Рибалка на р. Стир ( с. Малево, с. Більче, с. Красне, с. Ставрів, с. Підлозці)

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем B.B.B., 9 ноя 2008.

  1. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Дякую за запитання.
    Така вона вже моя тактика - жартую.
    По правді кажучи і справді, у Малево буваю частенько, але і не зовсім. Приміром, влітку і на початку осені ловив перважно у Хріниках. А ось у тому ж Малево - раза 2-3.
    Тепер по суті:
    - ловля у Малево є дуже складною без перебільшень. Піймати там окуня сьогодні (у період теплуватої зими) чи в кінці осені на спінінг - вартує рибацького адреналіну і терпіння. Риби там мало, а умови лову і справді не із легких (рівень води постійно "гуляє", браки, сітки тощо). Мене рибалка у Малево мотивує і коли вимучую бодай одного - маю рибацьке щастя;
    - на щуку зараз не полюю спецом - виключно йду на окуня. У Хріниках окуня - хмара, на річці у Малево - навпаки. Ось і пригадую своє дитинство, коли грав із хлопцями у футбол. Так ось, був у нас один старший хлопець (гарно грав у футбол). Так він брав у свою команду молодших і тих, хто слабо грає. Ось тоді він і відказав приблизно таке: "хочеш грати гарно у футбол - грай за слабшу команду". Так і мені - хочу навчитися гарно рибалити і ловлю сьогодні (однак не постійно) частіше у складніших місцях із солідним пресом. Малево - ідеальний ваірант. Проте після електровудки (почув від місцевих рибалок) від вчорашнього дня і справді доведеться від Малево на певний час відмовитись.
    З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 11

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Непогана рибалка була учора. Вдруге виїжджаємо вже на Стир у цьому році і вдруге маємо клювання.
    Отже, у минулі вихідні бачили тільки покльовки, але і це радувало. Попри те, що рівень води на той час істотоно був опущений (дякувати Хріниківський ГЕС, що так "дбайливо" ставиться до нашої річки, адже скинути чи добавити якийсь там метр-півтора води - для них стало нормою і все це на фоні однієї ночі чи дня) сам факт покльовок вже радував. Фотку із спущеним Стирем добавляю. По береговій лінії гарно видно - більше метра води і не потрібно ніякого бракон"єрства. І це за одну ніч. Місцеві кажуть, що із таким скиданням води не те, що риби не стане, а й річка перетвориться у струмок. Одне слово - безвідповідальність і безпредел.
    А вже учора Стир подарував не лише клювання, але і рибу.
    МІй товариш Сергій вже із самого ранку підіймає щуку на 1,8 кг - фото прикладається. Згодом мав ще клювання.
    Мій дядько ловить одного шнурка (грам на 200), потім у присутності Сергія мало не дотягує крокодила (за їх словами), але щука вже у самому березі відкушує металічний повідок.
    У мене лише два невнятних клювання. Пробував ловити на мікроджиг, але так і не вислідив окуня.
    Ще один приятель також лишився із обірваними приманками.
    Рибалкою залишились задоволені усі, попри на погоду, морозець і вітер із снігом. Власне, все.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 26
  3. va.lik

    va.lik Рыболов

    Сообщения:
    3
    Симпатии:
    13
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    Привіт!Де твої останні повідомлення?
     
