Боротьба з браконьєрcтвом в областях України

Тема в разделе 'Борьба с браконьерством', создана пользователем Artfabber, 21 фев 2008.

  1. fidermen

    fidermen Рыболов

    Сообщения:
    820
    Симпатии:
    2.344
    Адрес:
    г.Знаменка Кировоградская-обл
    Возраст:
    53
    иванол, Брать воздушку и дырявить им лодки с расстояния, может тогда до них дойдёт. По другому у нас народ не понимает. А вот когда рёбра поломают и лодки порежут, тогда уже задумываются, стоит ли такая рыбалка таких затрат и здоровья. В основном безразличие наших граждан и способствует браконьерству. Каждый отреагировал бы на это звонком в рыбинспекцию или полицию. 100% отреагировали бы сразу. И браки задумались бы. Потому что зная, что любой увидевший из рыбаков позвонит и вызовет рыбохрану. Даже если бы к таким багрильщикам подошло 3-4 лодки с рыбаками одновременно и сказали, (вали отсюда) иначе отбуксуем на берег и передадим полиции или сами лодку порежем. Не думаю что у них появилось бы желание ещё раз в этом районе багрить рыбу. Мы тоже способствуем браконьерству своим безразличием и молчанием. Если от рыбинспекции можно откупиться. От агрессивно настроенных рыбаков не получится. Нужно брать инициативу в свои руки. Тогда будет результат.
    Только для этого нужно каждому рыбаку реагировать на это. А не так что один бросил рыбачить, и пошёл высказывать своё возмущение против 2-3 человек а остальные молча сидят и ловят рыбку.
     
    • Нравится Нравится x 4

  2. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Там по селам, на той стороне, почти в каждой хате бракоши. У каждого до 50 сетей на разную рыбу, вплоть до /по моему/110 очка. А рыбу сдают прямо в селе, местному бизнесмену, ... за пол цены. У его видно крыша хорошая, раз не боится.
     
  3. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    ист: https://www.facebook.com/groups/fishing.ck/

    Степан Журба поделился публикацией.
    15 мин.


    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=216b1faca695434f7eccdd37d1a9fe04&oe=5EF7FCBF
    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=8f3017a3ac459f941e710b882d6e508d&oe=5EFD56BD
    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=119ee69890ee18f2993bb15fe33c5f77&oe=5EF0671E
    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=cfcab4908f26449843e72f2fe9146691&oe=5EBDE037
    https://scontent.fkbp1-1.fna.fbcdn....=f6f6c12f24c054eb776f2e70782ecc79&oe=5EF675F4
    +9
    Степан Журба
    6 ч.
    ЧОМУ У ЦІЛЕНКО В СУДІ НЕ СКЛАЛОСЯ З ЧЕСТЮ ГІДНІСТЮ І ДІЛОВОЮ РЕПУТАЦІЄЮ ?

    ДЕКЛАРАЦІЯ КРУПЦІОНЕРКИ ЦІЛЕНКО - 2020
    ЗВІДКИ У ДЕРСЛУЖБОВЦЯ ВЗЯВСЯ АВТОМОБІЛЬ LAND ROVER - RANGE ROVER EVOQUE ЗА - 40000$

    МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З ГО "СТОП КОРУПЦІЯ"

    Подробиці тривалої боротьби з кришувальниками рибного браконьєрства під назвою "Кіровоградрибоохорона".

    Усе почалося рік тому, коли до громадської організації "Стоп корупція" звернулися місцеві активісти. Кілька років вони намагалися самостійно боротися з браконьєрами на Кременчуцькому водосховищі, але після марних зусиль почали шукати підтримки. https://youtu.be/dU6TNxomDFo

    Після виходу в ефір сюжету про масштабний антикорупційний рейд, проведений представниками "Стоп корупції" під час якого вони намагалися отримати пояснення від тодішньої очільниці Державної рибоохорони Кіровоградської області Тетяни Ціленко та в обласній СБУ, Ціленко подала позов до суду щодо розповсюдження про неї неправдивої інформації та про захист своєї честі, гідності та ділової репутації.
    Як з'ясували активісти, саме вона за сприяння обласної СБУ покривала браконьєрів, а також незаконно вимагала плати з рибалок.

    Рибоохоронна галузь на Кіровоградщині вже тривалий час потребувала тієї самої реформи, яка зараз проходить в Україні.
    Рибінспекції повільно починали називатися Державними агентствами рибного господарства.

