р.Ров и каскад ставков на ней

Тема в разделе 'Рыбалка в Винницкой области', создана пользователем Valen, 17 мар 2008.

  1. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    1/10/2008 запланована рибалка з самого ранку перенеслась по сімейним обставинам на 14,30-17,00 год. Вода в річці піднялась відносно рівня минулих вихідних та була вища середнього рівня. Спочатку спробував ловити голавля на воблери, та хоча погодні умови і сприяли, голавля на місці не виявилось. Зате в затишках на перекатах воблери весело лупили шнурки.
    Підняв настрій один з затишків – проводка – ударчик і сход щучки, друга – сход трошки більшої щучки (сход тому що тримав у воді, щоб зійшла – руки не витирати зайвий раз), третя проводка – ще один щупачок – відпускаю, четверта проводка – в метрі від попередніх – окунь. Це все з закиданням на 5-6 метрів, в 2 метрах від берега, на майданчику в п’ять квадратів – весело.
    На знайомій ямі полоскав ассасин від меннс (копия предатора №4 – лише насічки на хвості – «проти шерсті», до речі рекомендую – хвіст набагато рухливіший ніж у предатора, шкода що менших розмірів не бачив), сідає щупак майже на двушку. Цей же щупак, я так думаю, що це він – зійшов у мене на цю ж приманку, на цьому ж місті тиждень тому, вже майже підведений до руки. Виважування на Меге 4-17 сподобалось, ще й щупак жвавий попався – такі прискорення видавав.
    В заліку – щупак на 1,9кг, окунь на 400гр, чудовий настрій.
    Поза заліком – 4 відпущених шнурка 150-400гр., два сходи.
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      177,5 КБ
      Просмотров:
      743
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      141,9 КБ
      Просмотров:
      780
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      274,5 КБ
      Просмотров:
      769
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      306,5 КБ
      Просмотров:
      810
    • 5.jpg
      5.jpg
      Размер файла:
      247,7 КБ
      Просмотров:
      783
    • 6.jpg
      6.jpg
      Размер файла:
      121,1 КБ
      Просмотров:
      786
    • Нравится Нравится x 23

  2. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    Великий ОП

    Такої ОПи не було в мене з часів освоєння спінінга – за чотири рибалки жодного виловленого хвоста, жодного нормального удару лише дві потички на другого предатора з трьох грамовою головою – ймовірно шнурки. Великий не фарт.
    9.11.2008 був на Рові з 14.00 до 17.00 – нуль.
    Начитавшись звітів Горинича, що методично мало не щодня дістає з під корча по кілограмовому судаку, вирішив і собі поїхати на судака тим більше що риба для мене нова і не розловлена, цікаво.
    15 і 16.11.2008 був на Південному Бузі на знайомій ямі, хоча й не був впевнений, що там є судак. Ловив з 7.00 до 9.00 – нуль, жодного удару. Хоча позитивною стороною є те що визначив кордони ями, а місцеві дядьки що періодично з’являлись над ямою в човнах і ловили вертикальними блешнями, вселили впевненість що судак там все таки має бути. В дядьків до речі теж по бублику.
    16.11.2008 після обіду стовпчик термометра піднявся до позначки +15, крізь хмарки проглядало сонечко, і не витримавши відпросився у дружини ще на пару годин перевірити Рів. Дружина покрутила пальцем біля скроні і махнула рукою. В 14.15 був на Рові, рибалив до 16.15. Були сподівання, що сонце активізує рибу, можливо так би й було якби вода в річці не впала за тиждень більше ніж на півметра. Зате активізувались місцеві і дружно вийшли з раколовками ловити раків і пічкурів. Потім взагалі зустрів двох хапуг, що з фатками (павуками) рухались вздовж річки виловлювали все підряд, брали і 200-т грамових щурят і таких же кленів – все що попадало. Сумно … Зустрів ще трьох спінінгістів що на трьох взяли одного щупака.
    Ось такий звіт, не бадьорий…
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      234,6 КБ
      Просмотров:
      709
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      120,8 КБ
      Просмотров:
      696
    • Нравится Нравится x 16
  3. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    Валентин, не отчаивайся... "упорство и труд...";) Я целый сезон бродил по реке без улова - искал. Если он есть, то ты его поймаешь.

    Могу посоветовать поискать коряги возле ямы - судак может в это время находиться там и ищи даже небольшие приямки возле больших коряжников, ну и сами коряжники проверь...

    На большие ямы он скатится позднее (хотя некоторое его количество конечно и сейчас там должно быть).
     
