Бесплатно Рыбалка на Карачуновском водохранилище (Карачуны)

Тема в разделе 'Рыбалка в Днепропетровской области', создана пользователем RaSiK, 28 май 2007.

  1. Galex

    Galex Рыболов

    Сообщения:
    73
    Симпатии:
    429
    Адрес:
    Кривой Рог
    Рыбачил сегодня с 5 до 14. Уровень воды поднялся примерно на 10 см по сравнению с воскресеньем. Ловил на хлеб, перловку. Сначала брала только кресноперка. После 8 начал и карась. Карась не крупный, много "отпускных". Интересовался у рыбаков - карпиков отпускают.
     
    • Нравится Нравится x 4

  2. Galex

    Galex Рыболов

    Сообщения:
    73
    Симпатии:
    429
    Адрес:
    Кривой Рог
    До 8 клевала только красноперка, потом начал поклевывать карась, но мелкий. Северно-западный ветер поднимал волну.
     
    • Нравится Нравится x 2
  3. Galex

    Galex Рыболов

    Сообщения:
    73
    Симпатии:
    429
    Адрес:
    Кривой Рог
    Сегодня отдыхали на запретке. Много мусора. Рыбаки к 12 часам разбежались. Попробовал закинуть удочку - споймал всего три красноперки. На мелководье кто-то гонял мелочь. Скорее всего окунь.
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. kkostik

    kkostik гость Временно заблокирован

    Вот такая вот фигня :( По информации газеты "Вестник Кривбасса".

    Щоб порибалити на Карачунівському водосховищі, треба купити квиток

    З 1-го липня 2010 року на Карачунівському водосховищі встановлено платне рибальство. Наприкінці 2009 року в установленому чинним законодавством порядку було розроблено та затверджено «Режим рибогосподарської експлуатації Карачунівського водосховища» (далі «Режим..») та «Положення про любительське рибальство в Карачунівському водосховищі Дніпропетровської області, яке експлуатується в режимі товарно-рибного господарства» (далі «Положення…»). «Положення…» є невід’ємним додатком до «Режиму…».
    На сьогоднішній день порядок вилову риби рибалками-любителями регламентується «Правилами любительського та спортивного рибальства», які затверджені наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 р. № 19 та зареєстрованими в Міністерстві юстиції України 28.04.1999р. № 259/3562. Згідно зі ст. 3.15. цих «Правил…», любительський лов риби на загальних засадах в товарно-рибних господарствах заборонений. Любительське рибальство на Карачунівському водосховищі, що експлуатується в режимі спеціального товарно-рибного господарства (СТРГ), здійснюється на засадах, які визначені для культурних рибних господарств (КРГ) згідно зі ст. 3.10 «Правил любительського та спортивного рибальства».
    Користувачем водних живих ресурсів на Карачунівському водосховищі є ТОВ «Карачунівське рибоводне господарство».
    Згідно з вищезазначеним «Положенням…», на акваторії Карачунівського водосховища дозволяється любительське і спортивне рибальство на основі спеціального використання водних живих ресурсів за плату. Розмір плати визначає користувач — ТОВ «Карачунівське рибоводне господарство». Основою для здійснення громадянами любительського рибальства на Карачунівському водосховищі є спеціальний квиток (риболовна картка), затверджений і виданий користувачем.
    Дозволяється займатися любительським та спортивним рибальством на Карачунівському водосховищі:
    — безкоштовно на акваторії від с. Інгулець Криворізького району вгору проти течії до с. Недайвода Криворізького району;
    — за відповідну плату — акваторія обабіч всього водосховища з берега та з плавзасобів, але не далі як 100 метрів від берега.
    Право безкоштовного рибальства з берега або з човна в межах ділянок, відведених для платного любительського рибальства, надається: інвалідам І та ІІ груп; учасникам війни та військових конфліктів, учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорії при наявності відповідного посвідчення.
    Лов риби здійснюється вудочками всіх видів і найменувань та спінінгом із загальною кількістю гачків на рибалку:
    — в місцях, відведених для безкоштовного рибальства, — 5 шт.;
    — в місцях платного любительського рибальства — 10 шт.
    Забороняється застосовувати гачки більш ніж № 10.
    Добова норма лову на одного рибалку:
    — в місцях відведених для безкоштовного рибальства — 3 кг;
    — в місцях платного любительського рибальства — 5 кг.
    Мінімальні розміри риб, які допустимі до вилову:
    — щука — 35 см;
    — судак — 42 см;
    — короп — 25 см;
    — плітка — 18 см;
    — лящ — 32 см;
    — сом — 70 см.
    Розмір плати за здійснення любительського лову риби встановлюється користувачем у наступних розмірах:
    — на добу з берега — 20 грн.;
    — на добу з плавзасобів — 40 грн.;
    — на рік (включаючи період льодоставу) — 500 грн.;
    — на добу пенсіонерам — 10 грн.
    Користувачем ТОВ «Карачунівське рибоводне господарство» риболовні картки для здійснення любительського та спортивного рибальства розповсюджуються на добровільній основі всім громадянам, які бажають здійснювати любительський лов водних живих ресурсів на Карачунівському водосховищі. Любительське та спортивне рибальство на Карачунівському водосховищі на ділянках для платного рибальства без риболовної картки кваліфікується як порушення вищезазначеного «Режиму…» та «Правил любительського та спортивного рибальства» і тягне за собою відповідальність за ст. 85 ч. 3 КУпАГ.
    Госинспектор БОВДУР О. Е.
     
