Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Рибалка 12.10.2008

    Після кількохнедільної перерви в рибалці по незалежних від мене причинах наступила справжня "ломка". Треба було терміново кудись їхати, а інакше я б за себе не ручався :D.

    Так як далеко їхати не виходило, вибір один - Горинь в районі Азоту і судак.

    В 5-30 виїзд. Водій азотівського автобуса, певно, мав фамілію Шумахер :gi-gi:. Розігнав старенький Ікарус по нічній трасі так, що здавалося, зараз той розсиплеться.

    Виходжу з автобуса - темнота, хоч око виколи. Налобний ліхтарик розганяє густу темінь, та неохоче відступає, легкий туман клубиться, перекочується через дорогу. Дихаю на повні груди чистим вологим повітрям (вітер не з Азота). Красота: тиша, ніч, шум падаючої води їз шлюза. За що і люблю рибалку - за ці моменти повного єднання з природою. З туману безшумно виникають дві примари (пара грибників), так само тихо розчиняються в темряві позаду мене.

    Добре, що мав ліхтарика. А то скупався б по ночі. Вода сильно піднялася, позатоплювала прибережні кущі і навіть ті місця, де, зазвичай, стоїмо при ловлі. Вирішую йти до шлюза - там має товктися судак по високій воді.

    На шлюзі нормально виходить половити джигом, навіть не відірвав нічого, та покльовок не було. Ще кілька спінінгістів - із тим самим результатом. Паучатник, що ловив із мосту, також практично без улову, що не може не радувати , та засмучує те, що при активності судака він попадається в павук.

    Вернувся до першого поворота. Спробував з обривистого берега перевірити обширну обратку з ямою. Під затопленим кущем на повільній рівномірній підмотці отримую чи то ударчик, чи то задів за корч. Вирішую "добити" це місце. І не прогадав. На такій самій проводці бере судачок, десь пів-кіло. Поки я думав, як спуститися з 4-х метрового обрива і не впасти в воду, той махнув по-щучи головою і відчепився. Ще кілька секунд полежав на поверхні - і махнув на прощання мені хвостом. Облом у мене з судаками в цьому році. Але, все одно випускати - малий, так хай гуляє.

    Вже не раз думаю - був би човен - була б зовсім інша рибалка. А так - місць для забросу і так небагато, а тут ще й підйом води...

    На стріминах і в ямах покльовок не було. Взагалі, по такому рівню мало коли буває кльов. Риба прижалася до кущів. Але виходів мирної риби майже не бачив - нереальна тишина на нашій річці.

    Все одно, настрій хороший, сонце світить, тепло, завернув на старицю провести тест драйв новоприкупленим (і не дуже ново-) воблерам. Стариця зустріла прозорою водою, високим рівнем, хмарами малька біля підвітряного берега і відсутністю бою хижака. Лише жерех, як завжди, в своєму репертуарі - ганяє малька під самими ногами. Покупав Salmo Minnow 7см, Strike Pro MG-002A 6см, Yo-Zuri L-minnow 44, Jaxon Karas 8 см. Щука і окунь мовчали. Жерех ігнорував, хоча заховався за кущ і робив заброси так, що він мене не бачив, а на водоймі нікого, крім мене, не було. Я й не став впиратися, переключився на щуку.

    Strike Pro MG-002A приємно здивував живою грою на підмотці і легкістю твічування навіть нежорстким спінінгом (із-за невеликої лопатки). Salmo Minnow впирається набагато сильніше.

    На воблери - мовчок, для тесту пробую ще на колебло. Ще кілька спінінгістів прийшли - результат той же.

    Потім, на зупинці, розговорився з одним із рибаків. На моє припущення, що на річці орудують артелі бракон"єрів, той дав ствердну відповідь. Каже, що велика група браків, в тому числі оржівські лісники, двома лодками і електроловами пробивають річку від шлюза до Оржева, особливо, по підйому води. Якийсь дідок із місцевих намагався їх пожурити, так ті пригрозили, що спалять йому хату. От такі у нас справи ... От чому річка і здається мертвою. Але риба ще лишилася, хоча й клювати не особливо хоче. Будемо надіятися на краще.
     
