УООР (УТМР)

Тема в разделе 'Прочее о рыбалке', создана пользователем Дрюня, 14 фев 2008.

  1. paranoid

    paranoid гость Временно заблокирован

    Я имел ввиду рыбинспекция приветствует лицензии, выданные ГИР. Не так выразился про полномочия. Просто у них договор. ГИР выдает, рыбинспекция проверяет. Может ГИР обеспечивает инспекцию чем-то частично (лодки, моторы...), не знаю.
    Но наверняка там взаимовыгодные условия их сделки.
     

  2. Тегеран

    Тегеран гость Временно заблокирован

    Знамо дело выгодно. У нас рыбинспекция базируется на базе общества "Цвет", Члены общества входят в состав инспектирующей бригады, думаю помогают топливом, техникой, не без этого, да и хорошо это.
     
  3. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Короче говоря, опять в ходу бартер. Так может любой богатый буратина за "семечки" взять под свою "опеку" участок государственного водоема, а там может уже делать все, что ему хочется...:bm:
    Да уж... истинно некоторые говорят: - "Не ту страну Гандурасом назвали"
     
  4. Sywooch

    Sywooch НаМУХлыстовик

    Сообщения:
    4.418
    Симпатии:
    10.679
    Возраст:
    83
    Господа Рыболовы, а не задумывались ли вы, кто?..

    Кто создает препятствия для свободной рыбной ловли?
    Кто, финансирует или же покрывает промышленное браконьерство?
    Кто старается-усерается уничтожить созданный нашими дедами УООР?
     
    • Нравится Нравится x 4
  5. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
    Это -таки в добровольно-принудительном порядке. А что, сейчас просто отловки уже не выдают, чтобы без корочки, в которой будет написано, что ты "член"?
     
  6. paranoid

    paranoid гость Временно заблокирован

    Выдают. Только при себе документ нужно иметь, подтверждающий личность. Тот же УООРовский билет покатит или права. А лицензия по интернету заказывается, даже ехать никуда не нужно.
    Мне вот по почте сегодня пришла, я распечатал и всё. Могу ловить.
     
  7. AzagTOT

    AzagTOT гость Временно заблокирован

    И так, на существенный вопрос, "придирчивого потребителя" -"на основании каких актов сия организация осуществяляет свою деятельность?"

    пока писал получил ответ (юристы поработали):
    "
    Відповідно до правил любительського і спортивного рибальства, а також інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних живих ресурсів при здійсненні любительського і спортивного рибальства затверджені наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 року № 19. Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.04.1999 року № 269/3562.

    Наказ видано на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 18.07.1998 року № 1126 "Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства".
    Зазначеними документами регламентується порядок любительського та спортивного рибальства, порядок справляння плати за нього, визначають державні органи, яким надається право прийняття відповідних рішень та здійснення контролю.
    Так органам рибоохорони надано право визначення водойм та умов використання водних живих ресурсів, а також на договірних засадах, надавати громадським організаціям водойми для здійснення любительського рибальства.
    Головним держуправлінням по Києву та Київській області28.12.2007 року укладено договір з Київською обласною громадською організацією "Громадська інспекція рибоохорони" про надання водойм для реалізації статутних завдань і організації любительського та спортивного рибальства в зоні відповідальності Головного держуправління у місті Києві та Київській області.
    На Канівському та Київському водосховищах станом на 1 травня 2009 року аналогічні договори укладено з Київською обласною організацією УТМР, Чернігівською обласною організацією УТМР на 500 - метрову зону від берегової смуги в межах Чернігівської області.
    "

    ИМХО чистой воды "оптимизация бизнесс процессов", с участинем Топ-менеджемента УООР и прочих "заинтересованых" лиц.

    Добавлено через 10 часов 55 минут
    Думаю передавать права взыскания они не имею права. Тогда выходи что ГАИ , исполнительная служба и т. д могут передать свои права.
    Это идет в разрез с ЗУ об этих организациях
     
    • Нравится Нравится x 5
  8. Small рыбачок

    Small рыбачок гость Временно заблокирован

    Вот недавно был на рыбалке, много людей ловили на пауки(карась пошел) вдруг подьехала машина и начала отбирать у этих самых людей свои снасти, оказалось это члены УООР следать за порядком на водоёмах.
     
    • Нравится Нравится x 1
  9. Artfabber

    Artfabber Рыболов - теоретик Команда форума

    Сообщения:
    3.290
    Симпатии:
    8.672
    Адрес:
    Киев
  10. Крока

    Крока наложен кляп

    Сообщения:
    802
    Симпатии:
    6.733
    Адрес:
    г. Киев
    Возраст:
    63
    Згідно із ст. 13 Конституції України "Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси… є об'єктами права власності українського народу".

    Більш детально право громадян на любительське рибальство, передбачено статтею 47 Водного Кодексу України, де чітко написано: "Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) БЕЗКОШТОВНО, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів".

