Бесплатно р. Горынь

Тема в разделе 'Рыбалка в Ровенской области', создана пользователем Горыныч, 14 май 2007.

  1. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    В пятницу днем решил с друзьями по родительскому двору и братом коллеги по работе махнуть на Горынь с ночевкой. У меня сборы были недолгими: накопал у тещи червей, правда с трудом (земля очень сухая), сварил замоченый горох и перловку, запарил макуху навсяк случай и готов! Снасти в пипеляце живут... :)
    А вот у друзяк не все так гладко прошло... При официальном конце рабочего дня в 16.15 в тяпницу, Серега вынужден был задержаться и выехали токмо в 19.00 из стольного града Ровно... :( Махнуть решили в Дюксин. Красоте мест нашей области не устаю удивляться, особенно тех где цивилизация подальше и возможности намусорить у людей меньше или сознания у тех, кто туда добирается больше! ;) На место прибыли уже в темноте. Соответственно намыть поденки уже возможности не было, прикормил макухой и горохом с перловкой (правда не знаю есть ли смысл в этих действиях на течении :), но хоть рыбу покормил :) ). Занялись обустройством лагеря, поставили палатку, нашли место для костра, замутили шашлычков знатных и зае...риху сварили. Поужинали на славу.
    Удочки на донную снасть уже стояли, было пару осторожных поклевок, но червя просто видимо стягивала мелочь и у Сереги была одна хорошая поклевка, но провтыкали в процессе принятия внутрь антифриза - спирт "зирновский" хорошее согревающее средство в холодные африканские ночи для таких бабуинов как мы :) Давненько я уже спиртягу не пил, вспомнил молодость...
    Поставил донку на входе в яму, чуток повтыкал возле нее, поклевок не было, вернулся в лагерь, все тихо, но Серега пошел за дровами и наткнулся на свинячий выводок, осторожно ретировался, в той стороне дрова больше не искали ;) на впадении в Горынь лесного ручья куча следов диких коз, есть еще живность в наших местах и не так далеко от города!!! Утром ее наличие подтвердил и охтник из местных, но он по птице ходил без результата, а дичь тоже видел...
    Вернусь к рыбалке. Ночью Серега все-таки взял маренку грам на 300, была выпущена по малолетству... Начало клонить на сон, в 7 утра только проснулся... Спирт не дал услышать будильник, а в 9.00 надо быть в Ровно, пошел проверять донку... Донку кто-то пошматовал, не стоит спать, видать под утро рыб решил клюнуть, когда спали... Вот такой результат. Горынь в очередной раз доказала, что река есть река и правила у нее свои...
    Смотал снасти и с Максом равнул на Ровно. Серега и Дима, друзья детства остались еще рыбачить и в чувство приходить (на 4-х 2 литра спирта вложили за ночь, шо верблюды в пустыне на водопое). Но отдых удался на славу, хоть и без улова ;)
    ПыСы: днем позвонил Дима, он спининговал в районе обеда на быстрине и взял на спин жереха на полтора киля! Молоток!
    Всем ни хвоста ни чешуи! К сожалению фоток нет...
     
    • Нравится Нравится x 27

  2. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    4.10.09 Горинь Азот Фідер

    Так як по карасю в цьому році для себе закрив рибалку, то продовжую експерименти на Горині із фідером.

    Горинь в районі Азоту. На місці ще затемно. Обіцяли шалений Пд вітер, вночі +5, вдень - до +20 і похмуро. А насправді зранку було тихо, ясно, вдень зірвався таки вітер, але було ясно і сонячно.

    Вибираю місце, що б поряд була і яма, і бистряки. Ще при світлі місяця дрібна рибка починає грати на поверхні, бачив навіть вихід підлящика.

