Азовгосрыбоохрана (оф. информ.,отчеты о рейдах, статьи, очерки работников рыбоохраны)

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Крока, 16 фев 2011.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Азовдержрибоохорона – порушення​

    13.04.11 р. о 08.30 Азовське море, Таганрозька затока, в районі с. Седово державними інспекторами Азовдержрибоохорони Матєвим М.І., Жигаловим І.В. та Губарем С.О. були затримані громадяни Хорош Володимир Євгенович та Косяков Олексій Анатолійович, які на катері «Крим»», б/н з підвісним двигуном «Вихрь-20» займалися незаконним ловом риби забороненими знаряддями лову – 2 сітками та виловили рибу: піленгас – 75 шт./88 кг, оселедець – 6 шт./0,6 кг. Сума збитку склала 2703 грн.
    Матеріали справи будуть передані у слідчі органи.​


    13.04.11 р. о 09.00 Азовське море, Таганрозька затока, в районі с. Седово державними інспекторами Азовдержрибоохорони Матєвим М.І., Жигаловим І.В. та Губарем С.О. був затриманий громадянин Бороденко Володимир Анатолійович, який на човні «Прогрес - 4», б/н з підвісним двигуном «Вихрь-20» займався незаконним ловом риби забороненим знаряддям лову – 1 сіткою та виловив рибу: піленгас – 51 шт./71 кг. Сума збитку склала 1734 грн.
    Матеріали справи будуть передані у слідчі органи.​
     
    • Нравится Нравится x 16

  2. Tima999

    Tima999 гость Временно заблокирован

    Разве это убыток? За такое сажать надо! Ведь за мешок картошки сидят!!
    В любом случае инспектора уже МОЛОДЦЫ, а Вам КРОКА отдельное спасибо за гласность и освещение событий!
     
    • Нравится Нравится x 3
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Порушення
    від 22.04.11 р.

    Совместными действиями работников Азовгосрыбоохраны и УМВД в Херсонской области 22 апреля 2011 г. были задержаны 2 судна рыбколхоза "Ревхвыля", которые осуществляли незаконный промысел бычка в Азовском море. Незаконный улов составил 89220 кг бычка. Ущерб, нанесенный рыбным ресурсам Азовского моря вследствие нарушения правил рыболовства, составляет 3 миллиона 285 тысяч 972 гривны. В отношении нарушителей составлены соответствующие материалы, которые будут направлены в следственные органы.
     
    • Нравится Нравится x 16
  4. student

    student гость Временно заблокирован

    как раз где то час назад читал в новостях http://www.tnua.info/fotovideo/8901...-ponad-40-ton-nezakonno-vilovlenoyi-ribi.html


    Удивляет, ну не возьмет он все нажитое здесь в тот потусторонний мир после смерти.
     
    • Нравится Нравится x 7
  5. Tima999

    Tima999 гость Временно заблокирован

    Да не в рганы надо, а на органы отправлять надо!:злой::злой::злой:
     
    • Нравится Нравится x 4
  6. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    У ході спецоперації працівники УБОЗ Херсонщини вилучили понад 40 тон незаконно виловленої риби

    Працівники УБОЗ УМВС України в Херсонській області викрили організовану групу у складі 28 осіб, які займалися незаконним виловом водних живих ресурсів і завдали особливо великих збитків державі та рибним запасам Азовського моря. Попередньо встановлено, що до складу організованої групи входило і керівництво одного з рибних господарств та науково-дослідницького інституту. Спецоперація стала підсумком тривалої оперативної роботи.

    Співробітники УБОЗ отримали інформацію про те, що один з науково-дослідницьких інститутів отримав квоту на науковий вилов риби в розмірі 100 тон на рік. До здійснення вилову було залучено 10 рибних господарств по всьому узбережжю Азовського моря, у тому числі і розташованому на території Генічеського району.

    Сейнери Генічеського рибного господарства, оснащені механізованими драгами, виходили в море під видом проведення науково-дослідницьких робіт для інституту. Насправді ж члени команд морських суден виловлювали рибу, а потім вивозили її за межі області для подальшої реалізації.

    Господарство мало право в наукових цілях виловлювати не більше 10 тон на рік, але лише за одну добу двома сейнерами з чотирьох, які працювали в цьому господарстві, виловлено 40 тон риби, яку співробітники УБОЗ вилучили. Таким чином річну норму господарства було перевищено в 4 рази! Зараз уся риба знаходиться у морозильних камерах.

    Під час перевірки було встановлено, що судна пришвартувалися до берега вночі. На борту одного виявлено близько 21 тони, на іншому – 20 тон риби. Протягом останніх 10 днів сейнери виходили у море 6 разів.