    Стаття 7. Водного Кодексу України. Компетенція Верховної Ради України в галузі регулювання водних відносин.

    До відання Верховної Ради України в галузі регулювання водних відносин належить:
    1) законодавче регулювання водних відносин та визначення основних напрямів державної політики в цій галузі;
    2) розпорядження водним фондом України;
    3) затвердження загальнодержавних, міждержавних програм використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів;
    4) встановлення правового режиму використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у зонах надзвичайних екологічних ситуацій;
    5) регулювання розподілу зборів за спеціальне водокористування;
    6) визначення повноважень місцевих Рад і органів державної виконавчої влади щодо використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів
    7) вирішення інших питань у галузі законодавчого регулювання водних відносин.

    (Із змінами, внесеними згідно із законами України від 21.09.2000 р. N 1990-III, від 09.02.2006 р. N 3421-IV)

    Стаття 14. Компетенція Кабінету Міністрів України у галузі управління і контролю за використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів.

    До відання Кабінету Міністрів України у галузі управління і контролю за використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів належить:
    1) реалізація державної політики у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів;
    2) розпорядження водними об'єктами загальнодержавного значення;
    3) здійснення державного контролю за використанням і охороною вод та відтворенням водних ресурсів;
    4) визначення пріоритетів водокористування;
    5) забезпечення розробки державних цільових, міждержавних та регіональних програм використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, затвердження регіональних програм;
    6) визначення порядку діяльності органів державної виконавчої влади у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, координація їх діяльності;
    7) встановлення порядку видачі дозволів на спеціальне водокористування, будівельні, днопоглиблювальні роботи, видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій на землях водного фонду, а також розробки та затвердження нормативів скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти;
    8) встановлення нормативів збору за спеціальне водокористування і порядку його справляння.

    Стаття 47. Право загального водокористування.

    Загальне водокористування здійснюється громадянами для задоволення їх потреб (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв та з криниць) БЕЗКОШТОВНО, без закріплення водних об'єктів за окремими особами та без надання відповідних дозволів.

    З метою охорони життя і здоров'я громадян, охорони навколишнього природного середовища та з інших передбачених законодавством підстав районні і міські Ради за поданням державних органів охорони навколишнього природного середовища, водного господарства, санітарного нагляду та інших спеціально уповноважених державних органів встановлюють місця, де забороняється купання, плавання на човнах, забір води для питних або побутових потреб, водопій тварин, а також за певних підстав визначають інші умови, що обмежують загальне водокористування на водних об'єктах, розташованих на їх території.

    Місцеві Ради зобов'язані повідомляти населення про встановлені ними правила, що обмежують загальне водокористування.

    На водних об'єктах, наданих в оренду, загальне водокористування допускається на умовах, встановлених водокористувачем, за погодженням з органом, який надав водний об'єкт в оренду.

    Водокористувач, який узяв водний об'єкт у користування на умовах оренди, зобов'язаний доводити до відома населення умови водокористування, а також про заборону загального водокористування на водному об'єкті, наданому в оренду.

    Якщо водокористувачем або відповідною Радою не встановлено таких умов, загальне водокористування визнається дозволеним без обмежень.

    (Із змінами, внесеними згідно із Законом України від 21.09.2000 р. N 1990-III)

    Стаття 48. Спеціальне водокористування.

    Спеціальне водокористування - це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.
    Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних, оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних, енергетичних, рибогосподарських та інших державних і громадських потреб.

    Не належать до спеціального водокористування:

    інші роботи, які виконуються без забору води та скидання зворотних вод.

    (Із змінами, внесеними згідно із Законом України від 21.09.2000 р. N 1990-III).

    Стаття 64. Порядок користування водами в оздоровчих, рекреаційних та спортивних цілях.

    Користування водами в оздоровчих, рекреаційних та спортивних цілях здійснюється в порядку загального та спеціального водокористування.

    Місця користування водами в оздоровчих, рекреаційних та спортивних цілях встановлюються відповідними Радами у порядку, встановленому законодавством. Користування водними об'єктами в оздоровчих, рекреаційних та спортивних цілях у порядку загального водокористування може бути заборонено або обмежено відповідно до статті 45 цього Кодексу.

    Стаття 45. Обмеження прав водокористувачів.

    У разі маловоддя, загрози виникнення епідемій та епізоотій, а також в інших передбачених законодавством випадках права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування з метою забезпечення охорони здоров'я людей та в інших державних інтересах. При цьому пріоритетність надається використанню вод для питних і побутових потреб населення.
    Права водокористувачів обмежуються також під час аварій або за умов, що можуть призвести чи призвели до забруднення вод, та при здійсненні невідкладних заходів щодо запобігання стихійному лиху, спричиненому шкідливою дією вод, і ліквідації його наслідків.

