Таємна водойма

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Син рибалки, 3 авг 2009.

  1. a-platon

    a-platon гость Временно заблокирован

    Невдало порибачивши в неділю спробував щастя на
    "таємно приємній водоймі"
    З ранку був невеликий заморозок і хижак повністю ігнорував
    приманку. Коли трохи сонечко пригріло щучка потроху прокинулась
    на поверхні з"вились признаки наявності хижака.
    І ось результат :)
     

    Вложения:

    • спин.JPG
      спин.JPG
      Размер файла:
      358,6 КБ
      Просмотров:
      781
    • улов.JPG
      улов.JPG
      Размер файла:
      257,2 КБ
      Просмотров:
      793
    • Нравится Нравится x 24

  2. SashulkaB3

    SashulkaB3 Рыболов

    Сообщения:
    6
    Симпатии:
    12
    Адрес:
    с.Александрия
    Возраст:
    Андрій візьми коли з собою і мене на подібну водойму:company:
     
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1
  3. 77dima

    77dima Рыболов

    Сообщения:
    123
    Симпатии:
    938
    Адрес:
    Здолбунов
    Возраст:
    46
    17-10-2013
    Ранок, туман. По дорозі на водойму близько 7 ранку був зупинений співробітниками ДАІ за перегорілу лампочку в лівій фарі. Але дякуючи інспектору, який без протоколу відпустив мене на щуку і побажав "щоб клювала і не рвала", я успішно добрався на місце.
    Погода супер, вітер і тиск правильні але воблери успішно чіпляли лише сітки :злой:.
    Коли туман трохи пройшов я отримав кілька ударів на колебалку "Атом" 26 грам. Однак хитрий риб не хотів засікатись. На черговому ударі підсічка, контрольна підсічка і під піск фрикціона підтягую хижака до лодки. На мій подив це був окунь на вигляд гам 700. Однак контрольна підсічка мабуть трохи порвала його і в останню мить окунь звільнився. Враховуючи, що удари були на "ступіньці", пробую силікон - ОП. Ставлю назад "Атом"- знов удари. Нарешті вимучив шнурка - амністував.
    Близько 13-00 на рівномірній проводці отримую гарну покльовку щуки. Потримав її, потягав але не підняв - завела в траву і звільнилась. На відчуття не менше 3 кг. Цей прикрий схід мене трохи підігрів. За кілька хвилин роблю закидання, перекладаю спінінг в ліву руку і розминаючи праву руку, дивлюсь як відіграє вершинка спінінга на падінні "Атома". Однак замість звичного послаблення вершинки від "приземлення" відчуваю різкий і потужний ривок. Відразу навіть не зрозумів що відбувається. Фрикціон знову пищить, затягую - але він далі пищить, "катана" в дугу. Довго давила до дна і не давала себе підняти, уходила під лодку, мусив опускати удилище під воду. Але все-таки здалася. Порвала мордою сітку в сачку. Поки що це мій рекорд - 5 кг.
    P.S. Поснідала щука меншим родичем (в шлунку була щучка близько 15 см.)
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 26
  4. vladislavovich

    vladislavovich Рыболов

    Сообщения:
    601
    Симпатии:
    2.800
    Адрес:
    г.Ровно 0687583122
    Возраст:
    55
    :solnce2:Вітаю форумчан з св"ятами!!! :bayan: Вчора договорився з сусідом про вилазку на свіже повітря!.Відкрить новий рибацький сезон. Вранці гайнув на базар і взяв мотиль. В 12-00 на рибалці. Сусід ще взяв колегу. Далеко не ходили, на старий кірпічний, чаю заморського пийнуть при -12 морозу з вітром. За 2-ві години, почав мороз нас пробирать. Рибалка вдалась, Фото0171.jpg вранці працювала кіслотна мормиха, після чого була вольфрамова (біла) капелька. По закінченні Фото0173.jpg довгоочікувана юшка!!!:cr:
     
