Внимание! НЕРЕСТ!!! Обсуждение,разъяснение,проблемы.

Тема в разделе 'Нормативная база', создана пользователем Biosius, 30 май 2008.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    ЗАКОН УКРАЇНИ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу
    (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 25, ст.194) http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/322-19
    Повний Проект Закону http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52541
    Авторами закону – “Про внесення змін до деяких законодавчих актів Україна щодо охорони тваринного світу” (№ 322-VIII від 9 квітня 2015) є народний депутат нинішнього і минулого скликання Микола Томенко та народний депутат минулого скликання Андрій Тягнибок.

    Даним Законом вносяться такі доповнення до чинних законів України, завдяки яким:
    зокрема, вдалося реалізувати ідею оголошення в місцях розмноження тварин місячників тиші. Місячники тепер відбуватимуться з 1 квітня до 15 червня, в цей час забороняється проведення будь-яких робіт чи заходів, які є джерелом підвищеного шуму і занепокоєння (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних човнів, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах (ст. 39 Закону “Про тваринний світ, а також ст. 37, 24, 14 Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”).
     

  2. Бриз

    Бриз Рыболов

    Сообщения:
    167
    Симпатии:
    284
    Возраст:
    58
    Добрый день Александр! Ознакомился все очень правильно.Но есть одно но,оно самое противное(исполнительная власть,полиция,рыбинспекция и пр.)Наша держава, очень сильно коррумпирована.По сему эта телега будет ехать, очень медленно,а иногда и вовсе стоять.Как вы думаете?Хочется верить-правда.Но,как это все пойдет?Наверное всему нужно время.
     
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Уважаемый Александр Юрьевич!

    Примите, хоть и запоздалые, мои поздравления с Днем Рождения! Здоровья, счастья, профессиональной востребованности, семейного благополучия и чтобы во всех Ваших начинаниях у Вас ловилась только самая крупная "рыба"!

    По поводу обсуждаемого Закона: выскажу лично свое мнение о запрете передвижения маломерного флота с 1 апреля по 15 июня - считаю это довольно неоднозначным документом направленным скорее на пиар самих авторов, нежели на природоохрану. До появления этого "законодательного опуса" эти вопросы были четко нормативно урегулированы. Всю жизнь на период нереста после открытия навигации запрещалось лодкам заходить в заливы где были природные нерестилища. Передвижение разрешалось только по фарватеру. Несколько странным выглядит этот запрет для лодок, в то время, как по рекам спокойно будут плавать баржи, теплоходы... Если же речь идет о мерах тишины во время брачных игр животных, то фактически все места их обитания являются заповедниками, которые живут по разработанным для них Режимам, и поэтому данный Закон вносит сумбур и противоречие в законодательство о природно-заповедном Фонде.
    Есть золотое правило: делом должны заниматься профессионалы. Но авторы этого Закона таковыми не являются. И поэтому мы получили документ, который противоречит здравому смыслу и урезает наши права.
     
    • Информативно Информативно x 3
  4. Бриз

    Бриз Рыболов

    Сообщения:
    167
    Симпатии:
    284
    Возраст:
    58
    Спасибо за поздравления!С ув Александр.
     
  5. mihail135

    mihail135 Рыболов

    Сообщения:
    772
    Симпатии:
    6.694
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    67
    Еще такая интересная деталь, на большинстве водоемов, нерестовый запрет с 1 апреля по 9 июня включительно. Следуя новому документу, получается еще пять дней выходить на воду нельзя. Это как?
     
  6. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Держрибагентство інформує, що пересування човнів водоймою у період нересту заборонено
    Терміни нерестової заборони в Україні на рибалку в різних регіонах і областях можуть істотно відрізнятися, проте в більшості своїй сезонний нерестовий період визначається термінами з 1 квітня по 30 червня. Держрибагентство нагадує, що відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства в цей час дозвіл на використання плавальних засобів мають тільки органи, що займаються охороною водоймищ.

    Повідомляємо, що рух моторних човнів на водних об’єктах у нерестовий період завдає значної шкоди біоресурсам. При роботі гвинтів мотору утворюється потужна хвиля, котра виносить ікру на берег та на виступаючу із води рослинність, від цього ікра висихає та гине.

    Через вібрацію та хвилі, що утворюються від моторних човнів, ікра, яка знаходиться на визріванні, частково струшується, інша покривається піднятим з дна водойми мулом, що також призводить до її загибелі.

    Під час нересту риби шум, вібрація та підняті моторним човном хвилі полохають рибу, вона переміщується в нетрадиційні, непристосовані для нересту місця, що призводить до зниження показників виживання ікри.

