с. Корчин Костопольского р-на

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 11 апр 2008.

  1. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    Прочитай предыдущие посты.
    Став 19 га., спускался не полностью 3 года назад, зарыбливается каждый год. Глубина у базы 2-2,5 м., под противоположным берегом около 3-4 метров. Есть небольшие бровки, дно песчаное с небольшим слоем мула. Возле базы практически нет зацепов, а если есть то ветки, которые удавалось достать. В лесной зоне зацепов хватает – были обрывы приманок.
    Цена 150 грн./чел. – карпятники, 100 – спиннингисты.
     
    • Нравится Нравится x 17

  2. stal1n

    stal1n Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.191
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    а якщо я не карпятник, а буду ловити лише на один фідер, плата теж буде 150 грн? і неважливо зловлю я одного карася чи 30 карпів?

    а якщо нас буде 4 чоловіки, то плата буде 600 гривень??
     
    • Нравится Нравится x 6
  3. Kubinec

    Kubinec гость Временно заблокирован

    по правилам этого водойма ловить можно на 5 крючков, карпики до 35см нужно отпускать (другого размера карпуши клюют очень редко), много плотвы, её на перловку за день можно килограм 5 наловить - только нафиг она нужна :)
    по словам хозяев запущено около 200 кг сомиков от 3-х до 4-х кг (но их категорично нельзя брать) есть карась разнобойных размеров, клюёт очень редко.
    Настроено очень много пирсиков для рыбаков (только они не очень правильно построены, удочки если меньше 5 метров, то и положить некуда.
    Есть щука, в основном карандаши, но есть и крупные, слышал что у одного где то двушка сошла.
    рыба в сревнении с прошлым годом стала отдавать немного илом .
    Плата внезависимости на одну удочку или на 5 -главное не больше 5 крючков - цена с рыбака 150 грн , а если спинингист то 100грн
    - если кто впервые поедет, очень аккуратно через мосты проезжать на авто , там уже один лихач поддон разбил , очень не аккуратно положены плиты бетонные.
    Ну и на последок- комары там просто звери, нигде такого количества не видел, спреи не особо помогают.
     
    • Нравится Нравится x 20
  4. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    Сказано прямо в яблучко. Вирiшив вчора потратить пару годин, щоб зiздить подивитись що за чудо водойма, одночасно i вивчити дорогу, щоб на зустiч спiнiнгiстiв не блукать. Став дiйсно гарний, на березi чистота, э облаштованi мiсця для лову на удочки. Можливо з погоднiми умовами(вiтер, прохолодно i похмуро) рибакiв на ставку було не багато, бачив бiля 5 "джипістів", з якими не було бажання спiлкуватись, але зустрiв не далеко вiд шлюза мiсцевого рибалку, у нього якiсь пiльги за вилов не платить. З йього слiв, э гарнi екземпляри карпа i карася, плотви та окуня. Ловляться карп i карась на картоплю i на черва, плотва на перловку, а так як сьогоднi риба не гуляэ гарноi рибалки може i не бути. Бачив i орендатора Льоню, росказав що в суботу син ходив на щуку ОП, можливо це повязано з погодою, але бачив що одна щука велетенських розмiрiв, як крокодил глотала кiлограмовi карпи якi нерестились. Вiн сподiваэться що через тиждень(що до зустрiчi) все нормалiзуэться. Короче кажучи мicце не погане, от тiльки фiнансово за круто.
    фото з телефона
     

    Вложения:

    • Зобр059.jpg
      Зобр059.jpg
      Размер файла:
      53,1 КБ
      Просмотров:
      417
    • Зобр058.jpg
      Зобр058.jpg
      Размер файла:
      55,4 КБ
      Просмотров:
      421
    • Зобр060.jpg
      Зобр060.jpg
      Размер файла:
      69,7 КБ
      Просмотров:
      401
    • Зобр061.jpg
      Зобр061.jpg
      Размер файла:
      57,6 КБ
      Просмотров:
      410
    • Зобр062.jpg
      Зобр062.jpg
      Размер файла:
      49,8 КБ
      Просмотров:
      421
    • Нравится Нравится x 25
  5. We$t

    We$t гость Временно заблокирован

    Толік я в кросівках там не втоплюсь ?:diver:
     
    • Нравится Нравится x 2
  6. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    Не утопишься, чтоб зайти на пирсы (на некоторые) надо сапожки по колено, чтоб зайти на остров – забродные сапоги. Но это будет последний день весны – почти лето, можно будет штаны закатать или снять :).
     
    • Нравится Нравится x 10
  7. Горыныч

    Горыныч гость Временно заблокирован

    Вот и закончился отпуск :(. Напишу о более ярких впечатлениях–уловах за это время.

    04.06.09.
    На фесте в Корчине во время соревнований у меня сошла 3-шка (многие видели)… Позже когда анализировал нашел штук 5 причин по которым я ее спустил, но не буду об этом…

    И вот я решил попробовать словить ее или похожую по размерам…
    Приехал около 5 утра и пошел оббрасывать пирсы через один. На втором (там где словили Саня Борода на фесте) словил незачетную щучку грамм 400, но заглотила сильно и закровила – пришлось забрать. Перешел через болотце и на очередном мостике словил аналогичную – эту отпустил, зацепилась за край челюсти.
    Дошел до дамбы, залез на мостик и решил поставить Спинекс Атом, 20 грамм и заметил, что на «Тритоновском» поводке застежка не надежна – несколько деформировалась, до этого было несколько зацепов от которых удалось освободиться. Хоть было лень, но я сам себя уговорил – «хочешь трофейную рыбу – мелочей не должно быть!» и поменял…
    Рельеф дна в этом месте довольно интересный – глубина соседствует с длинными и плавными меляками, бровки нет. Делаю забросы на глубину и веду блесну неспешно на меляки. И вдруг тяжесть (удара как такового не было, видимо догоняла), подсечка – есть и идет без проблем, но чувствую, что зачетная – думаю полторушка будет, делаю контрольную подсечку – «тебя то я уже не спущу!».
    Но вот она пошла наверх, опускаю спиннинг к воде, чтоб не дать сделать свечку – на поверхности разворот, срабатывает фрикцион – «да, поболе полторушки будет»…
    Поняв, что щучка неординарная, встал вопрос как ее взять (напомню, подсаком не пользуюсь никогда) – стою на мосточке, впереди хвощ метра на 3 и кроме того рагульки с перекладиной для удочек. До щуки еще метров 15-20, думаю пойду по пирсу назад не подматывая катушки и держа натяжку, сойду на берег и попробую вывести в окно в хвоще. Но на практике оказалось все наоборот – только я сделал шаг назад как она пошла на меня и пирс, подматываю и не даю слабины… Делать нечего – надо лезть в воду, думаю запасные штаны есть в машине – ничего страшного (но забыл, что мобила лежит в кармане штанов :D). Сажусь на мостик, спрыгиваю и иду навстречу к краю хвоща, но не совсем успеваю – щука с разгону влетает в хвощ в 1,5 метрах от меня, но силы и инерции ей хватило пройти по хвощу только около метра. Делаю 2 шага и она в моей мертвой хватке за шею :). Выхожу на берег – начинается мандраж %), сердце колотится, аж запыхался.
    Заглотила блесну конкретно, пришлось отстегнуть поводок и блесну доставать уже дома через жабры…
    Первое фото на берегу, после иду на базу к Леониду на взвешивание.
    Ааа, еще прикольный момент – когда шел по берегу нашел пустой но вместительный пакет, видимо на фесте у кого–то выпал, я его выбросил в бак для мусора возле того места где словил эту щуку и еще подумал «вот словлю ту трешку – будет для нее пакет» :) – пригодился…
    Кто был на фесте помнит какие весы Леонида – показывало то 2,850 то 3 ровно, очень хотелось, чтоб 3, но взвесил в магазине на электронных – 2,910 :D.
    После рыбачить уже не особо хотелось – позавтракали, 100 грамм за сбитый, отдыхал…
    В районе обеда решил лениво покидать на окуня в р-не бани и случился еще интересный момент на золотистый Пантер Мартин под камышом взял карп около 1,5 кг, но блеснув желтым брюхом благополучно сошел. Через пару забросов еще один, но поменьше грамм 300 и тоже убежал %). Поймал одного окушка и на том поехал домой – хвастаться перед родными…

