Платник Бочаныця, Гощанский р-н

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Boroda, 5 дек 2007.

  1. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    zurco, Ви дуже гарно написали все, не можливо відірватись від читання. Супер! Пишіть обов'язково ще!

    Я теж рибалив на цих вихідних, поряд з Вашим пірсом, на шістнадцятому(з неділі на понеділок). Ви правильно написали про фідер - ставку потрібно ставити саме на нього.
    Ті хлопці, що сиділи поряд з Вами, то наші знайомі. Вони спеціально зайняли розкормелене нами місце :)

    мій звіт:
    Компаньйони: Сергій Малиновський
    Погода: головний погодний фактор, який був вирішальним - це був вітер. Його сила буле 5-7 метрів за секунду, напрям північно-західний. Ввечері спочатку було тепло й сонячно, в годині о дев'ятій дуже похолодало, довелось вдягати навіть зимову куртку. Наступний день видався теплим і сонячним, тільки вітер не вщухав. Тиск постійно був стабільним 990 гПа
    Час ловлі: з 19:00 неділі до 18:15 понеділка
    Місце: пірс номер 16
    Зловлено: 41 карась, 1 білий амур, 1 краспопірка, 5 малих дзеркальних карпиків(відпущені), загальна вага риби склала 8 кілограм. Сергій зловив 53 рибини
    Наживка: опариші
    Прикормка: власного виробництва з додаванням консервованої кукурудзи і перловки. Потім додав трохи гороху і прикормки "Fish Dream червоний карп". В прикормку налив ароматизатор FishDream "Big Fish"
    Снасті: фідер, пробував ловити на метод і закинув один спутнік.
    На ці вихідні прогноз був вкрай не втішним, і постійно змінювався. Більш-менш нормальна погода мала бути лише у вівторок, і саме на вівторок мій друг планував виїзд на рибалку. Я вже хотів відпрошуватись у босса, але мене обрадували в останній робочий день, що вівторок теж вихідний - День Конституції! Я дуже зрадів, що потраплю і в ці вихідні на риболовлю.

    В суботу прогноз знову змінився, і тепер в понеділок мало бути сонячно, а в вівторок затяжні дощі. Я вмовив Сергія виїхати на риболовлю саме на понеділок а два його друзі приїдуть на рибалку на вівторок.

    Отож ми приїхали на місце і зайняли разом 16 пірс. Давненько я не ділив свого пірса з кимось, тому довелося потіснитись. Як завжди я закормив місце під комишем і зробив декілька закормочних закидань фідером. Перша риба, яка клюнула - карась грам на 350-400 вселив надію на хороший кльов. Потім у мене клюнуло ще декілька карасі набагато меншого розміру, а у Сергія снасті вперто мовчали.

    Десь о восьмій вечора вітер трохи притих на пів годинки, саме в цей проміжок часу кінчик фідеру захитався туди-сюди, я підсікнув і витягнув з води білого амура. Десь приблизно на кілограм-півтора. Він клюнув на пучок опаришів.

    Важливий момент: ввечері Сергій почав знову скаржитись не Вселенську несправедливість, що я ловлю рибу, а в нього і покльовок менше і засікається погано. Тоді я уважно оглянув його фідерну снасть. Зняв гачка "Cobra", якогось маленького розміру і почепив повідка 0.14 з гачком Kamasan B983№14. Після цього діло пішло.

    Я закинув метода, насадка - кукурудза на волосі. Він без толку простояв години зо три, і я змінив насадку на горох, який без толку простояв ще годин з шість. Як завжди вночі майже нічого не клювало, але Сергій вперто просидів над світлячками до третьої ранку.

    Я прокинувся о четвертій ранку і приступив до риболовлі. Клювало не сильно і карась в основному був невеличким, хоча іноді ловились і красені. Метод я знову перекинув, оновивши на ньому горох. Один раз на ньому була якась недопокльовка, яку я не реалізував. Пізніше я додав в оснастку ще один коротесенький повідочок і наживив венгерською кулькою, саме на неї зловив пару карасиків.

    В цей день Сергій ловив явно краще ніж я, на його фідер відбувались клювання частіше і він часто діставав рибу на свої два спутніки. От тільки розмір їх не дуже радував, хоча іноді попадались і великі особини. Один раз навіть клюнув лускатий карпик грамів на 500 на спутнік.

