Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    19 квітня Звіт про рибалку

    В суботу 19 їду на Горинь. Погодка - супер. Зранку трошки йшов дрібний дощик, потім перестав і проглянуло сонце,тепло, слабкий вітер (ПД-СХ).
    Рибаків майже немає - всі садять картоплю. Всі місця для забросів вільні - просто казка. Природа ожила, на душі весна.
    Вода висока, але не дуже мутна, має зеленуватий відтінок. Перші проводки, треба простосуватися до збільшеної сили течії і рівня води. Проводку веду вздовж обривистого берега. Вже недалеко (метрів за 10) від мене в приямку під берегом як завжди несподівана покльовка - підсічка - і ... пусто. Оглядаю приманку - на джиг-голівці сліди порізів (типово щучі), нова рибка розрізана біля голови. Схватила за груз. Подальший облов точки результату не дав.

    Тут підходить рибалка і просить його сфотографувати. Я підшучую: що, вже є з чим? І - оппа. Кілограмовий головень-красень на опариша.

    Пробую ловити на різних участках: закорчовані входи в ями, бровки протилежного берега, самі ями, виходи із них,границя обраток і швидкої води, вздовж берега.
    Іду на прямий неглибокий (літом) участок. Течія там швидка, на дні корчики і прошлорічна рослинність. Затоплені кущі, в них течія сповільнюється. Там по осені клював судачок і окунь. Проводка трохи не вдалася - витягнуло приманку по течії і затягнуло під затоплені кущі (говорив по мобільному). При вимотуванні приманки із жалкою подобою ступеньки зла коротка покльовка. І - сход. Витягую, дивлюся - опппааа. Судак. Та ще й хороший. На офсетнику стояла голівка свинцева у виді голови чехоні, так таких глибоких проколів і царапин вже давненько не бачив. Кидаю ще, але безрезультатно.
    Іду в старицю, що зразу вище шлюза. А там - просто красота. Водичка чиста, пташки співають, вітру немає, травичка зелена. Якраз трошки захмарилось. Новоприкуплена срібна BlueFox Super Vibrax 3 летить в воду як пуля. Малька під берегом - хмари. Але весь розміром із сірник. Дивлюся, як грає блешня - заводиться з пів- оборота, блищить сріблом - клас. І тут з під берега оцінити мою обновку вискакує щучка, але зразу ж робить крутий розворот і іде в глибину. Секунда, ще не вспів отямитися - друга з іншої сторони пророблює те ж саме. Настрій пішов угору. Але подальші намагання виманити хижачку ні до чого не привели. Перепробував ще кiлька блешень Mepps, воблерком SS Minnow погрався, резиною, навіть цикадою пройшовся - все марно. Ставлю ту ж BlueFox - і замічаю, як під мої ноги в півметрі від берега підходить щучка. Я їй і так блешню, і сяк - а ні гу-гу. Закінчив ці танці з бубном і в чудовому настрої поїхав додому, благо, завтра сюди знову вернуся.
     
    • Нравится Нравится x 13

  2. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    20 квітня Звіт про рибалку

    На наступний день, підігрітий вчорашніми покльовками, відправляюся знову на Горинь в район хімії. Також їде батько і ще зустрів двох друзів на вокзалі - також туди. На водоймі розходимось. Я зразу ж йду на місце, де була судакова покльовка.

    Тут перша неприємна новина: за ніч вода піднялася на 10 см, і, що найгірше, сильно помутніла - просто болото. Постійно накрапав дрібний дощик, але вітер слабкий.

    Під берегами, на зворотних течіях масово грала дрібна риба, постійно вистрибуючи з води.

    Із-за підйому води і значно сильнішої течії в тих місцях, де ловив вчора, проводка виходить не та, що треба. Обкидавши найбільш перспективні місця, ще раз глянувши на воду річки кольору кави з молоком, відправляюся на старицю.

    Батько там вже вспів зачепити щучку на оберталку типу Blue Fox 3. Але зійшла. Вода в стариці чиста. Добре видно контраст кольору води на вході стариці. Далі - про сумне. Щука не відзивалась ні на що. Ішов маленький дощик, вітру сильного не було - типово щуча погода. Мальок весь вжався в берег. Виходів риби не видно (а вчора були). Обкидали ще бровку входа в старицю - то й же результат.

