АЗОВРЫБООХРАНА (Бердянский территориальный отдел)

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Геннадий AZOV, 16 мар 2016.

  1. Metiz

    Metiz завзятий рибалка Команда форума

    Сообщения:
    2.900
    Симпатии:
    12.685
    Адрес:
    Павлоград
    Возраст:
    47
    Спасибо за ответ! Позже, я перенесу весь диалог с этой темы.
    Хотелось бы получить ответ более точный ответ.
    Ловля на внутренних водоемах
    В описанных выше условиях, именно НОЧЬЮ.
    Если не тяжело, то прошу дать однозначный и точно сформулированный ответ по сути.
    Спасибо
     

  2. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    РЫБООХРАННЫЙ ПАТРУЛЬ В ДЕЙСТВИИ
    Структура рыбинспекции ликвидирована. Вместо нее теперь контролировать законность лова рыбы и других водных биоресурсов будут "Рыбоохранные патрули".

    Заканчивается реформирование рыбодобывающей отрасли, в рамках которого была ликвидирована рыбинспекция и начала работу такая структура, как "Рыбоохранный патруль".

    Патрули будут проводить рыбоохранные рейды, задерживать нарушителей правил рыболовства, проверять деятельность рыбаков-промысловиков и законность происхождения рыбы в точках продаж. Также патрульные готовы к активному сотрудничеству с общественностью.

    Азовский рыбоохранный патруль состоит из трех отделов - Бердянского, Мариупольского и Генического. Бердянский, Акимовский, Приазовский, Приморский районы относятся к Бердянскому отделу.

    Обратить внимание стоит на внешний вид удостоверения, все сотрудники "Рыбоохранного патруля" работают с новыми документами.
    ССЫЛКА НА ГАЗЕТУ МЕЛИТОПОЛЬСКИЕ ВЕДОМОСТИ:
    http://www.mv.org.ua/news/152546-v_regione_pojavilis_ryboohrannye_patruli.html
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 1
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1
  3. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ДЕРЖРИБАГЕНСТВО НАГАДУЄ: Якщо ви помітили правопорушення правил рибальства або збуту, прохання повідомляти на всеукраїнську безкоштовну «гарячу» лінію: 0-800-50-52-50.

    ЗА 2,5 МІСЯЦІ НЕРЕСТУ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ УКРАЇНИ ЗАФІКСУВАВ ЗБИТКИ НА НА 39 МЛН. ГРН.
    9 червня на більшості водойм України завершився сезон нересту. Зокрема на Дніпродзержинському, Кременчуцькому, Київському, Канівському, Дніпровському Дністровському, Каховському, Червонооскількому, Кучурганському водосховищах, Дніпровсько-Бузькій естуарій системі, пониззі Дністра та Дунаю. Також на лиманах: Дністровському, Тилігульському, Будацькому, Березанському, Куяльницькому, Тузловській групі.

    В 2017 році рибоохоронні патрулі в різних регіонах України за 2,5 місяці провели 3247 рибоохоронних рейдів в рамках яких виявлено 6160 порушень. Вилучено 39,7 тис кг біоресурсів (риби) та 11324 штук заборонених знарядь лову, затримано 156 транспортних засоби.

    «Під час нерестової кампанії 2017 в більшості областей України вже працював рибоохоронний патруль. Завдяки якісно іншому підходу до роботи вдалося виявити набагато більше порушень. Сума збитків, що була зафіксована, склала 39,3 млн грн проти 7,3 млн грн. минулого року. Плануємо працювати в цьому режимі і надалі», – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
    http://darg.gov.ua/_za_2_5_misjaci_nerestu_0_0_0_4158_1.html
     
    • Нравится Нравится x 1
  4. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    РЫБОКОПЫ В РАБОТЕ
    С 11.05.2017 г. в ходе реформирования органов рыбоохраны образовалась новая структура под названием Азовский рыбоохранный патруль, включающий в себя приморские районы Запорожской, Донецкой и Херсонской областей. Кандидаты в новоиспечённую структуру прошли тестирование на знание Украинского законодательства, профильное собеседование, новым методам работы и уже за первый месяц работы начали показывать плодотворные результаты, одним из которых было задержание нарушителя, выловившего 4 особи осетра российского, штраф за одну особь которого составляет 48000 гривен. Неоднократно были задержаны и граждане в улове которых попался ещё один представитель Красной книги под названием Морская игла тонкорылая, где штраф за один экземпляр такого вида составляет 330 гривен.
     

