АЗОВРЫБООХРАНА (Бердянский территориальный отдел)

Тема в разделе 'Рыбинспекция', создана пользователем Геннадий AZOV, 16 мар 2016.

  1. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    РОЗМІЩЕННЯ ПОПЕРЕДЖЕННЯ АЗОВСЬКОГО РИБООХОРОННОГО ПАТРУЛЯ НА МІСЦЕВОМУ ТЕЛЕБАЧЕННІ М. МЕЛІТОПОЛЯ "ТРК МЕЛІТОПОЛЬ"
     

  2. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Інтерв'ю заступника Голови Держрибагентства щодо нерестової заборони


     
  3. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
  4. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    В АЗОВСЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ ВЗЯЛИ ЩЕ 4 ПАТРУЛЬНИХ
    За результатами конкурсу, який проводився 11-12 червня 2018 р. на зайняття вакантних посад до Азовського рибоохоронного патруля Державного агенства рибного господарства 4 кандидатів змогли пройти загальні та професійні питання. В найближчий час переможці конкурсу зможуть приступити до своїх посадових обов'язків.
     
  5. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    АЗОВСЬКИЙ РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ НАГАДУЄ: У ВІДМІННОСТІ ВІД ВНУТРІШНІХ ВОДОЙМ (РІЧОК, ОЗЕР ТА ІН.) В АЗОВСЬКОМУ МОРІ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ ВИЛОВ ВОДНИХ ЖИВИХ БІОРЕСУРСІВ БЕЗ БУДЬ ЯКИХ СЕЗОННИХ ОБМЕЖЕНЬ ДО 3 КГ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ПОРИ РОКУ!

    Протягом двох днів виявлено порушень на 53 тис. грн, - Азовський рибоохоронний патруль

    Сьомого червня під час здійснення рейду Азовський рибоохоронний патруль виявив грубе порушення правил рибальства. Так, близько сьомої години ранку було затримано чоловіка, який проводив вилов риби забороненим знаряддям лову – сіткою, у кількості три одиниці. При цьому порушник встиг виловити 71 екз. риби лобань, загальною вагою 14 кг. Збитки, завдані рибному господарству, склали 42 245 грн. Інцидент стався в Утлюкському лимані, в районі с. Стокопані Генічеського району.

    Днем раніше у затоці Сиваш, біля с. Миколаївка Генічеського району патрульними було затримано браконьєра. Чоловік, використовуючи ліскову сітку, незаконно впіймав 5 кг риби у такій кількості: піленгас - 6 екз. та сингіль - 12 екз. Збитки по даному факту склали 11 220 грн.

    За фактами порушень на громадян складено протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені в Генічеський райсуд.
    http://darg.gov.ua/_protjagom_dvoh_dniv_vijavleno_0_0_0_6211_1.html

    ПАМЯТКИ ПУНКТІВ 3.14 и 3.15 ПРАВИЛ ЛЮБИТЕЛЬСКОГО И СПОРТИВНОГО РЫБОЛОВСТВА
    https://www.facebook.com/photo.php?...63626469936.1073741826.100003089215283&type=3
     

    Вложения:

    • Информативно Информативно x 2
  6. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Відповідальність за порушення правил рибальства.
    За порушення Правил рибальства, винні особи несуть адміністративну або кримінальну відповідальність, у встановленому законодавством порядку.
    Так, за порушення правил рибальства, ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність у вигляді попередження або штрафу: на громадян - від 34 грн. до 170 грн., на посадових осіб – від 170 грн. до 510 грн. За грубі порушення правил рибальства, які пов’язані із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, заборонених знарядь лову або промислових знарядь лову без відповідних дозвільних документів, із виловом водних біоресурсів, що перевищує встановлені ліміти або добову норму вилову, ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачено відповідальність у вигляді штрафу: на громадян – від 340 грн. до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів лову та водних біоресурсів чи без такої, на посадових осіб – від 510 грн. до 850 грн. з конфіскацією знарядь і засобів лову та водних біоресурсів чибезтакої.

    За незаконне заняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, передбачено кримінальну відповідальність згідно ст. 249 Кримінального кодексу України, що передбачає штраф від 1700 грн. до 3400 грн. або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого
     
  7. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Пункт 3.15 Правил любительського і спортивного рибальства

    Забороняється лов водних живих ресурсів:

    - із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сітко-снастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.
     

    Вложения:

  8. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Азовський рибоохоронний патруль звертається до громадян з проханням - під час покупки варених креветок та рибної продукції поцікавтесь, будь ласка, щодо наявності будь-яких документів, що підтверджують законність їх походження!
     