    • Нравится Нравится x 2
  4. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    05.02.09. Вчора вдалось виїхати знову на риболовлю.
    Рибалка, як завше, без відповідних гараздів чи негараздів не буває. Так і в мене.
    Домовились виїхати на 6-30 год. ранку. А тут на передодні цілий фронт роботи, який розтягнувся до 6-45 год. ранку – тобто, довелось ніч не спати, навіть не було часу на зібрання, не те щоб перекусити чи взяти із собою харчі. Тобто, похапцем брав зранку у руки (рибальські причандали), що бачив і біг до машини. Хлопці вже „засмаркались” чекати, але терпеливо виждали. Згодом завдяки мені знову втрачаємо ще так до години часу. Одним словом приїхали до місця призначення вже після 8 год. ранку. Було нас усього четверо. Мій товариш Сергій, що минулого разу відзначився щукою на 1,8 кг, двоє решта приятелів лишили нас на річці, а самі гайнули у с. Липа – ловити велику щуку із човна.
    Погода видалась туманною, накрапував дощик, але тепло. Біля річки дощ однак згодом став ще більшим. По суті увесь день дощова погода із невеликими перервами. Але куди ти дінишся – вирвався на свободу, все – ось вона річка, твій спін, приманки в кармані – і гайда. Душа радіє, хоч надворі навіть дуже сіро і туманно та в голові наспівуються знайомі слова із пісні гурту „Океан Ельзи” – „… а за вікном майже весна”. Але настрій гарний, попри всі ті „сірі будні”.
    Отже, розпочинаємо процес лову. Перед цим із Сергієм міркуємо, чи не втратили бодай той ранковий час, адже на річці ми вже після 8 ранку. Згадуючи свої збори та той клопіт, а також те, що по дорозі вертались за деякими моїми речами, навіть фотіка і того забув узяти (згадав вже на річці) – всі підстави стверджувати про можливу погану рибалку, якщо вірити у прикмети. Однак було, насправді не так.
    Перші закиди приносять дві обірвані приманки. Козирні місця, що принесли минулого разу хлопцям вдачу, сьогодні не спрацювали. Отже, десь так години дві було втрачено на полоскання приманок. А потім стало як у фільмі „12 стільців” – „і тут Остапа понесло”.
    Заходимо із Сергієм на один цікавий поворот річки. Перші закиди – клювання – дрібний щупак (200-300 гр.). Згодом знову клювання – дещо більший щупачок, але і його доля жити далі в річці. Потім знову і так ще три рази. Одним словом, із обловленої акваторії було піймано 5 хвостів (щук вагою 300-500 гр.), одну з яких довелось забрати – заглотнула приманку (шанси на вижиття нульові).
    У колеги Сергія, на жаль, лише один досадний схід і все.
    Далі знову змінюємо місця і слід сказати, недаремно. Хоч і пройшли до 7 км берегової зони, однак враження були гарними. Що й казати – за той час вдалось узяти ще 3 щуки (одна на 1,2 кг, ще інша – на 700-800 гр. третя – до 400 гр.), але і її забрав, оскільки мала пошкодження), також узяв непоганого окуня, бачив кілька гарних клювань і виходів, ще тягнув одну щуку, що по мірках була до 1,5 кг і все це на очах Сергія, якому однак так і не вдалось зловити бодай одного хвоста – однак мав два виходи. Рибалку було завершено, результат лову для даної акваторії, як ніколи: 9 хвостів, кілька гарних клювань, одне невдале виважування і куча вражень.
    Саме йшло на вечір, ще двоє колег вертаються із с. Липа, забирають нас. Результат лову у с. Липа в хлопців нульовий, бачили кілька човнів, навіть з моторками, однак лише хтось із рибалок відзначився щукою на 1,5 кг та й годі.
    По дорозі додому презентую 1 щучку своєму дядькові, решту 3 щук із окунем забираю. Вже удома беру фотік і роблю пам’ятну фотку, яку і виставляю.
    Цікавою особливістю цього дня було те, що минулого разу усі клювання припали на ранковий час, а ось сьогодні – лише на день.
    Ось такий він зимовий спінінг.
    З повагою, В.В.В.
     

    Вложения:

    • P1040202.JPG
      P1040202.JPG
      Размер файла:
      558,8 КБ
      Просмотров:
      488
    • Нравится Нравится x 22
  5. Konstantin

    Konstantin гость Временно заблокирован

    Хочу высловить свое мнение по поводу поста.

    Большое спасибо за отчет,коллега!

