р.Стир

Тема в разделе 'Рыбалка в Волынской области', создана пользователем Grek, 14 ноя 2008.

  1. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    Мав трохи вільного часу під вечір - вибіг покидати спінінг недалеко від дому (Дубнівська - район ж/д мосту). Ловив з 18:30 до 20:30 . Вода в річці помітно впала останніми днями - вода з розливу на полі різко уходить назад.
    Результат нажаль - 0. Але приємно був здивований наявністю риби, що час від часу видавала свою присутність. Ще можна відмітити сильну зарослість берегів останніми роками - мало місця дял спінінгу залишилось..
    Над водою - куча мошкари і "летючіх апаратів" , типу молі - що за вид не знаю. Виходячи з цього - мальок активно пасся зверху, куди підтягувався і хижак. Є сенс сходити на голавля... Зустрів спінінгіста - казав, що взяв щуку біля 1 кг. в обід. А загалом - позитиив!
     
    • Нравится Нравится x 14

  2. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    7:00 - 14:30. Спінінг. Погода зранку - перемінлива, потрохи підтягуються хмари.... Пройшовся по річці з джигом... Активності хижака - не видно. Через пів години риболовлі - удар. Після недовгої боротьби на берег доставляється зубастий "пістон" , грам 150 -200. Фото, доставка в рідну стихію... Взяв на "копито". Далі риболовля йде без особливого успіху. Сонце піднімається, але затягується хмарами. Погода досить перемінлива. Залишаю на корчах два віброхвости.. Час від часу пробивається сонце, вирішую пробити голавля. Досвіду ловлі голавля на спінінг - 0.. Тільки теорія. Маю тільки один "Салмо Тіні".Прохожу річкою по перспективних місцях - нічого... Далі приймаю досить оригінальне, як для спінінга, рішення :) - лізу на дерево з якого раніше доводилось ловити на кузнечіка. Берег порослий кущами, особливо не покидаєш, - а місц е голавлине... Зручно вмощуюсь, розмахнутися є де. Спускаю воблерок за течією... серія проводок дає вихід невеликого голавліка, який, власне, атакувати воблер передумав в останню секунду. Обзор - 100 % :) Видно як на поверхню час від часу вспливають голавлики грам 200. Помітно , що активізація виходів приходиться на період, коли виходить сонце. Починаю ловити "в приглядку" . Вспливає голавль грам 300 - воблер - на метр вище течією.. проводка перед "носом" - удар! підсікаю - галяк...
    Загалом було близько 3-4 покльвок. Три - пусто і один обрив. Я навіть не думав, як я буду піднімати на дерево засічену рибу :) Але побачити весь процес і бути непоміченим - було досить пізнавально..:) З берега без маскування підкрастись до голавля майже нереально - станеш в повний ріст - палить зразу гад. Треба буде посерйозніше взятись за цього "лобатого".
    Вертаюся додому - насуваюстья хмари перед дощиком. Погода явно щуча - але на річці без всплесків - як в ванні! Бистро пробігаюсь з твістерком. Закид.. щось навісає на джизі - думаю трава.... блище до берега видно як я буксірую "карандаша" подібного до пійманого. Вцепився за хвісттвістера і відпустив перед берегом :). Дубль два - теж саме :). Не хочеться міняти приманку на дрібнішу, спішу додому... Подорозі цікавлюсь успіхами доночніків - моренка грам 400 і кілька підлящиків на поденку... а так - неважний кльов. Все фініш.. - втомлений повертаюсь додому, але день впринципі позитивний..
    Фото зроблено телефоном з ненайкращою камерою...
     

    Вложения:

    • DSC00505.jpg
      DSC00505.jpg
      Размер файла:
      64,6 КБ
      Просмотров:
      536
    • Нравится Нравится x 20
  3. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    Вчора вибігав покидати спінінг зранку на декілька годин. Добре поспав , тому на річці був тільки в 8:00. Погода перемінлива, підозріло квакають жаби - неіначе як спортиться на вечір погода :). Хто вертався додому ввечері без зонтіка, той особливо зрозуміє всю актуальність смайлика :).
    Роблю перші закиди джигом - без результату. Відразу помічаю, як на протилежному березі беруть щучку 500 - 700 гр. на живця. Думаю - хороший знак! Риба кормиться. Короче, проходив я до 12:00 без щучого удару. Один був нереалізований вихід голавліка невеликого на воблерок... За цілу рибалку не бачив ні одного щучого всплеску. Вертаюсь додому близько 12:00 - небо затягує хмарами , погода потрохи змінюється і відразу починаються періодичні голавлині виходи . Нажаль часу залишитись покидати немає. Вже другу рибалку підряд - тільки йду додому - погода міняється і починається трапеза. Може я комусь мішаю:)
    А в голавля то, подібно до щуки,( доводилось читати про це ) наблюдається часом активний жор перед грозою. Будем перевіряти надалі на практиці. Ділимося думками...
     
