Платник Бочаныця, Гощанский р-н

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Boroda, 5 дек 2007.

  1. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Компаньйони: Ярослав Грабар.
    Погода: південний, південно-східний вітер, тиск стабільний, небо без єдиної хмаринки зате з вітром, ніч не холодна і наступний день дуже жаркий.
    Рівень води: такий же як минулого разу.
    Час ловлі: з 19:00 середи до 12:00 четверга.
    Місце: у мене пірс №15, Ярослав №14.
    Зловлено: мною приблизно до 3,5 кг риби, з яких карасів 17 плотви 24, 2 йоржа і один окунець.
    Наживка: опариші, горох, кукурудза, мастирка.
    Прикормка: власного виробництва + ароматизатор FishDream “Big Fish”, окремо замішав салапінку з пшеницею, ще окремо замішав Fish Dream Карп XXL + ароматизатор Lin-Karas від Trapper + трохи гранульованого комбікормку + трохи гороху.
    Снасті: фідер, метод, спутніки, вудки.

    більше детально я, як завжди, розписав в своєму рибальському щоденнику
     

    Вложения:

    • IMG_6937.JPG
      IMG_6937.JPG
      Размер файла:
      1,2 МБ
      Просмотров:
      420
    • IMG_6915.JPG
      IMG_6915.JPG
      Размер файла:
      1,3 МБ
      Просмотров:
      463
    • IMG_6922.JPG
      IMG_6922.JPG
      Размер файла:
      1 МБ
      Просмотров:
      438
    • IMG_6940.JPG
      IMG_6940.JPG
      Размер файла:
      1,5 МБ
      Просмотров:
      451
    • IMG_6946.JPG
      IMG_6946.JPG
      Размер файла:
      1,7 МБ
      Просмотров:
      461
    • Нравится Нравится x 16

  2. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    На Водохреще був на льоді. Трохи заважав вітер, але клювало постійно. На 10-15 маленьких йоржиків приходився один заліковий, всього майже 3 кг. В прилові по 6 плоток і окунців. Бочаниця.jpg
     
    • Нравится Нравится x 13
  3. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Стільки людей там рибалять, а за 2013 рік жодного звіту :)

    Чи прокинувся вже нарешті карась в Бочаниці?
     
  4. DeLife

    DeLife Рыболов

    Сообщения:
    450
    Симпатии:
    912
    Адрес:
    Ровно
    Колега на вихідних взяв 6+ кг карпика. Більше інфи не маю.
     
  5. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Бочаниця, 17.05.2014

    Компаньйони: Ігор Падалко, Саша Чернюк і його брат Вова.
    Погода: зранку трохи прохолодно, потім потепліло до +20. Всю рибалку дув вітер, переважно південно-східний, а після обіду південний. Небо було то чисте, то хмарне, якесь неспокійно. Тиск 739 мм. рт. ст..
    Рівень води: вищий норми сантиметрів на 15.
    Час ловлі: 05:00-15:00.
    Місце: пірс №7, Ігор був на №8, а Сашко з Вовою на №25.
    Зловлено: 26 карасів, 17 плотвичок і 1 окунь. Загальна вага 5,5 кілограм.
    Наживка: опариш, хробак, великий пелетс за запахом часника.
    Прикормка: на фідері traper turbo feeder + варений горох ароматизатор trper big fish. На методі використовував traper kapriowate wody stojace + заморожена ще з того року солодка кукурудза.
    Снасті: пікер, фідер, тяжкий фідер. На вудку майже нічого не клювало.

    Виїхали ми дуже рано, будильник на 02:30 :)
    Приїхали затемна, було достатньо часу на приготування прикормки та збирання всіх снастей. Як я вже написав вище, ми з Ігорем сіли на порівняно глибокому місці, а Сашко з Вовою на мілкішому.
    До сходу сонця спостерігалась така картина: якісь монстри плавали в метрах 30-50 від берегу на самій поверхні води. Час від часу вони хлюпались і робили голосні сплески. Я спочатку думав, що то нереститься карась, але розмір рибин був дуже здоровим для цієї риби. Я витягував годівничку під час прикорплювання дальньої точки, вона всплила і я зечепив рибину ту рибину. Ну що я можу сказати, протягнув я того танка метрів 5 і він зійшов. Вага не менше 5-ти кілограм точно. Думаю, що то були все-таки карпи. Риба гуляла дуже гарно, а зі сходом сонця все заспокоїлось.