    Отак ми й ловили до самого вечора, рибка покльовувала, а ми боролись кожного разу при закиданні й витяганні риби з вітром. Вітер був таким сильним, що витягуючи рибу, він робив величезну дугу з лески і сильно її навантажував, так що неясно було чи взагалі ти тягнеш рибу чи ні. Що цікаво, плотва й краснопера майже не клювали(взяли лише по одній). Вудкою на кукурудзу я зловив лише одного дзеркального карпика. Взагалі ці карпики клювали дуже гарно й впевнено, іноді відразу після закидання фідера. Звичайно ми їх всіх випустили.

    Під вечір до нас приїхали друзі Сергія і зайняли наш пірс. Як виявилось на наступний день у них клювали маленькі карасики навпіл з плотвою.

    Джерело інформації
     

    Вложения:

    • IMG_2572[1].JPG
      IMG_2572[1].JPG
      Размер файла:
      199,4 КБ
      Просмотров:
      393
    • IMG_2565[1].jpg
      IMG_2565[1].jpg
      Размер файла:
      109,5 КБ
      Просмотров:
      439
    • IMG_2567[1].JPG
      IMG_2567[1].JPG
      Размер файла:
      119,8 КБ
      Просмотров:
      424
    • IMG_2580[1].JPG
      IMG_2580[1].JPG
      Размер файла:
      175,2 КБ
      Просмотров:
      398
    • IMG_2588[1].JPG
      IMG_2588[1].JPG
      Размер файла:
      230,1 КБ
      Просмотров:
      432
    • Нравится Нравится x 19

  2. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Так як на Горині чомусь толку мало по білій рибі то вирішив відвідати Бочаницю, тим паче що відпустка як завжди така коротка....
    З самого ранку густий туман – гарний знак, правда дивлячись на небо цього не скажеш. Сьогодні взагалі не квапився, навіть коли вже ступив на острів то його обійшов та переглянув пірси. Все в ажурі – чисто та охайно – окрім мангалів, столів, лавок навіть урни для сміття – дуже давно я тут не був, все змінилось. Стосовно ловлі пірси всі сподобались, окрім останніх за номерами ....ті що в заливі.... майже всі пірси вільні .... ото й вибирав тільки судячи з напрямку вітру (щоб не був бічний) №17. Поки розмотався та приготував корм вже восьма година.... закидую прший фідер – зрозуміло, що на опариша. Другий фідер снарядив методом на кукурдзу. Пройшло хвилин 10 і перша покльовка – дістаю ... йорш..... Також гарний знак )))) .... ну в принципі йорш це глубоководна риба значить все норма ... головне, що не плотва чи краснопера... Через півгодинки розкювався невеликий карась на ладонь ..... навіть на метод на кукурудзу клюнув, після чого метод я переробив на другий фідер, вирівняв однакову дистанцію на двох палках і так тандемом ловив весь день, за що згодом не пошкодував. Темп наростав ... Карась гарно зібрався на прикормці та впевнено лупив, що аж майже фідери вискакували зі стійок.... Гарна покльовка слідувала десь через хвилину, дві після того як натягнув шнур.... Поетапно налагодилась схема - один фідер заправляється ... другий десь там клює, а потім навпаки. Головне вичікувати саме ту яскраву підтяжку чи взагалі випрямлення фідерного кінчика а не підсікати при четвертому чи п'ятому піддьоргуавні. Ще такий цікавий момент – використовував спрей фішка-карамель, дуже сподобався аж виприскав пів банки на корм і опариша. Звиячайно, що без всяких там діпів діло б було але всеж таки з ними риба впевненіша та швидше „розжовує” наживку…Десь після 11 год кльов явно втих. Яле тут появились яскраві клювання з трьохсотграмовими карасями, стало вже веселіше. Впереміш із дрібнотою ці карасі клювали до останнього. Що цікаво якщо клює то клює на два фідери а якщо ні то обидва мовчать. Ловив на дистанці ~57 м. Взагалі золоте правило цієї водойми чим далі тим краще. Краще це в якісному аспекті, бо часом при явних недолетах годівниці клювання змушувало себе чекати а риба дрібніша. Ось так я доловив десь до трьох і в загальному заліку виявилось трохи менше 7 кг.
    День був сонячний ..... ще довелось поплавати та позагоряти .... риба ще клювала, але це вже було не потрібно. Дно піщане просто клас. Риболовлею дуже задоволений .... релакс повний.