    • Нравится Нравится x 17
  5. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    В среду удалось увильнуть от работы и выбраться с другом на рыбалку. На льду в этом году первый раз, открывал так сказать, для себя сезон :) Рыбачили и на безмотылку и с мотылем, результат одинаковый мелкий окунь. С лунки можно было взять 3-4 особи, потом стайка отходила, переходишь на следующую лунку, опять 3-5 окушков и тишина. Брал и при игре мормыхой и "на стоячку". Так и бегали, бурились, натягали около сотни полосатых, щука на жерлицу брать не хотела... Пожарили вкуснячего шашлычка! Отдохнули и душу отвели на УРА!!! Фото не могу с телефона скинуть никак... получиться, добавлю
    Всем желаю НХНЧ!
     
    • Нравится Нравится x 7
  6. kolia23

    kolia23 Рыболов

    Сообщения:
    66
    Симпатии:
    713
    Адрес:
    смт.Млинів Рівненської обл.
    Вчора з товаришем були на рибалці. Люду тьма, і всі ловлять чим хочуть. Хто вудкою,хто спінінгом а хто і живодьором. Мені на спінінг вдалося зловити 4 судачкі на 2 копито червоного кольру, і всі протягом практично 30 хвилин. Кльов був до 10 години доки не вийшло сонце. Товариш зловив одного судака приблизно на 1,5 кг. За цілий день рибалкі не було ніоднієї щучої клівакі.
    Всім НХНЧ.
    http://fishing-ua.com/data/attachments/105/105972-08e46bea3e7ef13ca1186d0e2e7f7ad0.jpg
    http://fishing-ua.com/data/attachments/105/105973-b94c1af9a75d993a53f80052fce908ad.jpg
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 11
  7. Grossetest

    Grossetest Рыболов

    Сообщения:
    36
    Симпатии:
    356
    Адрес:
    Вараш
    Сегодня решил открывать сезон.
    Едем вдвоем, но не далеко, а по старицам Стыря.
    Таемна водойма №1.
    Не такое уж и тайное место оказалось, приехали примерно в 9-30: возле насосной шесть авто и бусов и народу на берегу много. Обстановка еще та: ветер поднялся и прямо в лицо несет дым и гарь (местные выжигают траву и все что горит), над головой чайки устроили базар (ихнее болотце с гнездами метров за 200-300), рядом бомбят воду рыбаки (джиг-головка грамм на 15-20 с твистером сантиметров 15 и спиннинг-телескоп).
    Все кто приехал раньше отвечают одинаково: главное выбраться на природу; решил снасти намочить; дома сидеть надоело; здесь рыбы нет - т.е. никто ничего не поймал. Весна или зима подкачала - воды в Стыре очень мало как для весны и видно что понижается.
    Проходим с товарищем чуть ближе к Стырю и делаем первые забросы на старице. У товарища на медную вертушку попадается подщука (ножичек граммов 200). Удалось его без травм освободить от тройника и утопить. 0:1 не в мою пользу. Поменяв еще несколько приманок, начинаем продвигаться к авто - решаем переехать на другое место.
    Таемна водойма №2.
    Ехать не далеко и уже через 5 минут выгружаемся из авто. Пока снова одеваем сапоги, подъезжают на авто только девушки, но не на рыбалку, а наверное на пикник (мы почему-то решили, что пикник у них будет с шампанским - наверное потому что девушки гламурные). С девушками разговоры не заводим, т.к. старица ждет. Возле старицы на заливном лугу жабы и лягушки любых размеров так и прыгают под ногами - наверное к свадьбам готовятся. Опять в ход идут дюймовые твистеры, воблерки Серебянный Ручей (товарищ сказал, что покупал по распродажной цене, то ли 57 грн., то ли даже 37 грн.) Пока ничего.
    Решили перейти в тупик старицы, там мельче - может там вода теплее, может там малек держится, может там щука стоит.!? Ветер теперь в спину, но дым и гать тоже есть. Бросать недалеко, в метрах 25-30 из воды торчат многолетние корни кувшинок толщиной с руку. Летом здесь сплошные заросли - нужна лодка и попер, а сегодня еще можно джиг ступенькой провести. На очередной проводке ударчик и щучка начинает биться на крючке. Щучка оказалась 416 гр, но сопротивлялась очень бойко. 1:1 в мою пользу.
    Проходов к воде немного, берег сильно зарос ивой/вербой, которую успешно валят бобры и люди. Причем люди зимой пилили все подряд (стволы всякой толщины 5-15 см в диаметре). Решаю твистерок не менять и это принесло успех. В очередном месте уже хороший удар недалеко от берега и фрикцион начинает периодически повизгивать, т.е. щука точно более 1 кг. Справа и слева нависающие кусты, поводком флюр 0,46, но щука успешно подведена и взята рукой. Не длинная, но толстенькая щука и примерно "взвешивает" на глаз - 1,2 кг точно будет. 2:1 в мою пользу.
    Обследуем еще устье ручья, есть и ямка и выход на мель и уже плотва ладошечная держится - место перспективное. Решаем в следующие выходные быть здесь на лодке. Собираемся и идем в авто, чтобы еще в одно место заехать.
    Таемна водойма №3.
    Открою тайну - товарищ сказал, что едем к даче Коровкина.
    Вниз на авто не спускаемся, т.к. еще топко, но мужики на Ланосе подъехали прямо к воде. На берегу мужики ловят на поплавок, ну а мы опять за спиннинги. Опять под берегом чувствую несильный ударчик, но сопротивления нет - подтаскиваю недощучку-карандашик, которая держится за хвост твистера, но на границе воды и воздуха решает бросить добычу и уходит в свою стихию. 2,5:1 в мою пользу.
    Успеваем пообщаться с двумя рыбаками - сплавляются на лодке по Стырю с электромотором. Они сказали, что ничего не поймали, а мы подумали, что на электричестве против течения не выплывут.
    Собираемся и едем домой.
    Первая рыбалка удалась!!
    IMG_20140323_133558.jpg

