оз. Басівкут, м.Рівне

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Рівень, 12 сен 2007.

  1. Рівень

    Рівень гость Временно заблокирован

    В воскресенье был на Басовом Куте, час кидал - ничего... дал жене спининг - Судак(35см) с первого раза. Потом ещё час покидал и пошёл домой. Поеду на выходные на Горынь, очень хочу поймать щуку как у Горыныча.
     
    • Нравится Нравится x 5

  2. Валентин Ровенский

    Валентин Ровенский гость Временно заблокирован

    Рівень, А в каком месте на Басовом Куте ловил, поделись
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. Рівень

    Рівень гость Временно заблокирован

    Ловил в радиусе тридцати метров возле дамбы. На разные наживки, но поймал на зелёный твистер.
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. MANOWAR

    MANOWAR Рыболов

    Сообщения:
    144
    Симпатии:
    338
    Адрес:
    Новоград-Волынский Житомирской обл.
    Возраст:
    56
    Ривень уходи в траву поймаш поболие чем 800 гр
    :p
     
    • Нравится Нравится x 5
  5. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Всі ми розбігаємося порибалити подалі від міста, на природу, там, де, по нашому розумінню, збереглася ще риба і нетронута людиною природа.

    Але ж у нас під носом, в самому місті, є велика водойма.
    Ось інформація по оз.Басівкут (взято із форуму http://rybalka.rovno.ua/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=166).

    Басівкутське водосховище на даний час закріплене за Рівненською обласною організацією УТМР з метою здійснення організованих форм любительського та спортивного рибальства. На даному водному обєкті дозволений аматорський вилов риби у відповідності до Правил любительського та спортивного рибальства, максимально допустимий обсяг вилову на добу становить 5 кг на рибака. Одноразовий членський квиток (на одну добу) коштує 3-5 грн. Річна оплата порядку 40-60 грн. Придбати членські квитки можна в м. Рівне по вул. Басівкутська, 5а.
    Щороку УТМР здійснює зариблення водойми молоддю коропа та карася, так в минулому році було зариблено близько 700 кг риби.
    В поточному році планується зариблення в таких же обсягах.
    Рибоохоронні рейди по водосховищу здійснюються працівниками рибоохорони регулярно та ефективно. Так 28 березня рейдовою групою було затримано 4 громадян які здійснювали на Басівкутському водосховищі лов риби сітками. В порушників виявлено 13 лящів, що в перерахунку на збиттки завдані державним рибним запасам становить 331,5 грн. На даний час матеріали, щодо прорушників передані до Рівненського міського суду. Горе-рибалкам світить від 340 до 680 грн. штрафу кожному + збитки. Всі знаряддя лову (сітки) та дерев'яний човен вилучені до рішення суду. Риба здана в Рівненський зоопарк.
    Нажаль факти браконьєрства на даному водному об'єкті ще є, але органи рибоохорони посилено працюють аби звести їх до мінімуму.
    Також проблемою є миття транспортних засобів в прибережній смузі (до 50 м від урізу води). Таких порушень багато, для більшості "мийників" миття обходиться від 34 до 170 грн.

    Що стосується іхтіофауни Басівкутського водосховища, то іхтіологічною службою органів рибоохорони щорічно проводяться науково-дослідні контрольні відлови риби з метою вивчення її стану та запасів. Отож іхтіофауна водойми дуже різноманітна, представлена більшість такими видами: судак, щука, окунь, йорж, лящ, короп, карась сріблястий, плітка, плоскирка, лин, білий амур, білий та строкатий товстолобики, верховодка.
    Найбільшу щільність мають популяції ляща, карася, окуня та плітки.
    Спостерігається пригнічення популяції судака в зв'язвку з посиленим виловом та появою в іхтіоценозі щуки, яка стала домінувати серед хижаків.


    Для затравки - правдива історія.
    Мій сусід 09.10.2007 на мікриджигову снасть (жилка 0,18, мікротвістер зеленого кольору) біля шлюзу зловив ось такого красеня. Фотографував я сам. Людині довіряю. Ця "жертва" мікроджигу потягнула на 7,5 кг.

    Якщо глянути на карпа, то видно, що у нього перебитий хребет - типова травма від електриків. Можливо, тому його і вдалося витягти на таку делікатну снасть.

    Хто що знає по даній водоймі, пишіть в цій гілці.
     