    На прибережному мілководді хвилі від катерів викидають риб’ячу ікру на берег. Крім того, хвилі від моторних човнів змивають ікру з субстрату на нерестовищах. Найменше змивання спостерігається при пропливанні човна на відстані понад 100 м. Зі збільшенням кількості пропливів човна зростає кількість змитої ікри. Наприклад, внаслідок 60-разового пропливання човна на відстані 25 м змивається до 75% ікри. Ікра, що залишилась на субстраті після проходження хвиль з вірогідністю до 90% гине. Крім того, хвилі здатні викидати на берег до 10% молоді.

    Наголошуємо, особливо значної шкоди моторні човни завдають у водоймах зі стоячою водою чи сповільненою течією. Адже з мотора мастило та паливо попадає у воду, разом з відпрацьованими газами. Нафтопродукти розпливаються по воді тонкою плівкою у вигляді веселки, ця плівка непроникна для повітря і перешкоджає доступу малька та інших водних біоресурсів до кисню.

    Тож Держрибагентство звертається до громадськості із проханням не бути байдужими до збереження природних ресурсів України та дотримуватись визначених правил рибальства. Якщо Ви стали свідком правопорушення на водоймах, просимо повідомляти про такі факти за телефоном «гарячої» лінії Держрибагентства у робочі дні: +38 (044) 486 – 44 – 59, у неробочі години, вихідні та святкові дні звертайтеся за номером: +38 (044) 486 – 44 – 24. Спільні зусилля органів рибоохорони і громадськості дозволять забезпечити ефективний контроль на наших водоймах.


    http://darg.gov.ua/_derzhribagentstvo_informuje_0_0_0_2673_1.html

    "Вперше в Укрвїні з 1 квітня до 15 червня запроваджується "Сезон Тиші" для диких тварин" - Державнв екологічна інспекція України http://dei.gov.ua/2012-01-22-11-53-...dzhuetsya-sezon-tishi-dlya-dikikh-tvarin.html


     

    Вложения:

    • yabadabadu.jpg
      yabadabadu.jpg
      Размер файла:
      88,2 КБ
      Просмотров:
      737
    • Нравится Нравится x 5
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    9 червня на деяких водоймах України закінчується нерестова заборона на вилов риби

    Шановні рибалки!

    9 червня на деяких водоймах Україні закінчується сезон нересту. Зокрема на Дніпродзержинському та Кременчуцькому водосховищах (Кіровоградська обл.), Київському та Канівському водосховищах (Київська обл.), Дніпродзержинському водосховищі (Полтавська обл.), Дніпродзержинському та Дніпровському водосховищах (Дніпропетровська обл.), Дністровському водосховищі (Вінницька обл.), Канівському водосховищі (місто Київ).

    З повним списком наказів територіальних управлінь органів рибоохорони, датами закінчення нерестової заборони та переліком водойм на яких закінчується нерестова заборона та на яких триватиме до кінця червня можна ознайомитись за посиланням http://main.golovrubvod.kiev.ua/2011-08-04-12-16-54/66--2015.html

    На окремо визначених водоймах нерестова заборона триває до 30 червня.

    Нагадуємо, після завершення нересту на водоймах загального користування дозволений любительський лов з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше 5 на людину, з дотриманням добової норми вилову - до 3 кг на людину.

    За порушення правил рибальства під час нерестової заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Детальніше про відповідальність за правопорушення можна прочитати за посиланням http://main.golovrubvod.kiev.ua/2011-07-27-09-19-23/2011-08-03-12-04-21/5227--2016-.html

    Держрибагентство закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства. Якщо ви стали свідком правопорушення на воді, просимо невідкладно повідомляти на телефон «гарячої» лінії в робочі дні (044) 486 – 44 – 59; у неробочі години, вихідні та святкові дні: (044) 486 – 44 – 24.

    Бажаємо приємної та вдалої риболовлі!


    http://main.golovrubvod.kiev.ua/2011-07-27-09-19-23/2011-08-03-12-04-21/5411-9-.html
     
    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 1
  8. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Нерест товстолобів на Черкащині

    Аномальний нерест на Черкащині. Жителі Корсунь-Шевченківського останні дві доби спостерігають за товстолобом. Кажуть, що такої міграції риби тут ще не бачили. Детальніше дивіться далі у відеосюжеті.

    http://main.golovrubvod.kiev.ua/201...-08-03-12-02-16/5418-2016-06-10-07-46-28.html


     
    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 2
  9. RA

    RA Рыболов

    Сообщения:
    347
    Симпатии:
    1.045
    Адрес:
    Киев-Мариуполь-Татьяновка
    Возраст:
    44
    Растут по ходу инвазивные популяции. Только не понятно, зачем применять к их ловле запрещенные браконьерские снасти, они же разрешенными для спортивной и любительской рыбалки методами ловятся.
     
  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Скорее всего, это ошибочное мнение о ходе толстолоба на нерест - вода холодная, да и условия не подходящие. Сбившись в большую стаю рыба пошла на свежую струю воды, такое уже наблюдалось в разных регионах неоднократно.
    Авторы явно поспешили выдать "желаемое" за "действительное...