    Вложения:

    • Улыбнуло Улыбнуло x 3
    • Нравится Нравится x 1
  5. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ОПАСНЫЕ ЛАКОМСТВА НА БЕРЕГУ АЗОВСКОГО МОРЯ
    Уже прошла середина лета, на берегах Азовского моря наблюдается большое количество отдыхающих не только с различных уголков Украины, но и стран ближайшего зарубежья. Разумеется, морской отдых не представляется без жаркого солнца, обжигающего тело песка, вареной кукурузы, ну и конечно же - лакомства, в виде вяленой рыбы и вареных креветок. Однако, стоит понимать, что из за употребления морепродуктов, долгожданный отдых может обернуться плачевно из-за их сомнительного качества. Не секрет, что в нынешнем году, в результате употребления креветки вареной и некоторых видов вяленой рыбы некоторые граждане подверглись серьёзным желудочно-кишечным заболеваниям. Одним из таких заболеваний является ботулизм. Для того, чтобы ваш долгожданный отдых не испортился, рекомендуем перед приобретением вяленой рыбы или вареной креветки потребовать у продавца сертификат качества с мокрой печатью. В случае, если у продавца не оказалось данного документа, звоните на Горячую линию Госрыбагенства - 0-800-50-52-50.
     

    Вложения:

    • 5yBmtvlxZ98.jpg
      5yBmtvlxZ98.jpg
      Размер файла:
      99,9 КБ
      Просмотров:
      204
    • cBuz7tQcBOc.jpg
      cBuz7tQcBOc.jpg
      Размер файла:
      137,4 КБ
      Просмотров:
      227
  6. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Ефективність рибоохоронної роботи в першому півріччі 2017 р. зросла у 8 разів
    Держрибагентство підвело підсумки рибоохоронної діяльності за перше півріччя 2017 року. Рибоохоронними патрулями та органами рибоохорони було проведено 8063 рибоохоронних рейдів, виявлено 15199 порушень, 32% порушень (4923) є грубими.

    В рамках рейдів було вилучено 90 тонн (90174 кг) біоресурсів, серед яких 28,9 тонн – у рибалок-промисловиків та 24,4 тонни – під час незаконного придбання чи збуту риби. Було затримано 373 транспортних засоби, вилучено 25121 незаконних знарядь лову. За 6 місяців роботи складено 6009 справ та направлено в суд для притягнення порушників до відповідальності.

    «В 2017 році разом із реформою органів рибоохорони та запуском рибоохоронного патруля ми якісно посилили контроль за дотриманням правил рибальства та ефективність рибоохоронних рейдів. Мовою цифр – рейдів ми провели в 1,5 рази менше, ніж в 2016 р., проте збитків за порушення зафіксували майже в 8 разів більше – на 74,8 млн грн у 2017 році проти 9,8 млн грн у 2016. Це наочна ілюстрація того, як працює новий рибоохоронний патруль. Проте роботи ще дуже багато, рухаємося далі», – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

    Найбільш інтенсивно боротьба з ННН-рибальством була в областях, де вже запущено рибоохоронний патруль: в Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській області, Азовському басейновому управлінні та Управлінні оперативного реагування «Рибоохоронний патруль».

    Станом на початок липня 2017 р. по всій Україні запущено 19 управлінь рибоохоронного патруля, де працює 353 патрульних. Вони проводять рибоохоронні рейди на водоймах, перевіряють законність продажу риби та ін. водних біоресурсів у точках продажу, дотримання режимів промислового рибальства підприємцями галузі, співпрацюють з громадськістю, а також ведуть роз’яснювальну роботу щодо правил рибальства серед рибалок.

    Держрибагентство продовжує реформу органів рибоохорони, триває донабір в управління рибоохоронного патруля у 3 регіонах: Одеській, Запорізькій, Дніпропетровській області, набір до Волинського рибоохоронного патруля.

