Кораблик для заноса прикормки (своїми руками)

Тема в разделе 'Самоделки', создана пользователем Наливай, 27 фев 2013.

  1. Карполовище

    Карполовище гость Временно заблокирован

    Ну дивіться. Брав склотканину 200, не скловолокно,клеїв в 3 слої, потім шпатлівка, малярка. Цієї зими буду працювати з скловолокном + використовувати гелькаут. Менше мороки на виході. Але більше мороки з матрицею. Має бути ідеальна. Форму трошки поміняю. Тунелі взагалі викину. З моїх спостережень в тунелях млий забір води. Гвинтам не вистарчає, хапають повітря. Тобто бокові стінки заберу, а на виході поставлю кільце. Теперішній кораблик на 6в, мотори 550(від макітовського шуруповерта, дурі хватає), гвинти трьохлопасні з кроком 16мм. В принципі швидкість не погана, але апетити ростуть ))). Хочеться чуть швидше. Завоз на 150м туда назад-7 хв. Хочу більшого. Буду єксперементувати з 2-х лопасними і крок 31мм. Побачу шо вийде. На 6в мотори видають близько 2.5 тис. обертів. На 12 буде десь 5.5. Регулятори на алі(і гвинти там же) . Пише 6-12в, 320А. Не знаю наскільки правда , але ходять. З реверсом. Хоча задній хід за сезон використовував 2 рази )). Але най буде. АКБ - тільки свинець. Можливо не повна віддача, вага, але мене влаштовують. Тай ціна копійкова порівняно з ліпо. Так якби все. Питайте.
     

  2. rat

    rat Рыболов

    Сообщения:
    35
    Симпатии:
    0
    Для одногвинтового водовиміщенного судна.
    p=(V*k)/n
    p-крок гвинта в мм
    V-швидкість в км/год
    k-постійний коеф рівний 20500 при ковзанні 0,1-0,2 і крокові гвинта вираженного в мм.
    n-частота обертанна гвинта
    Звідси
    V=(p*n)/20500
    V=(16мм*2500)/20500=1,95 км/год
    при P=31 і n=5500
    V=(31мм*5500)/20500=8,31 км/год

    1 м/с=3,6 км/год
    300м/7 хв(420c-час на скидання?)=0,71 м/c=2.56 км/год
    Приблизно так.

    АКБ - тільки свинець. Також думав використовувати свинцеві АКБ(доступні на халяву), але виходячи з експлуатаційних характеристик(діагностика, відновлення, тренування АКБ, через день приходять), відмовився від цієї ідеї. В порівнянні з ЛіПо, дійсно вони "дешеві", але якщо порахувати термін експлуатації, то дуже дорогі(спробуйте викачати з свенцевої АКБ більше ніж вона має по паспорту(посадіть батарею нижче 10В (10,5В то для нормальних умов, а оскільки споживаний струм більше 0,1С, то допускається розряд до 10В)), і залиште її на 2-3 дні розрядженою. За один раз, скоріше за все нічого не станеться, разів 5-6 і АКБ може втратити до 50 відсотків ємності).

    Карполовище підкажіть повну массу Вашого катамарана і осадку в "сухому" стані.

    На рахунок гвинтів, накопав недалечко магазин з доступними цінами. Наприклад, 45х31,5 мм дволопастний гвинт під різьбу М4 - 54 грн і чекати 1 добу Новою Поштою. Завтра спробую замовити пробну партію гвинтів та дейвуд, для наступного кораблика.
     
  3. Карполовище

    Карполовище гость Временно заблокирован

    Повнна маса кораблика десь коло 7 кг. Вже не пам"ятаю точної цифри. Але однозначно легший за Аміни і Карпбоати 2-х бункерні. Ну і прикорки пакую десь коло 2 кг в бункер. Як коли. Залнежить від рибалки. На суху осідає 6 см.Міряв у ванній. А з прикормом вода до бункерів не дістає на око сантиметра 3 . + -. Подивіться відео: . До висота 10см. Ганяв порожняком.

    Якщо ви про хобіманію то там такі гвинти під замовлення тільки. Я ставив у себе реверсивні.
     
