Владельцам скутеров

Тема в разделе 'Oфтопик', создана пользователем Madison, 4 янв 2010.

  1. Madison

    Madison ... и с надеждой на удачу!

    Сообщения:
    1.243
    Симпатии:
    4.131
    Адрес:
    Ukraine, Komsomolsk
    В прошлом году об этом много писалось на разных мото форумах, но информация была сыровата, знакомые гайцы ( спрашивали в средине декабря) ничего вразумительного :стыдно:ответить немогли, "ездите, говорят, пока указаний никаких небыло". Но это "никаких" может кончиться уже завтра! Кто то может знает об этом достоверней из общения со своими знакомыми из ДАИ или из прессы и ТВ. Подскажите, ПЛИЗ!!! :в_натуре:
     

  2. Sanyok82

    Sanyok82 Рыболов

    Сообщения:
    53
    Симпатии:
    77
    Адрес:
    Бердичев
    Возраст:
    41
    Теоретически с 1 января вроди как нужна уже регистрация,езда в шлеме и прохождение ТО, но я думаю до выборов ничего не будет. А вот после выборов начнут колотить бабло, потраченное на выборы и вполне возможно будет ужесточение правил.
    P.S. Я свою 90 кубовую лиду зарегистрировал как мотоцикл еще больше года назад. Правда вывалил больше 2000 гривен, но теперь у меня не будет проблемм с гайцами в случае чего. А те кто регистрировали свою кубатуру как скутерочки на 50 кубов будут чесать репу. Как говорится: "скупой платит дважды" :D
     
  3. $voron

    $voron гость Временно заблокирован

    перед самым новым годом по телевизору прошла информация что регистрация будет и на права здавать прейдётца категория А1 но со сдачей они ещё не определились самого очень интересует на рыбалку езжу в основном на скутере

    Добавлено через 3 минуты
    по новым правилам права на мотоцикл не дают права управлением скутером на 90кубикав другая категория прийдётца перездавать
     
  4. klinok

    klinok наложен кляп

    Сообщения:
    189
    Симпатии:
    318
    Адрес:
    Киев
    А давайте с законодательством ознакомимся, а?

    Для начала,
    3. Транспортні засоби, керування якими дозволяється за наявності посвідчення водія, залежно від їх типів і призначення поділяються на категорії:

    А1 - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. сантиметрівабо електродвигун потужністю до 4 кВт;

    А - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом 50 куб. сантиметрів і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

    В1 - квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;


    Дальше пошло уже полноценное B.
    Так что с точки зрения закона 90 кубиков - это полноценный мотоцикл, требующий прав категории А.

    Идём дальше...

    Посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. N 586-VI ( 586-17 ) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове згідно з пунктами 25 і 26 цього
    Положення. При цьому в новому посвідченні водія зазначаються категорії: А1, А - відповідає категорії А;


    Так что у кого права старые и с открытой категорией А - просто идём и меняем. Но надо предъявить доказательства того, что у вас пепелац соответствующей категории имеется (техпаспорт вполне покатит). Иначе:

    26. Особам, які протягом останніх 12 місяців не керували транспортними засобами, обмін посвідчень водія проводиться після складення теоретичного і практичного іспитів без обов'язкового додаткового їх навчання в закладі з підготовки водіїв.

    Ну и напоследок:

    Для відкриття нижчих категорій особа подає до реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції довідки про проходження двадцятигодинних курсів навчання керуванню на відповідному транспортному засобі у закладах з підготовки водіїв, підтвердження керування транспортним засобом протягом останніх
    12 місяців за однією з відкритих категорій та складає практичний іспит з керування на транспортному засобі нижчої категорії. Можливе одночасне відкриття двох або більше нижчих категорій за наявності відповідних довідок, виданих закладами з підготовки водіїв, та складення практичних іспитів за кожною з таких категорій.

    Нижчими категоріями вважаються:

    D1 - до D;
    C - до D1, D;
    С1 - до С, D1, D;
    B - до C1, C, D1, D;
    В1 - до В, С1, С, D1, D;
    А - до В1, В, С1, С, D1, D;
    А1 - до категорії А, В1, В, С1, С, D1, D.

    Якщо особа не керує транспортним засобом протягом останніх 12 місяців, відкриття нижчих категорій здійснюється після складення теоретичного та практичного спитів.
     
  5. Madison

    Madison ... и с надеждой на удачу!

    Сообщения:
    1.243
    Симпатии:
    4.131
    Адрес:
    Ukraine, Komsomolsk
    Прошла информация по инету, что регистрации подлежат скутеры только с официальными документами (акт купли-продажи ну и всё такое), у всех владельцев японских скутов б/у, в том числе и у меня, практически только талоны на скутер от ЧП. По этому вопроссу что в столице слышно? Ведь на Украине мне кажется половина скутеров б/у джапан.
     