    PS: тестував на дальних відстанях свій новий шнур санлайн супер пє 6лб .... вражень понад міру .... ясно, що тільки позитивні ... поки що. Супер тонкий шнур під хороший фідер. Убійний виліт, правильна кругла форма, не ворситься ... навіть після декількох рибалок абсолютно не втрачає колір.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 29
  3. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Бочаниця, 07-08.08.2011

    Компаньйони: Ярослав Грабар, Сергій Малиновський
    Погода: постійний(навіть вночі) сильний південний вітер силою 4 м/с, загалом сонячно й спекотно, ала на наступний день після обіду раптово сталася сильна гроза, тиск слабенько пригав вниз-вверх.
    Час ловлі: з 17:00 неділі до 15:00 понеділка.
    Місце: сьомий пірс, у Славіка восьмий, у Сергія третій.
    Зловлено: приблизно 3 кілограми невеликого карася(штук з 25), 1 йорж, 6 плотвиць.
    Наживка: опариші. Також пробував закидати кукурудзу, мастирку, горох, перловку - на це все безтолку.
    Прикормка: власного виробництва з додаванням консервованої кукурудзи, в прикормку налив три корочки ароматизатору FishDream "Big Fish".
    Снасті: фідер, спутніки, вудки, метод.
    На цей раз ми підійшли до рибалки дуже відповідально й серйозно. У нас в арсеналі були майже всі можливі принади й наживки. Приїхавши на місце я взяв ціле відро прикормки(запарена макуха+варена картопля+парена пшениця), поставив це відро у надувного круга і поплив в намічене місце ловлі. Там я поставив поплавок з 0.75-літрової пластикової бутилки з-під Pepsi. В радіусі двух метрів все гарненько закормив. Місце ми обрали якраз посередині наших з Славіком пірсів в метрах 50-ти від берегу.

    Під комишем ми закормились твердющою макухою великими кусками+дитяче харчування. Робили з цієї суміші кулі розміром з апельсин.

    Славік десь в годині о восьмій отримав залікове клювання на вудку(наживка - перловка запарена з коноплею), але взяти карпа не зміг. Поки лівою рукою тягнувся до підсака, а правою тягнув рибу до пірсу риб зійшов. Причому під самим пірсом. Трішки пізніше він взяв пару не великих карасів на вудку(теж перловка).

    Сергій на своєму третьому пірсі на фідер ввечері витягнув три плотвички, і вже коли мав йти до нас на вечерю вирішив чомусь затриматись на десять хвилин. Я вже почав хвилюватись і пішов перевірити, що ж там сталось. Коли я прийшов Сергій якраз діставав з води білого амура(стандартного як для цієї водойми розміру з кілограм). Ото вже везіння, справжній рибак як відчував, що потрібно ще трішки-трішки почекати з вечерею.

    За цілий вечір у мене взагалі було глухо як в танку. Лише десь о десятій вечора я взяв йорша :) . Всі сподівання були лише на наступний день - коли на нашу принаду припливуть старожили цієї водойми http://s59.radikal.ru/i164/1005/b5/593fd1ef88d5.gif
    Десь о пів на одинадцяту ми почали смажити шашлик, пекти барабольку і потім відповідно святково повечеряли. Це мабуть були найпозитивніші моменти відпочинку :) .

    Вночі я не ловив - спав. Всі мої чотири спутніки, два фідери і занесений й прикормлений Славіком спінінг з горошинами теж спали міцним богатирським сном. Жодного ворушіння.

    Всі снасті я освіжив ще десь о пів на четверту ранку. Коли тільки ще сіріло, і кольорів навіть не можна було ще толком розрізнити, Славік зробив неймовірну штуку. Він так вправно і влучну кидав свою фідерну кормушку в район нашого маркера, що зумів попасти прямо в бутилочку, а гачок при підмотці пробив шнурка, на якому був груз. Це неможливо було зробити і з тисячі спроб, якби хтось пробував би зробити цей трюк спеціально. Славіку було дуже наломно ще за півгодини до сходу сонця лізти у воду, тому він дістав нашого маркера. Пічалька :( . Ну нічого, ми вже й так без проблем кидали в саме той район, що потрібно.

    Забігаючи вперед напишу - в тому районі майже нічого і не клювало. Майже вся моя риба зловлена на другий фідер, який я кидав набагато лівіше від тієї точки і далі метрів на 20. З тієї зони ловилась майже виключно якась мала плотва.

    Десь з досвіту почало потрохи покльовувати, але жодного крупного екземпляру. Славік також казав, що о третій ночі у нього був схід карпа на вудці(кукурудза).

    Десь о восьмій ранку об'явився Сергій, якому потрібно було вже їхати на роботу. Він був такий радий і щасливий: взяв вночі нормально карасів, одного карпика на півкіло(на фідер), і крупного карася(теж фідер). Серьога дуже шкодував, що потрібно їхати, бо весь кльов за його словами почнеться з одинадцятої години, коли пригріє сонечко.