    • Нравится Нравится x 8
  4. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    «Ушел в Ультралайт – вернусь не скоро»

    23.01.2009 відкриття спінінгового сезону 2009.
    «Ушел в Ультралайт – вернусь не скоро»

    Читаючи звіти вінницьких спортсменів, що майже не припиняли ловити окуня на Бугу і поглядаючи на свій новий УЛ комплект куплений перед Новим роком, згадував анекдот – де наречена порівнюється з велосипедом подарованим на Різдво, але на якому кататись можна буде лише літом. Але дочекавшись відлиги рванув на Рів, навіть не знаючи вікрився він чи ні. Проїжджаючи повз замерзлі ставки на яких сиділи пінгвіни закрадались сумніви, але приїхавши, побачив що річка вільна від криги, майже повністю.
    На рибу чесно кажучи не сподівався – основною задачею було покидати новим комплектом, проте вдалося не лише покидати але й половити. Рибалив з 14 до 16 години. Основний спосіб лову – твічинг, пробував мікроджиг, але вганяв його в глуху цепу майже з першої проводки і обірвавши з п’ять приманок – набридло. А от твічем було виловлено один окунець і сім щурят вагою від 50 до 200гр.:hook: Все відпустив. Плюс ще три сходи, пара виходів за приманкою до берега окуня, одного разу якась біла риба вилетіла але побачивши мене – миттю зникла, мабуть голавлик. Герой дня Pontoon Cherful 40SP SR – інших і не навівушував. Був ще один гарний удар на 2-го предатора в ямці – спін перегнуло навпіл, але не засік. :somyara:
    Комплектом задоволений Евід AVS60ULF2 гарно себе веде і при ривках і 2гр по кінчику легко відстежувалось, по чутливості в руку не можу нічого сказати – ловив на моно 0,14мм, та ще й в руки замерз. До котушки shimano Saros F 1000 теж дорікань немає. Коротше кажучи снасть чудова – бережіться малявки Рову.
    Краще ультралайту не придумаєш коли часу на повноцінну рибалку не вистачає, а хочеться не тільки дві години покидати. а й порибалити і задоволення отримати.:poplavok:
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      163,1 КБ
      Просмотров:
      686
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      57,5 КБ
      Просмотров:
      714
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      139,4 КБ
      Просмотров:
      690
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      48 КБ
      Просмотров:
      697
    • Нравится Нравится x 18
  5. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    6.02.2009 УЛ
    На вулиці - весна, ну до календарної ще місяць, але сьогодні була чудова весняна погода. Тиха сонячна погода, +10 температура, пташки починають звати весну - ляпота. І підкорившись зову, хватаю УЛ і в 14,00 вже на Рові. Починаю з твічингу чирфулом, але щурята що тиждень тому весело ганялись за ним сьогодні зовсім не звертали на нього уваги – жодного виходу, риби немає. І після години тренувань на точність закидання і техніки твічу, розумію що УЛ не є панацеєю від ОПа.
    Вирішую йти на дальні ямки. Поводок скрутка зі стальки 0,18мм, 3-грамова голова і Асасин №2 від меннса на ньому, проводка класична сходинка поперек течії зі зносом приманки. На четвертому прочісуванні м’яке АМ… і зупинка приманки, підсічка - сидить. Мабуть не буду писати як вона …, як я… Боротьба була не тривалою, і новий Евід досить легко поборов свою першу кілушку, а через десять хвилин другу. Ще раз проспіваю оду снасті: евід добре в’яже рибу і відчуття що спін перегнуло в бублик не було, думаю що і двушку вмовить. Другу щучку витягнув з під куща, але все таки для виважування УЛ трофеїв потрібні досить чисті місця оскільки щупаки досить легко на прискорені змотували по 5-7м жилки на фрикціоні і зупинити їх неможливо, що правда на довго їх не хватало, 5-6 прискорень і через 3 хвилини щупаки здавались.:somyara:
    Потрібно щось вирішувати з підсаком – оскільки береги підмиті, підняти рибу проблема. Спочатку спробував підняти на жилці але трабукка 0,14 – біля 3-х кг на розрив не витримала трохи більше кілограма статичної ваги і прийшлось у швидкісному режимі десантуватись з берега на мілину за щупаком.
    І попередження – земля відтанула, насичена водою і дуже слизька, одного разу ледве не скотився в річку – будьте обережні!!!.
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      210,7 КБ
      Просмотров:
      688
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      198,6 КБ
      Просмотров:
      678
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      109,3 КБ
      Просмотров:
      667
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      179,9 КБ
      Просмотров:
      704
    • Нравится Нравится x 19
  6. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    прогУЛка
    З ранку валив такий сніг, якого зимою і близько не було, а після обіду стих вітерець, сніг розтанув і сидіти вдома (хоча температура лише вчора вернулась до норми тай кашель, ще не пройшов -грипую), не було сил. Тому хочаб на годину, але на річку, тим більше завтра обіцяють похолодання.
    Риба була не активна. Щука мабуть пішла на нерест, хоча один шнурок вчепився, але він ще в дорослі ігри не грає. Окунь теж вішався без удару. клена і не бачив. Тому відпочивши та отримавши позитивний заряд на наступний тиждень повернувся додому.
    Місцеві ходять під берегом та підсаками ловлять раків. Теж одного рукою дістав.
    З сумного - втопив ще не розловленого понтуна.
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      244 КБ
      Просмотров:
      657
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      292,3 КБ
      Просмотров:
      633
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      171,8 КБ
      Просмотров:
      646
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      265 КБ
      Просмотров:
      640
    • Нравится Нравится x 16
  7. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    28.03.2009 був на одному з водосховищ р. Рів. Хоча й знав, що шансів щось зловити буде мало (нерестують), але душа не витримала, погода чудова:solnce2: і після робочого тижня хотілось подихати весною. Взяв обидві свої дівчинки, і лайт в розрахунку на щучку, і УЛ на окуня. З лайтом твічив і пробував на силікон, з УЛ - мікроджиг.
    Не зловив ні щуки ні окуня. І хоча риба була не активна у мене залишилось відчуття що рибу я просто не знайшов.:стыдно:
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      285,8 КБ
      Просмотров:
      636
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      304,2 КБ
      Просмотров:
      635
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      126,7 КБ
      Просмотров:
      612
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      150,2 КБ
      Просмотров:
      582
    • Нравится Нравится x 12
  8. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    Сьогодні виїхав з метою тест драйву нових воблерків власноруч виструганих :gi-gi:.
    Вдалось не лише потестити але й розловити. Детальніше про воби дивись тут (http://fishing-ua.com/showthread.php?p=42269#post42269).
    Ну а що стосується рибалки то день видався чудовим :solnce2:. Ляпота... Вода вище середнього рівня десь на пів метра. Щука в нересті - бачив одну вийшла з ями прямо під ноги, біля кіла, пузо аж ропирає. Я її воблер під ніс, а вона мене помітила - миттєвий розворот і старт,і лише хмарка мулу нагадувала про неї. Ну зате клен сьогодні порадував - три побували в руках (один під пів кіла), дві покльовки і ще декілька виходів і все на мої воблери. Кленів випустив, тим більше що дружина сказала що вони на смак ніякі :dewka2: - ну той добре, я лише за, кленів більше не берем лише ловим:ura:.
    Ловив з 14,00 до 18,00 - вечором над берегом стояли великі хмари мошки.
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      132,7 КБ
      Просмотров:
      649
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      175,7 КБ
      Просмотров:
      637
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      360,8 КБ
      Просмотров:
      610
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      329,1 КБ
      Просмотров:
      662
    • 5.jpg
      5.jpg
      Размер файла:
      189 КБ
      Просмотров:
      624
    • 6.jpg
      6.jpg
      Размер файла:
      131,7 КБ
      Просмотров:
      641
    • Нравится Нравится x 17
  9. Valen