    Теперь к основному.Вам не кажется,что щупачек намного маловат для того,чтоб его забирать себе?Если вы не отпускаете мелкую рыбу,то хотя бы не выставляйте фотографии со свидетельством того.

    Не сочтите за грубость,но,думаю,многие со мной согласятся.Форум пропагандирует честные и гуманные способы ловли.в.т ч.и гуманное отношение к природе.

    Заранее надеюсь на понимание и далбнейшое более сознательное отношение к подобным ситуациям.
     
    • Нравится Нравится x 5
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Жодних образ. Однак схоже на те, що все таки Ви недостатньо уважно прочитали мій звіт. Із виловлених мною 8 щук лише дві щуки варті того, щоб їх забрати. Та повторюсь ще раз. У першому випадку, коли на одному із перспективних поворотів вдалось виловити 5 щук, одна щучка глибоко заглотнула приманку - отримала пошкодження зябер (шанси на вижиття нульові). Згодом знову ловлю шнурка, якого вже помітно на фото - він також заглотнув приманку глибоко, що не лишало йому шансів на вижиття. Такщо і його довелось забирати. А так, можна не сумніватись - щуку до 0,5 кг відпускаю без собливих емоцій. тим більше, що у мене є свідки - раз така мова пішла.
    Моя Вам порада - читайте уважно звіт, без образ.
    За турботу про відпуск дрібної риби - моє окреме шанування. З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 13
  7. одрик

    одрик Главный Инспектор Команда форума

    Сообщения:
    678
    Симпатии:
    4.635
    Адрес:
    Каменское Днепропетровская обл.
    Возраст:
    54
    И еще уважаемый коллега В.В.В., нет не замечание а наоборот просьба! Ваш пост на мой взгляд был-бы еще интересней для всех рыболовов если бы в нем было описано......способ лова(имею в виду проводку), как искали и таки нашли приманку на которую было поймано зверье, ну и конечно сама приманка которая "выстрелила"...........
    Зраннее спасибо за понимание!:)
     
    • Нравится Нравится x 6
  8. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Як вже і писав - на рибалку 05.02.09 збирався в "попихах". Перед цим у свою коробку навіть не заглядав. Серед приманок у мене домінують твістера та віброхвости фірм Relax, Manns та дві приманки (твістери) Bass Assasin. В основному, всі приманки розміром від 3 до 6 см. Тобто, мікроджигом коробка забита на 90%. Та кілька приманок №2,5, №3 розміру по класифікації Relax або Manns.
    Тепер по кольорах.
    З кольором відзначу відверто - жодних переваг. Власне, на колір особливої уваги нині не звертаю. Судіть самі, у мене спрацювали такі кольори:
    - перламутр під золотистий та білий відтінок;
    - карамель;
    - хамелеон із зеленим відтінком;
    - салатовий і лимонний;
    - сріблястий.
    Здається, все. На колір і справді не звертав уваги. Взяв приманку і пішов. Три чотири проводки - заміна приманки і місця в тому числі.
    Тобто, шукати приманки мені не доводилось, що мав, те і використовував без переваг на улюблені кольори та відтінки, яких сьогодні вже і не маю.
    Пошук риби та проводка - це і, справді, було основним фактором.
    Судіть самі, класична ступінька - не працювала зовсім. Власне, перші дві обірвані приманки - це наслідок класики, одна із них незацепляйка. Не реагувала щука того дня, на мою думку, на класику. А ось елементи смикінгу та зависання приманки у воді - це да, саме те, чого вона хтіла. А класика у більшій мірі приманку утримує на дні. Щука ж, на мою думку, хтіла бачити приманку дуже чітко і "частіше", якщо так можна виразитись. ТОбто, саме зависання приманки у товщі води, незначні смикінгові ривки, іноді і потяжки - робили свою гарну справу. Для себе відзначив - щука повинна приманку гарно побачити і зафіксувати. Класика, на жаль, цього не дозволяє робити. Та і пора ж яка. Не то вже весна, не то зима. Не має вона тієї активності, щоб моментально підловлюти приманку під час класики. Слід було робити зависання приманки, можна було пробувати ловити вобами, однак їх не брав та і часу не мав на це. А так після 2-3 год. полоскання приманок у воді дійшов висновку про ті так звані зависання приманки у воді. Можна було робити проводку і без тих ривків - рівномірну, але повільну. Тобто, враховуємо стан щуки, її повільність.
    Ну і ще, місце, де стоїть щука - на той день вона в переважній мірі стояла на ближніх і дальних бровках. На руслі ні я, ні мій колега клювань зовсім не бачили. Мабуть, щука відчуває прихід весни і вже по троху починає переміщатися із нижніх слоїв води у верхні. Великим плюсом було те, що напередодні "улюблена" багатьма рибалками і місцевими жителями Хріниківська ГЕС не робила різких коливань зміни рівня води - у цьому відношенні нам пощастило. А так "курили б ми ту люльку".
    І останнє - ловля на руслі у моєму випадку - це переміщення і доволі часті. Зависати і обловлювати улюблені місця - це коли приїхав на годину-другу. А коли є цілий день - тільки похід "за орденами" на "дальний кордорн". В жодному разі не стояти на місці, оскільки якихось 20-30 метрів по руслу дають колосальну різницю. А коли проходиш 3-8 км - матимеш результат.
    Майже всі секрети видав! З повагою.
     