    Двоє знайомих пішли вище шлюза. Був ударчик на падінні під протилежним берегом (судаковий) і щучка куснула на вході в одну із стариць. От і все на двох, не рахуючи падіння в канаву і поломаного спінінга:(.

    По такому мутняку зловити щось на ріці важко, будемо чекати просвітління води.
     
    • Нравится Нравится x 11
  3. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Їздив на Паску до тещі, проїзджав біля Горині в районі Олександрії.
    Вода - як болото, висока (50-70 см до виходу на заплаву).
     
    • Нравится Нравится x 6
  4. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Горинь - Дорогобуш 28.04.08
    Вода сильно висока - всі кущики на око 1,5 м в воді більше норми... сильна струя, що несе різний хлам... риба себе не показувала окрім одненького розливу річки, що затопила участок лугу. Бив хижак - неодноразово. Взагалі не ловив - бо не було ніякого змісту. Фідерна годівниця в 60 г. легко зносилась. Більшої не було.
    На канавах в дорогобуші карась також брав неохоче.

    Просьба, перед тем, как "запустить пост" смотрите в предварительном просмотре ;)
    С уважением...
     
    • Нравится Нравится x 10
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    З 17 на 18 травня на ніч виїжджали з товаришем на соміка ("Азот", поблизу каналу)
    Результат - 5 сомів, 2 минька і один окунь-горбиль........
    Приблизно так буду роповідати про результати риболовлі в понеділок на роботі.
    Насправді всі соміки і налімчики відпускного розміру, а "горбиль" - грам 50.
    Цікаво, що один впійманий сомік - альбінос - повністю білий, вірніше жовтуватий, темні лише голова і хвіст.
    Звичайно, що соміки були випущені на підростання, залишені лише миньки (хто ловив знає, що гачок треба виймати з шлунка).
    Біла риба не брала, можливо тому, що в даний час стрімко падає рівень води (за ніч впала на 12-15 см)
     
    • Нравится Нравится x 15
  6. Рыбачелло

    Рыбачелло гость Временно заблокирован

    Вторая рыбалка в этом году!

    Всем привет!24-го мая я с другом поехали на горынь(возле азота) на рыбалку с ночёвкой,приехали,закинули снасти,на пучок красных в основном,сидели часа 2 до первой поклёвки,у товарища взял лещ весом на 1 кг,у меня пока что ничего.Стало темнеть,я достал 3 карповых спиннинга и решил поставить их на яму,на макуху с пружиной,все остальные снасти(6 спиннингов) поставил на росовика,на сома!Стемнело и началась карусель!!!!Не успевали доставать сомиков(в основном до килограмма),потом где то около 4-ёх утра услышал как сработал фрикцион на (макухе),стали вываживать,минут 50 водили сазана и таки достали,но не большой,4 кг.Вобщем до рассвета у меня было 16 сомиков и один сазан!!!С рассветом брать вообще перестало,так как стало очень холодно,погода страшно менялась,мы немного ещё посидели и стали сматываться,и домой!Вобщем если чесно не разчитывал я на такой улов,так как погода была совсем не рыбная,моросил дождь и вообще похолодало!Мне понравилась рыбалка,в следующую субботу с товарищем едем снова туда же на химию,с ночёвкой,на те же снасти,жалко вот что нет падёнки,но не беда!!!
     
    • Нравится Нравится x 9
  7. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Звіт за 24.05.08

    Після болячки, трохи оклигавши, рвонув на хімію.
    В принципі, план був порибалити на старицях, що між Хотинню та хімією, поганяти новоприкуплені Джексон карась, Yo-Zuri SS Minnow, вертушечки, але зайшов на свої місця нижче шлюза перевірити по швидкому.

    Вода спала, і, судячи по брудних слідах на березі, впала дуже сильно і була дуже високою перед цим. Ще не очистилась. Але рівень її лишається все ж ще високим, не літнім.

