р.Случ (північніше Сарн)

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Юра, 19 июн 2008.

  1. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Їздив на трійцю до родичів північніше Сарн в Любиковичі, заодно і на Случ вдалося вирватися порибалити. Казали родичі, що риби - повно.

    Планували розвідати нові місця для лову хижака. По принципу - чим далі від великих міст. Але й тут облом - в селі проживає 15 електриків-браків, парочка бомбістів, і, практично у кожного, - сітки, неводи. :злой:

    Взявши спінінги, коло 11-00 ідемо на ріку до моста. Вода сильно впала - нижча за літню межу. Недавно була повінь, ще видно жабур по всьому лузі. При розливі (на фотці з дамби - останнє фото) вода заливає весь луг від дамби по ліс, що видніється на горизонті, кілометрів із 7 шириною.

    Не взнаю ріку - обміліа, ложе стало ширшим і, відповідно, практично кругом міляк з бистринами. Дя джига місць зовсім небагато. Ями, що ніколи не заносило, пропали, все занесло піском. Сплесків риби немає, хіба малий жерешок чи голавлик де не де зіграє.

    Біля села не вдалося побачити покльовок, хоча в минулому році в такій же ситуації було зловлено 2-ві щуки за якусь годину.

    Пішли під вечір із розрахунку побачити, чи вночі видасть себе судак на міляках. Знаючи, де приблизно він може бути (ловили його там на донки, що закидали на сома), направились на пошуки. Дарма. Тиша на ріці була вражаюча: ні тобі сплеска риби, лише дзвенять комарі та мошка. Пробували різні приманки - нуль.

    Наступний день. Ідемо шукати щастя далі від села, на глибшу ріку з цікавішим рел"єфом і на заливні лугові озера. Під крутим прикрином, що на фотці, батько отримав судакову покльовку, потім ще одну. Там, за метрів 5 від берега, в воді лежить брила, от за нею вони й стояли. Час від часу показував себе жерех. Подальший облов нічого не дав. Завертаємо на лугове озеро. Сіток немає - приємна новина, але на горизонті помічаємо мужичка, що тягне від озера мішок - напевно, вже вспів сітки зібрати.:злой: Видно, що вода сильно впала і то не так давно. За таких умов, напевно, на хороший кльов попасти не вдасться. Перевіряємо джигом озерце, але воно занадто мілке і заросше. Беру Mepps Aglia Long 1+ - моя палочка-виручалочка - зразу ж ловлю окунька, який десь на березі умудрився заникатись в невисокій траві. Згодом із середини розливу бере щучка 0,5 кг, через кілька забросів - ще одна такаж сама під лататтям хапає оберталку, та не вспіваю підсікти як слід - сходить. Озеро протянулося по лузі неширокою змійкою, але нам уже слід було йти, жаль, не вдалося перевірити до кінця.

    В цей час сестра на одну вудку на озері в селі наловила пів 5-ти літрового відра карасиків, навіть карпика умудрилася витягти.

    По мирній рибі там рибалка непогана: на кількох заливних озерцях біля дамби завзято ловляться карпики (весною прорвало рибхозівські стави), люди за ранок по відру наловлюють на кілька вудок на черв"яка. На озері в селі як дурний клює дрібний карасик, хоча там є і карп, і крупний карась. Казали, ловились соми, але то було, коли вода була вища. В заливних озерцях по всьому лугу є щука і окунь, але добратися до них непросто - треба знати проходи і йти до них мінімум 4 км.
     

    Вложения:

    • SS850904.JPG
      SS850904.JPG
      Размер файла:
      101 КБ
      Просмотров:
      1.336
    • SS851568.JPG
      SS851568.JPG
      Размер файла:
      85,9 КБ
      Просмотров:
      958
    • SS851584.JPG
      SS851584.JPG
      Размер файла:
      84,7 КБ
      Просмотров:
      940
    • SS851586.JPG
      SS851586.JPG
      Размер файла:
      82,1 КБ
      Просмотров:
      1.063
    • SS851590.JPG
      SS851590.JPG
      Размер файла:
      263,9 КБ
      Просмотров:
      997
    • SS851535.JPG
      SS851535.JPG
      Размер файла:
      106,9 КБ
      Просмотров:
      932
    • Нравится Нравится x 14

  2. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Рибалка 14.09.2008

    В пошуках риболовного ельдорадо вирішили поїхати на Случ за Сарни. Колись там на заливних озерах по осені гарно брала щука, але це було давно. От і перевіримо.

