р.Стир

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Grek, 14 ноя 2008.

  1. Pallas

    Pallas гость Временно заблокирован

    Я вже думав, що крім тицяння "спасибо", сьогодні нічого не напишу. Прийшов з роботи, впав на ліжко і налаштувався дивитися фільму, тут раптом жінка каже: йдемо прогуляємось. А в мене думка, "треба поєднати пріятноє с полєзним", і їй у відповідь, "а їдемо на рибалку?"))) Погодилась, і ми вирушили на одну з стариць Стира. Так як в суботу у Хрінниках працювала оберталка Mepps 3 Black Fury вирішив почати з неї. Нажаль риба мовчки ігнорувала, вирішив поставити Jakall Squad Minnow, теж мовчання. Проходячи берегом помічаю в метрі від себе щуреня грамів 400-500, значить риба є, треба підбирати проводку і приманку (чи навпаки?))) Біля протилежного боку час від часу окунь лупить малька, вирішую поставити попер SS на третій проводці щось атакувало приманку, нажаль промахнулося, але вприск адреналіну в кров відбувся і це додало терпіння ще покидати. За годину полоскання різних приманок жодної покльовки, роблю кілька фоток природи і думаю пройтись ще раз берегом. Пройшов... оберталки, воблери - пусто. Не витерпіла дружина і поставила ліміт: 10 закидів і їдемо! Знову ставлю попер і починаю хлюпати... 1... пусто, 2.... пусто, 3....4....5....6....бабах і фрикціон заспівав приємну мелодію, аж прийшлось затягнути тугіше, бо нитка все більше і більше розмотувалася. Дружина згадала про підсак, а він у машині складений. Кричу: біжи !!!! Поки вона метнулась туди-сюди, я помаленьку вивів свою першу трофейну красуню на мілину і витягнув на берег. Адреналін зашкалював в обох, вже ніхто на улов не сподівався))) Вдома зважили - 3.300. От і поєднали приємне і корисне:)
     

    Вложения:

    • IMAG0399.jpg
      IMAG0399.jpg
      Размер файла:
      82,6 КБ
      Просмотров:
      354
    • IMAG0402.jpg
      IMAG0402.jpg
      Размер файла:
      86,3 КБ
      Просмотров:
      328
    • IMAG0406.jpg
      IMAG0406.jpg
      Размер файла:
      105,6 КБ
      Просмотров:
      383
    • IMAG0408.jpg
      IMAG0408.jpg
      Размер файла:
      276,6 КБ
      Просмотров:
      374
    • Нравится Нравится x 54

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Традиційно щороку вдається вирватись на риболовлю у місця, які манять своєю красою. Так і цього разу разом із Андрієм махнули у простори р. Стир між Вишковим та Липлянами.
    Риболовля подарувала майже „море клювань” і як завше незвідане задоволення від процесу.
    Єдиним прикрим моментом були хіба що дві сітки, виявлені нами. Рибу вдалось частково врятувати.
    Красеня лина із сітки забрав місцевий хлопчина.
    Сама риболовля тривала недовго у вечірній час. В улові виключно окунь – сподобалась йому їстівна резина, особливо Кайтеч, приманку помітно на фото.
    Всім гарної риболовлі!
     

    Вложения:

    • P1190378.JPG
      P1190378.JPG
      Размер файла:
      319,3 КБ
      Просмотров:
      313
    • P1190381.JPG
      P1190381.JPG
      Размер файла:
      305,2 КБ
      Просмотров:
      324
    • P1190383.JPG
      P1190383.JPG
      Размер файла:
      286,4 КБ
      Просмотров:
      376
    • P1190392.JPG
      P1190392.JPG
      Размер файла:
      284,5 КБ
      Просмотров:
      408
    • P1190395.JPG
      P1190395.JPG
      Размер файла:
      298 КБ
      Просмотров:
      383
    • P1190400.JPG
      P1190400.JPG
      Размер файла:
      323,4 КБ
      Просмотров:
      354
    • Нравится Нравится x 22
  3. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    День рибака 2011