    Нагадаємо, в 2017 році запущено Івано-Франківський, Миколаївський, Рівненський, Тернопільський, Харківський, Одеський, Дніпропетровський, Київський, Закарпатський, Чернівецький, Луганський, Полтавський, Запорізький, Чернігівський, Житомирський, Донецький рибоохоронний патруль, Азовське та Чорноморське басейнові управління рибоохоронного патруля, а також Управління оперативного реагування «Рибоохоронний патруль».

    http://darg.gov.ua/_efektivnistj_riboohoronnoji_0_0_0_4306_1.html
     
    • Улыбнуло Улыбнуло x 3
    • Не нравится Не нравится x 2
  7. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Сьогодні, 15 серпня згідно Режиму промислового рибальства в басейні Азовського моря за 2017 рік почався промисел бичка, вилови якого можна буде здійснювати до 15 грудня. Вилов повинен здійснюватися драгами з механізованим способом використання з розміром (кроком вічка) у матні не менше ніж 18 мм у загальній кількості 45 одиниць. Драгами з ручним та напівмеханізованим способами використання, закидними неводами (волоками), каравками та підйомними пастками уздовж узбережжя Азовського моря у п’ятикілометровій зоні від мису Хроні до краю Білосарайської коси та від мису Ахілеон до краю коси Довгої, а також у Таганрозькій затоці та Керченській протоці включно з Таманською та Дінською затоками.
    Слід зауважити, що спвіробітниками Рибоохоронного патруля будуть проводитися перевірки документів та знарядь лову безпосередньо в морі, та при виході на берег. На судні повинні бути такі документи:
    1) Промисловий журнал зі всіма записами (час виходу, знаряддя лову, вид ВЖР який виловлюється, прилов);
    2) Копія дозволу на вилов водних живих ресурсів;
    3) Додаток до дозволу;
    4) Посвідчення рибалок.

    За несвоєчасні записи в Промисловому журналі чи відсутні документи на лову, відповідальний за лов несе Адміністративну відповідальність.
     
  8. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Згідно правил ЛЮБИТЕЛЬСЬКОГО І СПОРТИВНОГО РИБАЛЬСТВА, дозволяється вилов такких водних живих ресурсів у кількості та такими знаряддями лову:
    1) Риба - не більше трьох кілограмів на добу;
    2) Раки - не більше 30 одиниць на добу;
    3) Мідії - не більше 5 кг. на добу;
    4) Рапана - 10 од. на добу;
    5) Креветки - 1 кг. на добу.
    Слід зауважити, що добування ВЖР дозволяється без права їх реалізації!
     
  9. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    ПРАВИЛА ЛЮБИТЕЛЬСЬКОГО І СПОРТИВНОГО РИБАЛЬСТВА
    4.5.
    Лов безхребетних дозволяється:

    усіх безхребетних - ручним збиранням, а також:

    креветок, гамаруса, мотиля - однією підсакою з діаметром не більше 70 см;

    мотиля - однією ручною драгою з діаметром не більше 70 см без застосування механічних пристроїв;

    мідії, черевоногого молюска рапана - щипцями, підсакою з діаметром не більше 70 см, підводним ловом без застосування аквалангів та інших автономних дихальних приладів;

    раків - раколовкою - "хапкою" з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою;

    "розщіпом" - не більше п'яти снастей на ловця.

    Забороняється лов раків у нерестовий період, під час линьки і виношування ікри, а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.
     
  10. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    АЗОВСКИЙ РЫБООХРАННЫЙ ПАТРУЛЬ ПРОВОДИТ МАССОВО-РАЗЪЯСНИТЕЛЬНУЮ РАБОТУ СРЕДИ РЫБАКОВ-ЛЮБИТЕЛЕЙ
    Сотрудники Азовского рыбоохранного патруля начали проводить массово-разъяснительную работу среди рыбаков-любителей. ПРАВИЛА ЛЮБИТЕЛЬСКОГО И СПОРТИВНОГО РЫБОЛОВСТВА должны быть чётко донесены тем, кто хочет полакомиться морскими дарами в пределах установленных норм и лимитов.
    На сегодняшнее время выпущены буклеты с чётко изложенными правилами и инструкциями. Именно здесь доходчиво расписано все правила, необходимые для правильного осуществления рыболовства.
     

    Вложения:

    • 6EGHBWoVEXc.jpg
      6EGHBWoVEXc.jpg
      Размер файла:
      202,2 КБ
      Просмотров:
      331
    • LuHcqvHV-2M.jpg
      LuHcqvHV-2M.jpg
      Размер файла:
      183,1 КБ
      Просмотров:
      237
    • au7U0JdtyyI.jpg
      au7U0JdtyyI.jpg
      Размер файла:
      275,7 КБ
      Просмотров:
      263
    • Улыбнуло Улыбнуло x 2
    • Не нравится Не нравится x 1