    • Нравится Нравится x 11
  4. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Звечора наловив подьонки і в 4.00 вже був на місці. Закинув 3 удочкі 2 донки і одну поплавчанку. Покльовкі були тільки на 2х метрову донку на 4м удочкі небрало вирішив змотати шоб не путались і ловив на одну удочку. Клювало добре але рибу підсікти не вдавалось наверно мелоч, десь о 5.00 зловив першу плотву а потім з інтервалом приблизно 20 хв. і остальну рибу. Поки не почав іти дощ. Вже під час дощу зловив першого свого подуста грам на 400 дійсно ніс в нього як у свині. Ще зфоткав мишку яка час від часу прибігала до мене, а я не мав шо їй дати нічого седобного, а подьонки вона не хотіла і сфоткав бобра на фото 4 але шось його не видно телефон підкачав. В 7.30 почав збиратись і в 8.00 я дома.
     

    Вложения:

    • DSC02811.JPG
      DSC02811.JPG
      Размер файла:
      541,8 КБ
      Просмотров:
      719
    • DSC02812.JPG
      DSC02812.JPG
      Размер файла:
      542,4 КБ
      Просмотров:
      673
    • DSC02813.JPG
      DSC02813.JPG
      Размер файла:
      406,1 КБ
      Просмотров:
      731
    • DSC02810.JPG
      DSC02810.JPG
      Размер файла:
      502,8 КБ
      Просмотров:
      683
    • Нравится Нравится x 21
  5. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Трошки із запізненям но розкажу як я в цьому році перший раз купався.:snorkle:
    Діло було так; мій знайомий передав мені 15 вюнів ну жили вони в мене тиждень було вирішено поїхати на Стир закинути закидушки на сома. Було це 20 червня десь в 20.00. Поїхав на скутері дорога підмочена тільки пройшов дощик. По дорозі до пункту призначеня мене 3 рази розвернуло і один раз я впав, їзда на скутері по мокрій траві просто клас:D. Приїхав на місце можливо хтось чув в районі с.Жидичина про Лису гору біля Стиру то було там. Ставлю закидушки, коли кидав третю жилка зачипилась за праву і груз впав ближче утворилось пузо ну думаю перекину, ато зара куча зілля вчепиться. Тяну і не розумію за шо зачеплюеться груз то важко тянути то легко підтягую до берега, а там... щука приблизно 2кг. я ще її мера 2 протянув і вона добре тріпнулась і поплила, я думав відкусила бо поводкі з жилки не вискочив з пасті гачок. ну ладно ішов же на сома хай пливе. Закинув 10 закидушок і треба перейти на інше місце через підвищення з корчами і тут начинаеться екстрім. Я зачеплююсь за кущі ожини і лечу з донками та відром із вюнами вниз в Стир повезло що берег мілкий просто встав виняв з карману мобільнийта (зразу виключив),гаманець,та документи, вилив з чоботів воду поставив ще 3 донки з тих вюнів шо найшов після падіння, і поїхав додому добре шо стемніло трошки і мене в такому вигляді ніхто не бачив.
    Вранці вирішив їхати машиною так як цілу ніч ішов дощ то їхати на скутері нені охоти не було. В 5.00 встав вдів іншу одежу і помаленьку поїхав результат на половині донок небуло вюнів половину відпустив одну обірвав, а улов повний ноль. Мій дядько казав шо їхні хлопці з роботи їздили на сома на білі берега що біля Колок на Стиру то кльов був не погатий і улов відповідний кілька десятка зловили хоча до кілограма кожен но клюють нормальна. От і я вирішив шо біля луцька на Стиру нема чого робити тут вся вибили, а те що осталось вибють. Доречі температура води в р.Стир нормальна можна купатись. :)
     
