с.Горыньгрод Ровенского р-на

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Konstantin, 8 май 2008.

  1. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Черкаю декілька слів - не пішло - "ГЛУХАРЬ"!! Завтра виставлю більш детальний звіт!!!
     
    • Нравится Нравится x 8

  2. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    У п’ятничку, 28.08, був на водоймі з 16.00. Щоб подивитись одним оком як хлопці карпа ловлять на короповому фестивалі, іншим - окунця пошморгати.
    Виважування карпів, на жаль, не дочекався в цей день, але з хлопцями поспілкувався. Гарне товариство, дружня атмосфера. Хочу зазначити, що треба бути великим ентузіастом карпфішингу, щоб витрачати, як на мене, шалені гроші на знаряддя, прикормку, не говорячи вже про час. Але трофеї того варті! Моя щира повага!
    Володі-шалуну окремий респект, приємна людина, поспілкувались півгодини, а таке враження, що старі знайомі.

    Щодо окунців, як писав наш колега, свіжо придбаний УЛ Кінгфішер мікро джиг рулить-рулить-... Крупнішого, звичайно, треба шукати, але бере кругом, твістер, колір – будь-який, проводка - посмикування на місці, непогана точка по лівому березі в кінці, біля джерела. Зловив майже півста, і почистив, і пожарив, і з усією сім’єю з’їв. Так, так...не смійтесь, колеги, дуже смачно!

    дорога убита, коли їду додому, думаю час закривати цей сезон в гориньгроді. але якщо знайдуться бажаючи за компанію в пятницю з обіду, може поїду ще раз
     
