Черноморская рыбоохрана

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Крока, 5 май 2017.

  1. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Збитки на 8 млн грн. зафіксували Чорноморський рибоохоронний патруль та прикордонники
    04.05.2017

    Збитки на 8 млн грн. зафіксували Чорноморський рибоохоронний патруль та прикордонники

    04 травня о 6 годині ранку під час проведення рибоохоронного рейду рибний патруль Чорноморського басейнового управління спільно зі службовцями ДПС відділу прикордонної служби «Скадовськ» викрили грубе порушення правил рибальства. Двоє громадян, мешканці міста Херсон, здійснювали незаконний вилов червонокнижного краба-трав’янки, атерини, креветки та бичка. Збитки, завдані рибному господарству, складають більше 8 млн грн (8 796 903 грн).

    Інцидент стався в акваторії Каркінітської затоки Чорного моря в районі с. Лазурне Скадовського району, Херсонської області. Громадяни здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – 2 ятерями – в забороненому для промислу місці. При цьому порушники виловили біоресурсів в кількості: бичок (молодь) – 3,5 кг (407 екз.), креветка – 4,32 кг (1800 екз.), атерина-піщанка – 0,32 кг (73 екз.) та краб-трав’янки, який занесений до Червоної книги України – 10,150 кг (145 екз).

    На місці події складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Матеріали готуються до суду за місцем скоєння правопорушення.

    «Закликаю як рибалок-любителів, так і промисловиків суворо дотримуватись встановлених правил рибальства. Законодавство єдине для всіх, тож поблажок не буде нікому», – наголосив керівник Чорноморського рибоохоронного патруля Євген Камінський.

    Розрахунок за незаконне добування крабу-трав’яного здійснювався відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)». Розрахунок за вилов інших біоресурсів – відповідно до постанови КМУ № 1209 від 21.11.2011 р. «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

    Згідно зі ст.63 Закону України «Про тваринний світ», краб-трав’янки був випущений у водойму в живому виді.

    Нагадаємо, зоною діяльності управління є Чорне море в районі Одеської, Миколаївської, Херсонської області та АРК Крим.


    http://darg.gov.ua/_zbitki_na_8_mln_grn_0_0_0_3916_1.html
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 8
    • Информативно Информативно x 1

  2. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Управління оперативного реагування затримало порушників на Чорному морі
    26 травня в ході проведення рибоохоронного рейду Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» зафіксувало 2 порушення. Порушники забороненими знаряддями лову виловили більше 140 кг креветки, чим завдали збитків рибному господарству на 83 тис грн. Обидва інциденти стались на Чорному морі, поблизу смт. Лазурне Херсонської області.

    В першому випадку порушник здійснював вилов трьома ятерями та виловив 70 кг креветки. Збитки складають 40 500 грн.

    Іншого правопорушника працівники Управління оперативного реагування затримали через кілька годин. Він також здійснював вилов трьома ятерями та виловив 73 кг креветки. Збитки становлять 43 тис грн.

    «На обох порушників складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали по даним справам буде передано до територіального відділу в Херсонській області для підготовки документів на розгляд в суді», – наголосив керівник Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль» Володимир Пономаренко.

    Держрибагентство звертається до всіх рибалок та просить бути максимально відповідальними та дотримуватись правил рибальства. Якщо ви стали свідком правопорушення правил рибальства на воді чи порушення правил збуту біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на телефон «гарячої» лінії відомства: 0-800-50-52-50. Спільні зусилля органів рибоохорони і громадськості дозволять забезпечити ефективний контроль на наших водоймах.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 8
  3. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Чорноморський рибоохоронний патруль та прикордонники зафіксували порушення зі збитками в 14 млн грн

    15 червня Чорноморський рибоохоронний патруль спільно зі службовцями ДПС відділу прикордонної служби ОРВ «Чорноморськ» затримали грубих порушників правил рибальства. Двоє громадян, мешканці Одеської області, здійснювали незаконний вилов червонокнижного краба трав’янки, барабюлі, бичка, атерини-піщанки, креветки, камбали-глось.