    ЗЫ. 1.В желудке был вакуум, голодная была – так, что при обилии рыбы в ставу видимо не так просто ей словить обед, а может эти постоянные перемены погоды не давали ей нормально кормиться и я оказался 2-й раз в нужное время в нужном месте ;)…
    2. Ремонт мобилки мне обойдется в 180 грн.
    3. Продолжение будет – есть у меня еще 2 щуко-отчета :mult222:...
     

    Вложения:

    • Нравится Нравится x 29
  8. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    White amur!!!

    І знову вихідні і куди ж поїхати з ночівлею. Вибір зупиняється на Корчині - ця водойма тягне і тягне до себе. В 15-00 виїзд, до Корчина добрався швидко,бо в памяті вже відклалось розташування ям на дорозі!!! При вїзді в Корчин халепа - чорна кішка перебігла дорогу, але прямую далі з надією на краще. За 1,5 години після приїзду все готово- палатка,снасті. Розпочинаю ловитити: 2 фідера -60 і 40метрів на кукурудзу і горох, коропова палка з полуничними бойлами - 50метрів(перший раз закидував,тому мала відстань), попавчанка 3-4метри від берега на опариш. Погода нормальна,як на мене, але заважає вітер. За пару годин ні однієї покльвки. Закрадається думка,що результат буде як минулого разу - нульовий. Але ось раптом перестав дути вітер,зникли хвилі і все стало на свої місця в плані погоди. Глянувши на рівне зеркало води вирішив покидати поппер - потренуватись. Дістав палку з тестом 5-15,попер Рапала і зробивши пару закидів, бачу- перша покльвка на поплавку,точніше його відсутність і переміщення в берег - підсікаю -є!!! Ура !!! Витягую першого зеркального на 700-800грам. Через хвилин 20-30 така ж покльовка,таке ж спокійне виважуванн,з таким же результатом. Через 10-15 хв покльвка - підсічка -щось крупніше - але це щось крупніше завело снасть в хащу підводної рослинності. Закинув - чекаю ще! Тиша беру спінннінг, закидаю попер, роблю проводку,але краєм ока бачу,що на поплавочку розпочинається покльовка. Дістав попер,палку поклав на мостик так що попер плаває перед ним. Дивлюсь на поплавок - поплив - підсікаю - є!!! Але тут відбувається щось неймовірне, це "є" зникло з того місця,де було і зявилось за 5 метрів за долі секунди - телепорт. Кручу катушку,керую вудилищем,а рибина далі продовжує дивну телепортацію, але ось заспоїкившись риба дає себе підвести по мостика з боку(дивюсь карп,але не зеркальний),де вже стоїть з підсаком моя дівчина Наташа,але побачивши в воді підсак рибина робить телепортацію на 4 метри за долю секунди і зявляється зпереду містка,на якому вже паніка, і натягнувшм лєску обриває повідок. Далі цікавіше!!! Зірвавшись з поплавчанки, рибина зацепилась за мій попер,зігнувши при цьому лайтову палку в небачену до цього мною дугу. Я хватаю свій лайт,Наташа переходить на нову позицію, і тут я чую бульк і слова "помічниці": ой телефон!!!В голові проблискує думка: рятувати рідну Нокію Н93і чи тягнути рибину - звичайно рибину!!! Зробивши щось незрозуміле до цих пір,я дістаю на мостик своєю лайтовою палку цього телепортиста і відразу кинувши в садок , бо від попера він відчепився сам, ниряю за телефоном, за хвилину він вже в мене руках,але без ознак життя. Ну що й таке буває. На наступний день,коли я дістав рибу із садка,я зрозумів, що це не карп ,а білий амур десь до 1,5кг. Розпитавши знайомого, дізнався,що дійсно ця риба відзначається немислимою швидкістю.Але мені сподобалось - адреналіна повні штани!!!
    Після даного ЧП виловив ще такого ж карпика і розпочав нічну рибалку - спокійну і тиху. До 3-х ночі фідера і коропова палка,як і раніше не подали жодного сигналу, а от поплавчанка подала, але рибка(до речі відчував що нормальна) була втрачена через невчасну підсічку. Бо як завжди покльовка відбувається в той момент,коли відволікаєш увагу на щось інше.
    Далі було 2 години сну. І вже о 5 ранку розпочали новий рибальский день. Який пройшов тихо і мирно. З результатом - 2 плотви на фідер на кукурудзу і карп на 1,5кг на поплавчанку - найбільший.
    Отже, результат: 5,5 кг риби(1 білий амур, 4 карпа і 2 плотви)!
    Висновки з рибалки:
    - найбільше карп в Корчині реагує на вітер;
    - через те, що рибу гарно кормлять - треба дуже добре прикормлювать місце;
    - необхідно шукати активну рибу, бо буває , що вона посеред водойми, але дуже часто вся в березі. І зловити її на поплавок більш реально чим на хітрий фідер;
    - не брати мобілу на рибалку;
    - не переживати,коли кльов відсутній, а просто відпочивати. Бо як завжди кльов був вчора і завтра....
    Всі фото в альбомі!!!
     

