Риболовля в межах м. Глухів

Тема в разделе 'Рыбалка в Сумской области', создана пользователем Хвостолов, 6 сен 2013.

  1. Хвостолов

    Хвостолов гость Временно заблокирован

    :hi:
    Довгоочікувана відпустка. Разом з сином поїхав до батьків, на "малу батьківщину" в місто Глухів, що знаходиться в Сумській області. Місто невелике, але з відомою історією: Глухів - колишня столиця Лівобережної Гетьманської України (в період Руїни Гетьманщини), і досі в місті збереглися церкви, що пам'ятають часи гетьманів Мазепи та Розумовського.
    Але історія історією, а риболовля для нас, вельмишановне панство, більш актуальна тема!:D

    Основні водойми, що знаходяться в межах міста це : річка Есмань та два озера, що мають назви Павлівське та Скоропадське. Є ще ставок "Чернеча". Обидва озера мають штучне походження, створені на руслі р. Есмань за допомогою зведення дамб. Скоропадське озеро вище за течією річки - більш чисте та глибоке, а Павлівське озеро - заболочене з великою кількістю водоростів, нижче по руслу Есмані. Риба, яка ловиться в межах міста переважно "стандартного характеру": плітка, карась (білий та "червонокнижний" золотий), короп, сазан, окунь, щука, линь, піскарь, верховодка. Всі мої шкільні роки пройшли на озерах та берегах Есмані, саме тут я робив перші кроки у світ рибальства, з вудкою, оздобленою поплавком з гусячого пера.:)

    Останній літній день: 31.08.13 видався похмурим. З самого ранку накрапував невеликий дощ, але від ідеї порибалити відмовлятися ніхто не збирався. Залишивши онука з бабусею вдома, я та батько, близько 8-мої ранку були на березі озера Скоропадського. Стратегія була наступною: я на човні з розрахунком на хижака, батько на березі на линя та карася. Результат за 3 години: три покльовки "докілошної" трав'янки (дві реалізованих) та два матроса в мене, та один линь у батька. Негусто, але від нуля відірвались. По хижаку працював Greedy Guts від Pantoon 21 (твіч по міляках у заростях кувшинки), незважаючи на загальну пасивність брала міношку жадібно, Mepps № 2 спокушав окуня "спортивного розміру". Фото додаю нижче. Всім вдалої рибалки!
    DSC_0909.JPG DSC_0910.JPG DSC_0920.JPG DSC_0927.JPG DSC_0914.JPG DSC_0913.JPG DSC_0930.JPG DSC_0933.JPG DSC_0937.JPG
     
    • Нравится Нравится x 19