Интересно обо всем!

Тема в разделе 'Ихтиология (повадки рыб ...)', создана пользователем Magic, 16 дек 2009.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Рекорди риболовлі IGFA: представляємо рекордні риби літа 2011. /Часть 2 /

    Продовжуємо публікацію рекордних уловів, що претендують на потрапляння до Книги Рекордів Міжнародної Асоціації Спортивного Рибальства (IGFA). Сьогодні рекордний картопляний окунь, палтус, тунець і рідкісна риба-летюча миша.

    За останні пару місяців цей японський рибалка двічі подавав заявку на реєстрацію рекорду по унікальному виду морського окуня. Нове звернення Такаюкі Шібаями, рибалки з Осаки (Японія), подано з морського картопляному окуневі (Epinephelus tukula). 4 червня 2011 ловлячи рибу з рибальським гідом біля острова Міяко (Японія), Шібаяма виважував цього монстра протягом семи з половиною годин! Риба клюнула на живця. Після епічного бою Шібаяма витягнув таки картопляного окуня вагою 77,85 кг., який претендує на рекорд IGFA всіх класів. На даний момент цей рекорд вакантний. (ФОТО 1)

    Франциско Джей Рівера з Каліфорнії (США) 1 липня 2011 вийшов на риболовлю з капітаном Джо Віллареаль біля узбережжя Каліфорнії. Він спіймав каліфорнійського палтуса вагою 30,48 кг. Йому знадобилося 10 хвилин, щоб витягти рибу, яка претендує на рекорд у класі лісок з розривним навантаженням до 15 кг. Поточний рекорд IGFA 26,58 кг. (ФОТО 2)

    Не багатьом рибалкам усміхається удача спіймати велику рибу-кажана. У рибалки Небозні Вудлендса (Техас, США) з'явився шанс стати рекордсменом у всіх класах після вилову величезної риби даного виду 8 липня 2011 року. Довжина риби-кажана, спійманої на креветку в затоці Матагорда (Техас) склала 69 см. І це заявка на рекорд усіх класів. (ФОТО 3)

    Австралійський рибалка Девід Фан Лангверрін 20 травня 2011 вирушив на риболовлю в порт Маконнелл (Австралія), щоб половити блакитного тунця, який активний там в цю пору року. Рибина клюнула на муху і після 40-хвилинної боротьби принесла йому блакитного тунця вагою 8,48 кг. Даний улов претендує на рекорд у класі лісок з розривним навантаженням до 6 кг. (ФОТО 4)
     

    Вложения:

    • 1-1.jpg
      1-1.jpg
      Размер файла:
      239,5 КБ
      Просмотров:
      553
    • 2-1.jpg
      2-1.jpg
      Размер файла:
      129,7 КБ
      Просмотров:
      553
    • 3-1.jpg
      3-1.jpg
      Размер файла:
      252,4 КБ
      Просмотров:
      529
    • 4-1.jpg
      4-1.jpg
      Размер файла:
      242,1 КБ
      Просмотров:
      540
    • Нравится Нравится x 17

  2. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Во Франции чуть-чуть не побили рекорд​

    Всего 199 граммов не хватило Дамиану Кларку, чтобы побить мировой рекорд по ловле карпа. Монстр, которого он поймал в муниципалетете Ла Сосса (Франция) весил 39,90 кг.

    Ловля карпа для Домиана оказалась очень результативной. Гигантский карп весом 39,9 кг. Оказался самым большим из пяти пойманных им рыб во время соревнований, но и другие были не много меньше. В улове рыболова так же были карпы весом 23 и 26 кг.

    Рекордный для этого спортсмена карп сопротивлялся очень интенсивно и поэтому его вываживание длилось более двух часов.

    Карп рекордсмен клюнул на приманку Mainline Baits Activ-8 и плавающий бойл на специальной снасти Korda N-Trap з гачком Kurv Shank № 8.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 16
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    10-річний хлопчик зловив 19-річного окуня​

    У США 10-річний хлопчик зловив 19-річного окуня 22.09.2011 10-річний хлопчик із штату Монтана, США, зловив великоротого окуня, який виявився в 2 рази старшим за юного рибалку.