    • Нравится Нравится x 20

  2. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    Олександія, 12.10.08

    Проїхав лісапедом три стариці від з.д. моста до волошок зі сторони Сергіївки, сама цікава перша стариця - глибина в русли 4-6 метрів, по краям камиш, мінус - закідати можно тільки з одного-двох місць, заважают провода електромереж (хто їздить дизелем з рівного в олександрію чи далі, зліва перед самим мостом через горинь), походу також підходив до горині, вода - висока, мутна. багато відпочиваючих, рибаків - не дужє, з ким не балакав - результат 0. два пацана з кустина на скутері років 12-13, розбалакались, активні місцеві спінінгісти, з їх слів з непоганими результатами! казали що був один вихід і один отгриз хвоста твістера.
    з обіду переїхав в сергіївку на заросший став в центрі села, буваю там інколи з поплавчанкою на карася, красноперку.... окунь загуляв під самий вечір, коли стих вітер, але видно не голодний --:p
    виполоскав за весь день все що було в коробочках по кілька разів! короче кажучи, жодного удара за цілий день! о така рибалка!

    :73562:
     
    • Нравится Нравится x 11
  3. Андрей-SATIV

    Андрей-SATIV Отключено за неуплату

    Сообщения:
    39
    Симпатии:
    386
    Адрес:
    Ровно
    Возраст:
    Сьогодні с другом по рибалці який щойно прийшов з армії вирішили половити на горині.(Азот)
    На місці були в 7.20.Біля дамби поки налагоджували спінінги спостерігали за чоловіком який ловив на павука з дамби.За 5 хв. поки ми бачили він витягнув судачка грамів на 300.
    Вода просто нереально піднялася.Тому залишив в горині 3 віброхвости зачепи є зачепи особливо по такій воді!Ловили ми на Копіто.Жодного удару не було та навіть виходів нормальних так і не бачив.Дойшли до місця впадіння Азотовскої канави в Горинь!Ну хоч тут порадувало ударом.Причому проводив на межі світлої води канави та мутної горині.Десь метра 2 від берега класний удар.Витягнув пусто та силікон майже збитий з джига і був покоцаний.Повертаючись ще трохи покидали але безрезультатно!
    Дивно але настрій сьогодні навіть кращий ніж коли щось ловлю!Мабуть це завдяки другу який прйшов з армії:)))):shv2:
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 10
  4. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    с.Дюксин

    12.10.08 На місті був приблизно 9,30 , жалкую що непоїхав раніше. Пішов зразу по старицях, після другого забросу самопальної колебалки була невеличка щука гр.600, приємно коли щось зробиш своїми руками і воно щей працює:ura: Була помітна активність хижака, через хв. 20 ще одна щука такогож розміру і на ту саму приманку. Блище до обіду активність падала(піднімався вітер) взяв ще такі самі 2 щуки на чорно-жовте копито. За цей час було 2 сходи і пару нереализованих ударів, після обіду кльов і активність хижака припинилась взагалі:стыдно:

    Повністю згідний з колегою, бракі в ціх місцях напевно забили болт на всіх, можливо рибінспекторам вістьогують, бо дійсно цей участок виглядає як мертва річка:злой:
     

    Вложения:

    • Зобр025.jpg
      Зобр025.jpg
      Размер файла:
      79,3 КБ
      Просмотров:
      394
    • Зобр028.jpg
      Зобр028.jpg
      Размер файла:
      34,5 КБ
      Просмотров:
      351
    • Нравится Нравится x 15
  5. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    19,10,08 с. Суськ

    Сонячна і вітряна погода не сприяла лову хижака. На річці був у годині 9-00, у трьох місцях не великий хижак(толі окунь, толі щучка)ганяла мальок, прополоскав все що було в коробці, безрезультатно. Та щей на стариці втопив колебалку, через зацеп сетки:злой:, жалію що небуло шнура щоб дістать і порвать.
    Бачів чоловік 10, у них 0, тільки у одного знайомого 2 щурика гр.400 на вертушку, взяв на болоті з невеликою глубіною, можливо там вода трохі краще зараз прогрівається і активність краща.
    Був на ставку в самому Суську(бувало непогані екземпляри ловив там, щука та окунь), але цього разу невеликі окуньці супроводжували мікро твістер, але брать його нехотіли.
     