    • Нравится Нравится x 19
  3. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Нарешті добрався до компа,відкрив вікно - запустив музу і розпочинаю свій коротенький звіт про своє знайомство з водоймою,підготовкою до фестивалю і сам фестиваль.
    Частина 1.
    Розпочалось все 19 серпня,коли на запрошення Шалуна я вирушив в Гориньград,для того,щоб хоч перевірити дорогу,познайомитись з хлопцямим,які займаються карпфішингом,і подивитись на снасті і взагалі вживу побачити,що це таке. Отож,доїхав нормально - дорога ще краще,ніж до багатох водойм Рівненщини. Відразу познайомився з хлопцями і почав роздивлятись їхні снасті, і тут чере 30 хв після того як Вова Шалун закинувся - у нього приємний писк синалізатора - і карп 3.9кг вже фотографується на паспорт,після чого повертається до себе додому. Хоч його зловив і не я, але свою дозу адреналіну я отримав. Ну що ж вирішив дістати свою палку і продемонструвати хлопцям,на що я ловлю,як закидую і т.д. Після демострації - розпочався мій перший урок по карпфішінгу. І я зрозумів,що всі фільми,всі пости прочитані на різних форумах - це лише 20%,а головне - це те,коли ти тримаєш снасть зроблену профі і він тобі розповідає,що і як робити. Ну найперше,що мене навчив мій новий знайомий Сашко - це як правильно проводити закид. Як мені стало відомо,то він в цій справі майстер. Після пару годин проведених на водоймі я вирішив залишитись на ніч,щоб перевірити свою вдачу,але результату у вигляді трофею я не отримав,але отримав дещо набагото більше - знання. Хочу зробити висновок - після вечора і ночі проведеної на водоймі я отримав більше корисної інформації для себе ніж за весь час,що я приділив теоретичному навчанню, познайомився з хлопцями,які не просто ловлять рибу,а й завжди готові поділитись своїми знаннями з бажаючими їх отримати...
    Частина 2.
    Після знайомства з водоймою,я вирішив прийняти участь у фестивалі. А для того,щоб показати хоча б якийсь результат - необхідно було провести роботу над помилками, а саме замінити леску,шок-лідер,ледкор,повідки і саме головне навчитись зробити і зєднати це все своїми руками. Отож,першим етапом було закупка всіх необхідних компонентів,які мені порекомендували мої нові друзі,а другим - це дочекатись пятниці,коли вже виїду на водойму. І ось в пятницю, забравши Ігора(Kuzzma) вирушаємо на водойму. Там під його пильним керівництвом намотую ліску, роблю перше в житті зєднання лески і шок-лідера,роблю свій перший в житті лідкор, і виходить,що перший раз закидую карпову снасть зроблену своїми руками - відчуваю гордість за себе.В суботу на зміну Ігору до мене приєднався Шалун,від якого я дізнався про те,яким чином він робить свою оснастку і почув ще багато цікавих історій,як повчальних так і життєвих. Ну і так як я дуже загорівся даною рибалкою, то коли в неділю приїхав Сашко,а Вова зібрався додому,я вирішив залишитись ще на одну ніч. Отож,на третій день рибалки моїм куратором по основах коропової ловлі був уже Сашко. Дізнавшись про те як він робить свою оснастку,я дійшов висновку,що якогось одного єдиноправильного методу створення карпової оснастки не існує,а кожен користується тим способом,який йому ближчий до душі. Так доречі на протязі 2 днів мені складав компанію Сергій,але він більше орієнтувався на карася - розмір якого на даній водоймі ну дуже гарний.Також гарною ранковою розминкую була ловля спортивного окуня,який при кожній третій проводці чіплявся до мого твістера. На протязі трьох днів у нашої веселої компанії було декілька покльовок, декілька сходів і багато цікавих моментів. Висновок: за 60 годин проведених на водоймі пройшов курс молодого карполова під керівництвом трьох професорів,відпочив на 120%(так як після моїх минулих рибалок я чомусь був змушений ще день відпочивати,а тут відразу в понеділок приступив до роботи),і зрозумів те що коропова ловля завдяки тому, що не така активна,як інші, найкраще дозволяє розслабитись після сурових робочих буднів,але приносить задоволення не менше,а в деякій мірі і більше ніж інші види рибалки.
    Частина 3.
    Змагання.Першою проблемою для мене була відсутність команди. Але за 3 дні проблема відпала:спочатку обєднались з Олегом,який не міг залишатись в неділю,через що не створював свою команду, потім зустрів старого друга Сергія,який захоплюється рибалкою і згодився приєднатися до мене,а потім через ЧП на роботі(намотало на шків станка палець) і неможливість тримати лопату для відкопування бульби схованої ще навесні в землях Рівненського району, до мене приєднався друг Сашко,з яким знаємо одне одного з ясел. Отож, команда сформовона. Далі наступив домашній етап підготовки снастей - Присвятивши цій справі цілий вечір - зробив 9 ледкорів,намотав 15 поводків,під різні розміри і кількість бойлів. Хочу зазначити,що з кожним разом в мене це виходить все краще і краще. І ось прийшла пятниця і я з Сашком вирушаю на водойму. Прибули.Настроїв інтернет.Допоміг розмічати сектора. Чекаємо учасників.При приїзді кожного з яких,виникало відчуття,що знаємо одне одного вже не перший рік. Найбільше порадував Андрій з магазину Карп своїм анекдотом про ліс і Діма пивом від спонсора Скольмо(звиняйте,але дуже люблю пиво). Ну нарешті всі зібрались. І проводимо жеребкування. Здивувало те,що всі отримали ті сектора чи те сусідство яке хотіли,не зважаючи на тройне кодування - це все через дружню і невимушену обстановку,при якій фортуна відвертає свій зад в протилежну сторону. Далі зайнявши свої сектора всі розпочали підготовку.........
    P.S. Далі буде.....
     

    Вложения:

    • P8280261.JPG
      P8280261.JPG
      Размер файла:
      1,4 МБ
      Просмотров:
      349
    • b571dffb6ed7.jpg
      b571dffb6ed7.jpg
      Размер файла:
      99,4 КБ
      Просмотров:
      351
    • P8280254.JPG
      P8280254.JPG
      Размер файла:
      1,1 МБ
      Просмотров:
      347
    • P8290303.JPG
      P8290303.JPG
      Размер файла:
      1,1 МБ
      Просмотров:
      370
    • P8300380.JPG
      P8300380.JPG
      Размер файла:
      1,2 МБ
      Просмотров:
      365
    • P8300387.JPG
      P8300387.JPG
      Размер файла:
      1 МБ
      Просмотров:
      356
    • Нравится Нравится x 27
  4. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    ..... розмістивши свою Октаврію в свому секторі - розпочав діставати всі свої рибальські прибамбаси,які інколи бувають і зовсім непотрібними,а інколи без них риболовля стає нереальною. Так як мій напарник Олег більш досвідчений в короповій ловлі -то саме він зайнявся маркуванням території,а я провів пів години в кріслі спостерігаючи за цим - самим важливим процесом - маркуванням. Далі і для мене знайшлась робота - ліпив кулі з каші і бойлів,і гороха,і кукурудзи для закорма зони ловлі. Вже через годину розпочали закорм,аж раптом,наш сусід - чемпіон Пашка звернув увагу на те,що наш маркер веде себе неадекватно,то потоне то вспливе за декілька метрів.Було прийняте одностайне рішення про те,що там вже є риба. Дістаємо маркер - точно перша риба феста 750грамовий карп з пружиною в роті замотався на на нашу лєску,але не заліковий. Звільняємо його від тенет і відправляємо додому.... Після закінчення закорму - закидуємо палки на різнозапахові бойли,для визначення на що клює... І далі вже декілька годин спокою до наступного забросу... Наступив вечір,який ми провели за загальним столом в дружній обстановці - в секторі Альбатросівців. Про покльовки і виловлену рибу розповідати не буду,так як за відсутністю довгосроквої памяті вс е не згадаю і боюсь помилитись. 2-ий день запамятався особистим чемпіонатом між мною і Сашком-дальнобоєм по закиду шарів на дальню відстань - переміг він,але експерти засвідчили,що після певного періоду тренувань в мене є шанси отримати перемогу по дальності забросу. Загалом - писати можна багато, але хочу відзначити такі моменти фесту:
     
    • Нравится Нравится x 16
  5. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Декілька фото з останньої рибалки.Звіт попіздже.
    Мій карп - 1700!!! Карп зловлений сусідом 7600 на таку нехитру вудку і горох.
     

    Вложения:

    • P9081400.jpg
      P9081400.jpg
      Размер файла:
      264,1 КБ
      Просмотров:
      353
    • P9081401.jpg
      P9081401.jpg
      Размер файла:
      1,2 МБ
      Просмотров:
      359
    • P9081402.jpg
      P9081402.jpg
      Размер файла:
      440,9 КБ
      Просмотров:
      364
    • P9081404.jpg
      P9081404.jpg
      Размер файла:
      1,2 МБ
      Просмотров:
      361
    • P9081405.jpg
      P9081405.jpg
      Размер файла:
      706,2 КБ
      Просмотров:
      366
    • Нравится Нравится x 24
  6. artcool