    У Ярослава знову відбулось клювання на вудку(кукурудза), але в боротьбі з рибою за комиші відбувся схід. У мене ж на вудки все глухо: що перловка, що кукурудза. Я поплив й заніс заново горох на спінінгу, і прикормив звичайно. Заніс далеко, метрів з сто. Коли вже збирались додому, то виявилось, що там глухий зацеп - довелось рвати всю оснастку.

    Час все минав, а справжнього кльову так і не було. Прикормелене місце нічого взагалі не працювало, покльовки невеликих карасів відбувались на другий фідер, добре, щоб хоч в Бочаниці карась клює дуже впевнено і надійно, бо через сильний вітер і хвилі я ніжних покльовок не фіксував. Славік же поставив для цього найтугіший кінчик. Десь о дванадцятій у мене на кукурудзу клюнув дзеркальний карпик грам на триста, але він відразу чмирнув у комиші - без шансів для мене все запутав. Хоча я його вже й тягнув нахрапом, але марно. Довелось купатись.

    Мені вдалось засняти на відео як клювала у мене плотва грамів на 250(якраз з закормленого місця), але на жаль якість відео дуже бажає бути кращим, але маємо те, що маємо. Можливо у майбутньому в кожному телефоні буде HD-камера, і коштуватиме це все копійки, а так поки знімаю все на свій фотік A540. Ну принаймі хоч видно в яких умовах проходила рибалка.


    Що цікаво, на спутніки не було жодного клювання! Причому я використовував аж чотири різних мастики: просту, з медом, з часником і з анісом. Капець.

    На метод ні одної покльовки теж, і на горох також. Ну на горох як завжди в принципі. Після обіду нас вимочив до нитки сильнющий короткочасний дощ. В машині їхали в одних труселях :)

    Отже. Не вдала виявилась рибалка загалом. Тому що дуже відповідально готувались до цього, а віддача зовсім не така, на яку очікували. Але це не означає, що потрібно готуватись менше і більше розраховувати лише на удачу. Не відступати, не здаватись http://i051.radikal.ru/1005/90/70e554ea0105.gif

    Джерело інформації
     

    Вложения:

    • IMG_3158[1].JPG
      IMG_3158[1].JPG
      Размер файла:
      178,9 КБ
      Просмотров:
      533
    • IMG_3157[1].JPG
      IMG_3157[1].JPG
      Размер файла:
      141,8 КБ
      Просмотров:
      503
    • IMG_3160[1].JPG
      IMG_3160[1].JPG
      Размер файла:
      216,2 КБ
      Просмотров:
      490
    • IMG_3161[1].JPG
      IMG_3161[1].JPG
      Размер файла:
      141,5 КБ
      Просмотров:
      516
    • IMG_3163[1].JPG
      IMG_3163[1].JPG
      Размер файла:
      171,1 КБ
      Просмотров:
      496
    • IMG_3165[1].JPG
      IMG_3165[1].JPG
      Размер файла:
      115,6 КБ
      Просмотров:
      529
    • Нравится Нравится x 22
  4. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Недільний виїзд, закриття зимового сезону.
    "Коньок" зимової риболовлі в Бочаниці - йоржі - крупняк.
    Зранку до 10-ї години з товаришем піймали по декілька кілограм. Попуптно траплялись окунці і плітка.
     

    Вложения:

    • 18.jpg
      18.jpg
      Размер файла:
      95,5 КБ
      Просмотров:
      452
    • 181.jpg
      181.jpg
      Размер файла:
      136,4 КБ
      Просмотров:
      419
    • 182.jpg
      182.jpg
      Размер файла:
      191,8 КБ
      Просмотров:
      492
    • 183.jpg
      183.jpg
      Размер файла:
      211,3 КБ
      Просмотров:
      423
    • Нравится Нравится x 28
  5. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    Приветствую всех рыболовов!
    В предверие праздника труда и трудящихся, в воскресенье решили себя порадовать отдыхом и рыбалкой! Нашли непьющего водителя и в составе: непьющий-водитель, "пьющая" жена водителя и два пьющих рыболова Серега и Ваш покорный слуга отправились с утра -пораньше в Бочаницу. По прибытию на место поняли, что мы не так уж с утра или возможно люди еще с ночи сидели, но рыбаков хватало. Мы рыбачили на острове, первый пирс от заезда вправо (нумер его не помню). Пока искали секьюрити слева от заезда замечено было зачетные места для рыбалки, домики и все такое, раньше не видел, может потому. что не ходил в ту сторону... все уже заняты. Но и пирс на котором мы ловили обновили, покрасили, все цивильно, чисто. Мне такие хозяйские водоемы начинают нравиться. Убрано, есть тенек, о чем мы ни разу не пожалели в жару, есть и рыба. Сначала клевал на червя хороший ерш, плотва и красноперка, при чем последняя в ладонь и поболее ловилась прямо в камышах под берегом на маховую удочку. Мы славно отметили приезд и забросили по фидеру с прикормочкой и опарышем на карася. И у непьющего карась клевал исправно. В результате с рыбой были все. Карась шел отборный от 400 грамм и выше, была радость такого ловить, клюнуло пару карпиков около 400 грамм, размер не самых больших карасей, были отпущены подростать. Я пока еще был при сознании и при памяти покидал "синюю птицу" и на мелкоджиг, соблазнил около десятка окушков. Покайфовал всласть, а потом умаялся и просто отдыхал с товарищем. Не сочтите за рекламу, но я вцелом остался очень доволен и рыбалкой и проведенным временем на водоеме! Фоток к сожалению нет, фотик с женой и доцей ходил по Ровно.
    Всем НХНЧ!
     
