Уход, ремонт и модернизация спиннинга. Rodbuilding

Тема в разделе 'Мастерская: уход, ремонт, "сделай сам"', создана пользователем Andrej, 26 янв 2007.

  1. Витамин

    Витамин гость Временно заблокирован

    Нашёл. Толщина бланка, мягко говоря, не радует.
    IMG_2013062939180.jpg IMG_2013062947654.jpg
     
    • Нравится Нравится x 1
    • Информативно Информативно x 1

  2. dany2608

    dany2608 Рыболов

    Сообщения:
    1.696
    Симпатии:
    4.665
    Адрес:
    Кременчуг
    Возраст:
    49
    Здравствуйте , дабы не создавать отдельной темы куплю или там ищу , написал тут. Помогите пожалуйста найти вершинку к спиннингу. Yong Sung Pantum 2.10m 5-20g, хоть спин и не мего, но при полноценной жизни я им был доволен. Если есть возможность продажи, буду очень рад.
    я на магазины вопросы то задал, где они есть в продаже, но всё же может кто что , или у кого то что то .
    Спасибо за любой ответ.
     

    Вложения:

    • DSC08850.JPG
      DSC08850.JPG
      Размер файла:
      58,4 КБ
      Просмотров:
      299
  3. vit.vlad

    vit.vlad Рыболов

    Сообщения:
    23
    Симпатии:
    151
    Адрес:
    Павлоград
    Случилось страшное, сломалась вершинка на Флагмане CortX 662L.
    Кто знает где можно купить новую вершинку? Фирменный магазин молчит.
     
  4. Витамин

    Витамин гость Временно заблокирован

    Прям ещё тёпленький.
    Вышел вот такой гламурный рудро-балисонгодёргатель.
    Бланк SJ783-2 MHX, катушкодержатель Fuji IPS16, кольца Fuji К-серии в стальных рамах, рукоять ЭВА.
    IMG_201307171655.jpg IMG_2013071710862.jpg IMG_2013071717725.jpg IMG_2013071726411.jpg IMG_2013071734125.jpg IMG_201307174283.jpg
     
    • Нравится Нравится x 14
  5. Роман 2013

    Роман 2013 гость Временно заблокирован

    Добрий вечір! Радий зареєструватись на цьому цікавому пізнавальному риболовному форумі! Власне мене також цікавить бюджетний XUL, SUL спінінг. Декілька постів вище форумчанин згадував про роботи майстра з Луцька, щось такого типу спінінг мене цікавить, а саме для ловлі на легкі мормишки в товщі води, тобто пелагічно. Хотів би щоб бланк працював від самої рукоятки для створення високоамплітудних коливань, тобто саме для розкачки мормишок, тестом до 2 чи 3 ну максимум 4 грам. Я живу не далеко від Луцька, тому буду надзвичайно вдячний за номер телефона майстра чи інші контакти з ним. Також цікавлять ваші відгуки по тих чи інших моделях спінінгів які на вашу думку підходять для моїх умов, хто що пробував, тестував, бажано бюджетні варіанти. Наперід вдячний, з повагою Роман!
     
