Одежда рыболова(костюмы,курточки,штаны,пусера,футболки и т.п.)

Тема в разделе 'Оборудование, снаряжение', создана пользователем Sywooch, 25 окт 2007.

  1. Somik

    Somik Рыболов

    Сообщения:
    212
    Симпатии:
    1.584
    Адрес:
    г. Кременчуг
    Возраст:
    59
    :142:
    А как такие брюки сочетаются с забродами? Посоветуйте какие лучше купить заброды до пояса или полукомбинезон. И по материалам - резиновые или неопреновые. Что практичнее? На данный момент спинингую с берега, но надеюсь скоро обзавестись надувной лодкой.
     
    • Нравится Нравится x 1

  2. pasha_dima

    pasha_dima гость Временно заблокирован

    Неопрен не дружит с ветками и кустами.
     
    • Нравится Нравится x 2
  3. Viktor_ua

    Viktor_ua гость Временно заблокирован

    Никак

    Добавлено через 1 минуту
    Я купил себе полукомбинезон Lexpro fisher польский 320 грициков, очень удобный и практичный.
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. Максимик

    Максимик гость Временно заблокирован

    Костюм Norfin Arctic

    Есть намерение купить костюм Norfin Arctic. Много читал, много интересовался по данному поводу -- всё устраивает, можно сказать, что костюм почти безупречный... ПОЧТИ... Заглянул на внутреннюю поверхность костюма, увидел бирку... Производитель не рекомендует ни стирать данный костюм, ни подвергать его химчистке. И в то же самое время ни одной рекомендации по устранению нечистот. А что же делать, если на рыбалке вдруг ерши одолеют -- как ни старайся, в "сопли" вывозишься... Может, кто в курсе, как ухаживать за костюмчиком?
     
    • Нравится Нравится x 1
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    На скільки мені відомо, подібний костюм, як і інші, зроблені із т.з. "дихаючого" матеріалу (вентилює повітря, однак не пропускає воду) дійсно не можна прати класичним способом, а от як раз "суха" хімчистка саме те.
    Р.С. Сам теж підбирав собі відповідну "дихаючу" тканину, типу гортекса, для пошиття костюма, проте вирішив не заморочуватися, а взяти звичайну водонепроникну тканину. Так і дешевше і практичніше. І не потрібно хвилюватися - особливо не запаришся (із власної практики, користую не перший рік подібну куртку)
     
    • Нравится Нравится x 2
  6. paranoid

    paranoid гость Временно заблокирован

    Я взял себе SnowBee с точно такими характеристиками. 100% водонепроницаемость и дышащие. После полноценного дня рыбалки под проливным дождем- ни какого намека на конденсат. Компактный, ветро-водонепроницаемый. Одного свитера под него хватает на сезон октябрь-ноябрь. До того в эту пору пользовался своим зимним Норфином- он грубоват, громосткий и порой жаркий.
     

    Вложения:

    • DSCN2345.jpg
      DSCN2345.jpg
      Размер файла:
      461 КБ
      Просмотров:
      1.435
    • DSCN2348.jpg
      DSCN2348.jpg
      Размер файла:
      494,2 КБ
      Просмотров:
      1.342
    • DSCN2356.jpg
      DSCN2356.jpg
      Размер файла:
      619 КБ
      Просмотров:
      1.245
  7. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Можливо помиляюсь, але висновки із власного досвіду.
    В літньо-осінній сезон "дихаючі" водонепроникні костюми мають безперечну перевагу - відсутність конденсату і як наслідок дискомфорту у користувача.
    В зимовий період ці критерії відступають на задній план, поскільки відносно товстий прошарок підкладки-утеплювача є сам по собі достатньо нормальним поглиначем вологи. В той же час, суттєвою перевагою звичайної водонепроникної тканини є те, що ви прямо на місці можете взяти і "помитися" біля води, якщо, наприклад, всунулися в багнюку чи ще щось подібне. Тобто такий матеріал набагато практичніший, що особливо актуально при регулярному використанні в різних екстремальних умовах.
    Ну і ціна, звичайно, відрізняється.

    Добавлено через 16 минут
    Згадав про ще один ньюанс відносно "дихаючих" тканин. Спілкувався із знайомим, який по роду служби користується такими костюмами. З кожною хімчисткою (звичайне прання для таких тканин взалі заборонене) дихаючі властивості зменшуюються, а водонепроникність зменшується. Зате, поки нові, марш-кидок на 20 км - як відпочинок в Анталії:)
     
    • Нравится Нравится x 6
  8. sbodnya

    sbodnya гость Временно заблокирован

    Только недавно узнал, что нельзя стирать изделия из мембраны:). Два года стирал лыжную куртку(5000 mm H2O, 5000 gr/m2/24hrs БайТекс) в стиралке на деликатном режиме, и ни чего. :) Три часа рыбачил под мокрым снегом, в перемешку с сильным дождем, и не промокла. Стирал раз двадцать
     
    • Нравится Нравится x 6
  9. paranoid

    paranoid гость Временно заблокирован

    ВикторGVS, Вітя, я не думаю, що буду вдягати його, коли на дворі зимно. Я його брав на літо та осінь-весну біля 13-15 градусів. А що до недихаючого с піддіванням теплих речей і без конденсату- то в це не вірю, бо маю дощовик у вигляді куртки та штанів, скажемо з резино-поліетилену, цілковито не дихаючий. Так от при піддіванні термобілизни і легких штанів, які би по теоріі мали би вбирати вологу- нічого такого не виходило. Я був мокрий увесь від конденсату.
    А що до прання, так я намагаюсь не забруднюватись, та й думаю після того, як на воді промиєш рукава, то що- нічого з ним не станеться. Наперед сказати нічого не можу. Пройде час- побачимо.
    Просто цей комплект брав по рекомендації людей, які його протестували неодноразово. Якщо прослужить мені 2-3 роки, то буду задоволений. Вічного нічого немає.
     
  10. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Знаю, сам потію від різних накидок і курток:). На літо-осінь твій костюм чи подібний для ходової рибалки, полювання - супер. В той же час маю звичайну вонепроникну зимову куртку на товстій підкладці, під якою на зимовій рибалці, як правило, два ангорово-шерстяних гольфа, плюс білизна і нормальок.
     
    • Нравится Нравится x 1