Выбор снастей и приманок для ловли голавля

Тема в разделе 'Помощь в выборе спиннинговых снастей', создана пользователем Hypnotoad, 24 июн 2011.

  1. Hypnotoad

    Hypnotoad гость Временно заблокирован

    Прочитал и пришел к мысли, что брать катушку с оглядкой на AVS70MLF2 — не самая хорошая затея. Лучше одной качественной катушкой в размере 2000 закрыть весь UL и L, который я точно буду покупать, а под ML отдельно взять что-нибудь бюджетное.

    Таким образом, остается только один вопрос: какой приобрести спиннинг, чтоб бросать приманки от 2,5 грамм на 30 метров :) Очень интересно смотрится Graphiteleader Tiro 7'6'' 1-12 г. Подкупает своей универсальностью, большим количеством положительных отзывов (рекомендации были в том числе в этой теме), плюс ко всему длина и строй располагают к хорошему забросу. Но стрелять за 30 метров он начинает воблеры от 4 грамм и выше, и с поставленной задачей, судя по всему, не справится. Еще один кандидат — Black Hole Hi-Light 7' 2,5-9 или 3-12 грамма. Попадалась статья про дальность полета воблеров, согласно которой ридж 56S (3,7 г) с этим спиннингом летел на 35-40 метров, а 35F — на 20-24. Но уж больно смущают русско-корейские корни этого творения.

    С другой стороны, если вес используемых мной воблеров лежит в диапазоне 2-4,2 грамма, а оптимальная дальность заброса достигается в 3/4 от верхнего теста, то покупать спиннинг нужно с верхним тестом 6-7 грамм, а это снова возвращает меня в ультралайт :) Если смотреть на 7' и длиннее, интересные экземпляры есть, например, в сериях Major Craft AIRock, Graphiteleader Finezza.

    Покупку катушки я откладываю, поэтому бюджет на палку — 300-400 долларов. Очень рассчитываю на ваши советы (UL или L), буду особо благодарен за указание конкретных моделей.
     

  2. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
    Да не ломать себе мозг и взять GL 842-2 GLX ,:ага:
    перекрывает диапазон Ул-Лайт целиком и полностью,
    а уж спининг этот за десятилетия проверен со всех сторон.:ura:
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. Hypnotoad

    Hypnotoad гость Временно заблокирован

    Судя по всему, отличная палка, но в мой бюджет совсем не помещается :(
     
  4. Plagus

    Plagus всё ещё ловлю рыбу Команда форума

    Сообщения:
    6.713
    Симпатии:
    21.576
    Адрес:
    Александрия
    Возраст:
    65
  5. Hypnotoad

    Hypnotoad гость Временно заблокирован

    Почитал отзывы, рекомендации и описания на официальных сайтах производителей и пришел к выводу, что для моих целей: небольшие воблеры, в том числе миноу, с возможностью их дальнего заброса, идеально подойдет рокфишевый спиннинг с полым кончиком (tubular tip). В результате в шортлисте оказались следующие кандидаты:
    Graphite Leader FINEZZA NUOVO 762UL-T
    Major Craft AiRock T762M

    Больше склоняюсь к первому варианту, т.к. все-таки made in japan :) Тех, кто держал в руках данные палки, прошу поделиться впечатлениями.
     
  6. AndriiOsidach

    AndriiOsidach Рыболов

    Сообщения:
    14
    Симпатии:
    0
    Возраст:
    19
    Добрий день.​
    Хочу навчитись ловити головня за допомогою спінінга.
    Річка маленька, особи - не великі, в основному - до 200 гр.
    Потрібен бюджетний ультралайт і котушка до нього.
    В даний момент розглядаю наступні позиції:
    Додаток.
    На руках маю палку 5-20 гр.
    Варто купувати нову чи пробувати із цією?
     
  7. fanat1k

    fanat1k Рыболов

    Сообщения:
    24
    Симпатии:
    12
    Адрес:
    м. Рівне
    Возраст:
    43
    Щоб навчитися ловити головня на спінінг можна використовувати ту "палку", яку ви маєте на руках наразі (ІМХО). А далі варто дивитись по ходу рибалок і аналізувати, що було правильно (вдалося досягти за допомогою екіпіровки), а що ні. Добре, якби була можливість вирушити на риболовлю з кимось, хто має досвід в полюванні за головнем з спінінгом. Це пришвидшило б навчання і прогрес. Та вже ж...є ряд питань на які потрібно відповісти, перш ніж робити вибір а саме:


    1. Ширина річки? На яку максимальну відстань від берега доведеться кидати приманки?
    2. Як ви збираєтесь рибалити? Це буде рибалка з берега, в забродах заходячи у воду чи з човна?
    3. Які приманки ви будете використовувати найчастіше і яка буде їх мінімальна/максимальна вага? (блешні, воблери, силікон)
    4. Ми знаємо, що особи невеликі та все ж, чи є у місці лову рослинність? (як під водою так і над водою, корчі інші перешкоди). Головень риба швидка і сильна. У місцях де є густа підводна рослинність (трава і т.д) після клювання головень часто рятується, заводячи оснастку в зарості трави, коряги і т.д. Спінінг повинен давати можливість риболову форсувати виважування в таких місцях. У такому випадку краще обирати спінінг з запасом міцності (більшим тестом)
     
  8. AndriiOsidach

    AndriiOsidach Рыболов

    Сообщения:
    14
    Симпатии:
    0
    Возраст:
    19
    fanat1k,
    На жаль, у мене немає знайомих, хто умів би професіонально полювати на головня із спінінгом.

    1. Максимальна ширина річки приблизно 20-25м, в основному - менше.
    2. Надаю перевагу рибалці із берега, проте влітку - "заходячи у воду" теж.
    3. До цього моменту я пробував ловити лише воблером 5 гр. і декількома блешнями/"вертушками" (приблизно ця сама вага). Майже усі спроби були провальними. За минулий сезон вдалось упіймати лише одного невеличкого головня на воблер (імітація малька) і дві штуки на "колебалку" золотого кольору. Із силіконом не знайомий. Прикріпив фото.
    4. Над водою частенько можна побачити навислі кущі. У воді трапляються корчі, проте не дуже часто. Рослинності під водою немає. В загальному ці місця мені знайомі і тому я намагаюсь оминати дані "перешкоди".

    1.jpg

    Моя котушка розвалилась у прямому сенсі цього слова. Я задумався над придбанням нової, можете щось порекомендувати із бюджетного сегменту?
    Що краще: шнур чи жилка? Який діаметр взяти?

    Замовив дані воблери. Вони підійдуть для головня?
    https://aliexpress.ru/item/10050012...02_,searchweb201603_&sku_id=12000015545265430

    Ось мій спін:
    2.jpg
     
  9. fanat1k

    fanat1k Рыболов

    Сообщения:
    24
    Симпатии:
    12
    Адрес:
    м. Рівне
    Возраст:
    43
    Тут посилання на тему про ловлю голавля у нас на форумі.

    Важко порадити, якщо не знаєш, що ви розумієте під бюджетним сегментом? Яка максимальна сума яку ви готові витратити на катушку?

    Тема щодо якої досі тривають дискусії (і певен, будуть тривати і далі). Можу відповісти лише зі свого досвіду. Я пробував і шнур і жилку. В результаті, для себе обрав шнур. Ключові "ЗА": шнур тримає більші навантаження при меншому діаметрі. Відповідно легші приманки вдається закидати на достатню відстань, щоб докинути до місць, де стоїть голавль і при тому не втрачати в міцності оснастки. До того ж (ІМХО) шнур дає краще відчуття контакту з рибою, контролю риби на виважуванні (тут більше мої власні "таракани" в голові) і ГОЛОВНЕ - мій місцевий голавль НЕ боїться шнура в поєднанні з повідцем з флуорокарбрну. Як бачите, остаточної відповіді немає. У вашому випадку може бути все інакше. Не бійтесь перевіряти, експериментувати. Риболовля - це свого роду змагання, "хто-кого обдурить")

    Левова доля успіху залежить від того, чи зможете ви максимально повторити об*єкти кормової бази вашої водойми, якими зазвичай харчується ВАШ головень. Я ловлю головня на воблери поблизу шлюзів та на ділянках річки з доволі жвавою течією, то ж для мене головне, щоб воблер міг тримати течію (не збивався з гри і його не обертало навколо осі). У моєму випадку, також працюють поверхневі воблери, імітацїї жука "хруща". Треба пробувати, експериментувати.
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. AndriiOsidach

    AndriiOsidach Рыболов

    Сообщения:
    14
    Симпатии:
    0
    Возраст:
    19
    fanat1k,
    Котушки до 500 грн.
    І все-таки, якщо я вирішу придбати ультралайт, який порекомендуєте? Бюджет - 600-700 грн. Можливо, щось із того, що я скидував?