    На першому повороті прямо з під ніг жерех ганяв малька. Перевірка на предмет наявності судака і щуки не принесла результату. Зустрів Ігоря (цей чолов"яга - майстер своєї справи) - також нуль. Трохи обкидали разом - нічого. Поговорили - видали один одному кілька кльових точок і пішли на стариці.

    По дорозі насолоджувалися красою квітучого лугу. Стільки різноманітних квіток вже давно не бачив.

    Прийшовши на старицю, ту, що сама велика, отримав легкий шок - вода впала і сильно піднялась трава, кувшинки, береги болотисті. На дні повно коряжок і цілих повалених дерев. Жалко мені стало зразу ж втопити "карася", а для поверхневих приманок був не час - сильний холодний вітер, ніщо на водоймі не показувало на гру риби. Беру вертушку - Aglia long 1+ мідна. Відразу - окунець середніх розмірів. Через кілька забросів - ще один. Кидати дуже некомфортно - зачепи за кущі, траву, водорості. Ні, так діла не буде. Беру монтую рибку Релакс копито срібне з чорною спинкою на офсетник - і в кувшинки, і в коряги. Проводка - нервовий твічінг із зупинками на падінні в прогалини трави чи латаття. Кілька обривів і на черговій проводці через латаття - бере шнурок грам на 400. Ледве виволік із трави.

    Напарник пішов на мілкішу старицю, вона більш захищена від вітру, була покльовка щуча не блешню-незачіпляйку, зловив непоганого окунця на вертушку і потім десь пропав, хоча домовлялися йти на маршрутку разом. Може, надибав рибу і лишився:poplavok:

    В попередній раз тут взяв гарного окунька, як для цієї стариці. Але був тут недовго. Риби було візуально набагато більше.
     
    • Нравится Нравится x 11
  8. Рыбачелло

    Рыбачелло гость Временно заблокирован

    Ловил ли кто то в этом году карпа на горох на горыни?

    Думаю в субботу поехать с товарищем на рыбалку,на горынь возле азота,хочу на яму поставить 10 спиннингов на ночь на горох,может сазан возьмёт,если кто то уже ловил карпа на горох на горыни то поделитесь впечптлениями!!Заранее благодарен!
     
    • Нравится Нравится x 3
  9. Рыбачелло

    Рыбачелло гость Временно заблокирован

    Проверенный рецепт бойлов для (горыневских)карпов!

    Смесь №1 - манная крупа - 400 г.
    - мука сои - 200 г.
    - порошковое молоко - 200 г.
    - кукурузная мука - 200 г.
    - сахарная пудра - 50 г. В прошлом году на бойлы,изготовленные по этому рецепту я словил за лето 6 карпов на горыни и все были пойманы возле азота(в основном на ямах)!:fisher:
     
    • Нравится Нравится x 13
  10. Рыбачелло

    Рыбачелло гость Временно заблокирован

    Браки повсюду!

    Первого числа в воскресенье поехал с товарищем с ночёвкой на горынь,в районе азота.Приехали около 20-00,размотались,закинули спиннинги,10 спиннингов на горох и 5 на выползка.Стемнело,клёва нет,абсолютно,потом где-то около 2-ух ночи первая поклёвка произошла на выползка,достал сомика смешных размеров(естестверро отпустил),на этом всё кончилось.Товарищ пошёл спать,а я сидел возле спиннингов,просидел так аж до самого рассвета без единой поклёвки,а когда немножко рассвело я НЕ ПОВЕРИЛ СВИМ ГЛАЗАМ ГЛЯДЯ НА ВОДУ,повсюду,возле берега в воде вверх пузом плавал малёк,просто было усеяно им там всё,видно ночью били рыбу вверх по течению,на этом наша рыбалка закончилась!Глядя на эту картину я и мой товарищ поклялись что если словим хоть одного ТАКОГО ЭЛЕКТРОЛОВЩИКА,то смерть ему будет очень долгой и мучительной!!!!:злой:С М Е Р Т Ь Б Р А К А М !!!:злой::злой::злой:
     
    • Нравится Нравится x 11