    Спочатку в мене клювала виключно плотва, а в Ігора почали брати карасі. Прикормка в нього була Megamix червоний карп, а кидав він не перед собою а трохи правіша, в сторони де швартується човни господаоів ставка. Я трохи йому заздрив спочатку, навіть встиг серед тієї всієї плотви зловити доволі гарного окуня, а ж тут в мене спрацював мій тяжкий фідер Датч Мастер і я витягнув дуже гарного карася. Флет годівничка і в якості насадки велика бочечка пелетсу зі запахом часнику прикріплена звичайною ніпельною резинкою до гачка.

    Тобто лише з восьмої години почав брати карась. Самий кльов припав на проміжок часу з 9 до 11. І що цікаво, в мене він клював лише на дальній дистанції і наживка часниковий пелетс. А от в Ігора вони йшли на звичайний фідер і наживку опариш.

    В цей же час наші сусіди на пірсах з нульового по шостий постійно плавали човнами туди-сюди і завозили снасті далеко від берега. Ловили вони коропів на горох, як пізніше мені розповів охоронець успіх був лише в хлопців з пірсів №0, №1 та №15. Всі вони відзначились коропами.

    А ми з Ігорем продовжували тягати карасів. З години десятоїв мене почали клювати ці красені і на фідер з опаришима і на пікер з хробаком. При чому, у мене склалося таке враження, що чим далі закинута була снасть, то тим більша риба клювала.

    Я сходив до наших хлопців на 25-тий пірс. Ситуація у них була гірша, а ніж у нас. Карасів зовсім не багато, лише один великого розміру. Плотва клювала рідко. На моїх очах у Вови клюнув судак десь на півкілограма, спокусився на опариші. Його майже було дотягнуто до підсака, але в самий останній момент він зірвався. Карпові снасті у хлопців кілька разів спрацьовували, але все в холосту — риба не засікалася. А от поряд в комишах сиділи хлопчаками з вудками, ловили лише на горох, то в них вчепився карп, але все порвав. Наші компаньйони вирішили залишатись тут ще й на ніч. Як потім з'ясувалось на наступний день кльов взагалі пропав. Ну я сподіваюсь, що Сашко ще окремо сам напише нам про свою рибалку в Бочаниці :)

    З години дванадцятої кльов почав затухати і радували нас лише поодинокі покльовки, і вже почала знову влітати плотва. Крім того вже почав доволі сильно дути вітер, хоча прогноз обіцяв лише 2 метри в секунду. Ми трохи покуняли над своїми вудками та й помаленьку почали збиратися додому.

    Загалом рибалка вдалась, славетний бочаницький карась порадував нас своїм кльовом. З дня на день піде на нерест, так що будьте обережні :)

    20140517_Fishing_Bochanytsia_004.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_006.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_010.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_011.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_018.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_026.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_028.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_039.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_024.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_025.jpg 20140517_Fishing_Bochanytsia_027.jpg

    Відео з уловом:


    Підведу риску:
    • Карась клював на все: опариш, хробак, кукурудза, пелетс(риболовні гранули);
    • На пікер в мене брав карась на долоню, на фідер то такого ж розміру, то більший, а на тяжкий фідер лише здорові карасі. Тобто чим далі була закинута снасть, тим більша риба клювала;
    • Жодної покльовки карпа чи амура. Цей день без бонусів;
    • Надокучала мошка в кількості мільйон штук, залізала за потилицюі в рота. Довелось сидіти мені в балаклаві;
    • Вудка пробула без толку закинутою всю рибалку. Кілька разів плотва волочила кукурудзу туди-сюди. В Ігора те саме;
    • На глибині кльов був кращий ніж на мілині.

    Всі фото з рибалки в мене на бложику, зі всіма фотографіями: Карась перед нерестом. Бочаниця, 17.05.2014
     
    • Нравится Нравится x 13
  6. ar_ni

    ar_ni гость Временно заблокирован

    А в яку ціну рибалка?
     