    Цього разу з прикормкою вирішив так: буде лише "пиль". Ніяких каш кидати не буду, бо не встиг зварити :gi-gi:. Замішав сухарів+Фішка для холодної води (у неї аромат ваніль+кориця)+рубані черв"яки+земля. Із насадок - гнойовий черв"як та опариш, кормлений мммм...... сирною запіканкою із ваніліном :gi-gi:.

    Перший фідер пішов на течію на фарватер, другий кинув в центр обратки. Не вспів поставити на рогульки - зла покльовка із самозасіканням. Витягую - густирка до долоні. І почалось, як із кулемета. Спочатку брала на черв"яка, що був на довгому повідку, потім розпробувала корм і почала брати краще на короткий повідок на опариша і крупніша. Розмір не радував, спочатку випускав, але думаю, що на прикорм має підійти крупніша, а потім і підлящик має підтягнутися. Дійшло до того, що почав ставити по одному опаришу, так як такими темпами не хватить. Брала і на одного і впевнено. Тут на протилежному березі з"явився такий собі рибачок, дістав відро і почав сипати щось жовте (схоже на варене пшоно з горохом) совком :фигасе::censored:, і це за 8 метрів від мого фідера. Я тут "пиллю" рибу приманюю, а він їй накрив столик, як в ресторані. Звичайно, покльовок він не побачив, але й у мене кльов почав стихати і згодом - як обрізало. Піднявся вітер, вийшло сліпуче сонце, вода в Горині прозора, як джерельна. Спробував і інші точки - глухо.

    Коли патрошив рибку, то бачив, що жерла таки вона мою прикормку. Але було в шлунку і щось жовте, невже той рибачок стабільно кормить там рибку? Можливо, треба йому дякувати за приважування :gi-gi:, але нехай приважує, коли мене немає.
     
    • Нравится Нравится x 28
  3. Чыканец

    Чыканец гость Временно заблокирован

    ФОРУМЧАНИ ,ГОРИНЬЧАНИ АУУУУУУУУУУУУУУУ,як там ЩУКА НА ГОРИНІ ,ПІШЛА ,що чути пишіть наперед вдячний :somyara:
     
    • Нравится Нравится x 10
  4. Craft

    Craft гость Временно заблокирован

    Був в неділю на Горині
    Зібравшись, попив кави, і вперед на метківську. Зайшов з маршрутку, а там одні рибаки, і всі в руках тримають спінінг. Ну думаю справді щука пішла.:)
    Вийшов за мостом, і в швидкому темпі прямую прямо до кошари.
    В ту сторону йшов ще один спінінгіст. Ми розговорились... він сказав що хоче обрибити новий спін на старицях (верхній тест 35гр:i070522:) один одному побажали удачі, і розійшлись.
    Перша година ловлі і лише один удар по віброхвосту, було добре видно порізи від зубів.:predator:
    Як зійшло сонце почав посилюватись вітер.
    Коли я обкидував перспективний коряжник, до мене підійшов рибацюга який похвалився судачком.( Зловив на шлюзі, ще затемна)
    Переміщаюсь на стариці і зустрічаю спінінгіста, з яким прямували на рибалку в нього щука до кіло, і два шнурка яких він теж забрав:buee:. Сам навіть не пробую ловить, і переміщаюсь до обрива.
    Помітив як брак ставив сітку:censored:, і зразу дзвінок в Риб-Надзор (80673607856)
    Ще помітив як карпятники хвастались уловом...там два поросьонка в кожному по 10 кг а може і більше.:1_0072:
    Так і завершив рибалку.
     
    • Нравится Нравится x 31
  5. pushustuy

    pushustuy гость Временно заблокирован

    в неділю був на горині в районі між Микулином І Тучином. кидав спінінгом довго і нудно і так нічого і не піймав:злой:.друг правда взяв одного невеличкого матроса. ось і весь улов. зате чистий воздух та гарна природа.думаю всеодно добавило мені кілька хвилин життя.
     