  4. rat

    rat Рыболов

    Сообщения:
    35
    Симпатии:
    0
    Карполовище
    З моїх спостережень в тунелях млий забір води. Гвинтам не вистарчає, хапають повітря

    Нагадав і задумався, в мене схожа ситуація. Діаметр гвинта 40 мм, в сухому стані і без АКБ, туннель затоплюється тільки на 85 відсотків.
    Ситуація не з хороших, адже використовуємо погружні гвинти і засмоктування повітря чи виступаючі лопасті гвинта над водою ведуть до зниження ефективності гвинто-моторної группи.
    Гвинт погружного типу(звичайний), повинен бути повністю занурений у воду. Чим більший кут відносно кільватерної лінії, тим "важчий" гвинт.
    Чим більше піднімати гвинт з води, тим менше навантаження на двигун(в ідеалі кут відносно ватерлінії ріний нулю), але в певний момент(вискакування гвинта з води, засмоктування повітря, виступаючі лопасті з води), навантаження різко росте. Зростання навантаження, повязане з геометрією погружного гвинта. Спортсмени використовують напівпогружні гвинти(високі оберти, гліссуючий режим ітд)

    Оскільки, гонок на час не передбачається-корпус зовсім не гліссерний, гвинт погружний, прийшлось змістити дифферент на корму, добавивши свинцевих прутків і таким чином притопивши туннель. Туннель в мене виконаний в вигляді труби, з зазором між лопастями гвинта і стінкою в 2 мм і звуженням діаметру на виході до діаметра гвинта(експерементую по принципу кільцевої профільної вставки, яка як пишуть, може підняти КПД гвинта та збільшити швидкість від 5 до 25 відсотків). Довжина туннелю, вибрана не менше ніж 4-6R, де R- радіус гвинта(десь попадалось на форумах, що не вистачає площі туннелю і кількості всмоктуваної води)
    В Нашому випадку, підйом швидкості, можливий тільки при збільшенні кроку гвинта та обертів двигуна.(В голові крутиться ще ідея збільшення діаметра гвинта до 57 з кроковим коефіцієнтом 1,6, якщо вдастся знайти) ).
     
  5. Olegatr

    Olegatr гость Временно заблокирован

    Сделал крышку кораблика, но она по краям почему то мягкая, играет. Положил 2 слоя стеклоткани и 1 типа тонкого брезента. Так и должно быть? Или должно быть все жестко?
    CAM00498[1].jpg
     
  6. OLK

    OLK гость Временно заблокирован

    Gooalex, А как сделали такую матрицу?
     
  7. rat

    rat Рыболов

    Сообщения:
    35
    Симпатии:
    0
    Вангую -из пенопласта с последующей оклейкой стеклотканью на эпоксидной смоле, кстати, а стеклоткань какой плотности ипользовали, что бока мягкие?, а то я своё чудо 250-кой оклеил, как камень теперь.
     
  8. OLK

    OLK гость Временно заблокирован

    Я имел ввиду Вашу матрицу из гипса, как добились такой точности?
     
  9. diver

    diver гость Временно заблокирован

    доброго всем времени суток ,народ расскажите кто какие использует аккумуляторы .я сделал кораблик дшв 60-40-20 катамаран двигатели с 18 вольтового шуруповерта коллекторные какой серии не знаю наверное 540 регуляторы скорости 4,8-7,2вольта с реверсом и беком кома ли-по 5200мач 7,4вольта 30с взрыв 60с,короче с этим аккумом проплыл гдето 600 м вперед, назад кома начала уже заметно здыхать,кто что посоветует ,желательно бюджетные варианты.
    p.s.рискнул подкинуть 12 вольт кому думал сгорят регули ,покрутил минут 5-7 даже не нагрелись
     
  10. Olegatr

    Olegatr гость Временно заблокирован

    Какая плотность ткани не знаю, но довольно толстая ткань и нити тоже, может мало смолой пропитал? Может эпоксидку не так развел? Раньше никогда не занимался такой клейкой. До "каменного" состояния конечно далеко. Хочу основу клеить, вот и не знаю, стоит ли теперь, чтоб материал не перевести.
    Может кто подскажет технологию.
    Посмотреть вложение 154639
     

    Вложения:

    • CAM00515[1].jpg
      CAM00515[1].jpg
      Размер файла:
      133,7 КБ
      Просмотров:
      235