    Погодка радувала: холодно, пасмурно, Пн-Зх помірний вітер, зранку була морось.

    Прибули на воду в 11-30 (довго добиратися дизелем, а йти до місця ще довше). Вирішили спочатку перевірити річку, а вже потім шукати на лузі ті самі міфічні озера. Вода в ріці дуже низька, інтуїтивно розуміємо, що рибу треба шукати по ямкам. Ставлю Релакс копито 7 см салатовий з чорною спиною і на перших же проводках легкий ударчик, підсічка і спінінг в дугу. Поки ослабляв фрикціон - сход. На джигу - типова щуча сітка порізів. Взяла далеко від берега на бровках ями при фарватері, схопила приманку акуратно знизу. Досадно, але це лише початок моїх негараздів. Продовжую добивати цю точку. Кілька слабеньких ударчиків і більше нічого.

    Переходжу на інше місце - тиха неглибока заводь із поваленими брилами на дні. Перша ж проводка - і з під самого берега вискакує судак і б"є по приманці. Лише й побачив, що його досить широкий бік - видно, непоганий був. Хапнув кликами за головку джига. Наступні проводки - і тут нормальна покльовка і щучка рівно 1 кг є в активі. Настрій пішов угору. Взяла на релакс (колір - крабова палочка).

    Подальший облов результату не давав, тому пішли шукати озера. Довго блукали, благо, що вода низька, весь луг в ямках, річечках, озерцях, але майже всі пересохли. На одному з тих, що ще лишилася вода, на Yo-Zuri SS Minnow при досить жорсткому твічу агресивно забагрився щупачок (різкий удар на паузі). Був відпущений, надіюся, виживе зиму і на наступний рік зустрінемося. Так ми потрібних озер в цьому лабіринті і не знайшли :( і вернулися до облову річки.

    Знаходжу локалну ямку, дуже компактна, вода аж бурлить в ній. Обробляю звали і на тобі - щучка-прищепка сядає на джигу. Ну і везуха:(. Випускаю.

    Звичайно, гріх було не вернутися до тих місць, де зранку були покльовки. Батько міняє тактику - у нього досі по нулям. Ставить призабуту приманку Master Spin - резина досить жорстка і велика п"ятка, але в прошлому році судаки її вживали на ура. Колір - білий перламутр, чорна спинка і червона п"ятка. Через кілька забросів у нього покльовка, нетривале виважування і сход :( . Через кілька забросів - знову покльовка - і щучка на 1 кг на березі. Бачу, що у батька настрій пішов вверх, а то вже геть зневірився. Коротка фотосесія і знову до ловлі. У мене в цей час на натурального кольору рибку слабенький ударчик. Батько вирішує обловити дальні звали в прифарватерну яму і виходи з неї. Знову покльовка - і сход ... Лише некрупна луска на гачку - щуча. Вже пора збиратися і тут у батька знову покльовка - і щука 1,6 кг :applodesments: в нашому активі.

    До трьохріччя синочка буде 3-ри фаршированих щучки - як це символічно і приємно:gi-gi:.

    Щодо озер, то вони є, як потім розпитали місцевих, але в іншому місці. І недавно там один місцевий спінінгіст на "бляху", як він каже, взяв 10 залікових щук і пара крупних зійшло. І є погані новини - в цей день у нього лише 1-н шнурок, казав, що бачив сліди діяльності електриків :злой:. Розпитував спінінгістів, які ходили по річці, то казали що нема кльову сьогодні. То це називається нема кльову :фигасе:. В наших місцях це називається жор..

    Наостанок, кілька фоток: білий гриб, що знайшли, йдучи з дізеля через ліс, види річки, моя щучка, батько із своїми трофеями, моя п"яна і щаслива фізіономія.
     

    Вложения:

    • SS850219.JPG
      SS850219.JPG
      Размер файла:
      196,2 КБ
      Просмотров:
      744
    • SS850221.JPG
      SS850221.JPG
      Размер файла:
      248 КБ
      Просмотров:
      787
    • SS850223.JPG
      SS850223.JPG
      Размер файла:
      109,3 КБ
      Просмотров:
      681
    • SS850229.JPG
      SS850229.JPG
      Размер файла:
      107 КБ
      Просмотров:
      772
    • SS850238.JPG
      SS850238.JPG
      Размер файла:
      110,2 КБ
      Просмотров:
      705
    • SS850240.JPG
      SS850240.JPG
      Размер файла:
      93,7 КБ
      Просмотров:
      820
    • Нравится Нравится x 16
  3. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    03.05.2009 р.Случ район с.Любиковичі

    Вирішили з батьком відпочити на лоні природи та спробувати зловити хижака на р.Случ в районі села Любиковичі.