    Вложения:

    • P6300749.jpg
      P6300749.jpg
      Размер файла:
      864,2 КБ
      Просмотров:
      989
    • P6300753.jpg
      P6300753.jpg
      Размер файла:
      1 МБ
      Просмотров:
      785
    • P6300763.jpg
      P6300763.jpg
      Размер файла:
      1,1 МБ
      Просмотров:
      843
    • P6300764.jpg
      P6300764.jpg
      Размер файла:
      783,1 КБ
      Просмотров:
      792
    • P6300765.jpg
      P6300765.jpg
      Размер файла:
      1,3 МБ
      Просмотров:
      934
    • P6300754.jpg
      P6300754.jpg
      Размер файла:
      852,5 КБ
      Просмотров:
      751
    • Нравится Нравится x 33
  9. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Під наркотичною дією Корчина на свято вирішив поїхати на цю водойму. В звязку з тим,що моя постійна помічниця на цей раз не змогла поїхати, взяв собі в компанію свого товариша,з яким дружимо з ясел. Приїхали на водойму десь в 13-00 суботи,переговоривши з Льонею і Юрою займаю своє постійне місце,як виявилось місток під номером 13,до речі мій улюблений номер. Погода здається нормальною - трохи хмарна,не дуже вітряна, якраз те що треба для ловлі карпа. Повідносивши снасті до мостика, закидую поплавчанку з опаришем під улюблене латаття. Замішуючи прикормку,бачу як на одному з містків рибак витягнув карпа кіло на три - піднімається настрій - буде кльов. Виставив свій род-под і закидую першого фідера з снастю на білого амура, заряжену технопланктоном. Починає накрапати дощик,який з кожною секундою переростає в зливу- стіну і постійними розрядами блискавки. Вирішили перечекати в бесідці. І ось після різкого пориву вітру на душі стало якось неспокійно. Підбіг до містка так і є - ХАЛЕПА!!! Погано виставлений родпод з фідером і трьома сигналізаторами фірми КарпПро злетів з містка і лише кінчик фідера гордо майорів із - під води. Просумувавши ціну сигналізаторів все ж таки прийняв рішення лізти в воду після закінчення грози, життя дорожче. Хвилин за 5 дістав з води все причандалля і після того як просушив сигналізатори почув їх чарівний писк - виявляється дійсно водонепроникні. Другою закинув коропову палку з полуничними бойлами, через дощ оснащення снасті ПВА пакетом виявилось дуже складною справою. Третім був закинутий фідер з кукурудзою. Після якого зробив ще вудку з оснасткою на толстолоба. Все готово. Чекаємо покльвок. І ось писк сигналізатора на амуровій снасті - невже спрацювало!!! Підсікаю,тягну, а там карась зачепився оком за гачок. Наступною спрацювала кукурудза - карп грам 700. Далі друг на поплавчанку витягує такого ж. І ось знову фідер з кукурудзою потурбував сигналізатор. Покльовка сильна- підсікаю, щось крупне,але не дуже активне,бо спокійно підтягую до містка і бачу крупного карпа(2 кг).До речі мій найбільший!!! Здивувала його поведінка - зусиль потрачено менше ніж при виважуванні зеркального на 700грам. Чому так? До сутінків витягнув ще одного карпика на фідер і все. Вночі не було жодної покльовки,а лише глюкокльов,визваний тривалим спостереженням за поплавком із світлячком. Дочекавшись початку ранкових сутінків і так як був повний штиль, дістав спінінг і вирішив погратися попером Рапала,при використанні якого у мене зазвичай починався кльов. І тут десь на 5 забросі, не давши поперу долетіти до води його атакує летюча миш і причому результативно. Витягнувши на місток, відчепили її від гачків і відпустили. Чудовище страшне!!! Так що виявляється попери Рапала дісно самі уловисті. І ось розпочався ранковий кльов:1-ий карп,2-ий,який втік з містка додому,3-тя покльовка- підсічка - і обрив поводка(0,23), відразу ж на 2-му фідері скажена покльовка і результат розігнутий гачок. 