    Згідно вилученої у капітанів сейнерів співробітниками УБОЗ документації (квитанції про прийом риби), дійсний об’єм вилову склав понад 234 тони. А в журналах обліку виловленої риби, які ведуть науковці інституту, об’єми дещо скромніші – складають лише близько 3 тон. Різниця між документальними та дійсними показниками перевищує 230 тон риби.

    По прибуттю на берег рибу перекладали до вантажівок-рефрижераторів, які вивозили її для реалізації.

    За висновками спеціалістів, серед виловленої риби 68% становили самки бичка з ікрою. На теперішній час проводиться розрахунок збитків, нанесених навколишньому середовищу, та згідно попередніх даних вони складають понад 3 млн. гривень. Наразі проводиться перевірка, вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 249 Кримінального Кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» та ст. 364 кодексу «Зловживання владою або службовим становищем».

    Територія області з безкрайніми степами та водними просторами Азовського та Чорного морів, Дніпра, багатими на флору та фауну, приваблюють чисельну армію рибалок та мисливців, тому проблема боротьби з бракон’єрством на Херсонщині стоїть дуже гостро. І хоча робота в цьому напрямку проводиться постійно, рибні запаси морів, озер та річок області час від часу підвергаються бракон’єрським атакам. Рибалки свідчать, що рибні запаси Азову майже вичерпані, останнім часом вилови катастрофічно зменшуються. Головна причина цьому – неконтрольований вилов, навіть у час нересту. Проведена спецпідрозділом УБОЗ Херсонщини операція допоможе зберегти частку рибного багатства Азовського моря.

    УБОЗ УМВС України в Херсонській області

    http://www.tnua.info/fotovideo/8901...-ponad-40-ton-nezakonno-vilovlenoyi-ribi.html
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 15
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
    (ДЕРЖКОМРИБГОСП) ​

    АЗОВСЬКЕ ДЕРЖАВНЕ БАСЕЙНОВЕ УПРАВЛІННЯ
    ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ ЖИВИХ РЕСУРСІВ
    ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА
    (АЗОВДЕРЖРИБООХОРОНА)​

    Україна, 71100, Запорізька обл. м . Бердянськ, вул. Руднєвої, 1 Тел.: (06153) 4-34-78, Факс: (06153) 4-34-38
    E-mail: [email protected]


    26.04.2011 р. в Азовському морі, район с. Степок Приазовського району державним інспектором Бердянського територіального відділу Кузьменком Д.В. спільно з представниками Бердянської міжрайонної природоохоронної прокуратури був затриманий громадянин Корж Олег Анатолійович, ланковий ПП Казюта, який проводив промисловий лов забороненим знаряддям лову – 1 драгою, та виловив рибу бичок 1400 кг.
    Сума збитку буде надана пізніше після обчислення.
    Матеріали справи будуть направлені у слідчі органи.

    26.04.2011 р. в Азовському морі, район острова Бірючий державними інспекторами відділу охорони, відтворення ВЖР Азовдержрибоохорони Матєвим М.І., Тарасенком М.М., державним інспектором Бердянського територіального відділу Кіслих А.М. був затриманий громадянин Семенов Олександр Федорович, ланковий ПП РС «Укррибекспорт», який проводив промисловий лов на судні ВРБ «Пунент» забороненим знаряддям лову – 1 драгою, та виловив рибу бичок 11 176 кг.
    Сума збитку склала 246 967 грн.
    Матеріали справи будуть направлені у слідчі органи.
     
    • Нравится Нравится x 16
  8. Tima999

    Tima999 гость Временно заблокирован

    Если не трудно выложить решения судов по браконьерам, как бы ставить точку по этим делам!
     
    • Нравится Нравится x 8
  9. Alex 13

    Alex 13 гость Временно заблокирован

    В 10 раз это мало!!! В 100 вот это другое дело! У нас штрафы начинаются от 17 грн. Это смешно!
     
    • Нравится Нравится x 5
  10. student

    student гость Временно заблокирован

    Вообще штрафы нужно повышать так, что бы браконьерам было не выгодно покупать сети, а это нужно смотреть на стоимость сетей и относительно этого и повышать.
    Естественно купил сеть за 35 грн, словили заплатил 20 грн штрафа, пошол новую купил и дальше так же.
    А вообще слыхал за рыбинспекцию в Херсонской области, и говорили что там все оборотни в погонах. Нормальные там не работают, так как зарплата маленькая. А остальных жизнь заставила "крышовать" браков.
    И я так понимаю это в каждой области. Вот так и живем.
     
    • Нравится Нравится x 10