    Вложения:

    • 38_48.jpg
      38_48.jpg
      Размер файла:
      59,3 КБ
      Просмотров:
      374
  9. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    А що ви знаєте про сомів?
    З усіх прісноводних риб перше місце по величині займає сом. Він розповсюджений майже в усіх річках, водосховищах та озерах України. При сприятливих умовах та достатній кількості їжі соми виростають до 3-4 метрів в довжину і вагою до 200 кг.
    Але у межах Вінницької області, річках Південний Буг та Дністер виловлені соми зустрічаються в значно менших розмірах.
    Сом - один із найбільш осілих видів риб. Вибравши собі місце проживання, він залишає його лише на період харчування та нересту.
    Основою раціону сома є: раки, молюски, інші види дрібних риб тощо. За перший рік життя він набирає до 600 грамів, а потім щорічно його вага подвоюється. Статевої зрілості ці водні біоресурси досягають на 3-4 році життя, коли їх вага становить 4-5 кг, а довжина - 70 см.
    Нерест сома розпочинається майже одночасно із сазаном, коли температура води сягає +16 градусів і вище. Кількість ікринок у сома коливається від 100 до 400 тис. шт. і що характерно, сом оберігає ікру до виходу личинки.
    За даними іхтіологічної служби Вінницького рибоохоронного патруля, популяція сома на теренах Вінницької області за останні роки значно збільшилась. Адже завдяки припиненню діяльності багатьох промислових підприємств, річки регіону стали чистішими.
    Сом не є основним видом риб в промислових "уловах", він значно частіше зустрічається на гачку в рибалки-любителя. Ловляться соми у теплу пору року на вудки, спінінги та жерлиці. Забороняється застосовувати у якості наживки цінні породи риб.
    Бажаємо вам гарної риболовлі та добрих уловів, не порушуючи правил рибальства!


    Протягом двох днів зафіксовано шість порушень, - Азовське басейнове управління
    26 липня під час проведення рейду Азовським рибоохоронним патрулем було зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Громадянин за допомогою двох сіток займався незаконною риболовлею. При цьому браконьєр виловив 31 особину піленгаса, загальною вагою сім кг. Інцидент стався у затоці Сиваш, в районі с. Семихатки. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 21 080 грн.
    Ще п’ять порушень інспектори виявили 25 липня.
    Так, в Приморському районі м. Маріуполь було затримано громадянина з «павуком». Завдяки оперативності рибоохоронних патрульних браконьєр не встиг виловити водні біоресурси.
    Згодом на цьому місці було зафіксовано ще одного порушника. Чоловік за допомогою «павука» виловив 800 гр риби, а саме: піленгас – 3 шт., тарань – 2 шт. та карась – 1 шт. Завдані збитки склали 2 227 грн.
    Ще двох чоловіків було виявлено в Бердянській затоці Азовського моря. Громадяни з човна займалися незаконною риболовлею за допомогою 20 «кураїв». В результаті браконьєри виловили 4 217 особин креветки. Сума збитків склала 5 018 грн.
    Крім того, було затримано порушника на р. Обіточна. Він здійснював незаконний вилов риби за допомогою сітки. Водних біоресурсів він не встиг впіймати.
    На всіх винних осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ буде направлено в суди.
    Також, 25 травня у м. Бердянську було виявлено незаконний збут риби. Порушник реалізовував 80 екз. в’яленого бичка без наявності документів, що підтверджують законність його придбання та сертифікату якості. Складено протокол за ч. 1 ст. 85 КУпАП.


    Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. №1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один екземпляр піленгаса становить 680 грн, тарані – 85 грн, карася -17 грн та креветки – 1,19 грн.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 1
  10. Геннадий AZOV

    Геннадий AZOV Рыболов

    Сообщения:
    108
    Симпатии:
    163
    Адрес:
    Бердянск
    Возраст:
    Припинений незаконий лов водних біоресурсів. Браконьєрша завдала збитків на 10 тис. грн.

    07.08.2018 о 23:50 м. Маріуполь Приморський район, державними інспекторами відділу рибоохоронного патруля № 3 м. Маріуполь, була затримана громадянка, яка займалася незаконним ловом риби, забороненим знаряддям лову сіткою «павук», у кількості – 1 од., та незаконно виловила рибу бичок 302 ос./5,5 кг.

    Сума збитка склала: 10 268 грн.


    Азовський рибоохоронний патруль повідомляє, що з початку місяця було викрито 25 порушень рибоохоронного законодавства. У тому числі 23 грубих порушення правил рибальства. Нараховано збитків на загальну суму 56 304 тисяч гривень. У правопорушників вилучено 24 незаконних знарядь лову та 18 кг незаконно добутої риби.

    Азовський рибоохоронний патруль повідомляє про наступне: під час проведення рибоохоронних рейдів, державними інспекторами відділу рибоохоронного патруля №3 Азовського басейнового управління Держрибагентства 09.08.2018 оглянуте узбережжя Азовського моря міста
    Маріуполь. Оглядом встановлено наступне: на узбережжі загибла риба відсутня. Явища задухи не спостерігається. Ситуація стабілізувалась та знаходиться під пильним контролем рибоохорони.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 2