АЗОВРЫБООХРАНА (Бердянский территориальный отдел)

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Геннадий AZOV, 16 мар 2016.

  1. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ИТОГИ РАБОТЫ БЕРДЯНСКОГО ТЕРРИТОРИАЛЬНОГО ОТДЕЛА АЗОВРЫБООХРАНЫ ЗА 2016 ГОД
    Государственными инспекторами рыбоохраны было выявлено 2060 фактов нарушения правил рыболовства, из них 218 грубых нарушений с использованием запрещённых орудий лова и причинением ущерба. У браконьеров изъято 23808,77 кг рыбы и 4267 единиц запрещённых орудий лова (сети, подъёмные ловушки и др.).

    В 2016 году за незаконно выловленную рыбу на правонарушителей насчитано 4516592 гривен ущерба. Материалы в отношении 16 граждан, которые браконьерским способом ловили рыбу направлены в органы национальной полиции. В отношении их ведётся уголовное производство.

    Выявлено 1543 факта нарушений правил рыболовства, основными из которых являются: превышение разрешённого количества крючков на удочках (более 5 крючков), лов в тёмное время суток.

    178 граждан были привлечены к ответственности за нарушения правил торговли рыбой и рыбопродукцией.

    В 2016 году на нарушителей правил рыболовства Азоврыбоохраной и судами наложено 149827 гривен штрафов.

    Пользователями водных биоресурсов в 2016 году выловлено более 22050 тонн рыбы. Основными промысловыми рыбами являются бычки, тюлька, хамса азовская.
     
    • Нравится Нравится x 6
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1
    • Информативно Информативно x 1

  2. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ПРОДУКТИВНІСТЬ РОБОТИ АЗОВРИБООХОРОНИ НА ПОЧАТКУ РОКУ
    11 січня під час проведення рибоохоронного рейду інспекторами Маріупольського територіального відділу Азоврибоохорони було затримано трьох порушників правил рибальства. Громадяни на гумових човнах займалися незаконним виловом водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – 3 сітками-павук. Інцидент стався на р. Кальміус, Лівобережного району м. Маріуполя.

    О 00:15 було затримано порушника, який виловив 70 особин піленгаса, загальною вагою 24 кг. Сума завданих збитків склала 47 600 грн. О 00:30 затримано громадянина, який виловив риби в кількості: піленгас – 48 шт., карась – 3 шт., загальною вагою 16 кг. Сума завданих збитків склала 32 691 грн. Також о 00:30 було затримано ще одного порушника, який виловив 186 особин піленгаса, загальною вагою 65 кг. В цьому випадку сума завданих рибному господарству збитків склала 126 480 грн.

    15 січня державним інспектором Маріупольського територіального відділу Азоврибоохорони в цьому районі було виявлено ще двох порушників правил рибальства. Об 11:30 затримано громадянина, який на гумовому човні займався незаконним ловом риби забороненим знаряддям лову – 1 сіткою-павук та виловив 73 шт. піленгасу, 8 шт. тарані та 2 шт. карася. Загальна вага – 12,5 кг. Сума збитків склала 50 354 грн. Об 11:45 затримано порушника, який на гумовому човні займався незаконним ловом риби забороненим знаряддям лову – 1 сіткою-павук та виловив 76 шт. піленгаса, загальною вагою 17 кг. В цьому випадку сума завданих рибному господарству збитків склала 51 680 грн.

    На всіх порушників правил рибальства складено протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справ буде направлено в Лівобережний суд м. Маріуполя для вирішення питання про притягнення громадян до відповідальності в порядку чинного законодавства та стягнення збитків.
    http://darg.gov.ua/_z_11_po_15_sichnja_v_0_0_0_3288_1.html
     

    Вложения:

    • 01_17_1.jpg
      01_17_1.jpg
      Размер файла:
      72,1 КБ
      Просмотров:
      228
    • 01_17_2.jpg
      01_17_2.jpg
      Размер файла:
      79,6 КБ
      Просмотров:
      231
    • Нравится Нравится x 7
  3. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    КИЇВСЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ СЛІДКУВАТИМЕ ЗА ПОРЯДКОМ НА ВОДОЙМАХ З НОВОЮ ТЕХНІКОЮ
    З 24 січня Київський рибоохоронний патруль контролюватиме дотримання правил рибальства на водоймах Київської області за допомогою сучасної техніки. Йдеться про 24 човни, 13 автомобілів, ехолоти, тепловізори та радіостанції, які патрулем було продемонстровано громадськості на Київському морі 24 січня 2017 року.

