAT FISHING серії ZM 3000. Передньофрикціонна катушка на 10+1 підшипників, вартістю орієнтовно 90 гривень.
    Нова катушка „підкупила” не лише ціною, а перш за все легким плавним ходом, як кажуть „бархатним” (13-15 оборотів ручки по інерції) ідеальною збалансованістю. По цим початковим характеристикам катушка ZM, будучи „нафаршированою” підшипниками, навіть випереджає інші катушки окремих відомих брендів. Комлектується металічною шпулею плюс додатковою графітовою. Вага катушки з металічною шпулею і шнуром –300 грам. Достатньо тягова – 3-4 кг екземпляри легко „намотувались” без викачування.
    Залишилось головне питання надійності і довговічності.
    Отже пройшов сезон. Ловив з інтенсивністю – раз на тиждень, ну ще з півтора десятка рибалок під час відпустки, були виїзди на два дні вихідних. Максимальні зусилля на катушку – це вертушки №3, інші приманки вагою 5-18 грам, не рахуючи декілька сот кілограм водоростей, корчів, ну і звичайно ж була риба.
    Поки що єдине виявлене суттєво слабке місце катушки – роликовий підшипник, точніше самі ролики(про що писав Борода), які виготовлені з металу, що легко піддається корозії. Варто лише намочити катушку, що часто трапляється всупереч нашій волі і бажанням, і на роликах виступає жовтий наліт, катушка починає посвистувати і стає тугішим хід. Сам роликовий підшипник знаходиться в пластмасовому барабані. Вода туди легко потрапляє, а от випаровується дуже повільно із-за закритого барабану. А головне, що при зборці катушки сам роликовий підшипник і не змащувався взагалі! І цей недолік є серійним для всіх катушок ZM. Така ж ситуація сталася із аналогічною (вірніше майже аналогічною: 8+1 підшипників) катушкою, якою користується швагро. Два тижні мокрою пролежала в гаражі і практично заклинила. Щоб запобігти подальшому процесу окислення роликів, після їх прочистки запакував барабан змазкою. Це поки єдине „терапевтичне” втручання в роботу механізмів цих катушкок. Що стосується шарикопідшипників (2 штуки на черв’яку, 2 – на ведучій шестерні (вісь ручки), 1 – на шестерні куліси, цілих 2 !– під роликом, мінімум 2 – механізм скидання дужки, мабуть там десь і десятий, якщо взагалі є(не заглядав)), то там жодних проблем, навіть змазка залишилася світлою, що свідчить про відсутність процесів зношення і корозії. Насторожує ще один момент – відносно неглибокі нарізи різьби на черв’яку, хоча ознак зношення не помітив. Можливо це конструктивна задумка, направлена на забезпечення додаткової плавності ходу.
    По закінченню сезону катушка має такий же плавний хід і ті ж люфти. Лише розхиталась заклепана вісь барашки на ручці, ні на що не впливає і може бути легко усунуто одним ударом молотка по заклепці. У швагра катушка трохи „урчить”, думаю „співає” саме роликовий підшипник.
    За весь час експлуатації лише один раз при закиданні скинув петлю (користуюсь РР 15Lb). Сталося це після намотки шнура через протилежний ролику кінець дужки. Така намотка спочатку траплялась 1-2 рази за рибалку, але помітив, що поступово із зменшенням метрів на 15 шнура на шпулі, зникла і ця проблема.
    Як на мене, висновок такий: якщо немає можливості придбати нормальну катушку, ціна якої, як правило, за 60 у.о., краще взяти дві ZM, ніж брати якусь катушку із „другого ешелону”. Тільки потрібно пам’ятати про роликовий підшипник і зразу ж його змастити.
     
    • Нравится Нравится x 11
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Дивився у нас в Луцьку на катушки даної фірми і перше споглядання - насторожив згаданий ролик, а тут і Ваша інфа на це вказує. Та перше враження все одно лишилось - "не дуже". Однак ціна і справді низька, що з однієї сторони і вабить, з іншої і насторожує - як же таке може бути? Та маю запитання інше - згадувалось про петлю. Отже, підкажіть, будь-ласка, як реагує Ваша катушка на смикінгову проводку (твічинг), якщо така мала місце? З повагою.
     
  7. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Твічів, проте не так часто.До речі регулярно на знайомому Вам місці - відразу за шлюзом Хріницької ГЕС. В принципі я і на силікон ловлю практично твічінговою проводкою. Як на мене, катушка в цьому плані безпроблемна. А роликовий підшипник це однозначно проблема, проте якщо трохи тямиш залізти всередину і змастити, то потім без проблем. Хоча пройшов лише сезон, як буде далі побачимо. Свої гроші мені здається вона відпрацює, чи то вже відпрацювала?.
     
    • Нравится Нравится x 2
  8. evilone

    evilone гость Временно заблокирован

    В пятницу приобрел прут "Public Jig" данного производителя. В воскресение он безславно погиб в борьбе со своим первым зацепом.. Никаких нереальных усилий не прилагал, любой из моих прутов выдерживал нагрузки поболее.. В итоге - поломался посередине =0 Леска оказалась прочнее прута.. Сомневаюсь, что смогу доказать что-либо в магазине...
     
    • Нравится Нравится x 2
  9. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Апять поламав верхушку да вроді нічого не робив перед тим витянув щуку на 1.5 кг все нормально а тут падае легенько і хрусь апять поламався. Чи такий попався чи просто невезе?
    Більш прути BRAT FISHING купляти не буду.
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Радив би все таки зайти у магазин і розібратись "полюбовно" (гарно та ввічливо). Такого роду поломка передбачає або ремонт, або нове вудлище, або повернення коштів. Принаймі у нас в Луцьку ларьок на ринку, що торгує і представляє якоби дану фірму дає гарантію на вудлища строком в 1 рік. Робіть висновки. Раджу також для з"ясування відносин звернутися до офіційног сайту BRAT FISHING - www.bratfishing.com/ або за тел. 8 050 194 00 46, 0332 6-24-14, 8 050 674 83 56 - це номери даної фірми. Відповідно гарно розповісти їм свою історію щодо вудлища і все таки спробувати дане питання вирішити позитивно, навіть роблячи ссилку на те, що таку пропозицію Вам подали на даному форумі. Для фірми BRAT FISHING такий резонанс не потрібний. Сподіваюсь, що все таки фірма BRAT FISHING якось позивтино вплине на вирішення Вашої проблеми. Ну, а Ви звісно, будьте так люб"язні, у даній темі нам відпишіть про результати вирішення зазначеної проблеми. Гадаю всім учасникам форуму буде цікаво дізнатись про хід вирішення даних проблем. З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 8