Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Давно намріяний сплав по річці сьогодні здійснився, проплив човном від Хотиня до Азотівської дамби. Починав зі стариці, що біля лісу, кілька днів назад посадив там воблер косадака містік на корчі, та його там вже не було. На самій стариці багато рибаків, в основному ловлять на живця, та кілька спінінгістів були присутні. Вода прозора, тож вдалося розгледіти дно, коряги і таке інше. Виплив на Горинь о 10 годині і по течії потихеньку доплив до моста, там заякорився і другий заброс приніс невелику щучку на віброхвіст, в районі першої стариці ще одна вже майже кілограмова. Силікон так і не міняв до кінця рибалки. На прямику пустив човна по течії, провіряючи всі цікаві місця, вже біля третьої стариці приємний удар і зубата на два кіла, після достойного опору, сіла на кукан. Глянув на годинник, треба рухатись швидше, сів за весла, віброхвіст же пустив в проводку, метрів 40 за лодкою. Десь в районі випасу корів, спін зігнувся в дугу і завив фрікціон, підсікаю і витягаю наступну кілошну щуку. Далі вже мабуть дуже бистро маслав, треба було зігрітись, а то якось похолодало. О четвертій годині вже доплив до Азота, покидав біля водозабора і на берег сушити весла. Щоб обловити всі місця дня явно мало, та всеж початок покладено. Готую інші сплави.
     
    • Нравится Нравится x 6

  2. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Доброго дня. Для човна вже мабудь холодновато, тож слідуючий сплав в наступному році. Так як я виходив пішки сотні кілометрів по Горині від Горбакова і до Суська можу впевнено писати, що пропливти можна скрізь, є кілька десятків місць на зазначеному проміжку, які прийдеться обходити (дамби, затори в районі лісів), та це не є чимось дуже важким. Оце проміряв відстані по руслу річки, тож деякі маршрути будуть по кілька днів.
    від Горбакова до дамби в Воскодавах -10 км.
    від дамбии в Воскодавах до малого моста в Шубкові - 22 км.
    від малого моста в Шубкові до автомобільного моста - 9 км.
    від автомобільного моста в Шубкові до Козлина - 19 км.
    від Козлина до автомоб. моста біля Олександрії - 9 км.
    від автомобільного моста біля Олександрії до ж.д.моста -6.5 км.
    від ж.д. моста в Олександрії до Волошок - 6 км.
    від Волошок до Хотиня - 9.5 км.
    від Хотиня до дамби на Азоті - 7,5 км.- проплив з 10 до 17 год.
    від дамби на Азоті до Рубчого - 6 км.
    від Рубчого до Оржева - 6.5 км.
    від Оржева до Суська - 4 км.
    від Суська до Жобрина - 7.5 км.
    від Жобрина до Дюксина - 4.5 км.
    від Дюксина до Деражно - 10 км.
    Тож все ще попереду, а поки звичайний пошук хижака, намотуючи до двадцяти кілометрів за день, та це на любителя.
     
    • Нравится Нравится x 3
  3. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Доброго дня рибакам. Сьогодні, 24.02.17, зробив вилазку на Горинь, тож для тих, хто засидівся дома зі спінінгом, поки невтішні новини. Горинь ще вкрита льодом. Принаймі від Хотиня до дамби на Азоті повністю, а вниз за дамбою є кілька місць де можна покидать, і то з берегом зі смугою льоду. Кому вже взагалі нетерпиться, то можна поїхати в Рубче, там за теплою канавою з відстійників Горинь відкрита, та спінінгістів більше наявної риби, якщо вона там взагалі є. Що до рибалки, помочив трохи воблери і силікон біля дамби, бачив тільки шнурка, грам на 300, який три рази йшов за приманкою та все ніяк не атакував.
     
    • Нравится Нравится x 4
    • Информативно Информативно x 1
  4. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Третє березня, Горинь повністю чиста від льоду, рівень води б`є всі рекорди, на дамбі біля Азоту між верхнім і нижнім рівнем не більше метра і вода ще прибуває. Давно не було такого паводка, та це мабуть і на краще. Ловити рибу в такій мутній і бистрій воді, думаю, що немає сенсу. Потрібно почекати, поки втихомириться річка і трохи очиститься. Стариці ще замерші.
     
    • Нравится Нравится x 3
    • Информативно Информативно x 1
  5. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Доброго дня рибакам. Пройшов сьогодні по Горині і старицям від Решуцька до Хотиня. Вода в річці вже спала, та рівень все ще високий, нарешті стариці поповнились свіжою водою і є надія, що зайшла риба на нерест. От тільки місцеві браки вже ставлять сітки і не дають рибі нереститись:ch:. На річці активність риби майже не замітна, можливо, тому, що вода ще досить мутна, а ось на старицях вода чиста і кілька разів бачив нерест щуки, правда невеликої. Також окунь почав ганяти малька, та не було в мене мікрухи, а тільки силікон і воблери розмірами на щуку. Кілька разів чув всплески якоїсь крупної риби, та зловити так нічого і не вдалось. Додому привіз кілька клещів, повилазили вже кровопивці, да і пішов дощ і трохи замерз :cold:.
     