    Інцидент стався на узбережжі Чорного моря в районі південної околиці бази відпочинку «Катранка» Татарбунарського району, Одеської області. Громадяни здійснювали вилов забороненими знаряддями для любительського та спортивного рибальства – 4 ятерями. При цьому порушники виловили біоресурси в кількості: барабюля – 74 екз., бичок – 213 екз., атерина-піщанка – 389 екз, креветка – 815 екз, камбала-глось – 54 екз. та краб-трав’янки, який занесений до Червоної книги України – 252 екз.

    На місці події складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст.85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Матеріали готуються до суду за місцем скоєння правопорушення.

    Розрахунок за незаконне добування крабу-трав’яного, здійснювався відповідно до Постанови КМУ «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» та склав 14 040 180 грн. Розрахунок за вилов інших біоресурсів – відповідно до постанови КМУ № 1209 від 21.11.2011 р. «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» та склав 61 724 грн.

    Згідно ст.63 Закону України «Про тваринний світ» краб-трав’янки був випущений у водойму в живому виді.

    http://darg.gov.ua/_chornomorsjkij_riboohoronnij_0_0_0_4159_1.html .

    ПИТАННЯ:За що платити компенсацію за незаконне добування в розмірі 14 040 180 грн., якщо краб-трав’янка був випущений у водойму в живому виді? Який суд прийме до розгляду такі непрофесійно складені документи?
    До того ж рибоохорона в даному випадку самостійно діставали з води ятеря, а не порушник. Виходить сама рибоохорона і вилучила з природного середовища "червонокнижного" краба-трав’янку завдав істотної шкоди.
     

    Вложения:

    • 06_15_more1.jpg
      06_15_more1.jpg
      Размер файла:
      257 КБ
      Просмотров:
      301
    • 06_15_more2.jpg
      06_15_more2.jpg
      Размер файла:
      239 КБ
      Просмотров:
      319
    • 06_15_more3.jpg
      06_15_more3.jpg
      Размер файла:
      190 КБ
      Просмотров:
      316
    • Нравится Нравится x 6
  4. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Чорноморський рибоохоронний патруль зафіксував збитки на 2,3 млн грн в Чорному морі

    15 червня під час проведення рейду Чорноморським рибоохоронним патрулем було зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Громадянин, мешканець Одеської області, виловив червонокнижного краба-трав’янки, бараболю, бичка, акулу-катран, чорноморського калкана та камбалу-глось. Збитки, завдані рибному господарству внаслідок правопорушення, складають 2,3 млн. грн.

    Порушник здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – 1 сіткою. Інцидент стався на узбережжі Чорного моря, в районі с. Лебедівка Татарбунарського району Одеської області. При цьому порушник виловив водні біоресурси: барабюля – 11 екз., бичок – 4 екз., акула-катран – 1 екз.,чорноморський калкан – 1 екз., камбала-глось – 34 екз. та краб-трав’яний, який занесений до Червоної книги України – 42 екз.

    На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи будуть передані до суду за місцем скоєння правопорушення.

    Розрахунок за незаконне добування крабу трав’яного здійснювався відповідно до Постанови КМУ від 07.11.2012 № 1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» та склав 2 340 030 грн. Розрахунок за вилов інших біоресурсів – відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів» та склав 30 940 грн.

    Згідно ст.63 Закону України «Про тваринний світ» краб трав’яний був випущений у водойму в живому виді.

    Нагадуємо, в той же день Чорноморський рибоохоронний патруль та прикордонники зафіксували порушення зі збитками в 14 млн грн. Двоє мешканців Одещини здійснювали вилов забороненими знаряддями лову – 4 ятерями.

    Чорноморський рибоохоронний патруль закликає рибалок бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства та збуту водних біоресурсів (риби). У випадку, якщо ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.


    http://darg.gov.ua/_chornomorsjkij_riboohoronnij_0_0_0_4168_1.html

    P.S. Цього разу інспектори правильно порахували збитки, так як порушник самостійно витягнув незаконні знаряддя лову з водними живими ресурсами з їх природного місця існування, зокрема червонокнижного краба-трав’янку. Чим і завдав істотної шкоди довкіллю.

