Экология водоемов Украины. Обсуждение

Тема в разделе 'Прочее о рыбалке', создана пользователем Биос, 15 июн 2007.

  1. fidermen

    fidermen Рыболов

    Сообщения:
    820
    Симпатии:
    2.345
    Адрес:
    г.Знаменка Кировоградская-обл
    Возраст:
    53
    Гаррри
    Привет Игорь. Согласен. Восстановление ГЭС будет очень затратным и длительным процессом.
    И не очень рентабельным в наше время. Скорее всего, будет восстановлена плотина с регулируемым уровнем и сбросом воды.
     
    • Нравится Нравится x 2

  2. иванол

    иванол Рыболов

    Сообщения:
    504
    Симпатии:
    2.721
    Адрес:
    Херсон
    Вітаю всіх колег!
    У Каховське водосховище, яке було спустошено влітку 2023 року почала прибувати вода. По словам екологов зараз пішов спуск тої води, яка назбиралася в верхів'ях Дніпра під час зими. Вода прибуває по річищу Дніпра та розливається, про що свідчать супутникові знімки. Якщо подивитись зверху на супутникові знімки або на мапу Великого Лугу - то від Дніпра розгалужуються десятки й сотні проток, далі вони галузяться як кровоносна система, на менші - менші протоки, такі от капіляри своєрідні, і доходять до найвіддаленішіх куточків цього Великого Лугу.
    Такого не було 65 років. Те, що це відбувається, це дуже позитивний процес. Тому що для того, щоб плавні Великого Лугу, якій може відродитися, були, їм життєво потрібна весняна повінь. Якщо цього не буде - плавні просто деградують.
    Причина того, що відбувається - не зовсім природна. Річ у тому, що весь каскад Дніпра регулюється кількома гідровузлами електростанції, і те, що там є вода - результат управління цим каскадом.
    Зараз треба імітувати приблизно той режим, який існував у природі, коли велика вода приходила в Дніпро весною. Потім, максимально до кінца літа, поступовий рівень води знижувався та осінню зазвичай рівні були дуже низькі. Богато чого залежить від погоди - якщо буде достатньо опадів в басейні всього Дніпра, є надія що відповідний режим буде підтримуватись до початку літа.
    Надалі наявність цієї води вплине на екологію позитивно. каховское вдхр..jpg
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 2