Интересно обо всем!

Тема в разделе 'Ихтиология (повадки рыб ...)', создана пользователем Magic, 16 дек 2009.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Ставок біля «Донбас Арени» переповнений рибою
    31.08.2011
    У ставку біля «Донбас Арени» водяться коропи, карасі і раки.

    Під час проектування паркової зони було прийнято рішення зберегти і облагородити старий ставок, що знаходиться на території парку ім. Ленінського комсомолу. Зараз цей водний об'єкт буквально кишить рибою досить значного розміру, що у відсутність природних хижаків спокійнісінько живе і розмножується. Свою лепту у примноження водної фауни внесли і відвідувачі парку, регулярно підгодовуючи мешканців ставка.

    За словами фахівців технічного департаменту «Донбас Арени», у ставку водиться короп, карась і краснопірка, а цього року були виявлені ще й раки, що може свідчити про чистоту води. Тим не менш, ловля риби у парку біля домашнього стадіону ФК «Шахтар» заборонена, оскільки дослідження на придатність її в їжу ще не проводилися.

    «Риба зимує в ставку, в найглибших його місцях, і, природно, коли водоймище переповнене рибою, є ризик, що вона може бути придавлена льодовою масою в зимовий час, - розповідає агроном паркової зони арени Максим Радомський. - Тому іноді воду спускають, частину риби прибирають, у водоймі залишаються тільки дорослі особини, здатні нереститися. Що стосується нашої водойми, то поки нічого подібного не планується ».
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 19

  2. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Особливості ловлі риби на молюск unio pictorum
    01.09.2011

    Unio pictorum (в народі ракушка, або "перловица" по російськи) - в наших широтах найпоширеніший прісноводний молюск. Являє собою овальну черепашку, розміром 5-10 сантиметрів. Виявити її нескладно по доріжках, які вона залишає, пересуваючись по дну. Наприкінці такої доріжки зазвичай горбок, - там і знаходиться зарившийся в грунт молюск.

    Назбирати їх не складає особливих труднощів, досить просто промацати босою ногою дно, дотримуючи при цьому обережність - стулки черепашок дуже гострі і легко можуть поранити.

    Молюск unio pictorum може входити в раціон харчування практично всіх риб, будучи джерелом чистого білка. Однак не всі вони мають можливість розкрити молюск і дістатися до ніжного м'яса. Виходить, що більшість мешканців водойми можуть поласувати цим молюском лише в тому випадку, якщо молюска розчавить човном або рухом каменів, колод і так далі. Звідси висновок, що ловити на молюск unio pictorum найкраще в районі пристаней, мостів, гребель та інших споруд, де може статися подібне.

    Багато рибалок, почувши про відмінні результати, показані при ловлі на молюск unio pictorum, дивуються, чому ж у них це не працює. Замість великої риби, попадається лише дрібнота. А наживка нічим не відрізняється від хробака або опариша за кількістю клювань, лише з тією різницею, що метушні з насаджуванням м'яса черепашки значно більше.

    Щоб така наживка як молюск unio pictorum розкрила свій чималий потенціал, необхідно, щоб місце для ловлі риби було вибрано грамотно. У місцях, де регулярно давляться черепашки, велика риба вже налаштована на те, щоб якомога швидше скористатися нагодою і без зусиль вхопити ласий шматочок, поки дрібнота не розтягнула його. Це стосується, перш за все судноплавних річок і озер. Якщо ж ми спробуємо ловити на м'ясо молюска unio pictorum в невеликому, тихому озері, то до наживки в першу чергу підійде дрібнота, а велика риба, якщо вона і буде десь поблизу, не кинеться відразу ж відбивати свій шматок, адже м'ясо молюска, не кожен день валяється на дні. Це незвично і підозріло. Швидше за все, вона (велика риба) буде стояти поблизу, і спостерігати, як дрібнота планомірно очищає ваш гачок. А щоб навчити рибу брати цей корм з дна, необхідно тривалий час підгодовувати певне місце подрібненими черепашками. У цьому випадку, після деякого часу, можна розраховувати на систематичну ловлю, використовуючи молюск unio pictorum. Ця наживка стане вашою секретною зброєю на цій водоймі, оскільки привабливість молюска unio pictorum для риби безсумнівна.

    Молюск unio pictorum чудово підійде для ловлі лина, ляща, сазана, сома, великого карася і багатьох інших риб. Для того, щоб насадити молюск на гачок, потрібно розкрити мушлю ножем і відокремити м'ясо від стулок.

    Для наживки годиться так звана «нога», або мускул, який служить засобом пересування для молюска. Найбільшою незручністю при цьому є те, що молюск дуже погано тримається на гачку, але є ряд прийомів, які допомагають частково зняти цю проблему. Можна, розкривши черепашку, трохи підсушити її на сонці або на вітрі. Головне, щоб молюск саме підсушився, а не протух. Підсушене м'ясо стає щільнішим. Є варіант домогтися того ж, потримавши очищене м'ясо в окропі, але подібне бланшування погано позначається на пахучості приманки.