    Гаррет Фрост пішов на рибалку на річку Флетхед (Flathead), на території парку Роуз Крик Слау (Rose Creek Slough), практично на кордоні США з Канадою. Юний рибалка вибрав об'єктом лову окуня, і ловив його на штучну приманку - силіконового черв'яка.

    Біолог департаменту іхтіології дикої природи і парків (FWP) штату Монтані Марк Делер сказав: "Окуню, якого спіймав і відпустив юний рибалка, вже більше 19 років. Можливо, це найстаріша риба в штаті Монтана". Марк Делер зазначив, що риба в довжину сягала від 50 до 55 см і заважила близько 1,6 кг. На рибі була мітка з датою попереднього лову - 1997 рік. Того разу біологи оцінили вік окуня в 5 років, відповідно до довжини в 35 см і ваги 0,68 кг. Як прокоментував Марк Делер, окуні можуть жити до 15 або 16 років на півночі США - тут, у більш холодних водах, як правило, риба росте повільніше і живе довше. Подібні новини західних колег-рибалок відмінно демонструють ефективність лову за методом Упіймав-Відпусти, який гарантує рекордні улови і вашим дітям.

    Великоротий окунь, форель-окунь (Micropterus salmoides) - один з видів окунів, що належить до роду чорних окунів. Також його нерідко називають бассом (англ. bass - окунь). Родом з Північної Америки, але представників даного виду також можна зустріти в басейнах Чорного моря, Тихого океану, Атлантичного океану, Середземного моря​
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 15
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Величезна зубаста риба жила колись у водах Арктики

    Велика хижа риба з жахливим ротом мешкала в стародавні часи у водах Північної Америки - вважають археологи, які виконали аналіз закам‘янілих решток страшного морського звіра.

    Лопатепера риба, яку тепер називають Laccognathus embryi, ймовірно досягала розмірів 5 або 6 футів в довжину (1,5-1,8 метрів) і мала широку голову з маленькими очима і сильними щелепами, всипаними великими гострими зубами. Риба-звір була, ймовірно, мешканцем найбільших глибин, де, лежачи на морському дні, вона спокійно вичікувала момент, щоб накинутися на жертву, яка пропливала поруч..

    "Я б не хотів поплавати або навіть увійти в воду водойми, в якій причаїлося б така тварина" - сказав дослідник аналізу Едвард Десчлер (Edward Daeschler), керівник відділення зоології хребетних тварин з Академії Природничих Наук у Філадельфії.

    Лопатопері риби, ймовірно, полювали на панцирних тварин і дводишних риб, як повідомив головний автор дослідження Джейзон Даунс (Jason Downs), також з Академії Природничих Наук агентству LiveScience. «Laccognathus embryi» зі своїми потужними щелепами і довгими, гострими зубами була, безсумнівно, хижою твариною, яка, швидше за все, харчувалася іншими хребетними тваринами, які жили в тих же водоймах».

    Група дослідників виявила викопні рештки риби віком 375 000 000 років на Острові Елсмір на віддаленій території Нунавут Полярної Канади, де в давнину, як припускають вчені, все ж переважав субтропічний клімат. Раніше, дослідники виявили в цій же місцевості рештки Tiktaalik roseae, перехідної тварини, яка, як вважалося, була «втраченою ланкою» у ланцюгу перетворення риб в самих примітивних тварин з кінцівками. Це наводить вчених на думку про те, що ці тварини жили поруч.

    "Обидві тварини були хижаками, тому цілком можливо, що вони конкурували між собою за жертву" - сказав Даунс. "Також можливо і те, що вони мешкали в різних глибинах або навіть застосовували різні стратегії в харчуванні, які дозволяли їм встановлювати для себе унікальні типи харчування в цих середовищах".