    ЗЫ: Щука завесила 1,650 гр. На ней были пару пиявок. Была с икрой.
    ЗЫ2: Бутылка не моя. Бутылку с берега забрали.

    ЗЫ3:Исправил загрузку фото.
     
    • Нравится Нравится x 10
  8. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
  9. Novoros

    Novoros гость Временно заблокирован

    Не хотілося створювати нову тему, бо думаю розвиток у неї без перспективний. 21.05.2014 р. вперше відвідав заплавне озеро Лука за школою міліції на лузі. Озеро велике, складної конфігурації, орієнтовним розміром 340х170 м. Видовжене з півдня на північ, з вузьким півостровом із східної сторони. По контуру поросло густою осокою шириною орієнтовно від 3 до 10 м, береги мулисті. Прибережна водяна зона заросла водоростями.
    Західний берег урвистий, поріс чагарником і деревами. На виположеній західній смузі берега при воді ростуть верби та верболіз. Озеро мілке (глибину не міряв, але таке враження складається), проточне. Живиться, імовірно, джерелами з південного та південно-західного боків, а скидається канавою в р. Горинь в північно-північно-східній частині. Переважно рибалять з північно-західного боку. В осоці зроблені просіки, верби високо підчищені, є можливість закинути махову вудку. Нарахував 4 місця для риболовлі і 5-те з місточком, південніше по західному березі не проходив, можливо ще є місця. На протилежному східному березі одне місце точно бачив, сидів рибалка.
    Про риболовлю. Прибув на місце на початку шостої ранку (від Луцького кільця близько 12 км ровером). Зайняв спочатку місце 2, але через годину пересів на місце 4. Місце 3 було зайняте рибалкою, котрий обігнав мене на авто вже перед школою міліції. Ловив на дві махові поплавчанки, вудку 2,7 м під вербами закидав вільно. Глибина лову 40-50 см у вікнах на віддалі 6-8 м, далі глибше до 60-80 см (тут знайшла б застосування коса для водоростей запропонована стал1ним). Клює на все, але ловиться виключно на черв’яка та опариш (і то на черв тонкий, товстий не може заковтнути). Ловляться карасики від 25-30 г до 50-60 г, середня вага 40 г. Інтенсивність кльову – до 10 ранку – 5-6 з 10, після 10-ї – 3-4 з 10. За інформацією сусіда, який ловить не вперше, подаються линки 80-100 г, але дуже і дуже рідко. Карасики горбаті – присутній пресинг хижака. Треба буде на осінь приїхати покидати попери. Закінчив рибалити після 13.00, як закінчилися черви і опариш, багато пустих підсічок. Забрав з собою десяток більших карасиків на юшку. Сусід до того часу начерпав трохи більше піввідра карасиків на три махові вудки і бідкався, що на далекий закид дуже слабенько клює, ближче до берега краще.
    Комфортно рибалити в затінку під вербами. Хороше місце для тренування, особливо підростаючого покоління. І як завжди людське свинство – сміття після себе не прибирають (баночки від черва і опариша, «бички» і пачки від цигарок, пластикові пляшки від пива, скло від горілки і т.д.).
    SAM_0190.JPG SAM_0191.JPG SAM_0192.JPG SAM_0193.JPG luka 4.jpg
     
    • Нравится Нравится x 10
  10. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Водойма не те що прихована, але просили не афішувати.
    Оскільки відпочиваю в колі сімї, було вирішено, що день тата буде через день, тобто через день зранку можна кататися на рибку, тим більше, як видно по звітах, вона досить активізувалась.
    Самому їхати не цікаво, але кума довго вмовляти не довелося, взяв відгул на роботі і ми хоч і пізнувато, десь о пів на 8, на воді.
    Їхали ми з прицілом половити окуня, але глянувши прогноз(похмуро, вітер, дощ - не окуньова погода :стыдно:), було вирішено взяти ще й маховку з перловкою.
    І дійсно, перекидавши годину свій окуньовий арсенал, те що раніше там ловило, окуня ми не побачили. Лише зрідка було видно що полосатик ганяв малька, але без особливого ентузіазму.
    Кум "плюнув" на окуня, дістав махалку і почав ловити непогану плотвичку.
    Моя ж природна лінь, не дала мені зробити те саме. Я продовжую кидати воблери, але навіть "тюка" немає. Навіть думав у відчаї ставити МДЖ (не люблю, але інколи ловлю).
    Ставлю "тихоновку" в розмірі "0", є перший полосатий, за півгодини доганяю по кількості кума з його плотвою :bm:.
    Але розмір абсолютно спортивний і за півгодини така ловля набридає.
    Кардинально нічого не міняю, просто укрупняюсь, ставлю тихоновку №"2" в сріблі.
    Заброс, 2 оборота, удилище в дугу :somyara:, розумію що дарма не взяв підхвата, поводок 0,16мм, відчуваю своєю баспарою до 7, що буде не просто.
    Кричу куму, щоб закатував рукава і брав руками.
    Співає фрикціон, риб заводить під човен, але потихеньку, з адреналіном, показується перший красень. На вигляд більше півкіла. Оргазм... Перекур. Кум ложить мах, кидає - пусто.
    Я кидаю в теж місце - удар, знову та сама історія. І знов, і знов... Пре.
    Даю куму таку ж тихоновку, тільки жовту. Кум тяне, я дістаю, я тяну, кум дістає - ідилія.
    Підвожу наступного матроса (боцмана:rjaka:) до лодки, кум невдало бере за поводок, і окунь з тихоновкою "ліміт ейдішен" пливе десь собі. :злой:
    В порядку покарання забираю в кума жовту тихоновку, бо більше нема, і ті дві випадково взяв з коробки з залізом, яка лежить вдома.
    Кум ставить тандем, і з меншою силою, але ловить.
    Такий вихід тривав близько години, але відірвалися по повній. Був би підсак, було б ще + 5-6, але і так супер!
    Далі половили плотвичку і в обід додому. Майже не змокли. ;)
    П.С. Улов і фото кума :в_натуре:
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 10
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1