Пингвинарий для начинающих

Тема в разделе 'Зимняя Рыбалка (пингвинарий)', создана пользователем Fly, 6 янв 2008.

  1. sabat

    sabat Рыболов

    Сообщения:
    301
    Симпатии:
    930
    Адрес:
    Кривой Рог,
    Возраст:
    54
    Для начинающих и не очень !!! ;)
    Так вот в умном журнале прочел шо хорошо иметь маленькую мотыльницу на колене !!! %) Типа ложешь туда часть мотыля крепишь резинкой - жгутом и при бешенном клеве не тратишь много времени на перезаряжание мотыля ;) Такэ используют СПОРТСМЕНЫ !!! :)
     
    • Нравится Нравится x 4

  2. Antony Fisherman

    Antony Fisherman гость Временно заблокирован

    Сомневаюсь я ..развичто ето мотильница с електроподогрвом.....он же там задубнет на колене......лучше за пазухо держать..а вобше спортсмены без мотыля ловят(чаше)
     
    • Нравится Нравится x 4
  3. sabat

    sabat Рыболов

    Сообщения:
    301
    Симпатии:
    930
    Адрес:
    Кривой Рог,
    Возраст:
    54
    .... не ложить надо мотыля немного потом досыпать а время очень и очень экономится ... а основную массу мотыля естестванно за пазухой или за щекой %)
     
    • Нравится Нравится x 3
  4. VOBLIK

    VOBLIK гость Временно заблокирован

    :ng_z_7: А что-бы каждый раз не скидывать резинку с коробки и свободно открывать крышку, делаеш так; в боковых стенках прорезаеш пазики глубиною в толщину крышки, прикладываш короку к ноге, накидываеш резинку, а затем закрываш крышку и открываш-коробка на месте.
    Правильно говорит sabat в зимней рыбалке важна скорость облова.
    Был у меня клёв 20мин. поймал 12 подлещиков гр. ло 600 потом как обрезало, стая ушла. Тов. по рыб. пока возился поймал 2х и ... в результате я везун.:ng_wink:
     
    • Нравится Нравится x 6
  5. TUR

    TUR гость Временно заблокирован

    Это не правда. Спортивная мормышка, практически подразумевает ловлю с мотылем. Соревнования обычно проводятся на равнозначных участках в пределах зоны. У безмотыльщика очень маленькая вероятность обыграть спортсмена, который ловит с мотылем. Хотя такое было. На данный момент я не знаю спортсменов в Украине, которые бы выходили на соревнования без мотыля и принципиально ловили на голого.

    ЗЫ: У меня есть такая мотыльница от Салмо. Она крепится резинкой на ноге. Ее основной недостаток-она бывает открывается на бегу (ну, или при переходах от лунки к лунке). Пока особого удобства от ее использования я не ощутил.
     
    • Нравится Нравится x 3
  6. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Моя мотильниця, якою користуюсь років з 10. Це коробка з-під ювелірних прикрас. Придбати можна в будь-якому ювелірному магазині або підсікнути у дружини. Кращої, як на мене, мотильниці не буває.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 10
  7. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Універсальні мормишки

    Для успішної ловлі на мормишку зовсім не обов"язково мати ящик мормишок. Весь широкий асортимент можна замінити двома - чортиком і дробинкою. Всі інші мормишки - похідні від перших двох і ні чим не кращі, окремі просто - не гірші.
    В будь-якому випадку головне - проводка і тактика ловлі.
    В мене в ящику живуть:
    1. "Чортик" - безмотильна мормишка. Буває різних форм (округліший, продовгуватий, накручений з проволки і т.д.). До безмотилок також відносять "мурах", "уралку", які іноді працюють не гірше чортика, проте ніколи в моїй практиці не переловлювали чортика.
    2. "Дробинка" або "капля" для ловлі на мотиля. Універсальний колір мормишки - золотий, працює майже завжди. Чорний колір іноді використовую при чистому льоді на мілині. Ну і срібна або з металевим блиском буде незамінна по останньому льоду в період мутної води.
    Мормишки оснащені кембриками - зелний, жовтий, білий, чорний. Вага мормишок приблизно 0,6г - оптимальний варіант для глибин до 5м.
     