    • Нравится Нравится x 9
  5. Galex

    Galex Рыболов

    Сообщения:
    73
    Симпатии:
    429
    Адрес:
    Кривой Рог
    Сегодня с 5-30 до 8-00 клева практически не было. Только к 9-00 выглянуло солнышко и начала скидываться красноперка, но я уже сложил лодку....
     
    • Нравится Нравится x 1
  6. Jingle Bell

    Jingle Bell Рыболов

    Сообщения:
    51
    Симпатии:
    400
    Адрес:
    Кривой Рог
    в 10 начался отличный клёв, карась минимум с ладошку, клевало только на хлеб, дальний заброс не было смысла бросать, так как не успевал на одну поплавчанку тягать.
    Погода суперская для рыбалки. Ловил на камнях, итог 5 кг карася на двоих с девушкой.

    Пс: короп или подрос уже, или мелкий перестал цепляться, попалось два, но оба больше ладошки.

    пс2: карась с икрой, не странно ли?

    пс3: первый раз видел, чтоб так гуляла рыба, трава ВСЯ кишила рыбой
     
    • Нравится Нравится x 3
  7. T&J

    T&J Рыболов

    Сообщения:
    547
    Симпатии:
    2.359
    Адрес:
    Кривой Рог
    Возраст:
    30
    Може не в тему. Комусь буде цікаво. Легенда про Карачуни.
    Легенда про Карачуни. Слово походить з татарської : кара - чорний, чун - смерть, тобто "чорна смерть". В часи, коли навкруги було Дике поле, в цьому місці на берегах Інгульця була ще одна балка з бродом, через який проходив один з шляхів татарви на Україну за здобиччу та полоном. Місце це знаходилось на кордоні земель, контрольованих Запорізьким військом, тому козаки неодноразово влаштовували у балці засідки, і дуже багато татар наклало тут головою. Кажуть, шо через це саме вони і дали назву місцю - "Чорна смерть" - КараЧун.

    Дві неділі не тримали у руках спінінг. Так і хочеться помочити його. Кожен день слідкували за погодою та її змінами. Все- їдемо у суботу! Прокидаюсь, дивлюсь сильний вітер – риболовля накрилась мідним тазом. І пішов далі спати. Дивимось погоду на неділю: вітер - 0-2 м/c, дощ тільки вночі. Як завжди щось заважає нормально відловитись. На цей раз, мені перенесли репетитора на неділю замість суботи. В нас було п`ять годин, і кожна хвилина дорожча за золото. Увечері думали куди поїхати. По-перше, треба щоб водойма була близько. По-друге, дорога (щоб можна було під’їхати прямо до води по асфальту.). І Карачунівське вдх. по всім параметрам підходило на 5+.
    О сьомій ранку на воді. Вода вже стала чистішою, але все рівно мутна. О 8, перша риба вже на кукані. Після серії ударів, клюнула у батька на воблер. Я раз кинув - удар, другий - те саме. Зробив паузу і щучка десь на 300 грамів на гачку, але риба зецепилась за очерет і зійшла. Рибалили у дощ (моросило трошки), потім пішов сильніше, і було прийнято рішення пливти на берег. Дома зважили окуня- 600 гр. З нетерпінням чекаємо наступних вихідних. Хай щастить.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 31
  8. ...евич

