Приманки для ловли голавля

Тема в разделе 'Все о Спиннинговых приманках', создана пользователем Андрей к р, 17 мар 2008.

  1. Mihasi83

    Mihasi83 гость Временно заблокирован

    Есть у меня такой,только черного цвета,но увы так и не разловлен(((
     

  2. Никто

    Никто гость Временно заблокирован

    Вторую рыбалку подряд наблюдаю странное явление. Голавль сел на диету. Не хочет жрать японские и прочие воблерные деликатесы в каком виде их не подавай. Питается исключительно банальной французсской чёрной Аглиа размером 0-3 в зависимости от размера рыбы. Даже Лонги игнорирует. В прошлом году в этот период в фаворе были воблеры. Чем то обьяснить такую картинку я не могу.
    Может кто-то наблюдал что-нибудь подобное?
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 13
  3. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    - аналогічна ситуація і в нас, а це Волинський край. Вертушки і справді виручають і саме із чорним листком. Дуже рідко, коли головень може взяти воба, однак мої приятелі часом ловлять та часу інколи може піти дуже багато. А взагалі, тенденція із року в рік повторюється: Однак цей досвід - малі річки. Якщо весною той головень готовий брати практично будь-яку приманку (хоч воби тут у фаворі), то влітку він надто капризний - дуже часто саме "залізо" темного кольору виручає. Проте ближче до осені, як свідчить практика, воблери повинні знову бути у попиті.
     
    • Нравится Нравится x 12
  4. SoffT

    SoffT Рыболов

    Сообщения:
    417
    Симпатии:
    2.167
    Адрес:
    Кривой Рог
    Лонги черного цвета тоже не берет?
     
  5. Никто

    Никто гость Временно заблокирован

    Ну да. На чёрные то же ни одного тычка не было. Причем, прошлым летом, в конце июля, в фаворе были воблеры (в основном Camion и его клон от Jaxon), а на вертухи поклёвки носили случайный характер.
    Что и удивительно.
     
    • Нравится Нравится x 2
  6. SoffT

    SoffT Рыболов

    Сообщения:
    417
    Симпатии:
    2.167
    Адрес:
    Кривой Рог
    Действительно - странно.
    А как на счет черных и (или) матовых воблеров?
     
  7. mihail135

    mihail135 Рыболов

    Сообщения:
    772
    Симпатии:
    6.694
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    67
    Я уже писал в отчете за рыбалку, у нас на Днепре, та же история, правда последний раз фаворитом был 5-ти граммовый кастмастер.
     
    • Нравится Нравится x 5
  8. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    - що за фішка із проводкою?
    Приміром у мене на останній рибалці (точніше тренуванні) головень брав на так званій рваній проводці: помість смикінгу, рівномірної та пришвидшення. Не знаю чи правильно виразився, але рибалка на головня кожен раз - нова сторінка. Так ось зміна проводок - даже із одного місця приносила гарні результати. Можливо, що саме кастмастер і вніс щось таке, чого тому головню бракувало або просто його заінртигувало. Мені ще не доводилось ловити головня кастмастером, хоч думки із цього приводу вже виношу. Для себе розумію, що зациклюватись на одному типу приманок та їх проводках у ловлі головня не варто. Іншими словами, рибалка воблерами чи тими ж вертушками не завершує цікавості процесу лову. Ось Ви, приміром, відзначили про кастмастер - і це вже здорово інтригує.
     
    • Нравится Нравится x 9
  9. mihail135

    mihail135 Рыболов

    Сообщения:
    772
    Симпатии:
    6.694
    Адрес:
    Днепродзержинск
    Возраст:
    67
    Ничего особенного в проводке нет. Хотя, конечно, у каждого это получается по разному. Если против течения (сильного), очень медленная, неравномерная с короткими остановками, поперек, равномерный твич. Каждую рыбалку начинаю с ловли на воблер и в приципе неплохо, а последняя рыбалка удалась только благодаря кастмастеру.
     
    • Нравится Нравится x 2
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Сьогодні мало не засік головня на джигу, точніше на мормишку із дюймовою резиною (лоховська або фіолет). Дуже впевнена покльовка, однак не засікся. Іншими словами - пошуки приманок, що можуть ловити головня, тривають. Зізнаюсь, важко його нині ловити, коли вода майже вкрита ковдрою із трави та водяної зеленої павутини. А ті коридори, що лишилися дають змогу провести приманку в окремих місця мало не під самою поверхньою. Так і ходиш як той снайпер. Ну і що цікаво, що зміна приманок в одній акваторії позитивно впливає. Час від часу помітні хвилювання, та головень проханий.

    mihail135 - читав Ваш звіт. Сподобався. Так розумію, місця у ваших краях більш менш відкриті? Та і приманки бачу також, мабуть, періодично змінюєте?
     
    • Нравится Нравится x 5