    Вложения:

    • морм.jpg
      морм.jpg
      Размер файла:
      28,9 КБ
      Просмотров:
      892
    • Нравится Нравится x 19
  8. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    тактика ловлі

    Основний принцип зимової ловлі на мормишку полягає в тому, що кількість виловленої риби прямо пропорційно кількості просверлених лунок. Бувають і винятки, про які можна говорити окремо.
    Зазвичай в перспективному місці робиться 3-6 лунок (на скільки вистачить здоров"я і дозволить товщина льоду). Курим. Далі 5-7 проводок і рухаємось далі від лунки до лункиі. Відмічаємо лунки, де відбулося клювання, до них слід повернутися. На незнайомому місці лунки сверлимо в лінію, шукаємо перепад глибин. Помічено, що риба тримається і переміщується по схилах затоплених русел річок, канав. Перспективні місця - будь-які нерівності (горби, впадини) на прямому плато, затоплені дерева, кущі.
     
    • Нравится Нравится x 18
  9. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Міфи про супер уловисті мормишки

    Мабуть всі чули історії про супер уловисті мормишки, які звучать приблизно так: «була в мене мормишка, всіх переловлював, клювало на неї скрізь, навіть у ванні покльовки траплялись,…поки не обірвав. Зараз таких не роблять і не купиш…»
    Поява таких історій не безпідставна. На практиці буває ловить рибак успішно на якусь мормишку, поки не обірве. Дістає іншу, а вже не те. Так і народжуються байки про уловисті мормишки.
    Насправді все банально просто. Міняючи снасть на іншу, з іншим кивком або просто перев»язуючи іншу мормишку, яка хоч і зовні схожа на попередню, але по вазі відрізняється, ми будемо мати зовсім іншу гру. Рибак нібито і робить аналогічну попередній, проводку, але за рахунок того, що стоїть інший кивок, інша вага мормишки, гра останньої, її коливання будуть іншими і не факт, що привабливими для риби.
    Тому практична порада, яку дотримуюсь сам: ловити на один кивок і мати всі мормишки однакової ваги. Класика ловлі на мормишку звучить так: на початку сезону потрібно використовувати мормишки більшої ваги і в глухозим"я" використовувати самі маленькі. Таке от, універсальною мормишкою вважаю вольфрамову вагою 0,6 г (на фото вище) яка однаково підійде в будь-який період ловлі на глибинах до 5 метрів.
    Ше одна цікава історія. Було це минулого сезону. На водосховищі повно старих лунок, які відкрилися після тривалої відлиги. Без особливого успіху пів дня обловлював широку акваторію водосховища, поки не натрапив на лунку, з якої з перервою в одну-дві хвилини раз за разом почав виловлювати мірну краснопірку від 100 до 200 грам. Поруч ще півтора десятка старих лунок, але клювало лише з двох. В інших, окремі з яких розташовані менше метра від уловистих – жодного клювання. Так і ловив. Біля однієї лунки стояв ящик, біля другої – пакет з рибою. Рибаки, які приходили на «на нюх» безрезультатно обловлювали по кругу мене всі лунки, окремі просили показати мормишку, врешті решт матюкнувшись, йшли ні з чим далі з думкою про те, що в мене супер уловиста мормишка. Коли збив свій рибацький азарт, почав досліджувати причину. Вода чиста. Позаглядував в лунки – картина кругом однакова – рівне дно з ковром минулорічних водоростей на дні. Лише при промірі глибини було помітно, що дві уловисті лунки розташовані на невеличкій бровці, не помітній зовні, і де глибина мінялася на сантиметрів 5-10. Як виявилось саме по цій бровці проходила «стежка», по якій краснопірка йшла з плеса в розташований далі очерет.
     
    • Нравится Нравится x 26
  10. ВикторС

    ВикторС Рыболов

    Сообщения:
    72
    Симпатии:
    55
    Адрес:
    Смила
    Возраст:
    В субботу приглашают на Днепр. А у меня с леской не очень. 0.12 для мормышки и 0.2 для блесны не толстая будет? А то до выходного купить негде, в селе живу...