2 фідери виведені з ладу, не проблема запасні є,але заглючила сигналка і не можу відкрити багажник,в якому все сховано на ніч. На мостику паніка,то ж пройде кльов,через 20 хвилин багажник відкрили,все замінили. Заброс очікування 5 хв - покльовка - сильна ,підсікаю - щось велике, тягну - супротивляється, тут опір зник - розумію йде на мене - кручу катушку швидше і тут удар - результат обірваний повідок. Заміна - заброс! Ще супер покльовка - з 0 через те що знову розігнуло гачок,такий як і раніше - більше в Корчині їх не буду використовувати - заслабі для чогось покрупніше. І тиша!!! До 10 години ні покльовки. Ще й осадок на серці від події на сусідньому мостику.А сталося таке: мужичок,який до 4 ранку пив горіляку,співав пісень,смачнесенько закушував в гарній компанії о 9-30 вийшов на сусідній місток,закинув вудку не зрозумілої конструкції на хліб(як ми потім дізнались),привязав її до перила(що її і врятувало) і пішов далі тусуватись. Тут через 5 хвилин біжить - бачимо натяжку в складі ліска-вудка-мотузка-перило-місток-планета Земля - після підсічки і тривалого виважування,бо не могли вони знайти підсак,красень кілограма на 3-4 пішов на святковий стіл. "АБИДНА,ДА"! За цей час до 10години перебробував всі наживки з різними варіантами діпування. І ось - клює!!! Карп трохи більше стандарта на горох продіпований конопляним маслом. Далі вирішив ловити саме на це!! Перезаряжаю!!! Покльвка на 2 фідері - є карпуша. Працює!!! Супер!!! Закидую 2 фідери. Дальній мовчить, а на ближньому покльовка - підсікаю,тягну, тут раптом сход. Закидую туди ж - через 1хв знову покльовка,підсікаю, підсікаю,тягну, тут знову сход, закидую знову - через хвилини півтори знову покльовка і такий же сход. Думаю - пороблено!!! Друг каже: "наступний раз я підсікну", я погоджуюсь. Але як виявилось йому ще більше пороблено - покльвок взагалі більше не було. Лише дальній фідер турбував дробастер, з інтервалом в 1 хв він подовбував 1 коротким ударом мою горошину, і десь після 5 таких ударів горошина зникала. Це повторювалось десь 3 закиди підряд. Після чого було вирішено збирати речі і їхати додому, бо підішла якась хитра риба:та може зійти з гачка безперешкодно, той вміє хитрими рухами знімать наживку. Коропова палка з полуничними бойлами не спрацювала, думаю аби були конопляні - був би з уловом, але на них я зажав бабла(вже виправився - купив).Рибалка завершилась з результатом 7 карпів,2 карася,2 плотви - загальною масою 8 кг, багато сходів риби -масою десь 8кг через погану підсічку і слабенькі повідки, та 2 крупняка кілограм по 5, які просто вирішили погнути мої гачки,щоб мені було над чим подумати вдома.Кльов був нормальний, але лише коли переставав іти дощ, який ішов 16годин з 24 перебування на водоймі, і зменшувався вітер. Отож можна зробити такі висновки(для Корчина):
    - в Корчині клює при відсутності дощу і вітру;
    - клює на кукурудзу,опариша,горох,але необхідно експерементувати з діпом, бо ввечері брало на кукурузу з полуничним і скопекс діпом, на світанку - на бутерброб опариш-кукурудза також з полуницею, трохи пізніше на горох з конопляним маслом. Але це не всі можливі наживки - можна ловити і на простий хліб;
    - краще використовувати повідки з повідкового матеріалу з нормальним запасом міцності або з лєски(найбільш прийнятного діаметра) з скруткою(для фідера), для зменшення обривів, або ловити на карпову снасть настроєну для ловлі на горох і кукурудзу;
    - використовувати "горохові" гачки найменшого розміру - вони більш сильніші і можна наживляти,як горох так і кукурудзу, і опариш;
    - шукати рибу на всіх дистанціях, бо як видно минулий раз взяли весь улов під берегом, а цей раз на дальніх дистанціях;
    - період з 00-00 до 4-00 краще приділити сну - кльов відсутній;
    - обовязково мати при собі Рапаловський попер,поява якого на воді є сигналом для старту кльову мирної риби. Тим більше, що на нього клює все:щука,окунь,білий амур, летючі миши.
    P.S. Всі фото в альбомі!!!
     

