Западный Буг

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Oldest, 12 фев 2008.

  1. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Неділю провів на річці. Опробував новий одяг. Куртка трошки важкувата, 2 кг. Плечі втомлювались значно менше, ніж від рюкзака, але трошки незвично було. До того ж в наплечник багато не покладеш (важкого), бо незручно: тягнутиме куртку назад, якщо не зрівноважити нічим спереду. На осінь/весну і прохолодну літню погоду ок, а літом я б хотів щось легше. Ну а тепер про рибалку. Майже з самого ранку дув сильний вітер, вода в Бузі повільно піднімалась (нарешті), оскільки текла в старицю. Та і гідрологічні служби кажуть, що піднімається. Ось посилання на два сайти з відслідковуванням рівня води в Бузі, може пригодиться кому (1 2). Ловив на МДЖ, вимучив 9 окунів +/- на долоню. Пробував на ямах джигувати крупнішими приманками - глухо. Незвично, коли на колишніх бровках і мисах росте трава.:D
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 35

  2. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Неділя, біля с.Заставне. Знову впирався в МДЖ, поки не обірвав залишки флюра на катушці. Встиг зловити трьох окунів. Далі вирішив спробувати видурити якогось щупака. Безрезультатно. А щука била в одному місці під протилежним берегом, от тільки зробити там проводку ніяк не вийшло. Джигу зносило потужним струменем з тихої ями на середину течією ще до того, як вона досягне дна...Фото додаю. Вода поступово піднімається.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 29
  3. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Довго думав, чи писати, бо загалом і нема про що... Опишу дві рибалки, бо вони мало чим відрізняються: кожного разу по швайці 300 грам. І обидва рази виручила їстивна гума. Вперше вкінці рибалки Keitech Swing Impact 3", наступного разу на початку - двохвостий твістер Gary Yamamoto. Хотілось би сказати, що це заслуга гуми, але з впевненістю не можу. Справа в тому, що кейтех практично не лежав на дні, а зразу підривався знов (вниз по течії, зачепи). Тобто запах зіграв не велику роль. А ямамото спрямована тільки на довше утримання приманки, як на мене...отакі-то пироги. :) Дідок на черв'яка непогано ловив плотву під берегом, не дивлячись на високу воду і загалом несприятливі умови. Маслюки пішли.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 24
  4. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    ...лірика :gi-gi: Якось цього літа не склалось з уловами: справи, погода, то те, то інше...Дійшло до того, що почала зникати мотивація рано прокидатись, сідати на велосипед і крутити педалі в пітьму, з якої фара кволим пучком світла виривала шматки і кидала під колеса вибоїнами. Хоча літо все-таки залишило кілька приємних спогадів. Як-от наприклад пара чорних лелек, чи атаки щуки з-під суцільного килиму ряски біля ніг, чи пляшка шампанського з побажаннями, виловлена з Бугу...ну і само собою краєвиди. Пляшку міг виловити будь-хто, тому поділюся побажаннями з вами, адресовані всім. ;) Покладаю всі надії на осінь :)
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 17
  5. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Мав в неділю можливість провести трохи часу на річці. Народу - таке враження, що, вибачте, пукнути на самоті немає де. :D І причому кожен хоче щось зловити, намагається обігнати один одного по березі, щоб пройти першим.... Така рибалка мені не подобається. В намаганнях знайти безлюдніше місце переїхав на інший берег, там як правило народу менше, але, як виявилось, не того дня. :( Змотуюсь і в їду поля/канави/ліси/болота. І навіть там по кущах є люди, смикають окунів на чортика. :i070522:: Доречі, результати в усіх, кого я до того моменту зустрічав. були нульові, всі скаржились на поганий кльов цієї осені. А тут як мінімум один окунець був зловлений при мені. Напевно і єдиний, судячи з настрою того діда. :D Я недалечко від нього теж розловився новопридбаною гумою Mayson. Копія кейтех свінг імпакт, тільки солі немає, а запах схожий. Безлюдне місце я таки з часом знайшов. Закидаю вищезгаданий кейтех 3,5 дюйма на офсеті 3/0. На черговому перетягування джиги через підводний валун груту відбувається тичок, який стрімко пішов проти течії. Ним виявився непоганий окунь, заковтнув приманку практично повністю. Подальші джигові потуги успіху не принесли. Навіть не знаю, як мені в голову не дійшло поставити важчу голову і активніше "бомбити" найглибші ями та русло, а не бровки, напевно лінь... :( Рівень води дуже низький, та й похолодало вже. Потім була ще одна щучка на озері, взяла рапаловську незачіпляйку в залишках латаття. Не залікова. На цьому рибалка завершилась. :)
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 33
  6. ABORYGEN

