Сулинская рыбоохрана

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Крока, 5 апр 2012.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Сулинская рыбоохрана

    Рибчині «повитухи» свою справу знають

    «Урядовий кур’єр» дізнавався, як перезимувала риба в річці Сула на території ландшафтного заказника «Сулинський».

    Пам’ятаєте той суспільний резонанс, що його викликали саме о цій порі торік сенсаційні повідомлення телебачення про масову загибель мальків риби у заказнику «Сулинський»? У Полтаві тоді цей сюжет обговорювали навіть дуже далекі від риболовлі люди. Ще свіжі були події, що сталися роком раніше на Київському водосховищі. Там, запобігаючи можливому підтопленню, штучно знизили рівень води, що призвело до замору великої кількості риби. А інцидент на Сулі, яка впадає у Кременчуцьке водосховище, тоді навіть урядовці розслідували. У ті березневі дні на берегах цих водойм побували міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський і голова Державного агентства водних ресурсів України Василь Сташук. Вони, як відомо, не побачили мільйонів загиблих мальків, бо стільки мертвої риби там не було, але резонанс викликали, принагідно пообіцявши взяти головне нерестовище Полтавщини під свій контроль.

    Минув рік. І ось я знову на березі Сули, неподалік села Липове, що в Глобинському районі на Полтавщині. Погода того дня була просто чудова, яскраво, зовсім уже по-весняному світило сонце, запрошуючи зняти куртку. Крига на річці позеленіла й зробилася пористою, тонкою, тож безпечно на ній почувалися тільки чайки і крячки. Ретельні обстеження прибережної смуги засвідчили: цю зиму тамтешня риба пережила успішно. Не чути запаху сірководню, що виділяється під час гниття водної рослинності. Та й рівень води у річці вищий, ніж торік. Звертаю увагу на купки очерету на кризі. Так, ніби восени тут штормило. Як пояснив начальник дільниці №2 Сулинської держрибінспекції Андрій Гученко, ці кулі штучного походження, їх тут встановили у лютому-березні рибінспектори разом із місцевими жителями. Всього таких кулів на Сулі 5467 штук, окрім цього, на зимувальних ямах та відшнурованих ділянках пропиляли 267 душників. Це й допомогло рибі врятуватися під час морозів. Водолази тричі обстежували cулинське дно, але загиблої риби не виявили.

    Подякуймо рибінспекторам за добросовісну роботу й визнаймо, що без забезпечення належного рівня води в річці (а він, за словами начальника Полтавського обласного управління водних ресурсів Володимира Фомичова, цього року на 30 сантиметрів вищий, ніж торік на цей момент) зберегти живі водні ресурси було б складніше. Колись повновода Сула помітно обміліла, стала бруднішою. Хоч якість води у водосховищі поки що нормальна на всій акваторії.

    Володимира Фомичова непокоїть верхів’я Сули, де нереститься риба. А тому він робить усе для того, щоб там була придатна вода. Постійно його служба контролює скиди води, її якісний склад. А тому торік відчутних коливань рівня Кременчуцького водосховища не було. «Цього року, — каже він, — ми замовили розробку-схему використання басейну Сули, що дасть можливість розібратися із забруднювачами і розміщенням гідротехнічних споруд, необхідних для підвищення якості води. Зокрема й на інших річках Полтавщини. Плануємо спільно з рибінспекцією налагодити функціонування меліоративної мережі».

    Принагідно він розповів про ситуацію із збереженням рибного поголів’я на закритих водоймах, тобто у ставках, копанках тощо. За його словами, там крига протримається ще з півмісяця. Тому рибінспектори й орендарі водних об’єктів (а їх на Полтавщині майже 800) працюють: б’ють душники, прорубують ополонки і вставляють туди очерет чи спеціальні трубки.

    Тож крига не стане на заваді розплідненню риби. Андрій Гученко повідомив, що нерестова кампанія в області стартувала 1 квітня. Першими на нерест підуть жерех, щука, за ними — лящ, судак… В останню чергу ікру метатимуть сом і плоскирка. Для рибінспекторів це — найвідповідальніший період. Нині вони проводять роз’яснювальну роботу з населенням, попереджають, щоб на воді не було плавзасобів, особливо з підвісними двигунами. Та, на жаль, не всі до цього дослухаються. За минулий рік працівники Сулинської держрибінспекції викрили 2180 порушень, із них грубих — 1107. Порушено 69 кримінальних справ. Усі доведено до логічного завершення, завдані державі збитки відшкодовано.


    Олександр ДАНИЛЕЦЬ «Урядовий Кур'єр»
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      470,6 КБ
      Просмотров:
      487
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      303,9 КБ
      Просмотров:
      440
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      307,4 КБ
      Просмотров:
      474
    • Нравится Нравится x 13

  2. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    С начала года рыбинспектора отобрали у браконьеров в Сулинском заливе более 80 тонн рыбы

    Более восьмидесяти тонн рыбы. Это лишь часть улова, которую с начала года рыбинспектора отобрали у браконьеров в Сулинском заливе Днепра. Почти два месяца в заливе нерестятся судак, лещ, карп, карась, сазан и плотва. Не дают рыбе "спокойно жить" не только браконьеры. От работы гидроэлектростанций залив настолько мелеет, что зимой рыба гибнет подо льдом от удушья, а весной ей негде нереститься.