    «На оснащення «пілотного» Київського рибного патруля було виділено 15 млн грн, кошти з державного бюджету. Відбір підрядників та закупівля човнів та автівок проводилися через систему ProZorro, що дозволило зекономити більше 1 млн гривень. Цей досвід ми використаємо і для інших регіонів України. Зекономлені кошти ми направили на придбання додаткового оснащення, вкрай необхідного для роботи патруля на воді – ехолотів, приладів нічного бачення, станцій зв’язку. Також повністю вирішили питання із забезпеченням патруля по всій Україні паливно-мастильними матеріалами», - повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.


    Начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін розказав, що всі придбані човни було вироблено в Україні, вони мають різні технічні характеристики та потужність двигуна від 15 до 150 кінських сил, що необхідно для роботи на водоймах від малих річок до великих водосховищ при будь-яких погодних умов. Автівки Ford Ranger та Renault Duster є потужними позашляховиками, що дозволять оперативно діставатися акваторії всіх водойм навіть в умовах поганої якості доріг».

    Ярема Ковалів подякував усім, причетним до запуску та підготовки «пілотного» рибоохоронного патруля, а також авторам законопроекту 4464 "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення реформування рибної галузі України, що дозволив придбати техніку для патрульних - народним депутатам Олексію Мушаку, Василю Омельченко, Олексію Савченко, Костянтину Іщейкіну та Олексію Черненко. Окрему подяку Голова Держрибагентства висловив інспекторам Київського рибоохоронного патруля, що незважаючи на брак техніки протягом перших 7 місяців роботи показали хороші результати. Зокрема, завдяки їх контролю над промисловим виловом риби розпочався процес детінізації галузі – галузь отримала +75% вилову у порівнянні з минулим роком на Канівському водосховищі та +70,6 % на Київському.
    http://darg.gov.ua/_z_24_sichnja_2017_r_0_0_0_3299_1.html
     

    Вложения:

    • 01_24_2.jpg
      01_24_2.jpg
      Размер файла:
      81,6 КБ
      Просмотров:
      246
    • 01_24_4.jpg
      01_24_4.jpg
      Размер файла:
      117,8 КБ
      Просмотров:
      264
    • 01_24_5.jpg
      01_24_5.jpg
      Размер файла:
      138 КБ
      Просмотров:
      249
    • 01_24_6.jpg
      01_24_6.jpg
      Размер файла:
      129,5 КБ
      Просмотров:
      254
    • Улыбнуло Улыбнуло x 2
    • Информативно Информативно x 1
  4. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ЛЕДОВАЯ ОБСТАНОВКА В АЗОВСКОМ МОРЕ
    Не смотря на малейшие потепления, ледовая обстановка в Азовском море продолжает быть стабильной. Прибрежные районы без исключения покрыты толстым слоем льда, а в некоторых участках его протяжённость от берега составляет десятки и сотни метров. Особенно формуруется лёд при восточные ветрах, которые преобладают в наших регионах на сегодняшний день. В связи с этим, промысел рыбы в море приостановлен. Что же касается любительского и спортивного рыболовства в зимнее время, то рыбакам-любителям стоит задуматься о своей безопасности, ведь из-за климатических условий наших регионов лёд в некоторых местах остаётся недостаточно крепким.

    Согласно данных гидрометеорологических служб состоянием на 13 февраля подробная ледовая обстановка в Азовском море является таковой. Безусловно, в акватории преобладает серый дрейфующий лёд, толщина которого составляет от 10 до 15 см.. В районе Мариуполя и на подходах ̶ серо-белый дрейфующий лёд, толщина припая в котором составляет 30-32 см.. с 17 февраля ледообразование на всей акватории моря приостановится, на юге начнется таяние и разрушение льда. В центральной части моря будет преобладать серый дрейфующий лед с включениями серо-белого. Дрейфующий лед серый и серо-белый лед будет прижат к северному побережью моря. На юге моря кромка дрейфующего льда сместится к северу до параллели 45º30´.
     

    Вложения:

  5. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ЗАХОДИ ПО ПОПЕРЕДЖЕННЮ ЗИМНІХ ЯВИЩ ЗАДУХИ
    Як влітку так і взимку відбуваються явища задухи, які супроводжуються нестачею кисню та подальшою загибеллю риби. Але на сьогоднішній день в різних частинах України відбуваються заходи, які цьому перешкоджають.
    Чернігівщина: У Чернігівській області на заклик працівників рибоохорони долучитися до профілактичних заходів по боротьбі із задухою відгукнулись користувачі, які займаються промисловим виловом водних біоресурсів у водоймах Чернігівщини – ПП «Трактородеталь», ФОП «Белік», ТОВ «Штиль». Спільними зусиллями працівників рибоохорони та рибопромислових підприємств було прорубано ополонки на р. Десна поблизу с. Смолин, а також за допомогою компресора проведена аерація для насичення водойми киснем. Було прорубано та облаштовано очеретом 15 ополонок на озерах біля с. Куковичі Менського району, а також 20 ополонок урочищі «Річище», за допомогою електрогенератора та електронасоса проведена аерація води на пойменному озері р. Дніпро «Осетриця» Ріпкинського району.
    Київ. Позняки: Рибоохоронні патрульні одразу виїхали на місце для перевірки повідомлення. «Було дійсно виявлено, що на озері простежується явище задухи. Патрульні спільно з небайдужою громадськістю оперативно приступили до роботи та почали прорубувати ополонки, щоб насити воду киснем, – повідомив начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін. – В деяких місцях риба скупчилась біля ополонок. Цим скористались порушники правил рибальства, що забороненими знаряддями почали виловлювати рибу. Тож паралельно рибні патрульні проводили з рибалками роз’яснювальну роботу. Якщо попередження не діяло – патрульні складали протокол».
    Київська область.Село Лебедівка: 11 лютого на Київському водосховищі, в районі села Лебедівка пройшла профілактична акція з метою попередження задухи риби. Захід відбувся за сприяння та активної участі рибоохоронного патруля Київщини. Організатором виступила Асоціація риболовів України та Асоціація рибалок-промисловиків Київського водосховища.
    Протягом 5 годин інтенсивної роботи на водоймі було прорубано більше тисячі лунок та десятки ополонок, куди встановлено пучки осоки. Це зроблено для того, щоб лунки не замерзали, а у випадку задухи до риби у водоймі міг надходити кисень.

    http://darg.gov.ua/index.php
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 5
  6. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ЖИТЕЛЬ МЕЛИТОПОЛЬСКОГО РАЙОНА НАЛОВИЛ РЫБЫ НА 150 ТЫСЯЧ ГРИВЕН
    В начале месяца во время совместного патрулирования района села Ботиево, инспектора рыбинспекции совместно с пограничным нарядом отдела "Приазовский" задержали мужчину, который ловил рыбу запрещёнными орудиями лова.

    47-летний житель села Константиновка Мелитопольского района шестью сетями, длина которых составила 300 метров наловил 221 особь пелингаса и 78 особей бычка. Ущерб, нанесённый рыбному хозяйству Украины составил 152,9 тысяч гривен.

    По данному факту материал был отправлен в Национальную полицию об обнаружении уголовного преступления по части 1 ст. 249 УК Украины.

    http://www.mv.org.ua/news/144993-melitopolec_nalovil_ryby_na_150_tysjach_griven_(foto).html
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 6
  7. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Азоврибоохорона зафіксувала порушення зі збитками на суму 2,4 млн грн.
    13.04.2017

    Азоврибоохорона зафіксувала порушення зі збитками на суму 2,4 млн грн.

    З початку року інспекторським складом Азоврибоохорони проведено 514 рибоохоронних рейдів та викрито 1025 порушень правил рибальства, що завдали збитків рибному господарству на суму більше ніж 2,4 млн грн. (2 440 067 грн.).

    В рамках проведених оперативних заходів було вилучено 7324 кг біоресурсів (риби та інших водних біоресурсів), 4422 незаконних знаряддя лову. 276 справ передано до суду для притягнення порушників до відповідальності.

    Начальник Азоврибоохорони Сергій Чіх повідомив: «В 2017 році найбільше порушень зафіксовано в Запорізькій та Херсонській області. Для незаконного вилову найчастіше використовують заборонені знаряддя лову, такі як сітки та трали». Наприклад, на початку квітня в Обіточній затоці, Азовського моря, в районі с. Преслав, Приморського району, Запорізької області було виявлено порушника на гумовому човні, який займався незаконним ловом риби 2 сітками. Він виловив риби в кількості: піленгас – 44 шт., калкан азовський – 1 шт., оселедець – 1 шт., бичок – 17 шт., загальною вагою 15 кг. Сума збитків, завданих рибному господарству, склала більше 31 тис грн. В Утлюкському лимані, Генічеського району, Херсонської області було зафіксовано порушника на човні «Бакай». Він займався незаконним ловом риби забороненими знаряддями лову – 2 сітками та виловив рибу: бичок – 3122 ос./ 82 кг, піленгас – 7 ос. / 2,8 кг та оселедець – 7 ос. / 1,2 кг. Сума збитків склала майже 113 тис грн. В кінці березня в затоці Сиваш, в районі с. Семіхатки, Херсонської області інспектори виявили порушника, який ятерем виловив: бичка – 465 шт., піленгаса – 19 шт., креветки - 9 045 шт. Сума збитків склала більше 39 тис грн.