    • Нравится Нравится x 18
  9. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    08.02.09. На цей раз вдалось завчасно підготуватись та і виїхали ми цього разу вчасно без затримок. Поїхало нас четверо – мій дядько, Сергій, Василь і я. При цьому Василь бував у Малево 06.02.09 (п’ятниця) – упіймав щуку на 4 кг.
    Погода видалась гарною, хоч і вітряною із самого ранку. Власне, таку погоду і прогнозували. Та було тепло. Вітер південно-східний лякати не міг, хоч і був часом ривковий.
    Відзначу, що рівень води був вищий як у четвер 05.02.09 десь на 25-35 см. Місцеві жителі відзначили, що вода почала прибувати із суботнього дня (07.02.09). Це відразу вплинуло на прозорість води. Якщо у четвер вода на річці була прозорою, то сьогодні – мутна. Добре це чи погано? Для мене це і добре і погано. Якщо при чистій і стабільному рівні води нам доводилось у минулі рази спостерігати поодиноку мертву рибу, то в березі, то у воді, як наслідок дії браків, то сьогодні – цього вже не було. Очевидно, що вода піднімається і рибу це змушує рухатись. Тобто, можна очікувати, що риби на ямах куди менше, а тому шанси на вижиття і подальшу популяцію риби є. І це не може не радувати. Серед мінусів – складніше стало підходити до берегу. Там, де минулого разу можна було заходити, сьогодні слід було бути обережним – дуже слизько та і грузнеш в моменті. Очевидним є і те, що риба змінила свої місця, оскільки течія зростає та мутнуватість води також позначилась на зміні обставин.
    Отже, мій дядько відходить до своїх улюблених місць – на повороти річки і зависає там, мабуть на добру годину. Зрештою це і стало помилкою для нього, оскільки за цей час не мав жодних ударів і виходів. Василь пробує свої сили у місці, де піймав гарну щуку. Ми із Сергієм довго не зависаємо на окремих місцях, робимо переміщення.
    Перші свої закиди розпочав із оранжевого Relaxa розміру №2,5 на джигі у 7 гр., враховуючи ранковий похмурий час. Адже ще було темнувато. Та досить швидко міняю приманку на віброхвіст Relax Kopyto №2 на джигі у 3-4 грама лимонно-салатового кольору. Проводка знову – зависання та смикання. Досить швидко отримую перше клювання, однак щуку вдалось лише підтягнути до берегу (зацеремонився) – вона благополучно сходить сама. У ній ваги до 0,5 кг – в принципі це мене не бентежить, все одно відпустив би. Однак радості куди більше – кльов є!!!
    Далі все по напрацьованій схемі – зміна місця. Ставлю інший Relax Kopyto №2 на джигі у 2-3 грами (спина чорного кольору, низ перламутрово-голубоватого відтінку із срібними цятками). Проходжу обривистий берег. Стаю на перспективне місце. Роблю проводку і є клювання – ось вона. Заглотнула приманку глибоко (навіть повозився, поки діставав приманку), як не шкода, але їй „одна дорога” – мушу забирати, все рівно не виживе. Ось вона на фото. Відзначу, що ще перед тим як кидати, доводиться оцінювати горизонт закиду і проводки. Часто може бути так, що ми стаємо прямо рибі „на голову”. Мається на увазі, що близько до нас (на ближній бровці) могла стояти щука, а коли ми підходимо – відповідно її це лякає. Після пари закидів стаємо на точку.
    Проходжу дещо далі – і ще один гарний вихід – знову щучка. Як це не прикро, вона ще глибше заковтнула приманку (шанси на вижиття нульові) – забираю. Спрацьовує та ж сама приманка.