     

    Вложения:

    • 157254_jpg.jpg
      157254_jpg.jpg
      Размер файла:
      18,4 КБ
      Просмотров:
      476
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Нерестовый запрет 2013

    Создание благоприятных условий для нереста рыбы имеет огромное значение для возрождения наших водоемов.

    Во время нереста природоохранные и правоохранительные структуры совместно с общественностью объединяют свои усилия с целью установления усиленного режима охраны нерестилищ и рыбы, выставляются искусственные нерестовые гнезда, повышается контроль за качеством сточных вод, поступающих из различных хозяйственных объектов.

    Но, несмотря на экстраординарные меры, браконьеры, к сожалению, не прекращают свою противоправную деятельность, нанося наибольший вред нашему рыбному поголовью, уничтожая беременную, икряную рыбу.

    Поэтому обращаемся ко всем гражданам с просьбой, немедленно сообщать на «Горячую Линию» рыбоохранных органов о замеченных вами случаях противоправных действий на водоемах.

    Помните, что Ваше неравнодушие может сохранить и приумножить разнообразие водного мира для нас и наших потомков!

    С перечнем приказов территориальных органов рыбоохраны про нерестовый запрет можно ознакомиться здесь: http://main.golovrubvod.kiev.ua/ind...ategory&id=66:--2012&Itemid=86&layout=default

    Пресс служба Главрыбвода
     
    • Информативно Информативно x 6
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Оперативна група Держрибагентства затримала на Полтавщині порушників із 58 сітями
    На повідомлення щодо численних випадків порушення правил рибальства на Кременчуцькому водосховищі Держрибагентсво направило туди оперативну групу для проведення рибоохоронних заходів.

    17 серпня 2016 року о 07-00 на Кременчуцькому водосховищі в акваторії Сулинського заказника, Глобинського району Полтавської області групою було затримано двох громадян, які займалися незаконним ловом риби з човна забороненими знаряддями лову – 58 сітками.

    У порушників виявлено та вилучено: водні біоресурси (карась – 278 шт., лящ – 255 шт., сазан – 12 шт., судак – 37 шт., щука – 1 шт., плоскирка – 29 шт., білизна – 1 шт., плітка – 2 шт., синець – 1 шт. загальною вагою 346 кг), сітки – 58 шт., човен «Казанка-2», мотор «Evinrude».

    Сума завданих рибному господарству збитків склала 131 473 грн.На громадян складено протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП.

    Матеріали справи направлені в слідчі органи для вирішення питання про притягнення порушників до відповідальності в порядку чинного законодавства та стягнення збитків.

    Держрибагентство нагадує, що про випадки порушення правил рибальства можна повідомляти на "Гарячу Лінію" Держрибагентства

    http://darg.gov.ua/_operativna_grupa_0_0_0_2917_1.html


    До уваги громадськості: в Держрибагентстві України відкрито «Гарячу Лінію»!
    Державне агентство рибного господарства України повідомляє, що з 22 липня 2015 року в Держрибагентстві запущено «Гарячу Лінію» – центр спілкування та прийому звернень громадян відповідно до питань, що входять до компетенції Держрибагентства.

    «Гарячу лінію» створено відповідно до Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» та з метою підвищення ефективності роботи Державного агентства рибного господарства України зі зверненням громадян, об’єктивного та оперативного їх розгляду згідно з вимогами законодавства України.


    Графік роботи телефонів «гарячої лінії» Держрибагентства:

    Понеділок – четвер: 9.00 – 17.30

    П’ятниця: 9.00 – 16.15

    Тел.: +38 (044) 486 – 26 – 95.

    У неробочі години, вихідні та святкові дні звертайтеся за за номером тел.: +38 (044) 486 – 44 – 24.

    http://darg.gov.ua/_garjacha_linija_0_205_menu_0_1.html
     

    Вложения:

    • zbph216.jpg
      zbph216.jpg
      Размер файла:
      135,6 КБ
      Просмотров:
      252
    • zbph316.jpg
      zbph316.jpg
      Размер файла:
      140,1 КБ
      Просмотров:
      281
    • zbph416.jpg
      zbph416.jpg
      Размер файла:
      95,7 КБ
      Просмотров:
      272
    • zbph516.jpg
      zbph516.jpg
      Размер файла:
      113,8 КБ
      Просмотров:
      267
    • zbph616.jpg
      zbph616.jpg
      Размер файла:
      99,6 КБ
      Просмотров:
      285
    • zbph716.jpg
      zbph716.jpg
      Размер файла:
      93,4 КБ
      Просмотров:
      271
    • zbph816.jpg
      zbph816.jpg
      Размер файла:
      153,3 КБ
      Просмотров:
      265
    • Нравится Нравится x 5