    • Нравится Нравится x 14
  6. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    26.10 c.Олександрія

    Чудова сонячна погода, вода в р.Горинь почала спадати, стала прозорішою. В 10.00 перший пробний заброс мого батька метрів 5 від берега попав прямо на голову щупачку 400 грам, який тут же очутився на березі. Це вселило оптимізм і додало азарту!!!
    Через деякий час знов ударчик на ту саму приманку (вращалка лонг з мікротвістрком на трійнику), щупачок сходить просто на березі, плюх и нема))
    Я весь день вперто полоскав твістера на офсетніку по ямах, бровках, в надії ... в надії! один слабенький удар, і один вихід - бачав як супроводжувала приманку під самим берегом, але атака не відбулась, думаю я поспішив дістати з води, замість того щоб взагалі зупинити проводку! Як кажуть, кіксанув :gi-gi:
    Гарна осіння погода, по 100 за удачу і день водіїв на лоні природі, обговорення політичих новин, економічної сітуациї....повернулись додому вже в темряві, задоволені, в гарному настрої.
    Логічне питання жінки "...і де ти був?" :gi-gi:
     
    • Нравится Нравится x 12
  7. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    В связи с семейными обстоятельствами сумел выскочить на рыбалку только на Горынь и только на пару часиков.
    Договорились с Толиком и Костей на 6-15 (по старому), но в связи с переводом часов пришлось их будить :), но на место попали почти во время – к началу рассвета.

    Вода в Горыни еще высокая, но уже значительно упала (давно не был). Течение оч. сильное, поперек течения джигой 20 гр. еще дно пробивается, а под углом 45 градусов меньше 25 грамм уже не катит… Не помешало б джигу еще поболее, но была с собой только 25 и то одна.

    Буквально на 5 забросе удар, подсечка и приятная тяжесть ворочается под водой. Но кайф продолжался не долго – секунды 3 :) – сход :(. Жаль! По ощущениям судачок поболее кило был…
    Осмотрел головку – следов нет, потом уже (как рассвело) увидал отметины на хвосте твистера.
    И опять забыл про контрольную подсечку, а времени на нее было достаточно…

    Еще час полоскания приманок на «своем» месте принес 2 удара и неплохих, но видать не судьба… В этот раз судачек отметился на головке…

    После прошелся по другим перспективным местам, но ноль… У Толика с Костей тоже ОП, правда они как и я не готовы были к высокой воде и быстрому течению...

    По опыту прошлых лет - мои уловы случались с рассвета до 9 утра, редко (когда пасмурно) - до 11.
    В 11 собрались и поехали домой.

    Вывод – ездить/пробовать надо, не то что в прошлом году – только 2 незачетных судачка и больше не одной зазубрины на джиге (рыбачу по судаку на Горыни только поздней осенью и зимой)…
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 16
  8. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Район Азоту 26.10.2008

    Після святкування 3-х річчя синулі :присоединяюсь: зранку не вдалося встати вдосвіта, ледве розчухався на маршрутку на 7-30. Особливого бажання їхати не було, тим паче, що кльов судака вже проспав, але жінка дала "добро" на цілий день рибалки, то ж гріх було не скористатися.