    Незважаючи на те, що науково-дослідна група виявила Перші викопні L. embryi ще близько 10 років тому, вони тільки недавно описали вигляд в поточному номері журналу "Journal of Vertebrate Paleontology", через кілька сезонів збору та аналізу додаткових зразків з даної області. "Цей аналіз є кульмінацією довгої і непростої роботи в області палеонтології, проведених досліджень викопних решток в лабораторії і в офісі" - сказав Даунс.

    Девонський період, коли жила L. embryi почався 416 000 000 років тому, а закінчився 360 мільйонів років тому. Цей час вважається "рибною" епохою, оскільки на неї припадає розквіт морського життя, а також, як вважається, з'явилися перші наземні хребетні.

    Серед іншого, наприклад, в цей час (близько 380 мільйонів років назад) з'явилося живородіння і внутрішнє запліднення - тобто, фактично, секс. У 2009 році палеонтологи проаналізували останки риби Incisoscutum ritchiei, які зберігаються в лондонському Музеї природної історії з 1980-х років. У результаті, всередині риби був виявлений ембріон.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 16
  5. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    За звання кращого рибалки на Волині змагалися 110 дітей віком до 16 років
    23.09.2011
    Третій відкритий чемпіонат області з риболовлі серед дітей віком до 16 років відбувся на водоймі с. Шапель Луцького району. На старт вийшло 110 участників з Волинської і Рівненської областей. Подібні змагання в Європі відбуваються майже щотижня, а в нас лише перші спроби об`єднати прихильників цього виду спорту різних поколінь.


    Добавлено через 12 часов 17 минут
    Поденка: для риби - ласощі, а для рибалок універсальна наживка​

    23.09.2011
    Вчорашнього вечора любителі рибної ловлі чекали цілий рік - вилетіла поденка!




    Лучанин Руслан Яблончук зловив на вудку 48-кілограмового сома

    З трирічного віку Руслан Яблончук має пристрасть до риболовлі. І хоча зараз уже поважний чоловік переважно зайнятий повсякденними турботами (має майстерню з тонування автоскла, орендує ставок для розведення риби), все одно знаходить час для свого улюбленого заняття.

    Хоча рибальський стаж пана Руслана вимірюється десятиліттями, проте такого водного полювання, на якому побував нещодавно, не пригадує. За два дні на річці Стир у Рожищенському районі наловив приблизно 80 кілограмів лящів, язів, головнів та іншої риби. Але головним трофеєм став 48-кілограмовий сом. Чимала рибина захотіла поласувати живцем – 300-грамовим карасем. Із сомом досвідченому рибалці довелося боротися півгодини. Коли, зрештою, велетня вдалося витягнути на берег, чоловік виснажився настільки, що змушений був прилягти і відпочити прямо поруч з уловом. Усі миттєвості вдалої риболовлі знімав син пана Руслана на мобільний телефон. Руслан Яблончук має свою методику рибної ловлі. Вибираючись на річку, він на кілька днів стає відлюдником, лишень запасається кількома буханцями хліба, салом, а також мішком солі, щоб заготовляти рибу. Нинішній рік для рибалки надзвичайно вдалий – окрім рекордного сома в активі Руслана Яблончука ще п’ять таких рибин вагою 15-22 кілограми. Єдине, на що скаржиться чоловік, варвари-браконьєри, які глушать рибу вибухівкою.

    – Не раз доводилося бачити, як течія несе багато мертвої риби. Держрибінспекція намагається боротися з цим явищем, але переважно до такого злісного порушення закону вдаються ті, хто має захист, тож до реального покарання справу довести дуже складно. Саме тому риби помітно поменшало. Крім того вона налякана людьми, і чесному рибалці ловити стало набагато складніше. Коли я сиджу біля річки, то намагаюся не говорити по телефону і зайвий раз боюся поворухнути ногою. Для рибалки обираю безлюдні місця, де тільки я і риба, – поділився наостанок проблемами і секретами пан Руслан.

    (ВІДЕО)
     
    • Нравится Нравится x 15
  6. luga

    luga Рыболов

    Сообщения:
    426
    Симпатии:
    3.149
    Адрес:
    володимир-волинський
    Возраст:
    47
    або я щось не розумію,або це реклама браконьєра.
     