    Valen Рыболов

    Сообщения:
    302
    Симпатии:
    2.015
    18.04.2009 вибрався на рибалку з 15,00 до 18,00. Очікував половити клена, тим більше що погода сприяла :solnce2:, але не все так просто в рибалці - не бачив сьогодні клена. Ні удару, ні виходу - %) просто не можу зрозуміти чому. Ну вітерець був, ну вода за тиждень на пів метра впала - але все не критично, можна було б явити свій широкий лоб хоча б здалеку.
    Ну і нехай, день все рівно видався чудовим. Щуренята починають все жвавіше атакувати приманки, сьогодні на гаку тримав п'ять-шість всі не залікові. Один нахаба зрізав мені воблера, що купав без повідка, шкода і рибу і воблер.
    Та найбільше задоволення отримав розловивши новобранців - мінох дистрофіків http://fishing-ua.com/showthread.php?p=43414#post43414 . Не сподівався що вони будуть працювати, а вони працюють та ще як. На монотонні проводці взагалі не грають, але твічаться - зіпбейт відпочиває:p. Ритм твічу потрібно було підбрати, спробував смикати як чирфула - з води вилітають:), потім малесенькими ривочками по 5см - ляпота, ширяють як ластівки. посмикав кожен по три рази - витвічив два окуні, тай пішов шукати клена. Для маленького окуня на мілині - саме воно, вітер трохи псував тест, так що наступної рибалки поїду шукати окуня.

    Порибалив, відпочив, насолодився весною, але домашні залишились без рибних страв... Малий зустрів віршиком - так рибалка порибалив що й котові риби мало:)
     

    Вложения:

    • 1.jpg
      1.jpg
      Размер файла:
      234,4 КБ
      Просмотров:
      615
    • 2.jpg
      2.jpg
      Размер файла:
      95,1 КБ
      Просмотров:
      620
    • 3.jpg
      3.jpg
      Размер файла:
      71,7 КБ
      Просмотров:
      609
    • 4.jpg
      4.jpg
      Размер файла:
      229,7 КБ
      Просмотров:
      578
    • Нравится Нравится x 17
  10. kastafan

    kastafan гость Временно заблокирован

    Вчора був в районі Могилівського мосту з 17-00 до 18-30. лише одна покльовка - щучка 200гр, відпустив. Більш нічого...
    А що таке твіч???
    І як ти крутиш маленькими ривками по 5см - в яких випадках це працює???
     
    • Нравится Нравится x 3