    Компаньйони: Ярослав Пограничний, Женик Пограничний.
    Погода: як ми виїхали з дому то попали в сильну грозу в дорозі. На ранок вдосвіта вже було ясно, але як зійшло сонце небо затягнуло свинцевими хмарами і стало холодно(+16), вітер доволі сильний західного напрямку. Після обіду погода стала спражньою літньою, гарячою і сонячною. Вночі було ясне небо. На ранок повний штиль, потім стало дуже жарко. Після п'ятничної грози тиск постійно зростав і досяг позначки 1000 гПа.
    Час ловлі: в суботу на стариці з 05:00 до 10:00, на Стиру фідером з 19:00 до 20:30, на сома з 21:00 до 01:15. В неділю з 04:10 до 10:00.
    Місце: стариці річки(т.н. Старий Стир), річка Стир на ямах.
    Зловлено: в суботу на стариці 20 карасиків, 4 краснопірки, 1 окунь, 1 ротан; на річці в суботу 3 малих підлящиків, 2 плотвиці; вночі на річці двох сомиків; зранку фідером десь 15 риб(в основному підлящикі, також плотва, 1 окунчик).
    Наживка: опариші.
    Прикормка: салапінка.
    Снасті: на річці фідер, на стариці вудки
    День рибака ми вирішили святкувати в рідному селі мого тестя, Лисині. Прогноз погоди грів душу, а куплені напередодні три пачки опаришів охолоджувались в холодильнику. Як тільки я звільнився від роботи в п'ятницю так відразу і приступив до варки салапінської каші. Не все виявилось простим, довелось постійно підливати воду, але все пройшло успішно. Отже ми виїхали. По дорозі попали в таку грозу, що пару разів довелось просто зупинятись на узбіччі через дощ несамовитої сили, коли видно дорогу лише на півметра вперед. Доїхали без пригод, дощ вщух і ми назбирали росяників, з півкіля .

    ДЕНЬ ПЕРШИЙ, РАНОК

    Ще по дорозі в село я зрозумів, що забув всі опариші вдома, але як і планував ми пішли на рибалку вдосвіта на старицю Стира. Там на опариші буде клює лише краснопірка, плотва і верховода. Ці малі поганки не дають змоги підійти карасю і лину, тому я свідомо зробив ставку на гнойових хробаків(накопав їх звечора на гноянці). Місце прикормив вареною товчою + макуха. Кльов не заставив себе довго чекати, на прикормку підійшли карасикі.

    Дуже шкода, що їхній розмір був маленький . Мабуть всю велику рибу вже повиймали з цієї стариці сітками. Мій тесть зачепив гачком вудки одну сітку. Ми її вийняли на берег, нещадно пошматували і викинули у рів. Через годинки півтори прийшов власник цього неподобства і прямо на очах всіх присутніх людей взяв човника і перевірив ще одну свою сітку. Ну й** т*** м***! Якщо цей текст читають люди з рибохорони, чи хтось інший, хто може допомогти припинити це безчинство пишіть мені, маю прізвище ім'я, адресу проживання цього браконьєра, який вважає річку Стир своєю власністю.
    Нажаль прямо там на місці цьому виродку нічого зробити неможливо, він майор МВС у відставці.

    Отож так і не дочекавшись кльову линів і лаптів-карасів ми пішли додому. Тим більше, що погода була якась надто холодною. Вдома добряче поспав. Прокинувшись ми почали збиратись на головне дійство - святкування дня рибака.


    ДЕНЬ ПЕРШИЙ,ВЕЧІР ТА НІЧ

    Святкування організовував друг дитинства мого тестя Ігор Пилипович. І чомусь він захотів все те дійство провести не на звичних місцях, а нище по течії кілометрів зо два. Ми приїхали туди, хлопці вже чистили бараболю на юшку і ставили столи. Ми ж з Жеником взяли наші снасті і пішли шукати гарного приємлимого місця для риболовлі. До речі він привіз три пачки опаришів з собою, в мене аж від серця відлягло.