    artcool гость Временно заблокирован

    Після позаминулих вихідних без рибалки вже в віторок розпочалася ломка,а тому вирішив,що в пятницю пораніше вирвусь в Гориньград. Дуже хотілося виловити перший трофей на даній водоймі. Але як завжди - не все так сталося як гадалося,а тому попав на водойму на 2 години пізніше запланованого - саме той час, який необхідний для прикорму місця лову. Тому до того часу поки стемніло вспів закинути палки і закинути декілька ракет з пелетсом і горохом. Так як маркерної палки в мене немає - тому заброс проводив - куди долетить, а далі орієнтувався саме на цю точку. Прибравши територію від непотрібних речей і переглянувши серію Хауса влігся спати. Але вже десь біля 23-00 почув перший приємний пік-пік-пік,а далі тиша. Через годину це повторилося. А далі до самого ранку була абсолютна тиша. І ось з ранку почувши пару піків своїх сигналізаторів я блискавкою вилетів з палатки і побачив,що свінгер опустився нижче свого минулого рівня. Вимотавши надлишок ліски я зробив підсічку, але на іншому кінці ліски нічого не відчув — а так хотілося. Попивши каву і перечекавши пару годин в надії на покльовку — вирішив перезакинути палки і розпочати заміс прикормики і накатати шарів. Через півтори години все готово і я розпочинаю закорм місця лову. До речі думав,що це в мене не вийде,так як перший раз користувався парашютом. Але все вийшло досить класно і прикольно. Отож палки закинуті , місце прикормлене і залищилось лише чекати кльову,на який було марно сподіватися до вечора,так як спека була неможлива. Ввечері до мене з Наталкою приєднався мій товариш з дівчиною. Також за кільканадцять метрів від нас сів ще один рибацюга,а його товариш розмісився на дамбі. Хотіли ловити карпа і карася. Після смачнючих смажених ковбасок і перегляду ще однієї серії Хауса ми розбрелись по палатках. Ця ніч виявилась більш шумна — риба гуляла дуже активно,але клювати відмовлялась. Лише о 24 год я зірвався через писк сигналізатора,але це був лише карась,який клюнув на палки мого товариша і намотався на мою лєску. До ранку була тиша. Вранці проснувшись і перезакинуви знову палки — продовжив своє вже тривале очікування кльову. Провідавши наших сусідів дізнався,що в них в улові вже декілька карасів і декілька пропущених покльовок карпа.
    І от о 10-50 сидимо і балакаємо про всяке і раптом відразу після моєї фрази “не клює” на моїх палках паравоз — підбігаю — підсікаю — і ось красень 1700гр вже на березі. Перший на бойл за життя... Ноги трусяться,руки трусяться,адреналіна повні штани. Після фотосесії цей молодчага був відправлений додому. Вже цікавіше. Але далі тиша. Розпочався дощик,що викликало надію на нову хвилю кльову,але цього не сталось. Після дощу знову відвідав сусіда — його садок поповнився ще декількома карасями. А от в мого товариша тиша. Зрозумів,що багато значить прикормка і снасть на яку ловиш — треба зрозуміти поведінку карася і тоді буде успіх.
    І от через декілька годин сталося прикольне дійство. Напарник нашого сусіда,той що ловив на дамбі,виловив карпа на 7600гр за допомогою рапіри ,яка була вже зломана і мала довжину 80см, і невскої катушки з насадкою горох за 10-15м від берега. Я був в шоці,але як кажуть один раз в рік і палка стріляє. Тому вважаю,що це скоріше випадковість,а не закономірність.
    До вечора покльовок не було і я прийняв рішення залишитись ще на одну ніч.
    Але цієї ночі покльовок не було,хоча покинув водойму о 5 ранку і можливо просто не дочекався початку кльову.
    Отакі чудові видалися вихідні в Гориньграді. Відпочив чудово,зловив першу рибу на бойл, набрався сил на цілий тиждень і повністю уточнив всі ньюанси незрозумілі для мене перед кубком Ягдташа...
     
    • Нравится Нравится x 17
  7. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Знайшли:gi-gi:декілька коропів від 5 до 10 кг. і вирішили закинути в улюблений ставочок.
     

    Вложения:

    • PC040089.JPG
      PC040089.JPG
      Размер файла:
      686,9 КБ
      Просмотров:
      354
    • PC040090.JPG
      PC040090.JPG
      Размер файла:
      683 КБ
      Просмотров:
      377
    • PC040091.JPG
      PC040091.JPG
      Размер файла:
      676,6 КБ
      Просмотров:
      348
    • PC040097.JPG
      PC040097.JPG
      Размер файла:
      688,8 КБ
      Просмотров:
      402
    • PC040098.JPG
      PC040098.JPG
      Размер файла:
      680,4 КБ
      Просмотров:
      335
    • PC040099.JPG
      PC040099.JPG
      Размер файла:
      681,6 КБ
      Просмотров:
      315
    • Нравится Нравится x 30
  8. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    +1! як завжди з повагою!!
    п.с. Володя, колись вичітав, що брати рибу голими руками в цей час - цє опік для риби?
    цікава твоя думка
     
    • Нравится Нравится x 3
  9. shalun_99

    shalun_99 гость Временно заблокирован

    Це всі вичитували, ще в школі. Вважаю, що рибі нічого не станеться, окрім шоку.Найбільш розвинуті в плані карпа Англійці - губу після вилову змащують розчинами, а ось про опіки вони мовчать. Так що можливо то все байки про ті опіки???
     
    • Нравится Нравится x 4
  10. Олег-Ровно

    Олег-Ровно гость Временно заблокирован

    окуньова уха з мене!
    по-весні!
    Володь, мусиш одного коропця.....
     
    • Нравится Нравится x 1