Ловля микроджигом

Тема в разделе 'Способы и методы ловли', создана пользователем Konstantin, 9 май 2008.

  1. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Відкрив для себе ще один спосіб боротьби із травою, хоч він не завжди спрацьовує, але таки працює.
    Приміром, коли ми нормально можемо ловити у певному місці із головкою джиги у 2-3 грами. Але із настанням весни-літа ці місця заростають (мова не йде про обільну зарослість) - саму тут може виручити варіант зменшення огрузки та розміру гачка. Для прикладу: 0,75-1 грама
     
    • Нравится Нравится x 5

  2. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Цікавим відкриттям на останній рибалці у Млинові (Рівненська область - див. звіт від 02.08.09 ось тут http://fishing-ua.com/showthread.php?t=2365&page=4) стало і те, що поиміром при відносно слабкій реалізації клювань окуня на шарнірному з"єднанні, поставив звичайну джигу. Засікаємість окуня зросла істотно. Чому саме саме так? - важко відзначити. Проте факт лишився фактом, оскільки ще кілька дні тому у цих же місцях гарно відловився мікроджигом на шарнірі, а тут як все підмінили - лише порожні тички. А тут ставимо звичану джигу, той же самий вантаж і справи пішли на краще.
     
    • Нравится Нравится x 11
  3. Boroda

    Boroda Рыболов

    Сообщения:
    994
    Симпатии:
    3.018
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    54
    Ситуація з точністю один-в-один, також вчора, лише на ставу у Бочаниці.
    На шарнірі успіхом закінчувалась кожна п’ята покльовка, а на звичайну джиг голівку – дві з трьох. (джиг головки – 1 та 2 гр., одно та півтора дюймові твістера).
     
    • Нравится Нравится x 11
  4. ленднивер

    ленднивер Рыболов

    Сообщения:
    413
    Симпатии:
    2.352
    Адрес:
    Кривой Рог, Дзержинка
    Возраст:
    56
    шарнир

    по видимому водоем от водоема отличаеца - на соревнованиях в восияцком работало по крайней мере у меня только шарнир на дюймовом твистере с 3 грм груза, при замене на джиг того же веса или больше - меньше, поклевки прекращались, на шарнир пустых проводок вовремя клева не было. С ув.:somyara:
     
    • Нравится Нравится x 6
  5. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    - більш за все тут склались інші фактори і не виключенно, що саме через погодні. Вже після 02.08.09 насувався циклон західною Україною, який 03.08.09 активізувався у Львівській області (буревій тощо - новини про це повідомляли). У нас же на Волині пройшли добряче грози. Тобто, такі зміни у погоді риба відчуває істотно. Щодо водойм - у той день мої колеги були у на Хріниківському водосховищі (Рівненська область) - результат майже плачевний. Ще один приятель проживає у смт. Берестечко - там картина ще гірша. Таким чином, більш краще спрацювали ті місця, де окуня було достатньо, а ле і він проявив себе надзвичайно обережно у вигляді незначних тичків тощо. І саме варіант джиги, а не шарніру його міг підсікти. Таке буває, що тут поробиш. А бувають такі моменти, коли доводиться взагалі обривати хвостики дюймовим твістеркам і тоді ловиш на огризки і кльов буває іноді просто на ура. Одним словом, наплив різноманітних фаткорів має вирішальне значення на результат рибалки. Завдання від рибака - не зациклюватись на приманках, що працюють зазвичай. Іноді вирішення питання покращення кльову є напрочуд простим. Та все це досвід, який і формується подібними рибалками і подібними змінами у тактичних підходах. Щось таке!
     
    • Нравится Нравится x 9
  6. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Ребята, відкрив для себе твістерки від Kalipso Flex Bait.
    Власне, відкрив дещо раніше, але сьогодні ну прям поперло. Звіт ось тут http://fishing-ua.com/showthread.php?t=3600
    Хоч і часу мав досить мало та і того хватило.
    Зізнаюсь чесно, самі по собі твістерки без попердньої обробки у воді грати не будуть. Мусив маніпулювати варкою у воді та піджиганням у хвостовій частині.
    Одним словом, ще раз виставляю на фото. Під мікроджиг саме те - та і ціна, приміром у нас в Луцьку упаковка (20 шт.) 10 грн.
    Отже, рекомендую (не реклама - 100%).
     

    Вложения:

    • P1070543.JPG
      P1070543.JPG
      Размер файла:
      304,2 КБ
      Просмотров:
      638
    • Нравится Нравится x 14
  7. Свояк

    Свояк Рыболов

    Сообщения:
    695
    Симпатии:
    4.188
    Адрес:
    Днепродзержинск
    А "озвучить" можно технологию, желательно подробно и с фото или...
     
    • Нравится Нравится x 2
  8. Boroda

    Boroda Рыболов

    Сообщения:
    994
    Симпатии:
    3.018
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    54
    А також темперамент тамтешнього окуня.
    Вчора (04.08.09) був ввечері у Гориньгроді. Десяток окунців, всі виключно на шарнірне з’єднання. А на звичайну джиг головку – пару ударів та відкушений у твістера хвіст.
    На попередній рибалці, велика кількість окунів зривалась вже в повітрі, а вчора – жодного.
     
    • Нравится Нравится x 4
  9. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    - це достатньо відомий і поширений спосіб. У кипячену воду кидаємо твістер, тримаємо 3-7 сек. і виймаємо. Можна тримати і довше, однак після цього резина починає липнути до рук, а це вже перебор.
    Є ще один варіант: маючи два зажими, розтягуємо твістер (у хвостовій частині) у кипятку на 1-3мм. Тут слід бути обережним, оскільки ця резина жорстка. Приміром із Manns та Relax ця процедура проходить менш болісно.
    І третій варіант - беремо голку, шило тощо нагріаємо на вогні і починаємо тим шилом чи голкою тощо обжигати хвостову частину твістера у місці тіла та хвоста - але ця процедура у мене за один раз точно не пройшла (хоч той же Manns та Relax - роблю тільки таким чином).Тобто, Kalipso Flex Bait все одно мусив варити.
    Фоток на жаль не викладу. Сподіваюсь, що пояснив більш менш доступно.
    З повагою, В.В.В.
     
    • Нравится Нравится x 12
  10. B.B.B.

    B.B.B. гость Временно заблокирован

    Після вчора під час рибалки у с. Лище (Луцький р-н, Волинська область) узяв на мікроджиг непоганого карася. Приманкою слугував штучний мотиль на шарнірі в 1 гр.
    Проте найбільш цікавим було те, що карась узяв ось таку проводку: після опускання приманки на дно, робимо різкий підрив і 1-2 обороти катушки, знову опускаємо приманку на дно і знову пішов підрив. Відзначу, що перший закид такої приманки із подібною проводкою приніс різке клювання, однак не підсік, а коли вже кинув вдруге, то і відчув характерну важкість білої риби. Але боротися довго не довелось – карась на фото у березі. Проте цього красеня все одно відпустив на волю. Таким чином, поповнив свій арсенал білої риби на мікроджиг чи ультралайт. Отже, мікроджигом, окрім підлящика, плотвички, бичка, верховодки, бистрянки, коропа ще й маю і карася.
     

    Вложения:

    • P1070697.JPG
      P1070697.JPG
      Размер файла:
      299,2 КБ
      Просмотров:
      461
    • Нравится Нравится x 26