    «Звертаюсь до всіх рибалок і нагадую, що необхідно дотримуватись правил любительського та промислового рибальства. Наразі в області закінчується набір в рибоохоронний патруль, тож боротьба з порушниками правил рибальства буде ще жорсткішою», – акцентував Сергій Чіх.

    Нагадаємо, 16 березня розпочався прийом документів на весь інспекторський склад до рибоохоронного патруля Азовського басейнового управління. До відомства шукають 44 патрульних. З 7 по 11 квітня кандидати проходили тестування та співбесіду. Результати конкурсного відбору будуть опубліковані найближчим часом.

    Якщо ви стали свідком правопорушення правил рибальства на воді чи порушення правил збуту біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на телефон «гарячої» лінії відомства: 0-800- 50-52-50.


    http://darg.gov.ua/_azovriboohorona_zafiksuvala_0_0_0_3802_1.html
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 8
  8. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Геннадий AZOV, здравствуйте!
    К Вам вопрос, как к работнику органов рыбиспекции.
    Разрешено ли ловить рыбу с берега, во время весенне-летнего нерестового запрета, на отведенных участках, одной поплавочной (донной) удочкой с одним крючком и спиннингом, в границах населенных пунктов (кроме нерестовых участков) НОЧЬЮ (именно акцент на это время суток!)
    То, что подчеркнуто слово в слово согласно стандартного ежегодного областного Приказа органа рыбоохороны "Про встановлення весняно-літньої лову риби.... ".
    Спасибо
     
  9. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Азоврибоохорона спільно з прикордонниками зафіксувала найбільше порушення правил рибальства у 2017 році
    19 квітня під час проведення рибоохоронного рейду поблизу міста Генічеськ, Херсонської області працівники Азоврибоохорони спільно з ДПСУ відділу прикордонної служби міста Бердянськ затримали промислове судно СЧС «Бугово», яке в 3 рази перевищило ліміт допустимого прилову молоді риби. Збитки, завдані рибному господарству, складають близько 2,4 млн грн. (2 367 929 грн.).

    В ході перевірки, на борту було виявлено близько 21 тонни бичка. Процент прилову молоді склав більше 66%, при допустимій нормі до 20% (від загального улову) відповідно до п. 14.9.2 Правил промислового рибальства. Начальник Азоврибоохорони Сергій Чіх повідомив, що за приблизними підрахунками, в трюмі риба знаходилась обсягом на 800 ящиків.

    Представниками Азоврибоохорони було підготовлено матеріали щодо притягнення капітана судна до адміністративної відповідальності за ст. 91-2 КУпАП «Перевищення лімітів та нормативів використання природних ресурсів». Всі матеріали буде передано в суд для подальшого вирішення ситуації згідно з чинним законодавством.

    «Це є найбільшим порушенням правил рибальства, зафіксованим Азоврибоохороною у 2017 році. Відомство продовжує боротьбу з порушенням правил рибальства», – наголосив Сергій Чіх. – Закликаю всіх суб’єктів підприємницької діяльності та рибалок-любителів дотримуватися правил рибальства».

    Нагадаємо, Держрибагентство виступає за посилення відповідальності за порушення правил рибальства. Разом з юристами Асоціації рибалок України Держрибагентство підготувало проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кодексу України про адміністративні правопорушення та деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення правил рибальства та ведення робіт на землях водного фонду». Відповідно до запропонованих змін, сума штрафів за незаконне зайняття рибним промислом підвищується з 100-200 неоподаткованих мінімумів (1700-3400 грн) до 2 тис. – 5 тис. (34 тис. – 85 тис. грн.), а за діяння, що спричинили тяжкі наслідки – від 3400-6800 грн збільшується до 119 000-255 000 грн. У змінах до Закону надається чітке роз’яснення поняття тяжких наслідків як таких, що у 500 і більше разів перевищують неоподаткований мінімум доходів громадян, тобто 8500 грн і більше.
     

    Вложения:

    • 04_19_azov1.jpg
      04_19_azov1.jpg
      Размер файла:
      200,4 КБ
      Просмотров:
      228
    • Нравится Нравится x 10
  10. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Во-перых, извините за поздний ответ, так как наша структура была в стадии реформирования и мы проходили конкурс. Во-вторых же, если ваш вопрос актуален, то отвечу - в Азовском море можно ловить на удочку до шести крючков в любое время года. Что же касается внутренних водоёмов, речек, то там бывают установлены ограничения. Местный рыбоохранный патруль этим занимаеться
     
    • Информативно Информативно x 2
    • Нравится Нравится x 1