Державне агенство рибного господарства України

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Крока, 2 июн 2011.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63

    Державне Агентство рибного господарства України повідомляє, що на виконання розпорядження Голови Держрибагентства України організовано „Гарячу лінію”.

    Телефон „Гарячої лінії” (8-044) 486-99-18
    Режим роботи «Гарячої лінії» - 10:00 – 13:00
     
    • Нравится Нравится x 17

  2. tomato

    tomato Рыболов

    Сообщения:
    106
    Симпатии:
    798
    Адрес:
    Комсомольск на Днепре
    - вот это улыбнуло :)
     
    • Нравится Нравится x 3
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Запобігання зловживанням з боку працівників органів рибоохорони
    21.05.2015

    Керівництвом Державного агентства рибного господарства України вживаються заходи до профілактики та припинення правопорушень, насамперед, корупційних, у роботі органів рибоохорони.

    З огляду на неодноразові факти затримання правоохоронними органами посадовців Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Запорізькій області за підозрою у одержанні незаконної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності, Головою Державного агентства рибного господарства України Ковалівим Я.Б. прийнято рішення про проведення комплексної перевірки зазначеного Управління. Начальника Запоріжжярибоохорони Червоненка В.В. із займаної посади звільнено.

    Водночас з метою перевірки фактів порушень при виплаті заробітної плати працівникам Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області, забезпеченні їх матеріально-технічними ресурсами та у зв’язку з іншими незаконними діями керівництва цього Управління, про які йшлося у публікаціях в засобах масової інформації, Головою Держрибагентства України Ковалівим Я.Б. видано наказ про проведення комплексної перевірки організації роботи цього територіального підрозділу.

    Отже, наразі вживаються оперативні заходи щодо реагування на порушення закону, яких припускаються посадові особи органів рибоохорони.

    Утім керівництво Держрибагентства України розуміє, що ці порушення є поширеними, а тому закликає усіх громадян повідомляти про факти вчинення корупційних діянь та інших порушень закону посадовцями органів рибоохорони. Крім того, просимо інформувати Держрибагентство України про усі проблемні питання у рибогосподарській галузі для розробки ефективних заходів щодо їх усунення.
     
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Держрибагентство запускає нову "Гарячу Лінію"
    З 1 вересня 2016 року розпочинає роботу безкоштовна «Гаряча» Лінія» Держрибагентства, на яку громадяни можуть звертатися, помітивши порушення правил рибальства на водоймі, незаконний продаж риби в точках продажу, а також звертатися щодо роз’яснення Правил любительського та спортивного рибальства. Номер телефону «Гарячої» Лінії»: 0-800-50-52-50, дзвінки з українських мобільних операторів та стаціонарних телефонів – безкоштовні.

    У режимі консультування громадян та фіксації звернень щодо імовірних порушень «Гаряча» Лінія» працюватиме з понеділка по четвер з 9:00 до 18.00 і до 16.45 у п’ятницю. Разом з тим у режимі фіксації звернень громадян «Гаряча» Лінія» працюватиме цілодобово 7 днів на тиждень.

    «Фактично «Гаряча» Лінія» Держрибагентства, що існувала раніше, мала обмежені технічні можливості і не задовольняла всіх потреб громадян та галузі. Ми вирішили кардинально змінити підходи до роботи: по-перше, зробити номер телефону безкоштовним для дзвінків громадян і простим для запам’ятовування. По-друге, впровадити програмне забезпечення, яке дозволить опрацьовувати отриману від громадян інформацію і передавати її до територіальних управлінь в регіони в режимі реального часу», ̶ повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    Він також розповів, що перші два тижні «Гаряча» Лінія» буде працювати в тестовому режимі. Протягом цього часу буде опрацьовано нову модель ефективного реагування на звернення громадян. Інформація про імовірні правопорушення направлятиметься з «Гарячої Лінії» відповідальним підрозділам в областях, а у випадках особливо значних порушень законодавства та правил рибальства або імовірної участі у незаконних діях місцевих посадовців – новоствореному Відділу оперативного реагування «рибоохоронний патруль», в компетенцію якого входить проведення рибоохоронних заходів на території всієї України.
     
    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 3
  5. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    У ВР зареєстровано проект закону про підвищення кримінальної відповідальності за порушення правил рибальства
    11 жовтня 2016 р. у Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду».

    «Основними завданнями і цілями даного законопроекту є посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду. Як наслідок, має зменшитися незаконне використання риби та інших водних біоресурсів», – зазначили автори документу у пояснювальній записці до законопроекту.

    Пропонується внести зміни до статті 249 Кримінального кодексу України, статей 85, 851, 87, 912,Кодексу України про адміністративні правопорушення, які дозволять посилити покарання за порушення громадянами та посадовими особами правил рибальства, а саме: порушення правил використання об’єктів тваринного світу, порушення правил рибальства; експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, не забезпечених рибозахисним обладнанням; порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин; перевищення лімітів та нормативів використання природних ресурсів, перевищення затверджених лімітів (квот) та нормативів використання водних біоресурсів.