    ...евич гость Временно заблокирован

    ЛЕНДЛИВЕР! На Карачуновском вдх. пануе беспрпидел. Сети местные ставят без боязни, приезжие так, же.В четверг, единственная гос, инспекция остановив наше авто было ДАИ! Выезжали на Николаевскую тр. с с.Кудашевке. На Боковенькой за с. Кудашевкой до жд. моста наш "брат рыбак" ставил сети не боясь! Местные в Кудашевке по нашему приезду с ночвами (в 8-10) уже управились! Забагрили три сети, две старые. А в район Христофоровки надо ехать только спец.
    Ловить там нечего, как и в районе Сосенок!!! Сплошные сети. Замучились их багрить!!! В добавок от затоки "Сосенок" к основному руслу стоит сеть заградительная (можно подводные лодки ловить), попали на нее 3 недели назад. Там же в затоке братья спинеры тоже поймали много сетей! А КТО ИХ ЗАКИНУЛ!!!

    Добавлено через 18 минут
    Извините! Ловил на спин. с 8-30 до 15 где то, от старого жд, моста до моста в с. Кудашевка. Ни единой поклевки. Ловил с лодки. После ловил поплавчанкой в камыше.
    Поймал красноперых.На одном обнаружил на теле рваную рану (здается о щуки) что хоть как то обнадеживает!
    Хотя для себя решил: на КАРАЧУНЫ НЕ ЕЗДОК. Противно и не приятно!
     
    • Нравится Нравится x 10
  9. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
    Это с какой стороны посмотреть!

    Рыбу ловить в местах где шастают "легальные браконьеры" не приятно и противно.
    Мало нам браконьеров обыкновенных, у нас есть еще узаконенные.
    вот к стати бригада недостойных:
    IMG_7969_01.jpg

    Но природа всеж на карачунах прекрасна, а особенно осенью! На шашлычек сходить, либо просто погулять по берегу (местами засранному)...

    В общем вчера был на водоеме, дышал воздухом, нюхал осенние запахи, жег костер, ел мясо.

    На воде никого из нашего брата не видел, собственно как и на берегу.
    Уклея шастала среди упавших в воду листьев, видимо искала насекомых или какой то другой корм.
    пожалел, что не взял удочку.

    И в догонку:
     

    Вложения:

    • IMG_7866_01.jpg
      IMG_7866_01.jpg
      Размер файла:
      242,5 КБ
      Просмотров:
      529
    • IMG_7915_01.jpg
      IMG_7915_01.jpg
      Размер файла:
      183,8 КБ
      Просмотров:
      476
    • IMG_7877_01.jpg
      IMG_7877_01.jpg
      Размер файла:
      250,4 КБ
      Просмотров:
      480
    • IMG_7876_01.jpg
      IMG_7876_01.jpg
      Размер файла:
      195,5 КБ
      Просмотров:
      461
    • IMG_7937_01.jpg
      IMG_7937_01.jpg
      Размер файла:
      396,7 КБ
      Просмотров:
      461
    • IMG_7898_01.jpg
      IMG_7898_01.jpg
      Размер файла:
      305,8 КБ
      Просмотров:
      491
    • IMG_7953_01.jpg
      IMG_7953_01.jpg
      Размер файла:
      361,9 КБ
      Просмотров:
      443
    • IMG_7958_01.jpg
      IMG_7958_01.jpg
      Размер файла:
      224,4 КБ
      Просмотров:
      482
    • Нравится Нравится x 24
  10. matyaz

    matyaz Рыболов

    Сообщения:
    175
    Симпатии:
    690
    Адрес:
    Кривой Рог
    Возраст:
    53
    Вчера был вКировке. Кум предпринимал отчаяные попытки поймать беленькую, а я взял спин и блукал в поисках хищника. Наматал км. пять и ни разу не услышал даже удара. Перепробовал всё, начиная от железа и заканчивая живцом .Кум за 4 часа поймал 2 пискарей и выташил одного рака.Так что хоть рыбалка и не удалась, зато пешая прогулка у меня удалась на славу.
     
    • Нравится Нравится x 9