    Вложения:

    • IMG_0325.jpg
      IMG_0325.jpg
      Размер файла:
      357,6 КБ
      Просмотров:
      628
    • IMG_0332.jpg
      IMG_0332.jpg
      Размер файла:
      390,3 КБ
      Просмотров:
      662
    • IMG_0342.jpg
      IMG_0342.jpg
      Размер файла:
      299,8 КБ
      Просмотров:
      697
    • IMG_0346.jpg
      IMG_0346.jpg
      Размер файла:
      721,5 КБ
      Просмотров:
      666
    • Нравится Нравится x 28
  10. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Корчин - фінал!!!

    Розпочав рибалку в Корчині ще з понеділка,а саме на протязі тижня готував снасті. Так як минулі рази була маса сходів і неприємних обривів і розгинів гачків вирішив усунути всі помилки чим зменшити кількість невдач. Після перегляду прогнозів погоди в Корчині зрозумів,що кльов буде дуже рідким явищем на цих вихідних,бо при +35 лише неадекватний риб захоче харчуватись. Вся надія була на періоди доби з 19-00 до 23-00 і з 4-00 до 8-00!!! Отож, в пятницю ввечері затарившись продуктами і холодним пивом я зі своєю дівчиною вирушаю в Корчин на фінальну 5 і 3 з Наталкою рибалку. Десь біля 17-30 ми вже на звичному місці. Перш за все ставлю палатку і обустроюю побут,щоб потім на це не відволікатись. Після цього приступаю до самої рибалки. Закинув поплавчанку на саме результативне місце з горохом,раніше задіпованим. Розпочав готувати карпову палку,яку на цей раз зарядив конопляним бойлом і ПВА пакетом з половинками цих же бойлів. Після закиду, прикормлюю місце за допомогою рогатки тими ж бойлами для того, щоб привабити саме крупного карпа(видивився в фільмі). Готую прикормку - суміш фішдрім Карп, Монстер карп ,горох,кукурудза Господарочка,опариш з минулої рибалки, вода з водойми і трохи конопляного і полуничного діпа. Закормлюю місце ловлі поплавчанками. Далі готую 2 фідери,які закинув з горохом і кукурудзою. Все виставлено на родпод,сигналізатори ввімкнені. Приступив до підготовки 2 поплавчанки. Закинув її на опариш. Нарешті все готово.20-00 сижу на стільчику,попиваю холодне пиво - чекаю кльову - тиша. Після пару перезакидів фідерів розумію,що щось не так. Я використав в якості оснастки несиметричну петлю з флюрокарбону,здається 0,33, і поводок з флюрокарбону 0,25. Працює погано на відміну від того,коли використовуєш для повідка звичайну ліску - флюрик жосткий і постійно запутується. Тому поміняв на симетричну петлю,але з тим же таки повідком із флюрокарбону - працює нормально. До 21-00 - тиша. Лише одна краснопірка на опариш. Вирішив посадити її на кружок - побачити як працює, а може ще й щука попалась би... Десь після 21-00 витягнув плотву - взяла на горох. Після цього я поміняв всю наживку на горох,лише один фідер був з кукурудзою. Не хотілось тягати