ВОПРОСЫ-ОТВЕТЫ......

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем сержик, 30 май 2008.

  1. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    А детальніше. Самому регулярно попадався миньок як раз за ГЕС. Ловив і на вудочку і руками.
    На Горині, знаю, років 15 назад, були рибаки, які ціленаправлено їздили в кінці листопада, грудні на минька. Ловили екземпляри до 1,2 кг.
     

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    "А детальніше" - Уви, ловлю зараз виключно спіном і цілеспрямовано на минька не виїжджаю. Так співпало, що хлопці із Луцька поділились враженнями, а тут пдібна розмова на форумі. Та і вирішив кинути кілька слів, можливо кого й зацікавить.
     
    • Нравится Нравится x 1
  3. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Щодо ловлі минька на Горині.

    В саму холодну пору зразу за шлюзом Азоту ловиться миньок. Можна побачити рибаків, що приїжджають на вечір і так і лишаються ночувати, що спочатку було дивно %)(холод - собачий), але коли зрозумів, що сидать на минька, - то друге діло. Відносно їхніх результатів точно не знаю, але якби не ловився, то не сиділи б :).
     
    • Нравится Нравится x 2
  4. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Хочу морально підтримати нашого колегу Костю. Не опускай руки ;) :ura::somyara::wo_kakaya:

    Судак на Горині скоро може стати недосяжною мрією багатьох рибалок. В умовах зменшення його популяції, складного гідрологічного режиму Горині (постійні підйоми/спади води, помутніння/просвітління), процвітаючого бракон"єрства, нестійкої погоди (особливо помітна її різка зміна на вихідні) фактор удачі в лові судака фактично пропадає і на перше місце виходить тяжка праця по пошуку його місць стоянок, часу виходів на кормління,
    знання і розуміння його міграцій як сезонних, так і практично щоденних.

    З усього цього єдиний висновок - щоб ловити стабільно судака, потрібно "конкретно піднапрягтись", морально підготуватися до "прольотів", тримати коробку повною і ніколи не впадати у відчай. І шукати, шукати, шукати ...

    А з іншої сторони - здався він тобі, той судак. Головне зрозуміти, що в рибалці у тебе виходить і від чого ти отримуєш задоволення. Судячи по твоїх звітах, у тебе добре виходить із щукою, та й на мікроджиг невже ти не дивував колег-рибалок вагомими трофеями на фоні їхніх "прольотів"? Краще направити свою енергію на те, що в тебе добре виходить, і розвивати ці уміння та навики. А там і судак стане для тебе вже не мрією, а так, приловом;).

    Удачі
     
    • Нравится Нравится x 8
  5. Вектрум

    Вектрум гость Временно заблокирован

    Привет рыбацюги как на Горыне обстоят дела с ловлей налима. Ездил ли хто либо.
     
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Є запитання до колег-формучан. Що робити із забагреною рибою, яку було піймано випадковим чином (не спеціально). ТОбто, ловиш джигою чи іншою приманкою, а тут тобі на - виаймаєш, приміром як у мене вчора (ляща). А узяв він оказується "не стандартно" - забагрився. В нього вже травма. Щука, приміром, що трапляється мені, дрібна (до 0,5 кг і навіть до 0,6 кг) - відпускаю без проблем, хоч у неї також після виважування у пащі робиться травма. Але знаю, що таким чином, вона ще виживе. А ось як щодо мирної риби - не знаю. Та і якось все рівно совість шкребе - оскільки забагрилась. Виїхав на рибалку - а тут тобі 8 риб витягуєш "не правильним" чином. Можливо, є рибалки, що стикались із таким явищем. І що можуть порадити на цей рахунок, питання совісті тут доволі відчутне. Ось і пишу мало не краснію. Виставляю на чесний суд.
     
    • Нравится Нравится x 1
  7. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован


    Вітя, не переживай...
    В мене також бували випадки багріння, що правда хижої риби :), але в цьому випадку я себе заспокоював – що промахнулася... ;)

    Якщо риба закровила, то випускати не варто...
    Гірше коли свідомо ловлять „драчами” :злой: та калічать мабуть в 5 разів більше риби ніж забирають:злой:.

    Можливо, якщо будеш ще рибачити в цих місцях - потурбуйся щоб захистити гачки від таких та інших зачепів – роби незачипляйку...

    А на рахунок сіток телефонуй в Рівненську рибоохорону (черговий) – 8-067-360-78-56
     
    • Нравится Нравится x 6
  8. Свояк

    Свояк Рыболов

    Сообщения:
    695
    Симпатии:
    4.188
    Адрес:
    Днепродзержинск
    В.В.В. не заморачивайся сильно с забагренной рыбой. Если экземпляр товарный - добросовестно забирай, если недоросль - поступай, как с той которая взяла нормальным образом. На нашем телевидении (не знаю, показывают ли в других регионах) в передаче "Особенности местной рыбалки" показывали, как президент рыболовного клуба "Цвет" гр. Аленин при джиговой рыбалке карпа на 10 кил за "яйца" вымучивал. Карп в родную стихию отпущен не был, так, как его уже убиенного взвешивали. Ничего, общественность промолчала, хотя пару лет назад за такие действия очень бурно порицались. Вот так-то.
     
    • Нравится Нравится x 4
  9. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Дякую колегам за підтримку і за телефончик персонально. Обов"язково використаю тел. номер за призначенням.
    Власне, як воно вийшло - ловив у тих місцях, де знаю, що там періодично виходить окунь і, звісно, щука. Та оскільки це ями, то більш ніж очевидним є і те, що біла риба туди зайде або проходитиме.
    Ще одне відзначу, що того дня із 8 рибин - забрав 5 штук. Визначав за критеріями: наскільки була вражена гачком (трійників на приманках не було зовсім) і чи є риба нормального розміру. Так ось одну і єдину щучку відпустив, бо вцепилась у хвостовій частині (хоч знаю, що таку вже забирають сміло), ще двоє рибин - були забагрені за верхню частину тулуба (не живіт) та і розмір дотягував до ладоні, хоч бачив не раз рибалок, що таких беруть за милу душу. Інші були, і справді, непоганого розміру, але слід гачка був у животі. Якщо поранив внутрішні органи, то шанси у них ..., тим більше, що гачки стояли фірмові. Однак все одно - осадок лишився.
     
    • Нравится Нравится x 2
  10. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    12/12

    вчера вечером выключая свет в гараже, обратил внимание как славно светятся флюорисцентные (не уверен, правильно ли выразился) виброхвостики в темноте....


    ....не спалось.
    телек клац-клац,не работает, сломался - серьезно говорю. почитал бульварчик, ну чем еще заняться?
    6.45, темно, иду на старицу, за ж.д.мостом с лайтовим спиннингом, поставил пульку 4 гр, виброхвостик-светлячок. думаю много ловить не буду, пару хвостов по 2-3кг чисто на выходные побаловаться рыбкой, и домой. :somyara:
    ...первый легкий пристрелочный забросик, слышу - бряц-бряц....
    я подошел ближе к воде, рукой....Ё! ледок!
    наловил называется :gi-gi:

    и такэ бувае!
     
    • Нравится Нравится x 9