    • Нравится Нравится x 6
  6. forik

    forik Рыболов

    Сообщения:
    37
    Симпатии:
    473
    Адрес:
    г.Ровно
    Нарешті Горинь трохи ожила в плані риби. Вилазка з Воскодав в Дорогобуш як зазвичай в пішом поході з одним спінінгом і всіма видами приманок. На річці риба відзивалась тільки на віброхвости, причому в розмірі 7-10 см і на джигголовці. Воблери і блесни ігнорувались. В улові дві щуки біля кілограма, та були і сходи більших екземплярів. Стариця же принесла достойного окуня(більше 500 гр) на вертушку і чотири шнурка від 50 до 200 грам, які були відпущені. Рибаків на цьому проміжку річки теж вистачає, один навіть зловив 3 кг. щуку, на тілі якої були рани від атаки іншої.
     
    • Нравится Нравится x 5
  7. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    Мої вітання колегам по захопленню! На травневі 01.05, незважаючи на досить похмуру і сиру погоду вдалося з товаришами вискочити на Горинь. Враховуючи, що на наступний день чекала картопля у тещі і мене і мого друзяку, вирішили поїхати без ночівлі, без фанатизму на пів дня... Зважаючи на це їхали теж не далеко, нижче шлюза АЗОТУ. Мій товариш і ще один колега сиділи з фідером, а я пішов шукати хижака. На чистих ділянках клювань не було, в затоплених корягах спокусив двоїх окунів грам по 100. Обірвав майже все, що взяв з собою з силікону розміру, що підходив під умови лову та моє розуміння апетиту риб... На цьому спінінгування закінчив і приєднався до товаришів. Оснастив фідера і незважаючи на те, що друзі сиділи без клювань, закоримв трошки точку, закинув. Зловив двох плотвиць, одну втопив, одну пристойну забрав на тараньку. Друзям нічого вполювати не вдалося... А на шлюзі, зі слів, тих, хто там рибалив, клювання були. Але ми задоволені виїздом на природу! Незвично лише, що АЗОТ не димить, але для природи це накраще, а от для економіки та людей, ні...
    Всім НХНЧ!
     
    • Нравится Нравится x 3
    • Информативно Информативно x 1
  8. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    Мої вітання колегам по захопленню!
    Мої постійні компаньони поїхали на риболовлю з 18.05 в четвер і до 20.05 суботи... В мене з роботи вирватись не вдалося і скласти компанію друзякам і поки вони ловили карпа і бухали на таємній водоймі:company::bayan::fisher:я плідно працював... Але бажання побути на природі було непереборне! І ввечері в неділю 21.05 я сам стартонув з ночівлею на Горинь. Поїхав недалеко, в район АЗОТу. Трохи вимок під дощем, але потім була просто благодатна тепла нічка з міліоном зірок на чистому небі, чого у місті не побачиш з захоплюючим концертом жаб і пташок (покруче ніж у Вакарчука в той же вечір на Авангарді) гарячим чаєм і чудово проведеним часом на березі улюбленої річки. Ловив на два фідера. Закорм "фіш дрімом" і горохом, насадки горох, наживки опариш і росянка. Горох мовчав. Один фідер тримав з горохом не міняючи насадку, він не спрацював... Інший чередував опариша при світлій порі і росянку вночі. Опариш теж результату не дав, росянка цілу ніч "стріляла" сомиками-головастіками, які безжально топились в водах Горині. Клювали вони справно, я не дрімав і тому всі засікались легенько і випускались без травм, чому я був радий. Радувала також велика кількість циєї малечі, значить, маю сподівання, що хтось з них підросте до трофейного розміру. Зранку підсушив речі і відбув додому відсипатись (добре, що в понеділок мав вихідний)
    Всім НХНЧ!
     
    • Нравится Нравится x 6
  9. Ілля19

    Ілля19 гость Временно заблокирован

    Рибалка відбулася 11 листопада на р. Горинь. Раніше в ці місця їздили часто, але останній рік чомусь ніяк не випадало можливость тут побувати. Рибалку розпочали з пошуку щуки в місцях її літньої стоянки, але там її не знайшли, тому обловлювали звали на глибину. Це принесло певний результат. Як завжди добре працювали воблери, але тільки в певному кольорі. Як пройшла одна з останніх осінніх рибалок ви можете побачити в цьому відео!
     
    • Нравится Нравится x 6
    • Информативно Информативно x 1
  10. Ілля19

    Ілля19 гость Временно заблокирован

    19 листопада погода дала шанс виїхати на річку. На результат особливо не розраховували, так як щука в цю пору капризна. Використовували в більшості силіконові приманки на 18-20-22 грамах. Планували обловлювати місця зі скупченням білої риби, ями та бровки, що з цього всього вийшло дивіться у відео.
     
    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 1