    • Нравится Нравится x 24
  6. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Завтра, 07.05.12 їду тестувати дану водойму ... так що пізніше думаю накрапаю невеликий звіт.
     
  7. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Був в понеділок. Народу було на острові обмаль тому у мене був широкий вибір пірсу - я зупинився на 17-му. Взагалі риба активна в прибереговій смузі, тому більш ркзультативний в мене був пікер н-а робочій відстані 10-15 м. Другий фідер я поставив на 50 м. та трохи закормив точку. Взагалі по рибі та кількості якісних клювань зовсім не густо - лише 2 півкілошних коропця (зранку до 9 годин) та 2 на ладонь - відпустив. І все - це за цілий день - ну невраховуючи два десятка плоток. Жодного карася. Краще до смаку з моїхх насадок була густа медова манка, але вона менш тривка. Опариш сильно і не внятно теребить плотва, ще один фідер стояв на метод на горошок - безрезультатно. Чесно кажучи я розраховував на дещо більше, дуже шкода що карась не активний - мабуть ще після нересту.
     
    • Нравится Нравится x 15
  8. Novoros

    Novoros гость Временно заблокирован

    Років з двадцять не рибалив у Бочаниці. На початку дев’яностих то був акваріум. Не менше сотні карасів пристойного розміру кожен привозив з рибалки. А тут трапилася нагода на декілька годин відвідати ставок у Бочаниці і порибалити. Спеціально не готувався, що було під руками те взяв. Потрапив туди близько п’ятої вечора в понеділок 4 червня. Сів на південному краю дамби в кутку. Погода не вельми, вітер західний з переходом на північно-західний. Ловив на дві поплавчанки. З сімнадцятої до дев’ятнадцятої ще трохи клювало, а потім край. Після двадцятої покинув ставок. Результат: плюс – сім плотвичок пристойного розміру на перловку і заліковий карась на «П’ятачок» горох, мінус – один поводок і п’ятдесят гривень плати.
     
    • Нравится Нравится x 15
  9. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    звіт за вчорашню рибалку:
    Компаньйони: Ярослав Грабар, Олександр Чернюк.
    Погода: слабкий південний вітер, тиск 987 мПа незмінний, небо без єдиної хмаринки, ніч не холодна і наступний день дуже жаркий.
    Рівень води: нижчий за норму сантиметрів на 15-20! Охоронець це пояснив тим, що “давно не було дощів”.
    Час ловлі: з 19:30 середи до 11:15 четверга.
    Місце: у мене пірс №14, Саша №13, Ярослав №15.
    Зловлено: мною десь до 5 кг риби, з яких лише десяток залікових а все решта краснопірка(велика) і плотва + 1 малий окунець. Саша взяв 1 чи 2 карасики і теж багато краснопірки. А от Ярослав упіймав 67 рибин, 18 з яких були карасів по грам 300 і більше. Краснопірки і карасів у нього, мабуть, було порівну.
    Наживка: опариші, горох, кукурудза, мастирка.
    Прикормка: власного виробництва з додаванням вареної кукурудзи, гороху, перловки,и ароматизатор FishDream “Big Fish”.
    Снасті: фідер, пікер, метод, спутніки, вудки.

    більше детально написано тут
     
    • Нравится Нравится x 13
  10. X-Rap

    X-Rap гость Временно заблокирован

    21.22.07.2012

    Ловив на супутники і фідера.
    Наживка: Червяк і опариш.
    Карп 2кг, Амур 3кг. ще були карасі від 200-500гр і один карпік на 600гр. Приблизно отак...
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 20