    • Нравится Нравится x 21
  6. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    Був сьогодні на річці з 14,00 до 19,00, погода досить не погана як для осені, тільки дув занадто сильний вітер. Вирішив поїхати вниз відносно мосту в районі с. Суськ. Зустрів спінінгіста який сказав що батько взяв щуку на 1.5кг , подумав можливо і я цього разу зловлю щось не погане. Але перепробувавши майже все зловив невеликого полосатого на досить велику вертушку. Чомусь останні пару походів по рибі були не вдалими. Хоча знайомий взяв сьогодні 3 щуки 600-1000 з 9,00-13,00 сплавляючись у човні, можливо зранку хижак більш активніший.
     
    • Нравится Нравится x 22
  7. Craft

    Craft гость Временно заблокирован

    Збирались на рибалку я і друг Толік. Але Толік чомусь взяв порибалить ще двох рибаків, які і спінінг в руках не тримали.(точніше самі напросились):73562:

    В 7 ранку вже на шлюзі пробував на судачка, глухарь.
    Потім обкидували старицю що вище шлюзу, теж саме.
    Вирішили іти до стариць що біля труби, по дорозі бачив ( Толіка форумчанина)
    На старицях теж саме, по нулям... лише бачив окунця який валявся біля машини якогось рибалки.
    Ще заскочили на Хотинь , там мені чуть фартануло, зловив 2 окуня і 2 щучки.:)
    Відзначу що дуже велика прозорість води, на старицях і на Горині.:(
     
    • Нравится Нравится x 15
  8. Vlad Amator

    Vlad Amator Рыболов

    Сообщения:
    377
    Симпатии:
    4.477
    Адрес:
    г. Ровно
    Возраст:
    46
    Очень хотелось съедить на рыбалку с Константином в воскресенье с утра-пораньше, но жона потребовала шоппинга... :(
    Мусившариться по магазинам с ней до обеда... Потом для снятия стресса, все-таки отпросился на рыбалку!!! Андрей, его брат и я махнули на Горынь в район с. Рубче. На место прибыли в часа три.
    А еще перед рыбалкой пацаны затарились по-взрослому силиконом и воблерами, Макс - братан Андрюхи даже новый спин себе прикупил! У него был телескоп, взял штекерный, пацан к спинингу приобщается, раньше только на донки ловил.... Тупо на базаре, пацаны набрали воблеров по цене от 15 до 25 рубасей (по виду закоски под "страйк-про", "мега-бас" и "рапалу"). Некоторые из этих творений играют неплохо.
    Но все по порядку. Обкидывали мы Горынь до наступления темноты и результат нулевой... У меня был один удар и порваный силикон (виброхвост салатовый с черной спиной) и один невнятный тычек тоже на силикон. Ставил вертуху, мелкие размеры № 2-3 на течении всплывают или несет (Горынь очень стремительная и вода высокая, хотя прозрачная), вертуха № 5 была атакована мелким окунем прям в лепесток уже почти на подходе к берегу. Он бедолага наверное сотрясение получил :)
    Воблеры были пополосканы тоже без результата. На прямых участках надо очень тяжелые головки ставить на силикон, несет... На поворотах с обраткой, мне сложно было с ориентироваться... Нужно больше практиковаться. Еще раз порадовался, что стоит шнур и не мелкого сечения с высокой разрывной нагрузкой. Вытянул обрывок старой сети, прикидал на берегу землей (шнурок и нитка, а не капронка уже подгнившые, надеюсь в земле догниют), и коряжину с ногу размером. Так что шнур рулит и по чуйке и по спасению приманок! ;) В эту рыбалку ничего не оборвал :) хотя ничего и не поймал. У ребят тоже результата нет... Андрюха даже тычка не почувствовал, у Макса был слабый тычек на виброхвост...
    Но воздухом подышали! Аскому сбили! Вобы проверили! Силикон помочил, пробывал всякие ступеньки :)
    Жалею только об отсутствии фотика :( Красота! Лес цветной: и зеленый и желтый и красно-бордовый, ягоды всякие, "бешенные огурцы" прикольные, деревья над водой, река мощно течет... А солнце как садилось через тучи резало лучами просто сказка! Вот фотки могли бы прикольные получиться...
    Видали еще спинингистов, у них тоже по нулям... Видел две атаки хищника на малька, но забросы в ту область результата не дали...
    Вот так порыбачили...
    Всем клевой погоды!
     