    Батько тиждень назад їздив у розвідку, то зловив щучку на ріці на 1 кг та було ще кілька покльовок, жереха на джиг %), в кар"єрах брала дрібна щучка.

    То ж передумови були непогані. Погода, правда, не щуча: після тепла напередодні було значне похолодання а на сьогодні ясно і сонячно, тиск високий, Пн-Сх помірний вітер. Вода - майже на літньому рівні, правда, жахливо мутна, прибойний берег весь в якійсь грязі. Річка широка та мілка, явно виражених ямок зовсім мало, в основному бистряки.

    Прибули на місце пізно - об 11-00 (приїхали дизелем, а там ще полем, лісом ... :gi-gi:).
    Зразу ж, як почали ловити, під берегом у батька зривається вже на березі щучка на 1 кг :( на Релакс копито 2.5 салатово-зелений. Я прочісую річку вертушками та джигом. Поки мовчок. Всі місцеві рибалки активно потягнулися додому, бо сонце так пече, що без окулярів очі вилазять. Ми не здаємося. На черговому "парейнджику" (перепад на підводному пісчаному бархані) у батька - знову покльовка.

    Сядаємо пообідати, по пляшечці пива :присоединяюсь: і ми знову готові рибалити.

    Обловлюємо всі перспективні місця і на черговому забросі в прибережну ямку бере у мене окунь грам 300 на "крабову паличку" релакс копито. Такий довгий, спочатку думав - судачок. Життя на бистрині вносить свої корективи в форму тіла риб... Далі знайшли перспективне місце: відділений пісчаною косою міляк, активно грає мальок, затишок. І тут же батько на джиг бере залікового щупачка, а у мене покльовочка під берегом. Думаю "добити" точку і міняю рибку на вертушку Blue Fox Super Vibrax 3 і зразу ж у мене в активі такий самий щупачок, як і у батька. Форма тіла у щук також дуже витягнута.

    Далі швидко обловлюємо інші цікаві місця, але вже час йти на дизель, а жаль: саме має початися вечірній кльов.

    Щучки і окунь виявилися голодними %), хоча навколо них просто хмари малька.

    Наостанок кілька фоток:
     

    Вложения:

    • DSC01093.JPG
      DSC01093.JPG
      Размер файла:
      71,9 КБ
      Просмотров:
      577
    • DSC01094.jpg
      DSC01094.jpg
      Размер файла:
      74,1 КБ
      Просмотров:
      604
    • DSC01096.JPG
      DSC01096.JPG
      Размер файла:
      119,2 КБ
      Просмотров:
      571
    • DSC01097.JPG
      DSC01097.JPG
      Размер файла:
      147,5 КБ
      Просмотров:
      552
    • DSC01098.JPG
      DSC01098.JPG
      Размер файла:
      287,8 КБ
      Просмотров:
      648
    • Нравится Нравится x 24
  4. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    10/10/2009 р.Случ с.Любиковичі

    Пройшла інфа, що на меліоративних каналах, що поблизу села Любиковичі сарненського району, ловиться гарна щука. Ну що ж, питання з місцем вирішено - беремо з батьком спінінги і вперед - на Полісся. Заодно, якщо на каналах не вийде, відвідаємо р.Случ.

    Чесно кажучи, повертаюся до теми спінінга з неохотою. Але осінь і синуля попросив "веиииииику чуку", то ж до його дня народження треба було постаратися.

    Погода: не щуча, як мінімум. Зранку приморозок на грунті до -2, ясно, надвечір трохи захмарилось, пік високого тиску 755 мм, виріс з учорашнього дня на 9 одиниць. Різке похолодання до +12 вдень, вітер Сх 1-2 м/с.

    Їдучи дизелем (3 год), любувався осінньою красою нашого Полісся. Чудові осінні краски луків, зелень соснового лісу, розбавлена багрянцем ожинників - просто як в казці. А потім ще пройшлись по лісі, подихали чистим настояним хвоєю повітрям, послухали осінні дзвіночки синичок, знайшли білого гриба, пофоткалися.

    Власне, про рибалку. Зразу ж відмітили, що вода к каналі сильно впала, практично все плесо в рясці, чистих місць мало. Пройшлися з кілометр - глухо, як в танку: ні потички, ні всплеска, ні риби під берегом. Вже потім взнали, що місцеві браки почули першими, що тут була щука і пресонули її електрикою :censored:. Плюнули і пішли на Случ.