    • Нравится Нравится x 4
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    [size=+2]Човен для риболовлі з вічним двигуном - мрія будь-якого рибалки [/size]

    Представляємо Вашій увазі новий витвір французької компанії Quimperié - моторний катер MIG 675. Паливом для нього служить водень, який судно саме ж виділяє з морської води під час плавання.

    Принцип роботи судна компанія-виробник тримає в секреті. Не зрозуміло також чи може катер нескінченно борознити водні простори, або ж йому все-таки потрібне якесь паливо. Корпус катера алюмінієвий. Довжина 6,7 м. Ширина 2,5 м. MIG 675 оснащений 500-сильним двигуном з турбонаддувом, який забезпечує судну максимальну швидкість в 113 км / г. У комплектації також підйомник якоря, пульт керування із сенсорним екраном, GPS, ехолот, камера заднього виду, преміум аудіосистема Alpine. На борту також є холодильник, душ і туалет. Мебель тут шкіряна, а підлога зроблена з тіку.

    Ціна MIG 675 ориєнтовно буде становити 325 000 доларів. Купити це диво техніки можна буде вже на початку 2012 року.

     
  8. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    [size=+2] Белая икра белуги [/size]

    Белая, или как ее называют АЛМАЗНАЯ икра – это самый качественный и дорогой сорт и без того не дешевой икры белуги. Эта икра имеет светлый цвет, наполнение которого зависит от возраста рыбы.

    Икринки имеют разные оттенки: от бледно-серого, до желтоватого и совершенно белого. Чем рыба старше, тем светлее у нее икра. Ну, а чем светлее икра, тем она дороже. Алмазную икру получают от рыб у которых возраст приближается к 100 лет. И если учесть, что белуга из-за варварского отношения с природой, вообще, как вид очень редка, то что говорить о столетних ее экземплярах.

    За один год в мире по оценкам Женевского Икорного Дома, производится всего до ДЕСЯТИ килограмм этой икры.

    Икра «Almas» (Алмаз) экспортируется в Европу из Ирана и Арабских эмиратов. В Иране получают алмазную икру их каспийских белуг, а ОАЕ выращивает 100-летних элитных рыб в рыборазводных хозяйствах.

    Алмазная икра имеет очень тонкий и благородный вкус. Привкус она имеет немного похожий на ореховый. Этот деликатес очень быстро портится, и поэтому ее необходимо употреблять сразу после покупки.

    Ценители расходятся в оценке самой дорогой в мире икры: одни считают, что наслаждение от этого редкого продукта не с чем сравнить; другие говорят, что, кроме редкого светлого цвета, особенных преимуществ у алмазной икры нет.

    Банку для алмазной икры изготавливают из 24-каратного золота. Попробовать это дорогое блюдо можно только в одном ресторане мира – лондонском "Caviar House & Prunier", который расположен на улице Пикадилли. Стоимость алмазной икры достигает почти 50 тысяч долларов за килограмм.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 14
  9. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    [size=+2]Тонны мертвой рыбы в Норвегии – первое знамение конца Света?[/size]

    Почти 20 000 тонн мертвой селедки покрыли морское побережье вблизи норвежского города Тремсе. Подозревают, что рыбу выкинуло на берег штормом или ее загнали на мель хищники.

    Пока местные жители гадали, как очистить берег от мертвой рыбы, произошло… чудо. Стаи селедки исчезли так же неожиданно, как и появились. Суеверные люди уже усмотрели в этом происшествии знамение Конца Света, которое прогнозируют в 2012 году.

    (ВИДЕО)
     
  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    [size=+2]Некоторыми видами красной рыбы жители Камчатки кормят животных[/size]

    Репортаж о настоящем Рыбном Рае – Камчатке. Но даже там икра не всегда бывает свежей, а некоторыми видами красной рыбы даже кормят животных.

     
    • Нравится Нравится x 13