    ABORYGEN Рыболов

    Сообщения:
    55
    Симпатии:
    506
    Адрес:
    г Нововолынск
    Возраст:
    Вчора знову вибрався в пошуках судачка, не повелося з самого ранку, бо колега з яким ми мали їхати не дав ради вчасно прокинутись після корпоратива :D На самій річці пробирав холодний вітерець, але то до першого окунця злапаного на саморобний воб. Помінявши приманку на плаваючий твістерок почав простукувати ями, був один вихід щуапчка, але пройшовши Бугом близько півтора кілометра вирішив перевірити болотця, бо йти 4км на "судачі ями " самому не хотілось. На болотах льоду майже не було. Почав кидати віброхвоста на найближчому, і на черговій поводці відчув удар , ще через декілька кидків удар і силікон без хвоста. Поставив Л мінов 44 і буквально на другій проводці тягну щупачка близько пів кіля, правда рано зрадів бо той щупак зійшов під самим носом :D Замаленькі трійники в 44 му які обов язково заміню на більші. На іншому болоті витягнув стограмового щупачка. Побавився б ще, але вечоріло і мусив збиратись додому.
     
    • Нравится Нравится x 24
  7. ABORYGEN

    ABORYGEN Рыболов

    Сообщения:
    55
    Симпатии:
    506
    Адрес:
    г Нововолынск
    Возраст:
    • Нравится Нравится x 7
  8. ABORYGEN

    ABORYGEN Рыболов

    Сообщения:
    55
    Симпатии:
    506
    Адрес:
    г Нововолынск
    Возраст:
    Вихідні првів на Бузі :gi-gi: В суботу поки йшов сніг клювала плотва, потім почала скубати густера. Народу було не багато і можна було комфортно рибалити. Сьогодні на тому ж місці з самого ранку купа рибаків, товкли, сверлили...... коротше плотва яка трималась як вчора під берегом була змушена покинути шумну територію. Пару годинок пройшло в пошуках і нарешті намацав робочу лунку. Став відриватись по підлящику на покаток. Після 15 год. кльов притих, інколи посмикувала якась мілкота. Треба буде ще якось вирватись, бо певно скоро потепління і лід довго не витримає.
     

    Вложения:

    • 19022012684.jpg
      19022012684.jpg
      Размер файла:
      191,2 КБ
      Просмотров:
      376
    • Нравится Нравится x 21
  9. Андрюха:)

    Андрюха:) гость Временно заблокирован

    Як там лід в самому Бузі ще стоїть?
     
  10. Ромко

    Ромко Рыболов

    Сообщения:
    335
    Симпатии:
    1.577
    Адрес:
    Львів, Іваничі (Волинська обл.)
    Возраст:
    34
    Після року намірів остаточно було вирішено спробувати половити на фідер. Рибалка відбувалась біля с.Заставне, і хоч з місцем я трохи вагався, але остаточний результат виявився не найгіршим з можливих. :D Кидав вниз за течією, на звал в яму під своїм берегом. Годував сумішшю ФішДрім "Фідер" та "Ріка" з додаванням баночної кукурудзи. З досвідом, думаю, буду готувати прикормку власного виробництва. Ловити пробував на опариша та кукурудзу. Кльов був в основному на першого, а в улові виявилось кілька непоганих карасів, плотвичок роміром за долоню та одна така ж густерка. Загалом рибалка на фідер сподобалась, але наступного разу поїду не зранку, а на вечір, і спробую інше місце. Можливо, в сутінках улов буде цікавішим, та й сонце не так пече. Доречі один умовний недолік фідерної ловлі таки відкрив - односторонній загар. :D
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 20