    Приходили нові обличчя, нові люди, усе по-новому, принаймні так наголошували Ярема Ковалів і Ярослав Белов, колишні очільники Державного агентства рибного господарства України, проте, рибалки і громадськість Кіровоградщини вже давно не вірили в такі слова та обіцянки.

    Ще не встигла реформа дійти до Кіровоградської області, як Тетяна Леонідівна Ціленко (відома на Кіровоградщині під прізвиськом «Циля») вже тоді усім розповідала, що домовилась собі за місце начальника " Рибоохоронного патруля" Управління Державного агентства рибного господарства у Кіровоградській області

    Чесні робітники, орендарі, підприємці, рибалки нагадували усім, чим насправді займається Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області та хто є насправді сумнозвісна «Циля».

    Тетяна Ціленко, займала посаду начальника відділу охорони водних біоресурсів в Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області.
    За час своєї роботи на цій посаді Тетяна Леонідівна спільно зі своїми співучасниками екс-завідуючим відділом оперативної роботи Левченком А.В. і рибінспекторами Головченком О.В.і Котенком С.Ю. фактично поставили на так званий «счётчик» представників рибодобувної галузі Кіровоградської області.
    Таким чином, з кожного судна щомісяця стягувалась платня в розмірі 5000 тис. грн. за безперешкодне зайняття рибним промислом того чи іншого користувача водних живих ресурсів.
    Крім цього, для внутрішніх водойм Кіровоградської області (ставки тощо..) також було встановлено обов’язковий платіж у розмірі 10 тис. грн. Кожен підприємець, майже кожен рибалка знає хто така Тетяна Ціленко і її команда "рибоохоронців".

    При правлінні Тетяни Ціленко браконьєри Кіровоградської області фактично знищували водні живі ресурси Кіровоградщини, звісно за це частину прибутку, інколи доходило до 50 відсотків, вони віддавали на благо «Цилі».

    Особовий склад, підпорядкований Ціленко, систематично використовувався нею задля вимагання хабарів та здирництва, співробітники були вимушені виконувати злочинні накази, про ці та інші «діяння» Ціленко Т.Л. можна знайти дуже багато інформації у відкритій мережі інтернету.

    Також всім відомо, що Ціленко Т.Л. спільно з Левченко А.В. була фігурантами не однієї кримінальної справи, так у 2017 року працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області, в Світловодському і Онуфріївському районах, за матеріалами досудового розслідування, що перебували у провадженні відділу СУ ГУНП в Кіровоградській області внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017120000000168 від 09.10.2017 р. про те, що на початку 2017-18 роках службові особи на чолі з начальником відділу ВБР Кіровоградрибохорони Ціленко Т.Л. на території Світловодського та Онуфріївського районів Кіровоградської області, організували в нерестову заборону на Кременчуцькому водосховищі незаконний вилов риби та здійснювали її реалізацію, чим заподіювали істотну шкоду рибному господарству України.

    Крім цього в Управлінні захисту економіки Кіровоградської області були зібрані достовірні матеріали в повному обсязі, стосовно корупційного правопорушення Ціленко Т.Л. яка на протязі 2015-17 років, не задекларовувала свій автомобіль HONDA CR-V д/н ВТ 2888 АР, та фактичне місце свого тимчасового проживання - орендовану квартиру.
    Але до цього часу, завдяки своїм зв'язкам і хабарям, адміністративна справа відносно корупціонерки Ціленко Т.Л. до суду так і не надійшла?

    Уся незаконна діяльність «Цилі» звісно ж відбувається під пильним прикриттям правоохоронців, таким чином вже давно мережею ширилася інформація про тісні зв’язки Ціленко з окремими працівниками служби безпеки, ОДА, обласної прокуратури і ГУНП в Кіровоградській області.

    Проте завдяки зусиллям кропивницького осередку "Стоп корупції" Ціленко була відсторонена від займаної посади. А 29 січня цього року Світловодський міськрайонний суд відмовив у задоволенні її позову.

    Нещодавно особливу увагу викликала опублікована 25.02.2020 року, на офіційному сайті НАЗК декларація чомусь тільки за 2020 рік в якій Ціленко Т.Л. вказала придбаний 10 грудня 2019 року автомобіль LAND ROVER - RANGE ROVER EVOQ 2017 року випуску, який коштує у середньому - 40000$ https://public.nazk.gov.ua/…/32ff4d34-2f92-4b85-a90f-fad811…
    Звідки у рибоохоронця - корупціонера, такі статки на придбання такого автомобіля, яка все своє життя пропрацювала на державній службі, доводиться тільки здогадуватися?

