Млинів

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем yustar, 4 сен 2008.

  1. Абракадабра

    Абракадабра гость Временно заблокирован

    В цих місцях місцеві ловлять білу рибу в основному на мормишку з підсадкою "блохи",не знаю правильної назви цієї букашки але думаю,що це і є той самий" козак".Сверлиться лунка в місці де на дні є кропивка,палкою з розгалудженням намотують та виймають зілля на лід і вишукують там цих "блох".
     
    • Нравится Нравится x 7

  2. Vetal

    Vetal Рыболов

    Сообщения:
    10
    Симпатии:
    82
    Адрес:
    Ровно
    Возраст:
    Да "блоху" то я знаю ще "бокоплав" називають а ось, "козак" то це здається інша якась букашка чимось схожа на "учитку" що живе в таких хатинках на течії. Хоча може бути і таке що "козак" то і є той самий "бокоплав" стверджувати не буду...
     
    • Нравится Нравится x 4
  3. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    это видимо ручейник
     
    • Нравится Нравится x 4
  4. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    Коли в Млинові дістаєш накручені на палку водорості (саме так добуваються блохи, козаки, бокоплави), то там стільки різних жучків і їх так багато, що видається ніби водорості шевеляться. Точно не скажу чи одне й те саме "блоха" і "бокоплав", але "козак" - це трохи інша букашка і це точно не ручейник. "Козак" темнозеленого кольору, як і бокоплав, довжиною близько 1см, майже циліндричної форми з чорненькою головкою. Місцеві частіше на нього ловлять ніж на бокоплава. Як правило, попадається крупніша риба.
    Р.С. Знайомий минулої зими з намитим в Млинові "козаком" ловив в Хріниках, де, до речі, "козака" немає (принаймні я пробував шукати і не знайшов). Так от там теж непогано ловив на нього крупного окуня.

    Добавлено через 2 часа 48 минут
    Як правило саме в районі Узлієва, навпроти ферми, ловлю і я. Там теж одні із самих уловистих місць водосховища. Шукати рибу потрібно або поблизу русла, яке проходить під узліївським берегом, або на різних ямках-горбах, яких в тому районі є дуже багато посередині плеса. В тому районі знаходиться багато джерел, мабуть тому там і тримається взимку риба, от тільки при довготривалій відлизі потрібно бути уважним (утворюються промоїни).
     
    • Нравится Нравится x 10
  5. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    22.01.09

    Мормишка з мотилем.
    Сьогодні кльов був значно слабшим, а ніж попереднього разу. Рибу потрібно було бігати шукати. А непоганий кінцевий результат (2,7 кг - підлящик, плотва, окунь, краснопірка, йорж) тільки тому, що повно відкритих лунок і не потрібно бурити - ходи собі від лунки до лунки.
    В районі, де ловили ("ворота") лід тонуий, повно промоїн під берегом. На вихідні при такій погоді там не половиш.
    Біля дамби лід значно кращий і до вихідних думаю простоїть.
     

    Вложения:

    • млин1.JPG
      млин1.JPG
      Размер файла:
      933,9 КБ
      Просмотров:
      581
    • 22.01.09.JPG
      22.01.09.JPG
      Размер файла:
      917,7 КБ
      Просмотров:
      544
    • Нравится Нравится x 16
  6. Vetal

    Vetal Рыболов

    Сообщения:
    10
    Симпатии:
    82
    Адрес:
    Ровно
    Возраст:
    Колеги підкажіть а як лід в районі Узлієва біля ферми, варто їхати на вихідні чи це вже небезпечна "забавка"
     
    • Нравится Нравится x 2
  7. Лещатник

    Лещатник Рыболов

    Сообщения:
    3
    Симпатии:
    24
    Адрес:
    Ровно
    Возраст:
    Не знаю,як в районі Узлієва біля ферми, але в район Підгайців їхати не рекомендую. Вчора (23.01) там були с приятелями, то двоє провалилися під лід, ледь витягли. Так, що ркаще біля дамби. Крупний окунь клюва та плотва.
     