  7. ribolof

    ribolof гость Временно заблокирован

    Нарешті дорвався до комп"ютера, щоб залишити свій звіт.
    06.12.14 р. нарешті збулася мрія - попасти на лід. О 5:30 заїхав по товариша(Андрій Pilorama) в Гощу і поперли на водойму. Довго шукали , з якої сторони потрапити на водойму і о 7 годині нарешті потрапили на лід.
    Лід був прозорим і зразу було зрозуміло, що сьогодні нас очікує не легка риболовля (так як взяли з собою не дуже багато живців).
    Десь о 8:30 закінчили виставляти останні жерлиці і сіли рибалити на мормишку. Піднімаю голову і бачу , як загорівся прапорець на Андрійовій жерлиці. Відеофіксація клювання і підсікання першого екземпляра(відео потім виложу). В цей час чую як, збоку щось "шурхнуло". Повертаю голову наліво і ще одна покльовка у Андрія. Підсічка і є.
    Сиджу і ловлю на мормишку. Пробую різні проводки і тут на дуже різкій проводці клюнув окунець на мізинчик. Ну , думаю, тут зараз буде як з кулемета (в минулому році на таку лунку сів, то з одної лунки 15 окунців на мізинець взяв і всі на живця пішли). Це було перше і останнє клювання на вудочку. Пробував і різні проводки і мормишки і поплавчанки і блешню, а у відповідь 0.
    Настрій від цього не ахті, а ще й жерлиці мовчать. Тільки це подумав і бачу , як на моїй жерлиці загорівся прапорець. Підбігаю..... катушка стоїть..... ще момент і починає крутити. Підсікаю і відчуваю супротив на тому кінці. Через мить красуня полосата вискочила на лід і почала викручуватись у різні сторони.
    Поки,я, звільняв зубату від гачка - Андрій продовжував бігати за жерлицями (2 клювання на різні жерлиці і 2 обрізаних повідка). Ще невелика пауза у клюваннях і знову майорить прапорець на моїй жерлиці. Починаю тягнути і відчуваю, що опір не такий як був перший раз. Виявилось , що це був красень "горбач" грам на 400. Через хв. 30 клювання і знову полосатий красень приблизно такого ж розміру.
    Сіли перекусити і поміркувати, що робити, бо живця не залишилось. Вирішили походити в пошуках живця (зробив десь 15 лунок, а у відповідь "кукіш"). Ще пару реалізованих клюваньна жерлицю.
    На годиннику 15 година. Вирішуємо збиратись і їхати додому. Результат риболовлі у мене 4 щуки і 2 окуня, а у Андрія 5 щук.
    P.S. Саме екстремальне, що було на цій риболовлі, це як потріскував прямо під ногами лід. Обдзвонивши всіх знайомих, взнали, що це нормально і переживати немає чого, але 5 точка не розслаблялась і не залишала думка, що сьогодні ми можем покупатись. Слава Богу, такого не сталось і все закінчилось дуже добре. Риболовля вдалася
    http://radikal.ru/fp/5e07d626808a4059a0d9f5bc95b691bd
     
    • Нравится Нравится x 6
  8. ribolof

    ribolof гость Временно заблокирован

    Ітак, знову про хороше.
    12.12.14 р. роблю відгул на роботі і прямую за товаришем (Андрій Pilorama) в Гощу. Настрій бомбезний. Але знаючи, що минулий раз був з рибою - цього разу їхав з думкою, що будуть ловити всі крім мене. Але не так сталося, як гадалося. Не буду забігати наперед і все по порядку.
    О 5:40 загружаєм Андрія ручі і в путь. Цілу дорогу були розмови про риболовлю, анекдоти і т.д. Прибули на місце десь о 6 годині. Вирішували куди краще їхати( на острів чи зі сторони Жаврова). Вирішили їхати до острова. Під"їхавши до водойми побачили, що вже куча ліхтариків майорять в одну і другу сторону. Побачивши , що ми під"їздим ближче рибак почав активніше бурити лунки, а як почув, що ми біля нього зупинились, то побіг на іншу сторону виставлятись.
    Розвертаємося і їдем до Жаврова. Зупинились у дуже привітного чолов"яги (патріот, дуже приємна і добропорядна людина). Через нього поперли на став, а там вже куча жерлиць. Половина наших місць було зайняте. Вирішили трошки здвинутись і виставлятись. Перша покльовка себе не примусила довго чекати. Через хвилину після виставленої першої жерлиці вистрілив флажок і перша думка була, що це просто погана натяжка флажка. Підсічка і щучка скаче на льоду.
    За 50 хв. виставили всі жерлиці і приступили ловити на вудочку (час від часу поглядуючи на жерлиці). Скільки проводок не робили - вудочка мовчала. Через годину я отримав клювання окунця грам на 100, який біля самої лунки забрав мормишку з собою(пізніше сіли на глибину з течією і почала покльовувати плотва).
    Десь о 9 годині маякує мені Андрій і я бачу як недалеко від мене майорить прапорець. Ось відео: (дивитись до 40 сек., далі було важко знімати, тому телефон виключив). Результат щучка 1 кг.
    Потім послідували клювання у Андрія (Pilorama), деякі з яких були невдалими (2 чи 3 обріза повідка і з 10-от сходів скоріше за все окуня невеличкого). Клювання це добре, але треба трошки підкріпитись.
    Після сніданку бачимо ще одне клювання на моїй жерлиці . Підбігаємо і (результат дивимось на відео) . Тільки відійшли до ящиків, як прийшлось вертатись назад. Поруч з тією жерлицею загорілась жерлиця Андрія. Далі відео (на відео погано видно , що щучка відірвалась з гачка і Андрій професійно викинув її з лунки на лід)
    Потім ще пару реалізованих покльовок і вирішили шукати живця( бо залишилось дуже мало). На глибині десь 2 метра знайшли місця, де плотва від пів долоні, до долоні нагло загинала кивок до води. Інколи лесь встигав впіймати вудку, бо летіла вже в лунку. У Андрія в основному клювала на проводку, а у мене на стоячку. В місці де ми ловили була якась течія, бо мормишку одразу зносило в сторону.
    Перед тим як збиратись додому вирішили зазняти чергове клювання на мою жерлицю і воно було вдалим (якщо ще не набридло дивітся відео)
    Загалом рибалка чудова. Я впіймав 6 щук, Андрій(Pilorama) 8 щук та 1-го окуня грам 200.
    P.S. Не дивлячись, що п"ятниця народу було десь чоловік 30 . Клювало у всіх
     