    • Нравится Нравится x 10
  9. тоха

    тоха гость Временно заблокирован

    18.10.09 Зранку вирішив з’їздить на старицю в район с. Суська. Вода досить не погано піднялась як на стариці так і на Горині за тиждень більше метра, і як уже говорилось у попередніх звітах прозора. Ловив 1,5 години, зловив 200гр. полосатого. Подзвонив знайомий, запропонував пропливти по Горині , дав добро, в компанії цікавіше. Марш- бросок з Оржева майже до мосту, поблизу с. Рубче, а далі по річці назад. У мене жодного удару за весь час, ну а в знайомого один удар і віброхвіст залишився без хвоста. Відпочили не погано, природа зараз дійсно гарна, якби ще щось клюнуло то було б взагалі супер. Знайомий частіше на рибу ходить, його слова: "таке відчуття що риби в річці взагалі не має, за весь сезон пару шнурків":(
     
    • Нравится Нравится x 13
  10. Юра

    Юра Рыболов

    Сообщения:
    160
    Симпатии:
    1.861
    Адрес:
    Рівне
    Возраст:
    Саме на таку думку мене наштовхує вчорашня рибалка.

    А тепер коротенький звіт.

    Неділя, 18.10.2009, район Азоту, Горинь. Спінінг.
    Мета - перевірка, чи вже є судачок на своїх зимових стоянках та подивитись, що і як у доночників, бо сам хочу до морозів половити білу рибку на нашій річці.

    Погода хороша: тиск невикокий, катаклізмів у природі не було, трохи потепліло (+8 вдень), хмарно з проясненнями, слабкий Сх вітер.

    На Горині вода сильно піднялась (відносно наднизького рівня літом), дуже чиста, але рівень комфортний.

    Затемно на місці. Прямичок з корчами на дні перед ямою. Приманка - салатовій твістер пристойного розміру на офсеті. Як розвиднілось, отримую першу покльовку. Дуже ніжна, якби не шнур, то б і не звернув уваги. На грузику лишились дрібні пробої і свіжі царапинки. Малютка-судачок. Ще кілька явно окуньових потичок. Міняю приманку на дрібнішу із розранунку зачіпити ще й окуня. Знову покльовка в іншому місці. Такий самий дрібний судачок лишив зубки. Вихід тривав десь із пів-години, причому в цей час і окунь ганяв під берегом. Потім все стихло.

    Пробував всі свої місця, що в районі нижче/вище шлюзу - ОП. На стариці тиша - навіть жереха немає. Обробляв її різноманітними вобами, бачив лише маленького окунька, який войовничо обходив свої громадні мисливські угіддя і плив за мною, коли я переходив по берегу в інше місце, та щучку десь грам на 300, яка флегматично стояла у мене під ногами і не реагувала навіть на мою присутність, навіть дала торкнутися кіньчиком спіна до себе.

    На Горині спробував і крупну резину - ОП.

    У доночників також погано. На Земснаряді - повний ОП. Казав мужичок, що прошлого сезону попадались і підлящики і лящі, а зараз навіть на живця зловити проблема.
    За шлюзом сиділо кілька чоловік на фідер і черв"ячка, у них - по кілька некрупних підлящиків. Риба не показує себе на поверхні, нема бою хижака. Так що рибки дійсно значно поменшало в Горині.

    Буду брати фідер і "домовлятися" із тою, що лишилася ;).
     
    • Нравится Нравится x 31