    • Нравится Нравится x 7
  8. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    От в одному журналі побачив статтю про ловлю крупного окуня на "жука" на р.Видриця. По фото зрозумів, що їхній "жук" - це і є наш "козак"
     

    Вложения:

    • козак1.JPG
      козак1.JPG
      Размер файла:
      20,6 КБ
      Просмотров:
      655
    • Нравится Нравится x 6
  9. ВикторGVS

    ВикторGVS гость Временно заблокирован

    01.02.09. район с. Аршичин .
    Лід надійний, приморозило. Лише відкрите русло під узліївським берегом. Район "ворот" - від очерету і до самого берега суцільна відкрита вода.
    Кльова сьогодні взагалі не було. До обіду в активі було лише 2 окуня, грам по 100 і 150. Вже йшли на берег, зупинилися неподалік машини, де вдалося протягом кортоткого часу зловити десятка півтора невеличких пліток і густерок. Отаке.
     
    • Нравится Нравится x 14
  10. Vetal

    Vetal Рыболов

    Сообщения:
    10
    Симпатии:
    82
    Адрес:
    Ровно
    Возраст:
    Вчора 05.02.2009 року виїзд на риболовлю, було вирішено відкинути робочий будень і змінити на риболовне свято.... Приїхали в Узліїв біля 8.30 , їхали дуже довго так як стояв густий туман. Проїзджаючи по мосту в самому Млинові, були налякані що не буде льоду так як один риболов сидів на лодці.... Але коли приїхали до ферми і вийшли на лід то все стало на свої місця. Почали сверлити відразу біля камишів при вході на лід, але нуль.... Просуваємось далі в бік русла, чути голоси рибаків значить всі там. Ідемо туди перші 3 опускання приносять мені 3 невеличкі підлящика далі в лунці тихо, хоча місцеві ловлять плотву одна за одною. У нас поки такий результат: у батька 1 окунець маленький, у батькового друга Толіка 0, у мене 3 підлящика. Рухаюсь сверлю шукаю, нуль....Вирішено іду за "блохою" яку миють поруч, знаходжу біля 15 штук повертаюсь до лунок але кльов "відрізає" і у всіх настає тишина аж до 14 години. Хоча до цього часу батькові вдалося піймати трофейного окуня на "стоячую с мотилем" , згодом батько піймав ще гарну плотку і окуня. А я все ще був з 3 підлящиками, а Толік з 0 в графі улов. Мною було вирішено змінити мормишку на жовтий "банан" і йти з "блохою" на гачку шукати плотву. І я знайшов її не багато але півтора десятки насмикати вдалося. Далі риба знову втратила активність і все рибалка закінчилась. Що варто відміти це хамську поведінку місцевих (Дубенських) які напилися як "свині" розкидали по ставку купу пляшок, кульочків, сміття... Плюс ловили на жерлиці і забирали щучок вагою грамів 150 - 200.....Ноу коментс. І щей до того всього після декількох пляшок оковитої, розповідали мені що я сів на "його лунку" і "валю з неї рибу" хотілось дядька навчити "рибацької вічливості" але було багато цих "крутих рибаків" тому вирішив конфлікт не розпалювати, за для свого ж здоровя, а мирно перейти на іншу лунку. Хоча прийшовши на цю лунку той "рибак" так нічого і не витягнув. 15.30 збір і виїзд додому. По дорозі ще бачив цікаву річ замерзший короп в льоді, шкода гарненький екземпляр фото додається. Висновок риболовлі : ловити треба і на мотиля і на "блоху" рибу треба шукати. Що ж до льоду то він товстий але чи довго протримається незнаю. Усім ні хвоста ні луски. P.S : Якість фото не дуже- "мобілка"...
     

    Вложения:

    • 05022009(001).jpg
      05022009(001).jpg
      Размер файла:
      359,3 КБ
      Просмотров:
      690
    • 05022009.jpg
      05022009.jpg
      Размер файла:
      425 КБ
      Просмотров:
      618
    • 05022009(002).jpg
      05022009(002).jpg
      Размер файла:
      252,9 КБ
      Просмотров:
      725
    • Нравится Нравится x 18