    • Нравится Нравится x 12
  9. ribolof

    ribolof гость Временно заблокирован

    Ітак, знову був на риболовлі і мій коротенький звітик
    09.01.15р. було вирішено відкрити сезон риболовлі на жерлиці та мормишку. Виїхали з батьком з Рівного о 4:50. Здзвонились з Андрієм, який повідомив, що у них сильний вітер і сніг. Оскільки вже виїхали, то повертатись ніхто не збирався. О 5:20 забираємо Андрія і їдемо на водойму. Сніг мете так, що перед собою нічого не видно.
    І от та очікувана мить. Ми заходимо на перший лід(у новому сезоні) і виставяємо 1-шу жерлицю (на годиннику 5:45). І далі починається саме цікаве. Сніг заліплює повність. Жерлицю поставив - через хвилину її не видно. Набурили пару лунок - через хвилину неможливо знайти.
    Десь о 7 годині виставили останню жерлицю і сніг по трошку почав стихати. Вітер був метрів 15-20 за сек. На мормишку пробували ловити, але все було марно вудку відкидало від лунки. Живця взяли всього 45 штук. Виставили всі жерлиці і залишилось декілька живців. Живець потрібно ловити, але не можливо навіть проводку зробити.
    На годиннику 10 година і бачу, як батько метушится біля жерлиці (стояв від нас в метрах 300). Телефонує і повідомляє, що є 1-а "зубата бестія" (ось відео
    ). Ідемо з Андрієм вітати батька з першим трофеєм, як спрацьовує жерлиця і у Андрія (також відео )
    Пройшлися до батька переговорили про клювання і враження. Тут у Андрія знову клювання (результат на відео ). В цей час дзвінок від батька і радісна новина, що є ще одна щука. Далі знову перевірка жерлиць і спроби впіймати живця (які до 13:00 результату не давали). Декілька клювань у Андрія, які давали нульові результати і зріз 2-ох повідків.
    Біля 1-ої години сіли біля батька в камиш і впіймали пару плотвичок. Раділи дуже, бо знайшли "кльову лунку", але вийшло як завжди (4 плотви з лунки і тишина). Батько маякує мені і я бачу як майорить прапорець (далі все на відео ).
    Після цього клювання 2ох годинна перерва і починаємо збиратись додому. Останнє клювання на жерлицю у Андрія і риболовля закінчена (ось відео останнього клювання на жерлицю ()
    Не зважаючи на те, що клювань було дуже мало і погана погода всі отримали задоволення від риболовлі, спілкування з природою та приємного проведення вільного часу.
    Результат: у батька - 2 щуки та окунь грам 300, а у Андрія 2 щуки
    Всім НХНЛ
     
    • Нравится Нравится x 5
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1