  6. Sanyok82

    Sanyok82 Рыболов

    Сообщения:
    53
    Симпатии:
    77
    Адрес:
    Бердичев
    Возраст:
    41
    $voron
    Все что до 50 кубов считается мопедом,а выше 50 мотоциклом. Права у меня категории А и В, так что думаю проблемм не возникнет:1_0072:

    DORADO_70S
    Тоже покупал скутер б/у из Японии и тоже дали как всем талончик о покупке и что он обьемом 50 кубов, которым можно разве что подтереться. %)
    Пришлось делать оффициальную справку о покупке и таможенную декларацию. Год назад справка обошлась мне в 650 гривен и постановка на учет около 1200 гривен.
     
  7. Madison

    Madison ... и с надеждой на удачу!

    Сообщения:
    1.243
    Симпатии:
    4.131
    Адрес:
    Ukraine, Komsomolsk
    Это где делать? Наверное в МРЭУ! Да сейчас менты бабла выгребут порядочно, хоть караул кричи!
     
  8. Sanyok82

    Sanyok82 Рыболов

    Сообщения:
    53
    Симпатии:
    77
    Адрес:
    Бердичев
    Возраст:
    41
    Документы делают на таможне в Одессе. Мне делал продавец у которого я покупал скутер. Нужно ждать несколько недель,а потом дают счет о покупки, какие то бумажки на японском и саму декларацию с печатями и голограммой. С этим барахлом нужно ити в МРЕО, где будет все проверятся. Я нашел знакомого там и он мне все сделал за 50 гривен, через пару дней пришел за номером и доками :D
     
  9. Madison

    Madison ... и с надеждой на удачу!

    Сообщения:
    1.243
    Симпатии:
    4.131
    Адрес:
    Ukraine, Komsomolsk
    Ув. рыболовы - владельцы скутеров!
    Соответствующую тему закрыл, а зря, вот, дождались:(
    "Кабінет міністрів України ввів обов`язкову державну реєстрацію мопедів із 1 січня 2010 року. Про це йдеться в постанові уряду № 1371 від 23 грудня 2009 р.
    Документ 1371-2009-п, редакцiя вiд 23.12.2009, чинний



    Нею уряд затвердив порядок державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.

    Згідно з постановою, до 1 липня 2010 року перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набуття чинності цього порядку, може проводитися без надання документів, що підтверджують правомірність їх придбання.

    Також уряд заборонив реєстрацію й перереєстрацію розукомплектованих транспортних засобів, окрім випадків вибраковування їх у цілому.

    Розукомплектованими вважаються транспортні засоби, в яких відсутні одна або декілька складових частин, що мають ідентифікаційний номер (кузов, шасі, рама, двигун).

    Крім того, Кабмін визначив, що в безперервний стаж управління транспортним засобом включається як робота на ньому протягом останнього часу, так і управління власним транспортним засобом із максимально допустимою перервою не більше 1 місяця (зараз 3 місяці).

    Як повідомляв УНІАН, в Україні посилилися вимоги до водіїв скутерів і мопедів. Вони повинні їздити в шоломах, а також – отримати право й зареєструвати свої ТЗ й проходити техогляд.

    Відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», саме з 1 січня 2010 року запроваджується державна реєстрація мопедів, моторолерів та інших двоколісних ТЗ із двигуном об`ємом до 50 см куб. або електромоторів потужністю до 4 кВт.

    На мопеди та скутери видаватимуть номери й техпаспорт, і їм доведеться проходити техогляд 1 раз на 2 роки.

    Водночас, начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій КОЛОМІЄЦЬ 3 грудня заявив, що Державна автомобільна інспекція не має наміру з 1 січня 2010 року штрафувати водіїв, які не зареєстрували мопеди й скутери з об`ємом двигуна до 50 куб. см.

    «З 1 січня ДАІ не штрафуватиме водіїв транспортних засобів об`ємом двигуна до 50 куб. см (мопеди й скутери) за відсутність посвідчення водія, талона технічного огляду та реєстрації транспортного засобу, оскільки дуже велика кількість таких транспортних засобів і не всі водії встигнуть їх зареєструвати», - сказав C.КОЛОМІЄЦЬ.

    При цьому він зазначив, що зараз ДАІ розро[censored]є нормативні документи для спрощення системи реєстрації транспортних засобів.

    С сайта http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/law...eg=1388-98-%EF"
     
  10. Sanyok82

    Sanyok82 Рыболов

    Сообщения:
    53
    Симпатии:
    77
    Адрес:
    Бердичев
    Возраст:
    41
    Фигня! Я свой 90 кубовый зарегил еще весной по всем правилам, заплатил денег правда, но зато могу ездить свободно не боясь каждого столба.