    На Случі картина також не радісна: дуже низька вода, та ще й впала за неділю, що батько перед цим був, чиста, а тоді була мутна. Дуже мілка, ямок майже нема. Коряжника немає, лише під лісом, але туди далекувато. Почали в дві руки перевіряти ямки та бистрячки, на все: воби, вертушки, джиг. На вертушку Mepps Aglia 2 мідь у мене був ударчик жереха та на силікон на ямі якісь невнятні потички.

    Далі йшло до вечора, риби у активі нема:(. Захмарюється та вечоріє. Вертаюся на яму, беру саму крупну джигу, що у мене є, і починаю бомбити бровки. Відмічаю незрозумілі подвійні падінні, якісь зачепи, ніби за бровку чи траву. Концентруюся на тій точці, де були такі тички. Прошу у річки буквально наступне :"Дай якусь рибину десь на 2 з чимось кг і я відстану від тебе". І тут, не повірите, на наступній же проводці :somyara: :фигасе:. Після підсічки як ніби коряги її розвернуло на неслабій течії і вона почала стравлювати шнур із фрикціона. До кінця не міг зрозуміти, що взяло. Сом. Точніше - сомик 1 кг. Тут на цьому участку Случі це нормальний розмір сомів, більші попадаються рідко. Забагрився за хвоста. Хух. Вже є чим порадувати синулю. Через одну проводку - сильна покльовка, і знову спінінг в дугу. :somyara: риба активно тисне в глибину, змотує шнур, не піддається. Їй ще й течія та глибина допомагають. Оце так адреналін. Руки ноги трусяться. Давненько я такого кайфа не відчував. Сомик виявився трошки більшим (1.3 кг), взяв цього разу за морду. І це за 20 хв до змотування. Вже вкотре у нас така петрушка.

    По щуці цього разу у нас не вийшло, місцеві десь значно вище по течії взяли таки кілька шнурків, але 2-ва сомика на спінінг - це кайф.:ura:.

    Кілька фоток:
    1.Случ і секретна ямка.
    2. Перший в житті сомик на спінінг.
    3. Це й же сомик і той, хто його зловив.
     

    Вложения:

    • DSC02286.JPG
      DSC02286.JPG
      Размер файла:
      73,4 КБ
      Просмотров:
      688
    • DSC02289.JPG
      DSC02289.JPG
      Размер файла:
      249,9 КБ
      Просмотров:
      760
    • DSC02290.JPG
      DSC02290.JPG
      Размер файла:
      176,3 КБ
      Просмотров:
      752
    • Нравится Нравится x 24
  5. voi2004

    voi2004 гость Временно заблокирован

    • Нравится Нравится x 2
  6. Vob Ler

    Vob Ler гость Временно заблокирован

    Чтоб не дублить тему напишу здесь.
    р.Случ чуть западнее города Сарны
    Мой первый жерех.
    Присмотрев, на шашлыках, интересные места по жереху, удалось поохотиться на белого красавца. Ловля проходила с обрывистого берега, сплошь заваленного упавшими соснами. Чистой воды до 0,5м макс. Приманок специальных не оказалось (да и спиннинг БассПара602 -до7г). По этой причине первыми в бой пошли "Миджи"- ОП. Следующим разведчиком полетел БебиМинов50 от Р2С и заработал выход жереха, он даже ткнул его носом, что было хорошо видно сверху. Покидав ещё немного, отправился просить у брата, какой- нибудь кренк (он сидел с удочкой за поворотом), с подходящей глубиной заныривания. В коробке оказался Storm (теперь это Scout) от Dorado, с мелкой лопаткой, правда, желто-красного окраса... И на первом забросе, когда воблер попал на струю (образовавшуюся в конце поваленного дерева). Чувствую удар. Фрикцион был чуть отпущен, чтоб спин не перегрузить, визг, рыба идёт на струю, я затягиваю фрикцион и разворачиваю к себе. Рыба поддалась, но ломанулась к другому дереву. Наверное, мне помог высокий берег, потому что мне повезло провести рыбу между топляка и поднять её на поверхность. В последнем рывке жерех двинул к берегу где, хапнув воздуха, повис, задрав голову на ветке. Брата удалось докричаться только с пятого раза, но рыба дождалась и почти спокойно далась взять себя в руки. После этого ловить уже не хотелось, наблюдал, сидя на обрыве, как клюёт местный подлещик...
    На следующий день похолодало и удалось взять только щучку.
    Начало положено, места красивые, думаю это не последний мой красавец-жерех...
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 29