    Одним з кращих способів використання молюска як наживки - це виготовлення різних «бутербродів», комбінуючи м'ясо молюска з різними більш щільними наживками. Так, непогано закріпити молюск з двох сторін личинками хруща. Виходить забійна наживка для великого ляща, сазана і сома. Для лина непогано поєднувати молюска з опаришем або з хробаком. Потрібно тільки враховувати об'ємність одержуваної приманки і використовувати відповідні гачки.

    Непоганий результат дає підмішування в тісто подрібненого м'яса молюска unio pictorum, але це вже швидше спосіб підвищити властивості тіста, а не ловля на черепашку, тому результатом в основному буде піймання плітки і підлящика, але ніяк не великої риби.

    Ловля на молюск unio pictorum - дуже ефективний і практично здійсненний спосіб ловлі на поплавчанку і донні снасті за умови продуманості дій, аналізу всіх обставин і, звичайно, творчого експерименту. Не сумнівайтеся в цій наживці, пробуйте, і у вас все вийде.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 19
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Несколько интересных кадров

    А если бы это была действительность?



    Громадные животные планеты


    Бывают и такие…​


    Встретиться не желаете ли?​



    Большая Белая Акула ​


    Малоизученные обитатели глубин


    Фото рекордных рыб​

     
    • Нравится Нравится x 18
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Все таки «забавные» у них рыбы…











     
    • Нравится Нравится x 16
  5. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Лакки,
    Вы сами то на рыбалку ходите ?
    или на Ютубе обитаете ?:gi-gi:
     
    • Нравится Нравится x 3
  6. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Уважаемый Plagus !

    Я живу на море. Я живу морем. И поэтому мне так близко все, что связано с Водным Миром.
    Тем более недавно был на отдыхе, где нам с друзьями посчастливилось поучаствовать в ловле Большого Черного Марлина. Рекордных размеров не поймали, за то впечатлений получили массу.
    Хотел поделиться с Форумчанами тем, что вызывает у меня интерес.

    Если по Вашему мнению это таковым не является или как-то нарушает Правила Форума, то "сносите".

    Со своей стороны приглашаю Вас на рыбалку в Ялту. У меня катер. Половим всяческой Крымской рыбки: ставриду, катрана, барабулю, окуня, лосика, саргана...
    Поделитесь опытом. Буду признателен.

    С уважением
     
    • Нравится Нравится x 1
  7. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Если что то где то нарушает, то я вообще в дискусии не втупаю...
    Антон, спасибо за приглашение, буду иметь в виду,:ura:
    а Ваши личные отчёты по морской рыбалке как раз были бы интересны форумчанам:)
     
    • Нравится Нравится x 1
  8. одрик

    одрик Главный Инспектор Команда форума

    Сообщения:
    678
    Симпатии:
    4.635
    Адрес:
    Каменское Днепропетровская обл.
    Возраст:
    54
    а пафоса то сколько.........ну да ладно, это шутка!

    Лакки, , на самом деле Сергей имел ввиду, и тут я с ним полностью согласен, все что Вы выше
    накидали своими постами мы и сами могЁм в интернете наковырять.
    А вот то какие эмоции Вы лично пережили при ловле того самого Большого Черного Марлина вот это
    и есть самое то, что все мы ждем и нам хочется услышать и получить от Вас капельку тех впечатлений
    которых Вы получили целую массу..........вот в чем суть, изюминка.
    Так что давайте делитесь.......ждемс......
    То что Вы приглашаете к себе сходу это уже очень хорошо, но аккуратно, а то ведь приедем........
     
    • Нравится Нравится x 3
  9. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Лучанин Анатолій Савич піймав сазана вагою 29,610 кг​

    8 вересня 2011 року стартував конкурс "Рибальські рекорди Волині" - другим перетендентом-рибаком, що мріє перемогти у цьому змаганні, став лучанин Анатолій Савич, який 21 серпня 2011 року упіймав сазан, вагою 29,610 кг на озері Домашнє в с. Кримно Старовижівського району.

    У неділю, 21 серпня 2011 року Савич Анатолій Володимирович і Кучма Дмитро Петрович рибалили на дикій водоймі Волинської області. О 14:05 сталася подія, яку багато рибалок чекають протягом усього життя.