    Але в більшості випадків потрібно відзначити складання документів рибоохоронним патрулем на дуже низькому. непрофесійному рівні. Тому в 80 відсотках випадків суд повертає їх і не розглядає.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 6
  5. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    В Одесской области задержали браконьеров с крупным уловом

    5 июля сотрудники рыбоохраны на озерах Катлабух и Кагул задержали несколько браконьеров.

    Как сообщает корреспондент Украинской Службы Информации со ссылкой на пресс-службу ведомства, Одесский рыбоохранный патруль вышел в рейд, в ходе которого проверил ситуацию на озерах Измаильского и Ренийского районов.

    Так, на озере Катлабух, в районе села Первомайское Измаильского района, сотрудники рыбоохраны задержали мужчину, который незаконно вылавливал рыбу запрещенным орудием лова – лесковой сеткой. Рыба была изъята, ее общая стоимость составила более 9 тыс. грн.

    Позже патрульные зафиксировали еще двух нарушителей на озере Кагул, в районе села Орловка Ренийского района. Задержанные использовали то же орудие лова — лесковую сетку. У них был изъят улов на общую сумму в 15 тыс. грн. Запрещенные орудия лова также конфисковали.

    На всех нарушителей составлены протоколы по ч.4 ст.85 КУоАП. Материалы будут направлены в следственные органы для привлечения граждан к ответственности и взыскании убытков.

    Помимо этого, рыбоохранные патрульные обнаружили покинутые 15 штук моносеток и 55 кг карася. По факту был составлен соответствующий акт.

    ___________________________________________________________________________
    Пограничники задержали браконьеров

    Сегодня, 27 июня, пограничники Одесского отряда совместно с представителями Ильичевской местной прокуратуры и Нацполиции задержали браконьеров.

    Как сообщает корреспондент Украинской Службы Информации со ссылкой на пресс-службу Одесского погранотряда, двое местных жителей на маломерном плавсредстве, с помощью запрещенных орудий лова (сетей), осуществляли незаконный вылов водных живых ресурсов.

    В момент задержания лодки в ней находились орудия лова и 40 рыбин. Общая сумма ущерба составляет почти 6 тыс. 800 грн. По данному факту следственными Нацполиции информация внесена в ЕРДР по ст. 249 ("незаконное занятие рыбным, звериным или другим водным добывающим промыслом") УК Украины.

    Браконьерам грозит штраф до ста необлагаемых минимумов доходов граждан или ограничение свободы на срок до 3-х лет.

    ___________________________________________________________________________
    Браконьеры в сезон нереста выловили рыбу на 300 тыс. грн

    В Одесской области за время запрета рыбной ловли в сезон нереста рыбоохранный патруль выявил 202 нарушения. Общая сумма ущерба государству - 303,8 тысячи гривен.

    Об этом корреспонденту Украинской Службы Информации рассказали в Госрыбагентстве.

    По сумме ущерба Одесский регион третий в стране после Полтавы (535 тыс. грн) и Николаева (496 тыс. грн). По количеству нарушений регион занимает лишь восьмое место.

    Бережнее всего к рыбе относятся в Житомирской области. Там зафиксировано только три несанкционированных лова рыбы в сезон нереста. В Черкасском регионе за те же 2,5 месяца выявлено 985 случаев браконьерства.

    Всего по Украине за сезон нереста, что длится 2,5 месяца, выявлено 6 тысяч 160 нарушений. В целом, браконьеры нанесли ущерб на 39 млн грн.

    ___________________________________________________________________________
    В Одесской области браконьер выловил краснокнижную рыбу на 2 млн грн

    В микроавтобусе, который пытался пересечь границу, пограничники обнаружили 2 тонны рыбы. Некоторые породы занесены в Красную книгу. Общая стоимость улова около 2 млн грн.

    Об этом сообщает корреспондент Украинской Службы Информации со ссылкой на Госпогранслужбу.

    Микроавтобус пограничники остановили в г. Вилково. В ходе осмотра было обнаружено 1,6 тонны калкана, более 13 кг краснокнижных осетра и севрюги, а также более 160 кг рыбы других пород.

    Водитель не смог пояснить где и как была выловлена рыба, кроме того, не смог предоставить необходимых документов на улов.

    Общая сумма ущерба государству оценивается в 2 млн грн.

     

    Вложения: