Удочка, боковой кивок и летняя мормышка

Тема в разделе 'Поплавочные снасти и экипировка', создана пользователем hospodarets, 15 фев 2009.

  1. Ардмис

    Ардмис Рыболов

    Сообщения:
    591
    Симпатии:
    1.316
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    45
    Если сразу после нанесения лака на мормышку, поводить ею над паром из носика кипящего чайника, только без фанатизма:),то мормыха станет матовой, что думаю будет более привлекательным для рыпь, всетаки всякие подводные жучки не так уж и блестят под водой:). А после покраски я опускаю мормыхи в стакан с водой на ночь и более, чтоб уменьшить запах лака, а некоторые советуют опускать в мыльную воду.
     
    • Информативно Информативно x 4
    • Нравится Нравится x 2

  2. ALEX19851985

    ALEX19851985 Рыболов

    Сообщения:
    63
    Симпатии:
    139
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    38
    15.06.2014 вирушаю на рибалку з метою перевірити фідером одну бровку, ну і при цьому половити риб на літню мормишку. Напередодні, помівши по сусекам знайшов 3 підходящих вудлища. :в_натуре: Для того місця лову, що я обрав, накраще підійшло Трабукко Стінгер 5м. Воно легке, жорстке, та ідеально підійло для умов лову в суцільному комиші.:zachet:
    Був чудовий літній ранок, хоча дещо прохолодний, 5-30 і я у лодці на точці :poplavok: спершу прорізав невеличку доріжку у комиші, щоб можна було закинути у віконце, яке вже там було, далі бовтнув фідер і став збирати мормишко-боковоківочну снасть :D. Кінчик Трабуки, не треба було ні ломати ні підрізати , він ідеально підійшов одразу, для мого купленого в магазині сторожка.
    Забігаючи наперед , скажу , що фідер простояв цілий день не зафіксувавши жодної покльовки, риба взагалі клювала мляво навіть на насиджених , підкормлених місцях. А от з мормишкою справи пішли одразу: спочатку попався карасик з долоню, потім плітка,яку я вже декілька років не ловив, потім під- підлящик, особливо активним кльов став після примінення прикорму. Карасі брали практично одразу, або на 3-4 проводці , глибина в місті лову, біля 1м. волосінь я взяв товсту, 0,20 мм, що кілька разів дозволило визволити мормиху з комиша. Ловив на чорну мормишку, таку,як і попередньому моєму дописі у цій темі, клювало стабільно на неї , тому я не експерементував. Спочатку ловив на кінчик червячка, або на маленького червячка, потім взяв опариш, на опариш клювало значно краще.Крупніші карасики клювали цікаво : сторожок випрямлявся після покльовки. Самі ж покльовки були чіткі і вірні, всього 2 схода за рибалку :zachet:. Для себе зробив висновок - можна зробити ще вужчі доріжки в комиші, і рибалити ще в менших віконцях, на наступній рибалці зроблю кілька таких місць в суцільному комиші )) Ловив вудочкою без кілець з мотовильцем, спочатку було незвично його складати ,а потім все це робилось на автоматі )). Мотовильце зробив з одного з верхніх колін старої склопластикової вудочки, вусики зробив з пружинки з барабанних гальмівних накладок автомобіля. Примотав ізострічкою, капнувши трохи цианопану, вийшло не так естетично як у Ардмиса, просте просто та надійно !:hi: . Рибалкою лишився задоволений, інфа ,яку я отримав напередодні, застерегла мене від "ляпів" і прерший блін вийшов не комом. Взагалі така рибалка є досить активною, і на гачок може сісти будь-яка риба, це додає азарту.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 12
  3. ALEX19851985

    ALEX19851985 Рыболов

    Сообщения:
    63
    Симпатии:
    139
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    38
    :hi: підсадив товариша на боково-ківочну снасть:присоединяюсь: порадьте йому не дорогу ,легку вудочку швидкого строю з кільцями, я йому запропонував Нью Хантер але важить вона 305 гр 6м з кільцями а це багато. хто якими ловить ? пишіть - обсудим :solnce2:
     
