Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    р.Горінь

    14,08 Вирішив поїхать на пару годин під вечір порибачіть на Горіні в районі селища Оржів на старицях. Жалію що неприїхав трохі раніше 19,00 , такої жвавості риби давно небачів(було багато всплесків як малої так і великої риби) Взяв тільки щучку гр,600(на самопальний воблер, на той самий що попередній фотографії) і було ще пару ударів на чорнобіле "копито" Взязку з тим що пізнувато пришов активність падала з кожною хвелиною.
    15,08 Вирішив зранку попробувать ще(перед роботою 6,00-7,30), але тої самої активності не було, зловив 3 окунці 200-300гр.(вертушка "спінекс" №2) і ще пару сходів і ударів окунців було, активності більшої риби небуло:стыдно:
     
    • Нравится Нравится x 13

  2. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Хімія 25.08.2008

    Приїхав рано, в 6-00 був на річці з розрахунку застати кльов судака.
    Улюблене місце по судаку було зайняте, тож пішов на інше, правда, воно спрацьовує набагато пізніше (глибше в осінь), але вибирати не приходилося.
    Погодка осіння - прохолодно, західний середньої сили вітер, пасмурно. Вчора пройшла сильна злива з грозою. Вода мутнувата, але рівень - низький.
    Після кількох забросів - посадив приманку на кущ на тому березі. Обірвав частину основної жилки і прийшлося поставити запасну шпулю з 0,25 жилкою. Після цього джиг перетворився на кошмар: нічого не відчуваю, так як жилка тягнеться немилосердно. З горем пополам обловив кілька місць, так і не побачивши ні покльовки, ні виходів хижака. Хоча мирна рибка себе показувала.
    Зайнявся перевірком глибоких бровок ям. На черговій проводці вздовж бровки бере щучка грам 350. На самому глибокому місці ями.%) Була відпущена. Вздовж верхньої бровки, поросшої травою, виходів не наблюдалось. І взагалі, важко впізнати ріку. В минулі роки вода кипіла від щуки та жереха, по траві робилась мерва. Зараз - нереальна тишина. Обловивши ще кілька місць і спасши свої повішені на кущі з іншого берегу ріки приманки йду до шлюза. Пізнувато, звичайно, але потренуюся ловити в цих умовах.
    Зразу ж мені повідомляє мужичок, що зранку тут один рибак взяв судака за півтора кіло. Але лишив пів своєї коробки приманок на зачепах. З обох боків шлюза сильна зворотня течія витягує легку приманку в одну лінію паралельно берегу в напрямку до шлюза. Підходи до води є лише на плитах, що біля шлюза. Ловити на воблери практично неможливо - заброс вниз по течії і треба робити швидку проводку, щоб воблер хоч трохи заглибився. А це не є гуд. Джиг і "балда" застряє в камінні. На воблер CountDown з берега ловити не виходить. Ставлю сонар. Вже краще, але - мовчок. В цей же час кілька спінінгістів прочесують джигом каміння - також мовчок. Як на судака, то вже пізно. Ні жерех, ні щука себе не показують. :(
    Перевіряю вход в старицю, що вище по течії - пусто, ні виходів, ні сплесків. В стариці дрібний жерешок в самому тихенькому місці потроху ганяє малька.
    В 11-30 завершую рибалку.
    Можливо, різка зміна погоди на гірше спровокувала затишшя в кльові хижака? На жаль, останнім часом на вихідні постійно портиться погода. Батько має можливість виїзджати на буднях, то результати бувають просто разючі. А, можливо, у риби виробився стійкий "комплекс" до кльову у вихідні, коли їй по голові починають бомбити приманками звідусіль і плавати по головах:company: з сітками і бомбами.
     
    • Нравится Нравится x 15
  3. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    с.Оржів

    Сьогодні після обіду з"їздив на річку в район с.Оржева. Кидав вертушки, було декілька виходів окуня і невеличкого голавлика. Одного, 50-грамового впіймав, практично догнав вертушку вже в повітрі. Взагалі хижак жирував конкретно! Сплески великої риби іноді просто лякали.
    Потім спробував джигувати і не прогадав. При черговій проводці на падінні класичний тичок і 800 грамовий судачок в заліку. І на цьому все.
     
    • Нравится Нравится x 11
  4. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    c.Олександрія

    Майже кожен ранок хожу купатись на пляж зі сторони дитячих лагерів, в районі скважини (рівняни знають, багато хто набирает там питну воду). Постійно поруч з пляжем, в траві бье хижак, інколи просто на пляжі чималі всплески. Пару днів назад взяв спінінг. годину безрезультатно полоскав мепс аглию 1,2 та резинки різних кольорів. В кінці поставив попер "відомої" кітайської фірми за 5 грн. Пустив по течії на метрів 50, потім гарненько, з бульканням, як вчили, провів поперок вздовж самого берега, як раз там, де коливались під водою чубайки трави. В самом кінці проводки - вихід, бах, підсічка, коротка "боротьба", і здобич на березі. Щука 30 см, майже неушкоджена і перелякана була тут же відпущена догулювати відпущений її рибьїм богом термін.

