ФЛУДИЛКА Волынской области

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Ромко, 10 ноя 2008.

  1. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Судак пропав це точно.

    Останній раз ловив судака на р.Стир приблизно 10 років назад, вниз за течіею від Луцька. Одного на великійи ямі вагою 1 кг. зловив донкою на червяка коли ловив підлящиків, та 2 по 400 грам зловив на живця на верховодку просто на повороті на швидкій течії. Ще бачив як знайомий в мене на очах на 200 грамового підлящика витянув судака більш як на 3 кг з невеликої ями. Більш я судака не зустрічав.
     
    • Нравится Нравится x 2

  2. Oldest

    Oldest гость Временно заблокирован

    Липа?

    Землячки! Кто бывал в Липе? Слышал очень много, но сам ни одного раза не был. Эт в районе Берестечка. Поговаривают, что там просто рай для спиннингиста - щука от 3кг и выше. Хотелось бы знать условия лова, доезд и т.д.
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    У цьому році не бував (окрім зимової рибалки з під льоду - був один раз у цьому році: січень-лютий). Останній раз там був, здається, два роки тому в середині літа, якщо мова йде про спінінг. Мої враження наступні - риба там є. Проте на той час, вважалось, що риби було малувато - так відзначали місцеві. Дуже сильний там пресинг браків (ловлять сітками аж гай гуде). Тої рибалки, що ми були, сіток бачили майже скрізь. По суті, що не закид, то сітка. Місцеві виходять на берег і тільки перевіряють - бодай їх сітку не вцепиш. Все це розповідаю саме про с. Липа і річку Липа (хоч правильна назва річки - Гнила Липа).
    Про Липу однак говорять багато і різного. Бувало таке, що в Боремлі не ловиться і починають розповідати, що мовлялв уся риба в Липі. Однак тої Липи там - малувато. Дуже багато очерету, русло шириною до 15-20 метрів, місцями більше. Якщо у Хріниках спускають воду, то Липа можна скзазати у "руслі", оскільки в очереті глибина метр і менше. Рівень піднімають і в очереті два метри, коли більше, коли менше. ОДнак частіше - менше. Знаю, що гарні там місця на лина, карася, є короп. Зрештою є і щука. ТОго разу щуки ми не зловили, але вихід її бачив. Без човна робити там годі. При цьому човен гумовий там проканає лише пізньою осінню або ранньою весною, надто вже багато зілля, бадилля, очерету. Ще років 4-5 назад також чув про багаті улови у Липі і яму у 13 метрів. Знаю, що взимку там на жерлиці щупак днями і справді йде дуже гарно, улови бувають більш солідніші, ніж у Хріниках чи в Боремлі, але можна і прокататись. Як на мене - то все залежить від загального рівня води. Як вже і відзначав, якщо рівень у хранилищі малуватий, то там робиться болото і тільки русло помітно. Проте, знаю, що із минулого року Хріники відремонтували свою ГЕС і сьогодні даний рівень води утримують будь здоров. Заливаються луги по саме Берестечко і навіть вище.
    До слова, Липа і Берестечко - різниця істотна. У Липі річка Липа впадає у Хріниківське водосховище, а в Берестечко - тече Стир і водосховищза там не має, хоча місця, як на мене більш гарніші і ловити із берегу є змога.
    На завершення відзначу, що про Липу кажуть багато, але не часто буває так, що мова йде про саму Липу. Все таки водосховище одне, а ось різниця, приміром між Липою і Гумнищем або Шибином - у всіх різна. Не раз чуєш, що дебре клює у Шибині, а насправді це було аж у Гумнищах і навпаки, а той і під Товпижином. ОДне можу сказати - туди слід мати човна і ще краще із мотором. Здається все, що згадав - розповів. З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. Сергій

    Сергій Рыболов

    Сообщения:
    8
    Симпатии:
    6
    Адрес:
    Луцьк
    ЯК БИ ПОПАСТИ У ОБРАНІ на Шепелі