    Окрім того, тільки після втручання громадської організації "Стоп корупції" у справу розпочалася реформація Рибінспекції Кіровоградщини.

    "Зараз звільнені всі інспектори та розпочалися конкурси на посади у новій службі. Старих інспекторів, які були учасниками "бєспрєдєлу", що тут відбувався, не братимуть", – розповів журналістам "СтопКору" Віктор Дудін.

    Відтепер замість колишньої Рибної інспекції працюватиме Рибний патруль. Кропивницький осередок "Стоп корупції" вже підписав з ним меморандум про співпрацю, який гарантує, що жодне рішення не ухвалюватиметься без участі представників організації.

    "Ми збираємося виходити разом з Рибним патрулем, коли розпочнеться нерест, та відстежувати браконьєрів", – сказав Дудін.

    На сьогодні браконьєри продовжують свою діяльність як зазвичай, тому що нова служба поки що не почала працювати офіційно. Проте вже у березні, за словами пана Дудіна, патруль має вийти на роботу та разом з активістами відловлювати порушників.

    Активісти кропивницького підрозділу ГО "Стоп корупції" домоглися повної реформації Державної рибінспекції у Кіровоградській області та підписали меморандум про співпрацю з новою службою рибної охорони.
     
    • Информативно Информативно x 2
    • Нравится Нравится x 1
  4. Т Михалыч

    Т Михалыч Рыболов

    Сообщения:
    1.230
    Симпатии:
    4.209
    Скрытая информация:
    Эта информация скрыта. Прочесть ее могут пользователи имеющие от 50 сообщений на форуме.
     
    • Нравится Нравится x 7
  5. Т Михалыч

    Т Михалыч Рыболов

    Сообщения:
    1.230
    Симпатии:
    4.209
    Игорь, что то у тебя с математикой ...
    Если на 150км или на 150 000 метров 17 115 шт сетей, то они стоят через каждые 8,76м или через 9 м!
    ОГО! Так получается рыбу из КремВХ надо переселять в другие места!
    У неё выработался "иммунитет" к сетям и она научилась их обходить! Правда если она там осталась
     
    • Информативно Информативно x 1
  6. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    • Нравится Нравится x 3
  7. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
     
    • Нравится Нравится x 5
  8. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
  9. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    Ист: https://www.facebook.com/groups/fishing.ck/

    Зоя Вовк поделилась публикацией.+ фото
    Поліція на Черкащині ☝️затримала колишнього правоохоронця і його спільників, які займалися незаконним рибним промислом.

    Близько 40 тонн риби, понад 80 кілометрів риболовецьких сіток, “чорна” бухгалтерія, професійні електролови, незареєстрована зброя, автомобілі, човни, майже півмільйона гривень та 17 тисяч доларів США - усе це поліцейські вилучили в колишнього працівника органів внутрішніх справ та його дев’яти спільників.

    Чоловіки організували групу й займалися незаконним видобутком риби на території Кременчуцького водосховища.

    У кожного були чітко розподілені ролі та кожен відповідав за свій напрям діяльності: робота з браконьєрами, закупівля незаконно виловленої риби, безпосередній її вилов та оптовий збут. Добовий обіг риби вираховувався тоннами.

    Діяли зловмисники під прикриттям офіційно зареєстрованого приватного підприємства.

    Отримавши необхідні дані, що підтверджують протиправну діяльність громадян, працівники поліції Черкаської області, під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури, із залученням спецпризначенців КОРД, батальйону поліції особливого призначення, роти з обслуговування водних об'єктів Управління патрульної поліції та підрозділів УДСНС області провели спецоперацію, в результаті якої припинили діяльність злочинної групи.

    Спецоперація тривала кілька днів та одночасно проходила і на воді, і на суші. Правоохоронці провели серію обшуків за місцем проживання фігурантів та в місцях зберігання й перероблення риби.

    Зараз вирішується питання про оголошення фігурантам повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України — незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, вчинене групою осіб за попередньою змовою.

    Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
     
    • Нравится Нравится x 6
  10. Игорь 1

    Игорь 1 Рыболов

    Сообщения:
    2.065
    Симпатии:
    3.046
    Адрес:
    Украина. Черкассы
    Возраст:
    63
    • Нравится Нравится x 2
    • Информативно Информативно x 1