    Початок непоганий, кльов із самого ранку є. Вирішую ще раз обійти попередні місця, вертаюсь. В принципі не прогадав. Бачу, що на одному із місць присів місцевий рибалка – ловив на живця. Він же згодом відзначив, що учора у нього гарна сіла щука, якій не дав ради, пішла із поводком (відказав, що була більш як 6 кг).
    Отже, стаю на вільне місце і закид. І знову на тривалому зависанні атакує щука. Її не встигаю гарно підсікти, хоч і тримав. Вона все рівно сходить, але і це плюс. Спрацьовує та ж сама приманка. Роблю ще одне переміщення, закид і знову клювання. На цей раз щука опиняється на березі, її фотографую і благополучно відпускаю. Спрацьовує той же Relax. Відчуваю, що хтось спостерігає за мною, обертаюсь. Так і є – це місцевий житель. Чую, як він питає про кльов. У мене, на жаль, часу не має, поки розплутав шнура, відпустив, бігом переміщуюсь, адже відчуваю, що клювання буде не тривалим. Зрештою так і було, інтуїція не підвела – на день клювання не було. Отож, мій ранковий дебют – три чисто виловлені хвости, дві інші – програв.
    Дізнаюсь у своїх колег – Сергій із дядьком без жодних ознак клювання. У Василя та ж сама картина із нулем. Дивно, адже певний ранковий всплеск активності хижака був.
    Далі приймаємо рішення переміщатися уздовж русла. Зрештою пройшли ми і цього разу чимало – 5-7 км., можливо, і більше. Як і очікував, кльову на день не було. Якщо минулого разу у подібних місцях було клювання серед білого дня, то сьогодні – „зась” – кльову так і не вдалось побачити у тих місцях, де минулого разу ловив щуку. Лише одне місце подарувало незабутню мить. Саме у цьому місці минулого разу узяв окуня. Отже, спробую більш детальніше описати найбільш виразну для мене мить рибалки сьогоднішнього дня.
    Перші закиди на перспективному місці здійснив на Manns Predator 3 на джигі у 5 грам. Віброхвіст має червону пофарбовану спину, тіло зеленкувате із золотистими цятками, хамелеон. Клювань та тичків не було. Потім ставлю мормишку десь на 2 грами із ½ дюймовим напівпрозорим салатовим твістером – також нуль. Ставлю Manns Predator 2 на джигі у 2-3 грами. Віброхвіст має також червону пофарбовану спину, тіло зеленкувато-золотисте, хамелеон. Довго чекаю, щоб опустилась приманка на дно, стравив попередньо достатньо шнура. Все – приманка на дні. Далі проводка – невеличке підкидання, пауза, дно, підмотка. Далі легкий пунктир (на 2-5 см кінчиком спіна), ще один – пауза, дно, роблю більший ривок – є!!! Гарна важкість, гарний супротив, почало стравлювати фрикціон, пішли потужні ривки – сходить. Е-е-е-х! – а на душі незабутня мить. Можна сказати, що рибу ту відчув і в певній мірі підібрав те, чого вона хтіла. Адже перед цим можна було спокійно піти далі після першого закиду та першої приманки. Так ні, щось всередині підказало. Результат – три заброси, три різні приманки, три різні проводки – і незабутня мить, спогад про того красеня (більш за все файний окунь), що хоч і зійшов, але лишив такі гарні моменти, пережиття – за що, власне, і любиш спінінг.
    Далі ми блукали десь до 14 год. Не всім до снаги була така рибалка, були розчарування, але не без того. Рибалка є рибалкою – не завжди будеш у фаворі. Для мене ж рибалка була гарною, кльов був, щуку бачив, були зроблені певні висновки. Надалі приймаємо рішення переїхати. Вертаємось до машини.
    Отже, вирушаємо у Торговицю, куди прибули десь в районі 15 год. - звіт про рибалку можна прочитати у темі Торговиця (р. Стир, р. Іква) Рівненська область - http://fishing-ua.com/showthread.php?t=2986
    З повагою, В.В.В.
     