    Хлопці, не флудьте у темах звітів
     
  5. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Не знаю щодо обраних. ОДнак є ще один непоганий варіант здружитися із господарями. Отже, коротко. Єу Луцьку Волинська федерація риболовного спорту. Засновники якої полюбляють ловлю коропових і частенько на цьому ставку роблять рибацькі вилазки. Відповідно, господарі ставу входять до членів даної федерації і мають дружні стосунки із ними. На Волині поки проводилось два офіційних змагання від Волинської федерації. І обидва змагання, якщо не помиляюсь проводились саме у с. Шепель. Окрім цього, і ровенська федерація, здається проводила там змагання - щось на кшалт - відбір на Всеукраїнські змагання по лову коропа (проводились цього літа - інфа є на ровенському сайті). У той же час чув інформацію, що господарі ставу позитивно ставляться до спортсменів і відповідного роду заходів із спортивної ловлі. Можливо, вступ до членів федерації і буде тим початковим етапом у налагодженні гарних і дружніх стосунків. Можливо, і помиляюсь. З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 1
  6. Sergey_OP!!!

    Sergey_OP!!! гость Временно заблокирован

    Віталій, сьогодні отримав інформацію що у Волинську федерацію риболовного спорту можна без проблем вступити, членські внески становлять ніби 250 грн, але потім за участь у змаганнях внески будуть тільки 50%.... так що є над чим подумати:ura:
     
    • Нравится Нравится x 2
  7. Костя

    Костя гость Временно заблокирован

    Ага! "Кто возмет билетов пачку тот получит водокачку".:bm: Гарна агітація. Простіше здружитися з Віктором-магазин"Фортуна рибалки" на північному ринку. Він з власниками в дружніх стосунках і вони йому час від часу дозволяють рибалити з човна.
     
    • Нравится Нравится x 1
  8. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    QUOTE='Sergey_OP!!!;32255']Віталій, сьогодні отримав інформацію що у Волинську федерацію риболовного спорту можна без проблем вступити, членські внески становлять ніби 250 грн, але потім за участь у змаганнях внески будуть тільки 50%.... так що є над чим подумати[/QUOTE]
    - Правда Ваша. Хоч я і не є членом Волинської федерації риб. спорту, але Вашу інфу перевірив за телефонами Волинської федерації. ТОбто, як мені пояснили 250 грн. - це річний членський внесок на 2009 рік. Але умова та, що треба вступити до 2009 року. ТОді як той, хто вступає вже після 2009 року сплачує начебто додатково ще 50 грн. (за сам вступ) - якщо я правильно зрозумів.
    Що тут можна сказати - багато це чи ні? Кожен вирішує самостійно. До сьогоднішнього дня знав, що членські внески начебто не особо регулювались і щомісячний платіж був орієнтовно 10-20 грн. Тобто, мотивація ВОФРС проста - зібрати кошти одним платежем і не „цикатись” по тих же 10-20 грн. щомісячно. Тим паче, що організація тих же змагань, інтернет-ресурсу (ще поки не створили, хоч і обіцяли) - все таки також потребує відповідних витрат і затрат. Ну і сам риболовний спорт, як на мене, у Волинській області - дуже і навіть дуже слабенький, адже існує сама федерація нещодавно. Самі ж засновники федерації, якщо не помиляюсь – спеціалізуються на ловлі коропа.
    Отже, хто хоче бути активним спортсменом і брати участь у змаганнях, у засіданнях ВОФРС - вступає, хто не хоче - не вступає. Зрештою на змаганнях можна взяти участь і без членства у федерації, проте, можливо, що із 2009 року - уже і ні (точно не знаю).
    Та і рибалка спіном (з берегу у с. Шепель) коштує 30 грн. наскільки мені відомо – судіть самі дорого це чи ні. Особисто я там не ловлю зовсім, окрім змагань, що проходили восени цього року. Це був єдиний раз, а рибалка на ставку у мене спіном – взагалі була вдруге у житті. Мені до вподоби ловля на річках, водосховищі зрештою. Та навіть якби і була безкоштовною рибалка с. Шепель – то приміром пійману щуку звідти не брав би. Після річкової риби, будь-яка ставкова риба – не для мене. А тут ще платиш 30 грн. Та ліпше куплю собі нових приманок чи інших прибамбасів для рибалки.
    У всякому випадку мова почалась із доступу до ставу у с. Шепель - щоб порибалити із човна. Я ідею кинув - комусь вона проходить, комусь ні.
    [
    Думка Кості також має сенс, однак, на мою думку, розписуватись за когось (Віктора із магазину Фортуна Рибалки) – не варто. Я і сам зрештою буваю у тому магазині і також частково знаю Віктора. Тобто, використовувати якусь людину як протеже – це надміру. Ну уявіть собі, сьогодні-завтра всі завітають у магазин Фортуна Рибалки … - і що це буде. Господар ставу у с. Шепель один, господар магазину Фортуна Рибалки – зовсім інша людина і ще буде за когось замовляти рибалку на човнові. Даруйте мені ХЛОПЦІ, але це вже край! Прошу нікого не ображатись.
    Натомість у мене є інша гарна ідея – для прикладу, створення спінінгової ліги чи клубу у нас в Луцьку чи на Волині, до складу якого можуть увійти спінінгісти із нашого Волинського краю. І тут ми зможемо самі собі організовувати і змагання, і фестивалі, і посиденьки – одним словом влаштовувати свій рибацький відпочинок на власний розсуд. Зрештою, якби справи пішли б непогано, то і сайт відкрили б свій сміло. Зрештою не федерацією рибспорту єдиною риболовля стоїть. Самі по судіть, напрямків по видах лову вистачає, всіх не „обнімеш” і не всім вгодищ. От і придумали в інших областях створювати свої спеціалізовані клуби чи ліги, як це приміром у Києві, Львові, Харкові. Та з огляду на те, як нині розвивається єдиний риболовний сайт у Волинській області - http://rubalka.com.ua/ - можна сказати, що до прогресу ой як далеко. Приміром, наші добрі сусіди ровенчани тримають свій рибацький регіон будь-здоров і сайт свій мають і змагання проводять, і федерація займається, навіть рибінспекція прогресує часом. У нас же поки із цим слабенько. Та на все – АЛЕ, АЛЕ, АЛЕ.
    Отже, ще раз прошу без образ. З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 7
  9. Костя