    Це виявилось не просто, тому що річка втих місцях має пологі береги повністю заросші якимись кущами, осокою і височенним комишем. Знайшовши більш-менш нормальне місце ми почали ловити. Але кльов був дуже слабеньким. На протилежному березі приїхала машина, і хлопці сказали, що тут пару тижнів назад пройшлись електровудками, після того нічого й не ловиться нормального. Це була остання крапля в нашій чаші терпіння. Малого того, що тут невідомо чи буде клювати сом вночі, так ще й отака халепа. Ми остаточно прийняли рішення повернутись в рідні краї і ловити сомів на ямах.

    Шкода тільки, що я полінився пофоткати ті місця, дуже вже поспішав знайти нормальне місце на березі. Ми повечеряли в компанії рибалок і не гаючи часу дременули назад, до рідних місць.

    По дорозі ми ще застрягли в багнюці, поки я випихав машину то заляпався. Але це було весело . Прибувши на базу взяли з собою росяників, вудки і пішли на річку Стир, в район трьох великих ям. Там ми закинули снасті ще коли було світло. Десь в районі одинадцятої-дванадцятої ночі ми зловили по сомику, я грам на 400, а Женик геть малого. Покльовки ще було, але якісь поодинокі. Просидівши до часу ночі ми все-таки вирішили йти додому спати. Два свої фідери обладнанні на сома я лишив як є, закинутими у воду, тим більше, що вони мовчали вже більше як півгодини..

    ДЕНЬ ДРУГИЙ

    Будильник розбудив мене за чогось четверта і я за сім хвилин вже був на місці. Яка жахлива картина мене чекала там: мого фідера Mikado Golden Lion 3.3M немає!! Підставка розвернута і нахилена повністю до води, а самого фідера нема!

    Це ж треба було просидіти 5 годин над вудками і бачити лише подьоргування кінчика, це ж треба було стільки років намагатись зловити сома ставлячи стільки донок і збираючи сотні росяників. І один єдиний раз в житті коли клюнуло щось дійсно нормальне не бути біля вудки. Ганьба мені.

    Звичайно, що настрій був повністю зіпсованим. Але незважаючи на такі неприємності я все-таки переобладнав свого другого фідера на кормушку і ловив на опариша. Прикормка - салапінська каша. Риба клювала вже трохи більшого розміру ніж на тому місці біля втоку джерела, де я ловлю зазвичай. Але чомусь кльов затих десь в годині о восьмій.

    Далі я десь до другої дня намагався крюками на міцному шнурку забагрити свого фідера. Спочатку з того берега де ловив я йшов вниз по течі вздовж ям, десь через метрів 35 я зачепився за якусь корягу на дні. Після цього взяли човна і спробували звільнити крюки - обрив. Змайстрували нові крюки, обплавали ту акваторію вздовж і поперек. Чесали дно вище і нижче того місця на метрів вісімдесят в обох напрямках - все марно

    Хто знайде в річці Cтир фідера Mikado Golden Lion3.3M кастинг до 100 гр, довжина 330 см. з катушкою SHIMANO Nexave 2500RA передаточне чисо 5.2, задній фрикціон і плетінкою PowerPro зеленого кольору прохання повернути за величезну винагороду.

    Джерело інформації
     

    Вложения:

    • IMG_2716[1].JPG
      IMG_2716[1].JPG
      Размер файла:
      323,5 КБ
      Просмотров:
      329
    • IMG_2694[1].JPG
      IMG_2694[1].JPG
      Размер файла:
      477,4 КБ
      Просмотров:
      345
    • IMG_2677[1].JPG
      IMG_2677[1].JPG
      Размер файла:
      89,5 КБ
      Просмотров:
      341
    • IMG_2698[1].JPG
      IMG_2698[1].JPG
      Размер файла:
      207,5 КБ
      Просмотров:
      324
    • IMG_2700[1].JPG
      IMG_2700[1].JPG
      Размер файла:
      341,5 КБ
      Просмотров:
      341
    • IMG_2705[1].JPG
      IMG_2705[1].JPG
      Размер файла:
      249,4 КБ
      Просмотров:
      338
    • Нравится Нравится x 24
  4. IronFish