    Вложения:

    • P1040237.JPG
      P1040237.JPG
      Размер файла:
      555 КБ
      Просмотров:
      443
    • P1040225.JPG
      P1040225.JPG
      Размер файла:
      556,6 КБ
      Просмотров:
      472
    • P1040230.JPG
      P1040230.JPG
      Размер файла:
      564,8 КБ
      Просмотров:
      462
    • P1040242.JPG
      P1040242.JPG
      Размер файла:
      567,4 КБ
      Просмотров:
      402
    • P1040267.jpg
      P1040267.jpg
      Размер файла:
      775,1 КБ
      Просмотров:
      444
    • Нравится Нравится x 17
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    12.02.09 видалась риболовна подорож місцями: с. Малево, с. Торговиця, с. Нове (2 км від Торговиці).
    Отже, виїхали традиційно. Однак до нашого гурту добавився дідусь Сергія, якому вже більш як 85 років. Решта команди – мій дядько, Василь і я.
    Зупинились ми у Малево, хоч їхати туди аж ніяк не хтілось, але так вирішили.
    Перші ранкові закиди приносять нульовий результат. Однак пожвавлення на поверхні води були помітні, що вселяло надію. Мій дядько досить швидко відчув перший удар, схожий на окуневе клювання. Згодом мав ще одне і все.
    В цілому, ранковий час (ловили усього до 10 ранку) проведений у Малево приносить кожному із нас по парі клювань. Особливо розгулятися тут не вдалось та і походити також, адже настрій був такий, що пора змінювати місце.
    Особисто мені сподобався один просак, що складається із парку дерев, які ростуть понад руслом. Саме тут отримав свої перші клювання і лишив дві приманки. Технологія проводки – приманку веду із дна легким смиком, роблю певні паузи, як правило на одному із зависань приманки можна відчути клювання, або не відчути – це вже як у кого. Свої покльовки однак не реалізував.
    Місця гарні, однак гілля та завалів повно. А в березі ще й достатньо сміття. Місцеві схоже, не сильно печуться навколишнім середовищем. Сміття скидають прямо із обриву, хоч і живуть у 5 метрах від того таки обриву. Вийшов із хати, шпурнув сміття і все! Чистота на подвір’ї, а навколо „жуть”. Менталітет однако!
    Отож на цьому наша рибалка у Малево закінчилась. У Малево із нашої компанії риби не було. Навіть дідусь на поплавчанку та „удар” не піймав нічого. Однак по парі тичків отримали, здається, усі.
    Оскільки надалі було прийнято рішення переїхати у Торговицю. Звіт про рибалку у Торговиці ось тут – http://fishing-ua.com/showthread.php?p=37141#post37141
     
    • Нравится Нравится x 12