  4. Karasik

    Karasik Рыболов

    Сообщения:
    1.024
    Симпатии:
    5.503
    Адрес:
    Кременчуг
    Возраст:
    48
    Для ловли с лодки достаточно 5 метровой, а это как раз Нью Хантер - дешево и сердито.
    Для ловли с берега нужно 7 меров. ИМХО. У меня китайская 375 грамм, 7 м, брал бу за 400 грн. Можно и легче но то уже в 2 раза дороже...
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. ALEX19851985

    ALEX19851985 Рыболов

    Сообщения:
    63
    Симпатии:
    139
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    38
    Karasik, а ви з кільцями рибалите чи без ? Моя Трабука без кілець при 5метрах важить близько 250 гр, за весь час рибалку рука трохи стомилася,а ловив я близько 6-7 годин, то якщо махати цілий день то можна замахатись :стыдно: без сноровки :D
     
  6. Karasik

    Karasik Рыболов

    Сообщения:
    1.024
    Симпатии:
    5.503
    Адрес:
    Кременчуг
    Возраст:
    48
    Кольца - это дополнительный вес. На фото видно удочку
    http://fishing-ua.com/posts/208408/
    Ловля на летнюю мормышку у меня ассоциируется с ловлей на спиннинг, т.е ходовая рыбалка.
    Так вот, у меня после 4-5 часов у меня устает спина - нужно полежать расслабить кости, попить чайку и снова в бой.
    Рыбалка - это не работа и должна приносить удовольствие. Устали, смените нагрузку на другие мышцы. Ну то я уже разболтался.
    Удочка, чем легче - тем лучше, но и соответственно дороже.
     
    • Нравится Нравится x 2
  7. Ардмис

    Ардмис Рыболов

    Сообщения:
    591
    Симпатии:
    1.316
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    45
    У меня Нью Хантер 7м. без колец- вес 370 гр, полет нормальный:ага: последние пару лет, на вес не обращаю никакого внимания, а также как и у Karasika - устаёт спина,а вернее бочина (старость мать её:bm:) А вот помню, когда только начинал кивать много лет назад то да, рука реально уставала и кивал тогда шести метровкой. С кольцами не ловил, всё время киваю взабродку. И еще - у Нью-Хантера длинна завышенна, у меня 7м, а в реалии- 6.60... а вобще удилка нормальная,както так:).
     
    • Нравится Нравится x 2
    • Информативно Информативно x 1
  8. ALEX19851985

    ALEX19851985 Рыболов

    Сообщения:
    63
    Симпатии:
    139
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    38
    Як я писав вище, перша рибалку з боковим сторожком відбувалася карбоновою вудкою Трабукко Стінгер. Після риболовлі я помітив невеличкі, та все ж неприємні подряпини на бланку у місці, де було зафіксоване мотовильце, і почав думати , які мотовильця зробити щоб не шкрябати бланк. Необхідна річ потрапила на очі випадково , а саме гумова трубка з зовнішнім обплетенням, вона надійно фіксується на вудлищі, не завдаючи йому жодної шкоди. Другим етапом стала модернізація сторожка. за певних умов, мій сторожок було погано видно,і я став розмірковувати , як швидко і без зайвого бандажу зробити "далековидимий кивок" . рішення виявилось дуже простим , звичайна липучка папірець - цінник, його можна придбати у різних яскравих кольорах, і видно його дууже далеко, прикріплюється просто, тримається надійно, так як жодного навантаження на нього немає.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 4
    • Информативно Информативно x 3
  9. Karasik

    Karasik Рыболов

    Сообщения:
    1.024
    Симпатии:
    5.503
    Адрес:
    Кременчуг
    Возраст:
    48
    Мотовильце должно быть легким, иначе теряется смысл в гонке за весом удилища..., тогда уже лучше купить недорогое китайское удилище. Еще мотовильце делают из твердого пенопласта
     
    • Нравится Нравится x 1
  10. ALEX19851985

    ALEX19851985 Рыболов

    Сообщения:
    63
    Симпатии:
    139
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    38
    Karasik, "Мотовильце должно быть легким" може на вигляд мої мотовильця виглядають важкими . в реальності вони не значно важчі за піноспаст, проста гумова трубка невеликого діаметру з порожниною всередині не важить багато, жодного дискомфорту чи різниці не відчув після заміни надлегкого пластикового мотовильця на гумове (і навпаки).:ага: а от на делікатному вудлищі жодної нової подряпини :ura: