Помогите рыбку опознать

Тема в разделе 'Ихтиология (повадки рыб ...)', создана пользователем Defender, 25 июн 2007.

  1. phantom

    phantom гость Временно заблокирован

    А я теж вважаю, що це просто крупна плотва... Ось зловили цього року на р.Горинь
     

    Вложения:

    • IMG_2792.jpg
      IMG_2792.jpg
      Размер файла:
      260 КБ
      Просмотров:
      449

  2. Т Михалыч

    Т Михалыч Рыболов

    Сообщения:
    1.230
    Симпатии:
    4.209
    На сколько я помню, у плотвы верхняя часть ражужной оболочки глаза оранжевая.
    А на фото 1, полностью, глаз не видно.
    Если на фото 2, внизу, эта же рыба, то это крупная плотва.:p
    Доберусь до дома гляну энцеклопедию, тогда снимутся все вопросы.
     
  3. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Да, на фото похоже больше на язя.
     
  4. Nikolaevich

    Nikolaevich гость Временно заблокирован

    Это плотва, у язя чешуя помельче.
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. Брыдя

    Брыдя гость Временно заблокирован

    Стопроцентовая плотва . У нас и сейчас не редкость килограммовая . Еще совсем недавно до двух кил весной попадалась . Но , увы , все идет только к худшему .

    Добавлено через 4 минуты
    Зимой плотва от 300-500 гр еще как отливает желтизной . А какие поклевки - кивок до .......загибает , а не успеешь , только ручка в лунке мелькнет .
     
    • Нравится Нравится x 2
  6. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Интересно
    93-річна бабуся виграла турнір з ловлі лосося на Алясці

    93-річна мешканка Арізони здобула перемогу в турнірі з ловлі лосося серед жінок у місті Вальдес на Алясці. У змаганні брали участь більше 800 жінок.

    Свою перемогу Ленор Граундвотер прокоментувала з гумором: "Риболовля - це скоріше удача, ніж майстерність. Це така ж удача, як і дожити до старості". Переможниця Срібного дербі виловила лосося вагою більше 7,5 кг. Свій вік Ленор зовсім по-жіночому називати не хотіла: "Мені 39 навпаки". Організатори першості стверджують, що цей рекорд - найкращий результат протягом останніх 5 років в історії турніру. Досвідчена рибалка спокійно поставилась до рекордного улову: "Ця риба, напевно, несприятливо вплине на мій високий тиск". Улов суперниць пані Граундвотер, які посіли 2-е і 3-є місця, був менший 1 кг. Як заявила Ленор, найприємніше було навіть не виграти турнір, а подзвонити чоловіку й похвалитись. Чоловік пані Граундвотер був неподалік від місця проведення змагань, він так само ловив рибу на річці Кенай, але на турнір не поїхав.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 13
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Все чаще «слышится» с водоемов разных регионов о встрече на них «экзотических пришельцев». «Стертые» или полупрозрачные границы позволили держать в домашних аквариумах различные виды рыб. Наигравшись их владельцы очень часто «выплескивают» свои аквариумы с их обитателями в наши реки.

    Это довольно опасная тенденция. Если рыбы с «теплых» стран и не переживут наши суровые зимы, то это пол-беды. А вот если есть для них возможность прижиться и развиться в наших водоемах, то это кроет в себе очень серьезную опасность для аборигенных видов рыбы.

    Как самый яркий пример этому – Серебряный Карась. Он является пришельцам с Дальнего Востока. для наших водоемов. И попал в них с началом зарыбления наших рек растительноядными видами рыб: толстолобом и белым амуром выходцами с Дальнего Востока . Серебряный Карась оказался на столько неприхотливым и живучим, что вытеснив почти полностью нашего украинского аборигенного Золотого карася, прижился и стал неотъемлемой частью, как самая распространенная рыба во всех водоемах, начиная от «луж» и болот, заканчивая реками. Серебряный Карась – это действительно болезнь наших водоемов. Он уничтожает кормовую базу мирных рыб: плотвы, синца, краснопера…, чем резко снижает их поголовье.

    Данный пример – ярок. И поэтому нужно очень осторожно подходить к всякого рода «вселенцам».

    Мир природы, как совершенен, так в то же время и хрупок. И можно сломать непродуманными действиями естественную цепочку Наших Водоемов.

    ****​

    Луганчани впіймали на Дону піранью

    У мережі з'явилося цікаве відео піраньї, яку спіймали луганчани в річці Дон Волгоградської області.

    Спіймали піранью друзі автора ролика, що приїхали 9 серпня з Луганську, на сазанячу снасть(макуха). Коли автор ролика прибув до них через 2 дні, риба встигла померти. Нагадаємо, що піраньї досягають довжини в 30 см і ваги до кілограма. Доросла піранья - це велика риба. Вона може легко перекусити палицю або людський палець. Зуби у піраній мають вигляд трикутника висотою 4-5 мм і розташовані так, що зуби верхньої щелепи потрапляють прямо в пази між зубами нижньої щелепи. Піраньї також легко адаптуються до нових умов.

    (Хорошо, что данный вид пираньи "травоядный". А вообще сбившись в многочисленные насчитывающие тысячи особей стаи пираньи бывают очень опасны).

    (ВІДЕО)
     
    • Нравится Нравится x 15
  8. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Сонячний окунь в Криму виживає аборигенів​

    Прийшлі види іхтіофауни витісняють з внутрішніх водойм Криму представників аборигенних видів. Якщо раніше видів було лише 13, то зараз їх 76, і майже всі вони іммігранти.

    Заступник директора Інституту біології південних морів Національної академії наук України Олександр Болтачов в інтерв'ю одній з газет повідомив, що в даний час видовий склад внутрішніх водойм Криму значно різниться в порівнянні з початком ХХ століття. "Якщо раніше аборигенна іхтіофауна була представлена 13 видами, то зараз вона налічує 76 і це все прийшлі види".

    За словами А. Болтачова, нові види риб з'явилися в результаті штучного зариблення водойм, коли разом з цінними породами, наприклад, коропом, товстолобиком потрапляли і менш цінні. Також величезну роль у появі прісноводних вселенців грає Північно-Кримський канал. "З його водами проникають різні види, наприклад, з Каховського водосховища, - говорить А. Болтачов. - Через це до нас вселилася кілька дуже агресивних видів". Зокрема, це гірчак, йорж, чебачок, сонячний окунь, які докорінно змінюють іхтіофауну півострова. Так, за словами вченого, в Бахчисарайському водосховищі сонячний окунь не дає розмножуватися іншим рибам, виїдає всю молодь. При цьому дана риба продовжує поширюватися по всьому півострову через неконтрольоване зариблення штучних водойм, площа яких у Криму в 100 разів перевищує площу природних.

    Багато вселенців і біля берегів Чорного моря, де за останні 15 років з'явилося близько 20 нових видів риб. На щастя, за словами А. Болтачова, серед них немає агресивних. У числі "новачків" - бамбукова риба, золотистий Спар, кефаль, красноротий бичок та інші.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 18
  9. Tima999

    Tima999 гость Временно заблокирован

    Да уж эта "сволочь" уже попортила некоторые водоемы, и там количество другой рыбы поубавилось.
     
  10. Т Михалыч

    Т Михалыч Рыболов

    Сообщения:
    1.230
    Симпатии:
    4.209
    Добрался до энциклопедии.
    У язя бледно оранжевая радужка глаз, у плотвы при бледно оранжевой радужке есть в верхней части более яркое оранжевое пятно
    На взгляд чешуя у язя более плотная и мельче чем у плотвы.
     
    • Нравится Нравится x 1