мелочь. Через хвилин 15 очікування бачу довгождану карпову покльвку на поплавку - ні з чим не перепутаєш - поплавок спокійно і впевнено прямує під воду і кудись в далечінь. Підсікаю - витягую - стандартний карпик - 750грам. Далі знову тиша!!! Фідера мовчать, поплавок подекуди смикається,скоріше всього плотва старалась затягнути горошину. Ставлю на поплавки світлячки,так як вже починало темніти і далі сиджу в очікуванні покльовки. Десь після 22-00 помінявши наживку на всіх гачках і 5-ти хвилинного перекура вирішую занести речі,які вже не пригодяться в машину,щоб вночі вони не заважали. Відійшовши до кінця мостика, закриваю блискавку на рюкзаку і чую,як вудилище поплавчанки починає рух по містку. В цей момент моя гарна помічниця Наталка хватає його і робить впевнену підсічку з криком: ЮРА!!!!!! Біжу на місток забираю вудилище,роблю пару обертів катушки - щось є - ще й велике. Намагаюсь підтягнути катушкою - не виходить,вудилищем - не йде, через 2 хвилини приймаю рішення:якщо гора не йде до Магомета,то Магомет йде до гори!!! Так як по лісці бачу,що карписько зайшов під латаття і відчуває себе там дуже комфортно.Знімаю штани,вдягаю шорти,беру підсак і йду на зустріч до рекорду. Підійшовши до латаття намагаюсь підтягнути його до себе - не йде!Беру підсак і ,погрузивши під воду, виганяю карписька із засідки - вийшов, після хвилини боротьби цей красень в мене в підсаці. Я переповнений відчуттями шурую з ним до містка. Виклавши підсак з рибиною на місток чую слова захоплення моєї супутниці і бачу в її очах небачену радість - такого карпа вона ще не бачила вживу,так як і я. Після 10хвилин ,які потратили на те щоб дістати гачок(екстрактор,який ще 20хвилин лежав на містку кудись зник - напевно впав в одну із щілин на містку - непоодинокий випадок)карписько на 3 кг відправляється в садок. А я з відчуттям виконаного обовязку продовжую спостереження за поплавками. До 1-00 ночі жодної покльовки не було.Вирішили спати. Близько 4-00 ранку розбудили комарі,а вже хвилин через 10 спрацював будильник. Розпочинаємо новий рибальський день. До 6-00 жодної покльовки і Наталка йде спати в палатку. Я продовжую. І тут пішло - з періодичністю в 15хв витягую ще 4 стандартних карпики,але вже якось просто,без підсака,без сильних зусиль,напевно відчув себе профі після нічного красеня. Після 8-00 сонце піднялось ще вище і шпарило як скажене. От так до 14-00 не було жодної покльовки карпа,лише виловив пару плотвичок непоганого розміру на горох. А фідера як мовчали так і мовчать. Розпарений сонцем вирішую піти повалятись в палатці, але вже через 10хв вирішив ,що краще піти покупатись,бо в палатці закінчився кисень. Виходжу на місток,щоб перезакинути вудки, і бачу,що одна з моїх вудок,які я забув