  6. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Доброго дня.
    Поскільки вже на декількох сторінках згадуються мої роботи (майстер з Луцька.....),
    хотілося б також подискутувати - чи можливо зробити бюджетний ультралайтовий спінінг з хорошими характеристиками.
    На мою думку - можна, що я стараюся і робити.
    Я розумію що твердження моє дуже суперечливе і викличе масу непогоджень. Та, мабудь, це і на краще - в спорі народжується істина.
    Та й на форум ми заходимо щоб почерпнути щось нове і чимось поділитися.
    Наведу декілька своїх міркувань.
    В певний час я прийшов до висновку, що бланки і в дорогих і в дешевших спінінгів (не доходимо до крайнощів) мало чим відрізняються.
    Справа в тому, що графіт - дешева складова, і тому дати його в матеріал 70% чи 99,4% як продукують сучасні японські виробники - невелика різниця в ціні. Друге діло як волокна повязати, обплести, на який дорн (форму) його одіти і як проконтролювати однорідність, а зараз досить часто неоднорідність матеріалу по всій довжині - ось це і відрізняє дешевий і дорогий бланк.
    Основну частку різниці ціни - становить вартість комплектуючих та роботи.
    Спінінг зібраний в Японії значно дорожчий за спінінг зібраний в Китаї. Але чи такий спінінг значно кращий???
    Якщо бланк і комплектуючі однакові а на збирання виконує "акуратний китаєць" проти "неакуратного японця" - в чому різниця?
    Технології збирання, клеї, лаки - все давно не є секретом і фактично аналогічне.
    До чого я веду - якщо на бланк дешевого (звичайного не будь-якого) спінінга поставити правильно (з врахуванням лінії жорсткості) кільця (також в потрібних місцях і саме такі як потрібно), поставити на арбор ручку (досить часто критерієм купівлі ультралайтового спінінга являється його маса - в магазині тест, надійність..... не перевіриш, а ось вагу - легко. Тому ручку ставлять просто на бумагу (щоб був легкий) - про який баланс і передачу тактильних відчуттів може йти мова) - а я в своїй практиці доповнюю арбор ще повноконтактними діаметральними графітовими шпильками, вакуумними мембранами, роблю також аналогію OSS (щось подібне як в Фінеззи).....
    Дорогі моделі відрізняються комплектуючими (правда не всі знають що різниця в вазі комплекту модних титанових кілець ультралайтового спінінга від стальних становить всього 1-2грами (вкорочення довжини ручки на 1 см чи зняттям товстого шару лаку можна досягти аналогічного результату) і "візуальним наповненням" - "тигрулі, косічки, надписи.....".
    Я впершу чергу ціную спінінг як інструмент, а вже після цього як витвір мистецтва - хоча не заперечую - гарне повинне коштувати дорогше.
    Ну і щодо ціни - я роблю спінінги в свою задоволення і досить часто продаю їх просто по ціні комплектуючих.
    З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 3
    • Информативно Информативно x 2
  7. klinok

    klinok наложен кляп

    Сообщения:
    189
    Симпатии:
    318
    Адрес:
    Киев
    Александр, спасибо за разъяснение. Очень интересно.
    Про ручку на бумаге - особенно (вот только не могу понять, что такое "арбор"). А применяются ли такие решения с бумагой в случае разнесённой ручки, или так бывает только в случае цельной пробковой рукояти?
    Кстати, нередко в случае разнесёнки запястье или один из пальцев касается бланка, так что чувствительность должна быть выше.
     
  8. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Арбор це керамічний (графітовий, поліуретановий, поліпропіленовий.....) циліндр, внутрішній діаметр якого дорівнює зовнішньому діаметру бланка а зовнішній діаметр арбора повинен щільно заходити в катушкотримач.
    По простому - це перехід від бланка до катушкотримача.
     
    • Информативно Информативно x 2
  9. trans

    trans Рыболов

    Сообщения:
    27
    Симпатии:
    35
    Адрес:
    Луцк
    Возраст:
    56
    Тепер на рахунок "пальця на бланку" - якщо Ви звертали увагу - палець (зазвичай вказівний) ставиться поверх бланку - клювання риби - "відтягує" бланк від пальця - тепер з власного досвіду: палець на бланку покращує чутливість сністі, але відчуття через всю долоню (які покращує в тому числі і арбор) - значно кращі. Ну, але ще краще - долоня+палець (я навіть ставив спеціально упори на бланку під палець)
     
  10. Роман 2013

    Роман 2013 гость Временно заблокирован

    Повністю згідний із trans, не розумію навіщо переплачувати за бренд, за саме імя, напис на бланку. Мені також частенько доводилось рибалити відомими пропіареними моделями спінінгів і розчаровуватись, типу а що тут особливого, спінінг як спінінг. А вот ціна захмарна відомих брендів і часто доводиться чуть не трястись перед тою палкою щоб не пошкодити, бо такі гроші вивалив. А загалом і на сепер спінах буває присутні потьоки лаку, криво вклеєні вершинки і є до чого придертись. Виробник поміняє кільця на інші, змінить пробку на еву і вже нова модель і вже нові гроші, а те старе часто набагато краще нового. Я також вважаю що економніше, зручніше, надійніше замовити інструмент під свої вподобання, свої умови ловлі, якісь особисті закономірності у хорошого білдера і ловити собі в задоволення тим чим ти хочеш, а не тим, що тобі диктує ринок. Інколи заміна вклейки на іншу кардинально міняє сам спінінг, чуйку і інші характеристики, а графітові арбори взагалі мовчу, вважаю за білдерами майбутнє, адже у нас багато людей із золотими руками які зроблять якісніше і так як ти собі вирішив!