    IronFish гость Временно заблокирован

    Сьогодні зранку були ми в Чебенях .Вода мутна,цвіте.Щука і окунь брати відмовились,лише один окуньок на мікруху взяв.Жерех харчувався вправно.От побачивши всплески на виході в стир попливли ми з товаришом на жереха.Поставив поппер і попер,навіть поводок не міняв.На четвертому закиді (а я рахую усі :P ) всеж таки виманив хижака .
    Перший солідний жерешок на 2,350кг.
     

    Вложения:

    • DSC03152.JPG
      DSC03152.JPG
      Размер файла:
      104,2 КБ
      Просмотров:
      361
    • Нравится Нравится x 26
  5. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Сьогоднішня не зовсім ранкова вилазка на простори р. Стир у районі с. Вишків подарувала кілька цікавих виходів хижака. В улові 4 окуня і один жерешок. Уся риба взята на мікроджиг та їстівну резину. Зокрема жерешка спокусив на фіолет, а окунів – на їстівну. Із останнього разу рівень води у річці дещо знизився, проте хижак присутній. Частенько помітні були виходи жереха. Зі слів одного місцевого, учора узяв жереха понад 2 кг на попер. Та нам із товаришем після 9 ранку не пощастило узяти красеня на попер.
    А так риболовля виявилась коротенькою і по своєму цікавою.
    Фото додається.
     

    Вложения:

    • P1200202.JPG
      P1200202.JPG
      Размер файла:
      285,6 КБ
      Просмотров:
      311
    • P1200203.JPG
      P1200203.JPG
      Размер файла:
      288,5 КБ
      Просмотров:
      270
    • P1200204.JPG
      P1200204.JPG
      Размер файла:
      300,2 КБ
      Просмотров:
      273
    • P1200207.JPG
      P1200207.JPG
      Размер файла:
      284,2 КБ
      Просмотров:
      278
    • P1200218.JPG
      P1200218.JPG
      Размер файла:
      281 КБ
      Просмотров:
      241
    • P1200221.JPG
      P1200221.JPG
      Размер файла:
      280,8 КБ
      Просмотров:
      257
    • Нравится Нравится x 25
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Сьогодні мав ще один вихід на риболовлю, або більше точніше - вечірню розвідку. Майнув із приятелем у близ села Милуші на річку Стир після 18 год. Яким же було здивування, коли на доволі незвичному місці (обрив) на другій проводці виймаю полосатого. Так хтілось його засняти і помітив, що фотіка забув.
    Згодом, беру ще одного. Одним словом, із кльовом пощастило, вдалось узяти ще трьох окунів і отримати кілька сходів та клювань. Та найбільш цікавим було те, що на одній із глибоких ям узяв судачка біля 200-300 гр. і отримали на двох до 6 клювань судака. Мали нагоду дещо пройтись річкою, а коли вже вертались на напрацьовані місця, лише одне клювання окуня і судака. Тобто, із сутінками - кльов істотно погіршився. Схоже було на те, що хижак сьогодні клював ліпше на день, ніж із самого ранку чи під самий вечір. Риболовля вдалась, чого і всім бажаю.
     
    • Нравится Нравится x 24
  7. VETAL P

    VETAL P Рыболов

    Сообщения:
    91
    Симпатии:
    675
    Адрес:
    м. Ківерці
    Був в чабенях з суботи на неділю. Звечора пробував видурити судака, але мав тільки одну невпевнену покльовку. Зранку сів на фідер то злапав півтора десятка непоганої густери. Брала на опариш і червяк. Мобілка сіла тому без фоток. отаке
     