    Поїхали вдвох з батьком. По приїзду став біля шлюза. Вода трохи впала, але ще високувата. Вже не така мутна, але до "кльової " чистоти - далеко. На землі - приморозок. Т-ра - +2 град. На перших проводках на резину "Master Spin" 7 см бере окунець грам під 300 і, після мертвої петлі, падає під берегом у воду. Далі - мовчок. Перевіряємо з батьком кілька судакових точок, що працюють по осені, - також тишина. В цей час пара наших рівненських спортсменів показують майстер-клас біля шлюза. Незамітно зупинився і підгледів іхній стиль проводки. Ловлять на лайтовики, але ж - судака %). Проводка - джигова, 2-ва обороти - пауза.

    Вже сонце високо, йдемо перед дамбу. Батько бере судачка грам 300, після фотосесії (показати жінкам, що були на рибалці ;)) випускаємо його. Незважаючи на втому після вчорашнього, приймаємо вольове рішення йти вверх по течії, поки стане сили.

    Доходимо до "кошари". Тут же дідок розказує, що один рибак в цих місцях щено взяв щуку на 4 кг. Після перекусу знаходимо вільне від спінінгістів місце на заболоченій мілині, яка срімко обривається вглиб. Проводячи під берегом незачіпляйку через коряжник, серед ударів об коряги прогавив покльовку щуки. Зрозумів лише тоді, коли жилка різко почала йти вбік. Вдарила в поводок - зігнула в омегу і лишила щітку порізів на джигу. Непогана була, певно. У батька - кілька нереалізованих покльовок.

    Вертаємося назад до шлюза. Я біля шлюза взнаю у рибаків, що спортсмени таки вимучили судака на 1 кг на першому повороті, знайомі тролінгісти показують єдину щуку за 2 кг, зловлену не на річці, а в стариці на 6 см Джексон чи то Tingo, чи то Karas натуральної світлої розкраски (носова лопасть з вігнутістю, але буква О в назві - з крапками, а не хвилькою).

    Вже сядає сонце. Пробуємо ловити судака. Батько бере ще одного, але вже залікового під берегом і на цьому завершуємо рибалку.
     
    • Нравится Нравится x 19
  9. Konstantin

    Konstantin гость Временно заблокирован

    Вот пару фоток за 27.10.
    Несмотря на полный штиль в клеве,эстетическое удовольствие я все же получил.
     

    Вложения:

    • PA260001.JPG
      PA260001.JPG
      Размер файла:
      248,6 КБ
      Просмотров:
      317
    • PA260002.JPG
      PA260002.JPG
      Размер файла:
      251,3 КБ
      Просмотров:
      295
    • PA260005.JPG
      PA260005.JPG
      Размер файла:
      264,2 КБ
      Просмотров:
      310
    • PA260011.JPG
      PA260011.JPG
      Размер файла:
      229,6 КБ
      Просмотров:
      283
    • Нравится Нравится x 9
  10. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    c.Олександрія

    30.10, четвер, домовились з батьком в 6.00 біля з.д. моста. батько спізнювався, я пішов сам на старицю, де пару днів тому в мене був досадний зхід разом з приманкою з моєї вини (короткий повідок). прийшов ще в сутінках, кілька забросів... через пів години підтянуся мій напарник але пійшов одразу на горинь. короче, їду я вже на роботу, 9.30 дзвонить, є! і де ви думаете!? там між з.д і старицію, що блище до сергіївки є калюжа, прямо на лузі. іі зазвичай затоплює коли висока вода, рівень там даже важко сказати, якщо сантіметрів 20-30 є, то добре. я багато раз проходив мімо, даже й не міг подумати... взажування показало 2,6кг! шлунок порожній, видно їсти бідоласі там вже не було що!

    03.11, сьогодні, мій старий знов витянув на моїх очах з трави на пляжі 0.5 кг щупачка. це вже 3-й в одному місці! спрацювала оберталка Silver Strim №4, латунь здається. між іньшим, попередня також на якусь безродну оберталку з мікротвістерком на трійнику. так що залізо рулить!

    я ж вперто майже щоранку перед роботою полоcкаю резину! покі 0! :gi-gi:
     
    • Нравится Нравится x 16