    Зі слів Анатолія Савича:

    «По кльову було чути, що там «не малюк»: кілька коротких піків сигналізатора, потім пауза в секунди 3-4 (здавалася вічністю для нас) і потужний «паровоз», який збив вудилище з род-пода. Виводили близько 25-30 хвилин. Здавалося, що тягнеш колоду, яка по дорозі на себе зібрала центнер підводної рослинності. Тільки при ривках здавалося, що вудка не витримає і ось-ось переламається. Метрів за 20 від берега рибу вдалося підняти на поверхню, і ковтнувши повітря, вона здалася. Без особливих зусиль її з першого разу вдалося завести в підсак (напевно короп витратив багато сил при виведенні з великої відстані)»

    За розмірами коропа рибалки зрозуміли, що це була найбільша риба, спіймана ними в житті. Після складної боротьби при виведенні риба була поміщена в спеціальний короповий мішок, для відновлення сил, після чого була акуратно виважена.

    Кожен рибалка, що дотримується головного принципу риболовлі «зловив - відпусти» знає, що в будь-якому дикому водоймі для великої риби існує безліч небезпек. Саме тому, щоб зберегти життя найбільшому живому карпу в Україні, було прийнято рішення транспортувати рибу на спеціалізоване водоймище для спортивного лову коропа.

    Серед спортивних водойм Україні, лише кілька можуть похвалитися наявністю великого коропа, вагою більше 20 кг.

    Першими відгукнулися на пропозиції Анатолія та Дмитра прийняти в свої води рекордного коропа, представники адміністрації водойми Прілбичі, що в 40 км від Львова. У минулому році в цьому озері з'явився новий рекордний житель, вагою 23.7 кг, якого також зловили ці ж рибалки.
     

    Вложения:

    • 1-1.jpg
      1-1.jpg
      Размер файла:
      219,8 КБ
      Просмотров:
      13.491
    • 2-1.jpg
      2-1.jpg
      Размер файла:
      217,5 КБ
      Просмотров:
      486
    • 3-1.jpg
      3-1.jpg
      Размер файла:
      175,6 КБ
      Просмотров:
      489
    • 4-1.jpg
      4-1.jpg
      Размер файла:
      216 КБ
      Просмотров:
      508
    • Нравится Нравится x 20
  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Рекорди риболовлі IGFA: представляємо рекордні риби літа

    Пропонуємо Вашій увазі рекордні улови рибалок з усього світу, які претендують на потрапляння до Книги Рекордів Міжнародної Асоціації Спортивного Рибальства (IGFA).

    Уродженець Панами Олів'є Шарпантье 4 липня 2011 вирушив на риболовлю на узбережжі Бока-Чікі (Панама). Закидаючи поверхневу приманку Sebile, він підсік і витягнув величезну рибу-папугу (Nematistius pectoralis) виведення якої зайняло 20 хвилин. Потім рибу виміряли, її довжина склала значні 130 см, улов був сфотографований і відпущений. Довжини риби виявилося достатньо, щоб вона стала новим рекордом довжини по всіх класах снастей. Поточний рекорд IGFA по даному виду становить 92 см. (ФОТО 1)

    Том Пфледжер з Ньпорт-бич (Каліфорнія, США) нещодавно став володарем рекорду з ловлі білого морського окуня (Atractoscion nobilis). Тепер він став автором ще одного досягнення в класі лісок з розривним навантаженням до 4 кг, піймавши 22 червня 2011 ще одного морського окуня вагою 23,63 кг. на південному узбережжі Енсенада (Мексика). Через 45 хвилин після підсічки під скрип котушки Shimano TLD потенційно рекордний окунь, що клюнув на кальмара, був втягнений у човен. (ФОТО 2)

    У червні рибалка Марк Е. Карлсон, доктор медицини Рокфорді, (Іллінойс, США) відправився в подорож, щоб насолодитися риболовлею в Оттаві (Канада). У дорогу він на щастя захопив і сертифіковану IGFA рулетку для вимірювання уловів. Черговий закид бактейла на річці Оттава приніс йому після швидкої 5-хвилинної боротьби північної щуки довжиною 128 см потенційний рекорд усіх класів. На даний момент дана категорія вакантна. (ФОТО 3)

    Юний рибак Коді Коноп (Аляска, США) вже не раз ставав рекордсменом. В даний час він є володарем 6-ти рекордів серед юнаків. Проте йому вдалося підняти рекордну планку в лові чорно-синього морського окуня. Під час риболовлі в затоці Аляска 11 червня 2011 він з допомогою свого батька Тома Конопома зловив окуня вагою 3,69 кг. Коді знадобилося 7 хвилин, щоб витягти рибу. (ФОТО 4)
     

    Вложения:

    • 1-(1)-1.jpg
      1-(1)-1.jpg
      Размер файла:
      213,6 КБ
      Просмотров:
      463
    • 2-(1)-1.jpg
      2-(1)-1.jpg
      Размер файла:
      105,1 КБ
      Просмотров:
      474
    • 3-(1)-1.jpg
      3-(1)-1.jpg
      Размер файла:
      217,5 КБ
      Просмотров:
      476
    • 4-(1)-1.jpg
      4-(1)-1.jpg
      Размер файла:
      146,4 КБ
      Просмотров:
      485
    • Нравится Нравится x 18