    • Нравится Нравится x 9
  8. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    В субботу вечером после работы с тремя товарищами выдвинулись на одну из самых дальних, пока для меня, рыбалок. Место рыболовли и отдыха р. Стырь в Заречненском районе. Рыбачили суббота ночь, воскресенье и понедельник. Снасти донные удочки, спининг. Ловили на червя, росянку, горох и живца. Много интересных вещей узнали от местных рыбаков...
    Дорога по трассе полный ОК! Ехать можно. Из Ровно до Сваричевичей за 2 часика доехали, а потом по бруковке, грунтовкам и лесам ехали еще около трех часов...
    Уже хотелось бахнуть пивка и дальше не ехать, но благополучно добрались почти до точки. К реке поъдехать не удалось, около полу километра с вещами тепали к берегу пешочком.
    Разбили лагерь, поужинали, закинули снасти. Всю ночь доставали бычки и мелкий сомик, влетали иногда неплохие подлещики, так незаметно подкралось утро...
    День прошел в купании, гриболовстве, правда практически без результата, только комаров накормили :) и отдыхе. Встретили пацанов из местных. Они ловят неплохого сома на донки весом в 12-15 кг, иногда попадают особи и покрупнее... Ловят на милиметровую леску с гаками такого размера, как у моего дедушки были, можно на них окорока вешать вялиться :), наживка живец: карась, подлещик и любая другая рыба от полукилограма до полторашки (офигеть у них живцы), вяжут эту, извините, снасть на растущие под берегом кусты и деревья, что бы амортизировало и потом проверяют...
    Сказали что последних пару дней клева нет... Как всегда по закону подлости, мы приехали, а клева нет :) Течение на реке очень сильное в тех местах, Горынь ни в какое сравнение не идет, река широкая около ста метров, места очень красивые, необжитые и не загаженые, приятно, так же и мы после себя оставили все по-максимуму без антропогенной нагрузки.
    Ночью на удивление тихо было на реке без всплесков, рыба не гуляла... зато в лесу жизнь кипела и для некоторых по-видимому и заканчивалась, кого-то съели...
    Следующей ночью, без изменений, мелкий сомик, окушата, подлещики, сомики все утоплены. Один подлещик грам на 400 не выдержал неволи в садке, его тело бросили на воду, оно проплыло немного и его кто-то забрал с водоворотом размером с здоровый таз... Рыб есть. Ночью была одна одна поклевка на донную удочку с визгом фрикциона и обрывом лески 0,3 в моменте, хозяин удочки даже добежать до нее не успел... Рыбу бомбят и там на краю географии, слышали и чувствовали разрывы бомб где-то далеко, хотя рыбнадзор на моторках ходит, но браконьеры есть :(
    Из приятного взята одна щука, затянула на 1,5 кг. Больше ничего стоящего не поймали, но хорошо и душевно отдохнули!
    Пару фото с рыбалки
    Всем НХНЧ!
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 34
  9. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Мої вітаня шановні рибалки . Вискочив вчора вечерком на кілька годин в районі Липлян . Результ один шнурок , який поплив підростати , жерех лупить малька , як скажений на всі мої намаганя його вмовити повний ігнор .
    Фото додаю .
    Фото0814.jpg Фото0817.jpg Фото0819.jpg
     
    • Нравится Нравится x 27
  10. S.T.A.L.K.E.R.

    S.T.A.L.K.E.R. гость Временно заблокирован

    Мої вітаня шановні рибалки . Сьогодні вечерком після роботи вискочили на одну із стариць р.Стир ,майжи вся поверхня вкрита травою , але є вікна в яких можна кидати, отож на "SquadMinow65" від "Jackall" було зловлено двох шнурків, яких відправив покликати маму, мама прийшла в результаті остався без "3D Popper", флюр невитримав. Порибачилиб ще трохи але комарі лютують, так що неможна витримати.
    Фото додаю:
    Фото0821.jpg Фото0823.jpg
    Фото0824.jpg Фото0825.jpg
     

    Вложения:

    • Фото0818.jpg
      Фото0818.jpg
      Размер файла:
      144,8 КБ
      Просмотров:
      241
    • Нравится Нравится x 31