    Костя гость Временно заблокирован

    Можу тобі від Віктора сказати, що він тільки буде радий якщо до нього в магазин будуть приходити рибалки,-це ж потенційні кліенти,-я,наприклад, з магазину з пустими руками вийти не можу, і таких як я ще з десяток знаю.:i070522: Там часто бувають і власники ставка в с. Шепель з якими можна просто познайомитись. Але не зважаючи на знайомства в Шеплі всі платять і я рахую це нормаьно. А не дозволяють ловити з човнів власники ставка в с. Шеплі лише томо, що на їх думку, крім щуки рибалки будуть багрити маточне поголів'я карпа, толстолоба якого там дуже багато. Дозволяють ловити з човна лише рибалкам яких добре знають і довіряють їм.
    А щодо вступу у Волинську федерацію риболовного спорту!? Що вона дає?,- плата на змаганях лише 50%?. Як не крути, але для членів федерації всерівно виходить участь у змаганях дорожче.
    Можливо відповідь дадуть організітори федерації? І сайт на який ти дав ссилку теж організований одними і тими ж людьми. Я підтримую їх в цій нелегкій справі, але крім комерційного підгрунття я тут нічого не бачу і це моя особиста думка.
     
    • Нравится Нравится x 3
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Поважаю, Костя, Вашу думку. Гадаю, що ми дискутуємо не з метою когось тут "обставити" чи образити один одного. Якщо правильно зрозумів, то для того, щоб порибалити із човна у с. Шепель потрібно:
    - особисто знати господаря ставу у с. Шепель;
    - зарекомендувати себе як гарного рибалку, що не займається багруванням риби (хоч із колебалками, як на мене, цього досягнути дуже складно);
    - персонально отримати згоду на ловлю хижака із човна від господаря ставу у с. Шепель.
    Якщо не так - спростуйте, будь-ласка!
    З приводу сайту Волинської федерації рибспорту - наскільки мені відомо, його ще не має. Той сайт, про який згадував - створила зовсім інша людина чи група людей (особисто поки нікого не знаю). Однак як патріот Волинського краю, підтримую будь-який "здоровий і нормальний рух" у нашій області, відповідно і риболовний сайт у Волинській області, як і нормальні рибацькі магазини, у т.ч. і магазин "Фортуна рибалки". З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 1