    Права водокористувачів, які здійснюють спеціальне водокористування, можуть бути обмежені органом, який видав дозвіл на спеціальне водокористування чи надав водний об'єкт у користування або в оренду.
    Права вторинних водокористувачів можуть бути обмежені первинними водокористувачами за погодженням з органом, який видав дозвіл на спеціальне водокористування чи надав водний об'єкт у користування. Право загального водокористування може бути обмежено у порядку, визначеному статтею 47 цього Кодексу.

    Добавлено через 41 минуту
    [size=+2]Как рыбоохрана с помощью сайта RYBALKA.СОМ вводит в заблуждение украинских рыболовов. [/size]
    Валентин Смага.
    (Фрагмент)
    «Что за чепуха? Зачем наделенному всей полнотой государственной власти чиновнику-инспектору возглавлять еще и общественную организацию с аналогичными функциями? И почему «Разрешений» на рыбалку, которые рыбоохрана ОБЯЗАНА продавать по долгу службы, пока нет, а членство в ГИР, которое фактически заменяет разрешение, уже можно оформить запросто? Правильно ответить на эти вопросы можно только заглянув в договор, так сказать, с самим собой - между Чечетом-чиновником и Чечетом-общественником.

    Получается, что ГИР - это фактически внедрение в нашу жизнь платной рыбалки под видом взносов в псевдообщественную организацию. На самом деле платить мы, рыболовы, должны государственной организации, содержащейся на бюджетные деньги. А работа этой организации уже давно не устраивает рыболовов-любителей. Всего один пример. В том же договоре есть весьма многозначительный пунктик о том, что инспекция сохраняет за собой право «производить контрольно-биологический лов» на выделенных гражданам участках. Лов этот обычно проводят в нерест ихтиологические службы инспекций с учеными ведомственного Института рыбного хозяйства. В прошлом году, по данным Ассоциации рыболовов Украины, на Киевском водохранилище при квоте 2,5 т была выловлено 27 т, на Каневском при квоте 1,5 т выловили 11 т, а всего по стране в «научных» целях было уничтожено 1,5 ТЫСЯЧИ ТОНН рыбы с икрой.

    Вот такую, с позволения сказать, «рыбоохрану» и призваны материально поддерживать члены ГИР

    Не думайте, что с тех пор что-то изменилось. Вот совершенно свежий и, увы, типичный факт: Сергей Шрамов, старший государственный инспектор оперативной рыбоохраны Днепровского каскада, на сайте fishing-ua.com рассказывает, что «в цену рыбы на базаре входит взятка рыбинспекции, взятка оперативной инспекции, взятка руководству», что «в зависимости от наглости инспектора он имеет на своем участке от 2 до 20 браконьерских бригад и получает от них до половины улова», что «начальник Полтавской рыбинспекции Л. Грива за 30 тыс. долларов купил свою должность», что «начальник Сулинской инспекции Ю. Антоненко выгребает последнюю рыбу в заповеднике под видом «научно го лова». А руководитель (теперь уже бывший) Черновицкой областной инспекции рыбоохраны Ярослав Когутяк, письмо которого наш журнал напечатал в прошлом году, рассказывает, что «научным ловом» в нерест на Днестровском водохранилище занялись люди, никакого отношения к науке не имеющие. И разрешение на промысел им подписал сам глава Госкомрыбхоза Николай Шведенко...

    Единственным регулирующим любительскую рыбную ловлю легитимным документом сейчас является «Порядок осуществления любительского и спортивного рыболовства», утвержденный постановлением Кабинета министров 18 июля 1998 г. №1126. В пункте 3 там дословно сказано следующее: «На рыбохозяйственных водоемах (их участках) общего пользования любительское и спортивное рыболовство осуществляется бесплатно». И далее: «В том случае, если водные живые ресурсы сосредотачиваются в определенных местах длительное время, любительское и спортивное рыболовство осуществляется за плату при наличии разрешения ... в определенные сроки с обязательным соблюдением правил рыбной ловли и норм вылова».

    В общем, пусть они нам покажут места, где скопилось много рыбы и тогда мы купим у них разрешения на рыбалку в них.

    Но хорошие дела невозможно делать грязными руками. Почему возглавляемая Чечетом инспекция явно саботирует продажу разрешений на рыбалку, которые она обязана продавать? Почему «агитация» о вступлении в ПР, возглавляемая Чечетом, сопровождается явным обманом - утверждается, что членский билет этой организации, это, якобы, единый документ, дающий право на рыбалку. Почему у «общественной» инспекции нет протоколов собраний, выборов руководящих органов, ревизионной комиссии, наконец? Готов поверить, что глава Киевской инспекции рыбоохраны Владимир Чечет - человек святой и ни копейки общественных денег «налево» не направит. Но вот у всей украинской рыбоохраны репутация очень даже грешная. У рыболовов-любителей есть весьма серьезные основание ей не доверять.

    Впрочем, хватит шутить. Создание ГИР, на мой взгляд, - это наглый плевок в душу всем неравнодушным рыболовам. Неужели стерпим?

    __________________

    [size=+2]Журнал "Рыболовный мир".[/size]
     
    • Нравится Нравится x 14