    • Нравится Нравится x 12
    • Улыбнуло Улыбнуло x 1
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Вчора вирішили протестувати одну водойму (приятель Юра, Володя та я), що знаходиться поблизу с. Вишеньки – це так званий в минулому кар’єр, що з’єднаний із р. Стир.
    Попали на став вже біля 18 год. і не в самий підходящий момент, як це помітно на фото №1 – хмари, насування грози. Та вже перед грозою разом із приятелем Юрієм отримали по одному клюванні – більш за все окунь. І сідає один окушок Юрію на фото №2.
    Потім зробили вимушену паузу на період дощу.
    Незабули за веселку (райдуга), що вийшла після грози - фото №3. На фоні ліска у долині річки Стир та ще із характерним ароматом повітря та озону після грози - просто супер!
    А вже після – таки пройшли всю акваторію ставу.
    Результат у Юри – одна щучка, ще один зріз приманки та 3-4 виражених клювання, у Володі – лише два клювання, у мене – один окунь та два клювання.
    Власне, результат лову на фото. Уся риба відпущена.
     

    Вложения:

    • P1070136.JPG
      P1070136.JPG
      Размер файла:
      312,6 КБ
      Просмотров:
      621
    • P1070141.JPG
      P1070141.JPG
      Размер файла:
      308,5 КБ
      Просмотров:
      617
    • P1070145.JPG
      P1070145.JPG
      Размер файла:
      278,5 КБ
      Просмотров:
      568
    • P1070155.JPG
      P1070155.JPG
      Размер файла:
      282,3 КБ
      Просмотров:
      631
    • P1070162.JPG
      P1070162.JPG
      Размер файла:
      293,8 КБ
      Просмотров:
      611
    • P1070164.JPG
      P1070164.JPG
      Размер файла:
      310,5 КБ
      Просмотров:
      648
    • Нравится Нравится x 24
  7. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Вчора по новинах показувли як Лучанин зловив у р.Стир Сома з панциром на голові. Виявилось шо це сом з р.Місісіпі, а як тоді це розуміти деж він тут взявся.

    Цитата з новин. http://ua.redtram.com/go/209335113/

    Гість з Міссісіпі оселився поблизу Луцька
    Дивовижне відкриття зробили волинські вудкарі - поблизу Луцька вони впіймали червонохвостого сома. Про це повідомляють "Волинські Новини". Як інформує сайт СТБ , ця риба живе лише за океаном - у басейнах Амазонки й Міссісіпі. І як опинилася в річці Стирі » Як інформує сайт СТБ , ця риба живе лише за океаном – у басейнах Амазонки й Міссісіпі. І як опинилася в річці Стирі – науковці сказати не можуть. Лише припускають, що до водойми червонохвостий сом міг потрапити з акваріума. І вже цього літа. Бо прісноводний хижак може жити тільки за температури води не нижчій за 22 градуси.
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 10
  8. Vadich

    Vadich гость Временно заблокирован

    Вибіг покидати спінінг в районі жд. мосту. Ранішню зорьку успішно проспав. На річці в 11 годин. Погода щуча. Починається дощик. Підсилюється.... Мене хватило на 2 години. Промок до нитки :) Результат - 0 . Був вихід непоганого окунька грам 400 на копито №2 - стреманувся під берегом. Дрібними віброхвостами виманити потім не вдалося. Пішов додому сушитись ...
     
    • Нравится Нравится x 13
  9. Grek

    Grek Рыболов

    Сообщения:
    273
    Симпатии:
    2.326
    Адрес:
    Луцьк
    Возраст:
    42
    Так як тесть поїхав в Дорогостаї http://fishing-ua.com/showthread.php?p=51336#post51336
    а мені треба було бути дома. То вирішив поїхати на стир посидіти. Нарив звечора подьонки та в 5.00 ранку був вже на Стиру. Спочатку зловив кілька підлящиків. Мав при собі закидушки на сома. Закинув 4 штуки на живці. Через годину одна закидушка ослабла витягую а гачка нема жилка на поводку була 0.5 якась гражданка відкусила. Ще зловив підлящика грам на 400 і ще кілька плотвиць та в 9.00 був вже дома.
     

    Вложения:

    • DSC02841.JPG
      DSC02841.JPG
      Размер файла:
      475,7 КБ
      Просмотров:
      499
    • Нравится Нравится x 12
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Ось яку цитату надибав у нашій обласній газеті „Волинь”:
    „СОМ ЗАВАЖИВ 39 КІЛОГРАМІВ!
    Довжина рибини - 195 сантиметрів. А виросла вона і нагуляла жирок у річці Стир”.
    Більш детальніше ось тут
    http://www.volyn.com.ua/index.php?rub=33&article=0&arch=969

    Ось таку гарну річку маємо!
     
    • Нравится Нравится x 9