    Хочу відмітити, з поступовим охолодженням води в горині все більшу активізацію хижака - класика.
    Всім удачи! :somyara:
     
    • Нравится Нравится x 14
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Знову після обіду був в районі Оржева.
    Спочатку окунець на вертушку. Потім я сам поплавав ... в одежі, з спінінгом, з сумкою, з мобільним, з годинником і з головою.
    З мобільним найгірше. Заводиться, проте клавіши не працюють. Може попустить, адже не перший раз. Сушу.
    Продовжив рибалку після купання. На ту ж вертушку з одного місця висмикнув дві щучки. Можна сказати не залікові, проте без шансів на продовження життя.
    На цьому все. А як все починалося!. Було декілька непоганих ударів на джиг, вихід пристойного окуня під самим берегом. Ну а потім ....
     
    • Нравится Нравится x 10
  6. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    70908 вирішив зїздить порибачіть в район Азота. При такій жарі на Горіні повний 0, ну а на старицях було пару ударчіків на вертушку 2спінекс і одна щучка гр400 на чорно-зеленкувате копито. Як їхав назад 19-30 через шлюз у одного спінінгіста лежала щука на бетонці(недавно витягнув) гр800. Відпочинок сподобався, ну а результ улова недуже:стыдно:
     
    • Нравится Нравится x 12
  7. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    Олександія, 15.09.08

    Зранку покідав на олександрійському пляжі та поблизу різні приманки. Акцентував на попері повздовж берега, але марно. Пробував джіг по ямах біля з.д. мосту, також без результату. В 7.45 посередині річки на вращалку silver stream №4, латунь, відчутний удар, батько каже майбуть жерех (ловили пару років назад 1,900кг там само), підвів трішки блище, бачу вроді жовті пятна на спині, ага, зубаста! ну щож, працюемо далі! та стає на хвоста, сумніви одразу розвілиясь - ВОНА, красуня!
    короче кажучи, пару раз уходила на середну, але я дуже обережно іі "кликав" назад! боявся, порветься на вузлі на вертлюжку - старий вузол, перев"яжу, перев"яжу.....все на потім, а потім локті гризем, як завжди))
    в результаті, трішки приморив, витянув волоком на пологій берег. ваги не маю, думаю 2кг потянє! Всім удачи! :пардон:
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 18
  8. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    c.Олександрія, 20-21.09

    Вода піднялась приблизно на 0.5м., трішки помутніла, але не критично. Ловили два дні з ранку до обіду на участку від олександрії до свяття. результат - 0. в субботу поодиноки сплески та характерні вири повідомляли про наявність щуки в річці, видно наберає обертів осіння активізація хижака, пробовали все, але брати відмовлялась, хоча один вихід був на моїх очах - прямо з під берега на колебалку, що вже виймали з води, слідом показалась щучя голова, майбуть побачила наші хітрючи очі, на розворот і ходу...

    Поділюсь ще одим враженням. Думаю, багато хто з досвідченних рибалок із цим знайомим, але я відчув це вперше! Чудово, на мій погляд, в горині практикувати плаваючи приманки: попери, плаваючи воблери. Закидаєшь на середину, подаешь лєску по течії на необхідну відстань 50-70-100 метрів (лєска бажано кіслотного кольору- добре видно на воді), далі проводка у зворотньому напрямку. переваги - можна завести по течії в перспективні місця, куда ні підійти, ні закинути не можливо, на поворотах горині працює взагалі ідеально, приманка йде вздовж самого берега, що ефективно провести можливо тільки з лодки, ну і ще "+" - мінімізує зацепи, що для горині актуально. Поки результат такої практики - один шнурок 30см на попер, але буду далі практикувати, надіюсь на стабільні результати.
    Всім удачи!

    п.с. зустрів знайомого, взяв на прошлому тижні щуку 2,7 кг на горині в районі волошок (він там живє), інші джерела підтердили, так що інформція правдива.
     
    • Нравится Нравится x 12
  9. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    Був сьогодні на Горині в районі Оржева, вода піднялась на 1,5 м. Було пару всплесків риби за три години рибалки, ударів "0" все перепробував, за одно протестірував пару самопальних вертушок, вроді нормально працюють. Зустрів знаьомого, у нього тоже "0", але каза що у чора дньом взяв щуку 1,5кг на колебалку(фірму незнаю гр.18 приблизно)
     
    • Нравится Нравится x 12
  10. zvod

    zvod гость Временно заблокирован

    Вода висока .... більше норми десь на 1,5м ... в низовинах трохи вийшла на луга...
    в Хотині на річці та на кар'єрах народу на хижака повно - але кого не питаєш то повний нуль. На фідер майже так само якщо не враховувати 3 густерок на ладонь. Це повне фіаско навіть порівнючи з минулим тижднем......
    Мабуть по білій рибі цього року вже - алєс....
     
    • Нравится Нравится x 6