закріпити, плаває біля латаття,з якого я діставав свій трофей. Тут підтвердилась моя теорія про те,що всі серйозні покльовки відбуваються тоді,коли відволікаєш увагу від рибалки. Залажу в воду з надією,що на гачку хтось є і немаленький. Добравшись до вудки пробую підтягнути - не виходить. Йду підмотуючи ліску і бачу, що другий кінець з поплавком і грузом запутаний в старому містку,який дрейфує під водою. Вивільнивши свою оснастку,бачу обрізаний поводок - був карп,але який - одному Богу відомо. Може і стандарт,а може і на 5кг. Але нічого не поробиш. До вечора більше покльовок не було, так як і ввечері. Приймаю рішення закинути на ніч фідерні палки на бойли:полуниця і ваніль, а поплавчанки на горох,але вудилища закріпити. Так як сил сидіти вночі вже не було!!! Отож в закормлені фідером місця закидую бойли полуниця і ваніль,перезакидую коропову палку з новим конопляним бойлом, поплавчанки заряджаю горохом і закріпляю за місток і йду спати. До речі ввечері суботи почала цвісти вода!!! Після того як потемніло сигналізатори час від часу спрацьовували - летючі миші бились в ліску,напевно шукали попер Рапала. Але десь близько 1 ночі,один із сигналізаторів почав попискувати з інтервалом в 5 сек - біжу на місток - бачу,що одного поплавка немає, підтягую - є карпик,але він затянув поплавок за ліску фідера,що провокувало писк сигналізатора. Але вже біля мостика цей халамидник втік. Змотую поплавчанки,щоб не наробити біди і йду спати. Пізніше піднявся вітер і я під дією поганого сну про втрату родпода з вудилищами, вирішив змотати остальні вудочки і спокійно поспати хоч пару годин,для продовження рибалки з 4-ої ранку. Але встати в 4,так як і в 5 ранку на природі виявилось нереальним. Прокинувся в 8-00 і розуміючи що вже кльову не буде,так як спєка нєможліва, почав збирати речі. Результат:8кг:карп - 3кг,5карпиків-десь 4кг,6 плотвичок - десь 1 кг.
    Висновок:на риболовлі будь готовий до всього,як в плані снастей так і в плані можливих дій. Риба так як і природа - це непередачувана штука,а тому неможливо передбачити її дії в наступний момент.
     

    Вложения:

    • P7130769.jpg
      P7130769.jpg
      Размер файла:
      503,1 КБ
      Просмотров:
      911
    • P7130770.jpg
      P7130770.jpg
      Размер файла:
      460,6 КБ
      Просмотров:
      862
    • P7140776.jpg
      P7140776.jpg
      Размер файла:
      745 КБ
      Просмотров:
      697
    • P7140777.jpg
      P7140777.jpg
      Размер файла:
      571,7 КБ
      Просмотров:
      729
    • P7140778.jpg
      P7140778.jpg
      Размер файла:
      1,2 МБ
      Просмотров:
      801
    • P7140781.jpg
      P7140781.jpg
      Размер файла:
      688,7 КБ
      Просмотров:
      657
    • Нравится Нравится x 25