Шнур/леска Всё о шнурах. Обсуждение.

Тема в разделе 'Все о спиннинге', создана пользователем Горыныч, 9 апр 2008.

  1. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Тепер сиджу і думаю, чи бувають все-таки шнури з чесним діаметром, а якщо бувають, то за які гроші.:gi-gi:
     

  2. Витамин

    Витамин гость Временно заблокирован

    Сильно дорогими шнурами не пользовался. Салмо Элит Брейд 0.1 зеленого и желтого цветов. Зеленый понравился больше,желтый рвался,как гнилая нитка,может брак или подделка. Power Prо 10 lb желтый понравился. Недавно купил Реnn 0.14,визуально где-то 0.18,но пока впечатлений мало-ловил один раз.
     
  3. Namaste

    Namaste гость Временно заблокирован

    А ты в детстве девчонок за косы дергал? (это для наглядности восприятия - шнур почти та же коса, только не из трех, а в твоем случае из восьми нитей.). В каком месте плетения нужно измерять реальный диаметр плетеного шнура? И объясни наф.. тебе он нужен тот диаметр. Производитель указывает диаметр натянутого под нагрузкой шнура. Возьми сплети из веревки подобие шнура и сравни диаметр без нагрузки и под... Надеюсь вопросы снимутся сами собой. Кста на фото отлично видно структуру плетенки и разность диаметров по длине. т.ч. "сиджу і думаю" не парься. Удачи на рыбалке:fisher::somyara:
     
    • Нравится Нравится x 8
  4. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Значить так.:gi-gi:
    Не думаю, що залежно від того, в якому місці міряється діаметр, він буде різним, хіба що інструмент буде мікроскопічним. Та і діаметр по суті скрізь той самий, інакше б шнур рвався де попало...та сама аналогія з косичками - як з якої сторони ну них глянути, а площа перерізу (а отже і об"єм, який займає на шпулі шнур, парусність) та сама.:gi-gi: З навантаженням, чи без...діаметр для мене важливий для ловлі на течії, коли шнур парусить на вітрі і тд...не думаю, що там важливо, з якої сторони і в якому місці який діаметр. Для мене грає роль діаметр всередньому, якщо можна так висловитись. Та і не натягне джига щільно сплетений шнур так, щоб діаметр хоч якось відчутно зменшився. І ще одне, швидше за все, виробник вказує діаметр виходячи з об"єму матеріалу і довжини, на яку він затрачений, ігноруючи припуски на пустоту між волокнами...
    В мене впринципі і не було питань, а "сиджу і думаю" то так...риторичне.:) Ловлю і не парюсь, іншого не дано.:gi-gi: Удачі.:fisher:
     
    • Нравится Нравится x 7
  5. kolia23

    kolia23 Рыболов

    Сообщения:
    66
    Симпатии:
    713
    Адрес:
    смт.Млинів Рівненської обл.
    Привіт. Особисто я користуюся шнуром POWER PRO , як на мене класний. :gi-gi:
     
    • Нравится Нравится x 1
  6. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    Аналогично! Второй сезон хожу с шнурами этого производителя. Доволен, шо слон, желтый цвет не теряет, практически не лохматиться, у меня 20Лб выдираю коряги и цепы, ну кроме совсем "мертвых", так тогда его принудительно порвать очень сложно... На Лайте стоит зеленый, цвет потерял, это единственное изменение в свойствах с момента покупки, держит узел, не лохматиться и для своих 8 Лб довольно крепкий
     
    • Нравится Нравится x 2
  7. Rostislavovich

    Rostislavovich гость Временно заблокирован

    Доводилось користуватися Salmo E.B. (SEB) - 0,09м та Sunline Super PE 6 lb. Якщо порівнювати ці два шнура то на мою думку однозначно кращим буде Sunline .
    SEB замітив вже приблизно на десятій рибалці почав ворситися з всіма витікаючими наслідками. Втрата міцності , знижується дальність закиду і .т. д. Також багато моїх знайомих що користувалися SEB незабаром пустили його( SEB) на бекінг))) :)
    Хоча є, одиниці ,сторонників себ серед знайомих , які вважають Salmo E.B. кращим.
    Хотілосяб почути думки форумчан на цю тему. Багато хто користувався цими шнурами і має що сказати...
     
    • Нравится Нравится x 1
  8. Витамин

    Витамин гость Временно заблокирован

    Было два шнура СЕБ,желтый и зеленый. Так желтый действительно ворсился,терял быстро цвет и рвался. С зеленым ситуация прямо противоположная,жив до сих пор.
     
    • Нравится Нравится x 3
  9. T&J

    T&J Рыболов

    Сообщения:
    547
    Симпатии:
    2.359
    Адрес:
    Кривой Рог
    Возраст:
    30
    Зараз сам користуюсь Sunline Super PE 6 lb. Мені з головою хватає його. Під джиг не підійде це отднозначно, а воблерки тягати- оце для нього. Ця нитка не линяє, не ворситься, кругла. Но треба слідити за тим, де є надрізи на ній. Все ИМХО.
    Salmo E.B. (SEB) - 0,09м цим не користався, нічого не можу сказати.
     
    • Нравится Нравится x 4
  10. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    А какая цифра стояла на ценнике?