    Законопроект уточнює повноваження органів та осіб, які здійснюють державний нагляд у сфері охорони, раціонального використання і відтворення водних біоресурсів, що дозволить здійснювати рибоохоронні заходи на більш високому рівні.

    http://darg.gov.ua/_u_vr_zarejestrovano_proekt_0_0_0_3034_1.html
     
    • Нравится Нравится x 7
    • Информативно Информативно x 1
  6. zubr

    zubr Рыболов

    Сообщения:
    105
    Симпатии:
    258
    Вы лучше придумайте закон который запретит приходить рыбинспектору к компании рыбаков и вымагать деньги. Угрожая в случае отказа платить собрать общий улов всей компании и на кого то одного из рыбаков составить админпротокол за перелов. Такое есть например в г. Тетиев Киевской области на речке Роська. Прямо в почти центре города возле городского пляжа в районе консервного завода. Там у рыбинспектора целая преступная группа из числа какой то "СПІЛКИ риболови тетіївщини" Они в случае чего являются железными понятыми для протокола. А сейчас уже деньги на прямую начал для рыбинспектора собирать председатель спилки Грипак Анатолий Леонидович. Как бы работая в правовом поле. Говорит что на статутную деятельность его организации. Денег если не даешь, то приходит рыбинспектор, собирает весь улов с компании рыбаков и на одного за перевес (перелов) составляет протокол. В протокол как понятые и свидетели вписываются члены так называемой спилки. Вот и вся ситуация реальная. А вы там хоть какие законы пишите. Будет как с ГАИшниками. Были меленькие штрафы, гаишники жили в маленьких домах, стали штрафы большие, стали жить в больших домах и ездить на крутых машинах. Теперь так же будет и с рыбинспекторами. И еще вся речка в сетях, но они этого не замечают и им на это наплевать.
     
    • Нравится Нравится x 2
  7. Станиславович

    Станиславович Рыболов

    Сообщения:
    1.070
    Симпатии:
    3.096
    Адрес:
    г.Полтава
    Возраст:
    60
    Хоть раз полицию вызывали? Постанову в суде оскаржили? В прокуратуру заяву писали?
     
    • Нравится Нравится x 5
  8. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Бред какой-то. А вы там все здоровые мужики как овечки что ли ???
    Ну эти понятые, так и вас там не двое, правильно?
    Да если сети не выкисают, то 102 есть (сам недавно вызывал по факту. В тлф режиме сразу присваивают вашему звонку-заяве номер и вам его называют. Если что), Киев под попой у вас, телевидение пригласите, "мультик" снимут и покажут в новостях, к примеру. Общественность пригласите. У вас прямо "Бумер"там выходит.
     
    • Нравится Нравится x 7
  9. zubr

    zubr Рыболов

    Сообщения:
    105
    Симпатии:
    258
    Все это сделано. И 102 и остальное. Речь ни об этом. Тема про что? Про рыбинспекцию, про постановы какие то, про законы что в теме пишут. А по факту что?! Я написал что по факту происходит! А Вы мне предлагаете и дальше на мои налоги содержать рыбинспекцию, и при этом самому защищать свои права. Пусть они с моих налогов существуют и дальше продолжают беспредельничать? Я про то, что фигня все что тут призентуют в теме. В маленьких населенных пунктах Украины через которые протекают реки, там все по другому. Там месные князьки в лице главы райадминистрации, полицая и подобных свои законы устанавливают. А местный рыбинспектор у них на побегушках. Уху им на выходные варит на природе и раз в месяц их долю от месных браконьеров приносит. А чтобы это все легально преподнести в наше время якобы каких то реформ, то зарегистрировали в местной юстиции громадську организацию. И типа все делается от ее имени. Ходит такой себе вышедший на пенсию бывший милиционер Грипак Анатолий Леонидович и всем рулит. Ты говорит будешь рыбачить, а ты давай 100 гривен на статутную деятельность общества. Начальник полиции приедет, по смеется и уедет. Прокурор говорит, что не видит вымагательства. Это добровольные взносы.
     
    • Нравится Нравится x 2
  10. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Так это всем известно и не новость, что у нас Законы есть, но они не работают или работают, но не в полном объеме. Но если человек хочет отстоять свои права, то приходится за них бороться, опираясь на те же Законы (Законы здесь в более широком понимании).
    Я не предлагаю. Вы уже это делаете, и я, и ни вас ни меня никто не спрашивает. Меняется и рушится старая система, в которой мы жили 25 лет, но перемены быстро, к сожалению, не наступают никогда.
    Нет. Чем образованнее и грамотнее рыболов, тем, к примеру, он больше будет знать о своих правах и их отстаивать. Люди читают, на ус мотают.
    Над провинцией стоит губерния.
    Я не понимаю, в чем суть? Ваши права нарушены и Вы не можете ничего сделать? При чем не один?