    Вложения:

    • Bkutkarp.jpg
      Bkutkarp.jpg
      Размер файла:
      334,7 КБ
      Просмотров:
      1.202
    • Нравится Нравится x 18
  6. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    що стосується цієї водойми то не завжди за містом бува краще...
    систематично відвідую озеро з причини недалекого місцерозташування.:bm:.

    варто відзначити що цьогорічний рибний стан водойми значно кращий в порівнянні з минулими роками... значно зменшилась к-сть сіток, що приводить до збільшення популяції карася, линка та згадуючи минулі роки підлящика. Останній попадяється все доволі частіше... Дуже багато білої дрібноти та окуня. А ось крупного хищака поменшало.

    Одним словом якщо повністю спеціалізуватися по даній водоймі - то результати можуть бути досить непогані і не потріпно нікути їхати....
     
    • Нравится Нравится x 8
  7. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Маю знайомого, який тільки на Басовому Куті і ловить, а саме спінінгує (десь неподалеку живе і має лодку). Ловить на гірлянду маленьких твістерків,- 2-3 шт. переважно білого кольору на 3-х гр джиг-голівках. Ловить в основному в заливчику, той що після пляжу. Проводка з волочінням по дну. Улови, каже, стабільні і поступово збільшуються від зняття заборони і до кінця серпня.
    Попадається пристойний окунь, часом щучка.

    І я таке чув. Зокрема зимою почастішали випадки хорошого кльову підлящика. До речі свою найбільшу рибину на зимовій риболовлі я упустив саме на Басіку. Це був лящ, явно більше кілограма, якого я підвів під лунку, ясна річ не пролазив. З того часу зимою завжди з багром
    А ще там активізувалась рибінспекція, катер прикупили. Проте місцеві браки-сіточники ще є - ходять по селу продають рибу.
     
    • Нравится Нравится x 8
  8. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    В неділю довелось декілька годин порибалити на однойменній водоймі. Як засіб вибрав матч, дистанція біля - 20-25 м - в основному на опариша. Після 5 апельсинів прикормки у воді з явним зеленуватим відтінком почалась жара.... "Верхоплотка" досить крупних розмірів... з кожної проводки ... дуже жадібно :bm:. Відтянувся до 2 кг ... уже набридло і зайнявся плаванням....
    ps: крупного такого нічого не влетіло окрім одного карасика на ладонь ... та пару стограмових плоток...
     
    • Нравится Нравится x 6
  9. Толик

    Толик гость Временно заблокирован

    Отец был на Гидропарке (возле русалки), и за пару часиков взял окуня, рака и судачка (300гр.).
    Все поймано на тандем микротвистерков прозрачно коричневого цвета с блестками!
    Проводка - джиговая

    У остальных рыбаков или ничего, или пару таких же судачков
     
    • Нравится Нравится x 13
  10. Konstantin

    Konstantin гость Временно заблокирован

    Еще перед Новим годом вытянул Витю(Виктор GVS),за покупками в магазин.Поскольу практики зимнего лова у меня не было вообще,то я решил полностью доверится знаниям опытного рыболова.Я купил все,что мне посоветовал Витя,кроме удочки,которую я предпочел выбрать из сегмента немного подороже.

    01.01.09.НОВЫЙ ГОД!
    Как настоящий рыбак и плохой друг,оставил всю свою компанию отсыпатся после празднования Нового года у меня на квартире,а сам собрал ящик и на рыбалку.

    Ждал маршрутку примерно минут 40 и терпел насмешки проходящих людей.Тогда мне казалось,что я буду на водоеме один такой...Встретил в маршрутке еще одного пингвина и немного стало легче.А когда попал на Басовкут,то стало совсем спокойно-народу было немеренно!По дороге не втретил ни единого поддатого рыбака и понял,что тут собрались настоящие рыболовы,которые лучше пить с вечера не будут но чтоб на водоем как стеклышко.:)Моржи прыгали голяком в прорубь,музыка играла,что я чувствовал себя как на дискотеке,кароче атмосфера была праздничная как и пологается.

    Мужик мыл мотыль и я выпросил себе немного т.к. вчера нигде не смог найти.Басовкутский мотыль намного крупнее чем из Усти.

    Теперь о самой ловле.Ловил впервый раз,потому орудовался только интуицией и немалой информационной базой.

    За пару часиков удалось поймать примерно 20 окушков и 15 плотвиц, думаю,для первого раза сойдет.
     
    • Нравится Нравится x 13